Re: Pomoc oko izbora sata...
Time Force je modna marka koja je relativno mlada i nema izgrađenu reputaciju.
Za te pare bih ti predložio da potražiš nešto među proverenim proizvođačima-Casio,Seiko,Festina...
O kopijama nam je mišljenje takvo da je pravilnikom foruma zabranjena diskusija o njima.
Što reče jedan član-''Lažni satovi za lažne ljude''
Kopiju nemoj kupiti nikada!
Onda bi stvarno bilo lepo da mi predlozite neki model u ovom slucaju Seiko... :) Iskreno nemam prestavu ni cene kako se krecu za satove...
Svidjaju mi se:
Seiko SNDC41P1
i
Seiko SNDD05 kad bi imao belu platformu :)
Za sta sluzi Tachymeter?
Onda kupuj ;). Tachymeter služi da približno izmeriš brzinu kretanja nekog vozila . Pretpostavka je da rastojanje koje vozilo treba da pređe iznosi 1 km i da se ne kreće sporije od 60 km/ h pošto je to minimum na skali. Dakle kada vozilo startuje ti startuješ štopericu. Kada vozilo pređe 1 km , zaustaviš štopericu. Ako se sekundara štoperice zaustavila na recimo 20 sekundi to znači da se vozilo kretalo brzinom od 180 km na sat itd. Interesantan dodatak, u praksi ga malo ko koristi ali je interesantan.
Dodao bih samo da ti je model Seiko SNDD05 znato čitkiji zbog boje brojčanika.
Jos samo mi recite gde bih mogao takav sat da klupim, neka prodavnica u Srb?
Pa naruci preko Sense-a. :D Procedura je prilicno jednostavna.
Možda bi čovek voleo da vidi uživo sat, pre nego što ga kupi. Ili barem neki model iz iste serije, da "opipa" o čemu se radi. Ako si iz Beograda ili okoline, Sense ima prodavnicu u Merkatoru. Seiko satove imaš i u Zlatarni Celje u Ušću, kao i u Vitanovu (Vasina). Ovo su prodavnice koje znam "iz glave", sigurno ima još koja. Generalno, Sense (satovi-online) ima najpovoljnije cene.
Svakako bih hteo prvo da vidim sat uzivo pre nego sto ga kupim...:) Ja sam na pola puta izmedju KG-a i BG-a, posto nisam video neke prodavnice u Kragujevcu moracu do Beograda da dodjem svakako..
Ne zelim da pokrezim kod svog prvog sata :P
Za bilo koji sat iz Edifice serije ćemo se složiti da je dobar ,tako da slobodno biraj ono što ti se dopada.
Evo ga jedan sličan a jeftiniji Casio EF-503D-7A
seiko satove imas i u piramidi kod vitanova
Moj rodjendanski budzet za sat je oko 200e odnostno do 25 000 RSD tako da bih hteo da izvucen najbolje za taj novac :D
Onda pogledaj i Citizen satove
hvata me glavobolja, veoma sam neodlucan :D i dosadan :P.
Hvala za dosadasnje savete, izdvojio sam ova dva modela EF-524D-7A
EF-337D-7A
po izgledu naravno posto se ne razumem mnogo u ostalo :)..
Kada kupim sta sam odlucio postavicu slike da cujem vase misljenje..
Ako si iz Kg-a svrati do Plaza Centra.Tamo Bomar ima svoju prodavnicu i siguran sam da ces naci nesto sto te zanima.
A inace,Casio Edi koji ti je VLADAN P preporucio je pravi lepotan a i prilicno je jeftin.
Sinoc sam svracao u Bomar i nisam impresioniran njihovom ponudom, mada sam naisao na par modela Citizen koji veoma lepo izgledaju.
Ali nesto na sta do sad nisam obratio paznju a trebao sam jeste da li su ti satovi koji mi se svidjaju na bateriju ili su mexanicki.
Ako postoji neki mexanicki sat do 25 000 RSD molim vas preporucite :) Ili koji Brand bih mogao da pogledam...
Ako te zanimaju mehanicki satovi, ja bih ti preporucio:
Seiko SKX007K1
Ili ako hoces nesto "mladalackiji" izgled:
Seiko SKX781K ORANGE MONSTER
Monstera imas i u verziji sa crnim brojcanikom;)
Nema Monstera bez orange Monstera :man_in_love:
1 Priloženi(h) fajl(ova)
Od mehanickih pogledaj i Orient Mako
Prilog 34863
Preporuka i za Seiko 5 Sports liniju sa predznakom SNZ u broju modela, naročito SNZG (piloti) i SNZH (dajveri) :)
Ovaj (SNZH55) treba da ima u Sensu, mislim da je oko 17k din. Njegovu plavu varijantu (SNZH53) sam video u Ušću, prelep je, čini mi se da je bio 21k.
Na kraju sam se odlucio za Citizen Eco Drive i kupio u Bomru u Kragujevcu :)
Cestitke na kupovini:congrats:,
obavezno postavi slike
Citat:
Baki kaže:
Na kraju sam se odlucio za Citizen Eco Drive i kupio u Bomru u Kragujevcu :)
Cestitam, Eco Drive je super tehnologija! :congrats:
http://i.imgur.com/Xv7Bq.gif