Re: Pazi replika - Oprez pri kupovini sata !!!
U poslednje vreme pogotovo kod nešto skupljih replika će biti istaknuti serijski brojevi, laserske gravure, kutije i papiri...dok se može dogoditi da originalni satovi i nemaju SN sa spoljne strane ili imaju kodiranu oznaku ako su primerci za izlaganje (sa XXX u broju). Znači i dalje sam sat najviše govori.
Mozete li mi reci o ovom Armani Ceramica satu, da li je orginal ili kopija, kupujem ga preko neta pa me zanima, da li nije mozda bolje odradjena kopija, jer ima i papire i kutiju? Nakit, satovi i dragocenosti : Armani Ceramic 1410 Rasprodaja REZERVISA - ID 20781506 - Kupujem Prodajem
Ne znam da li je CASIO EDIFICE 1DAN HITNO (35529473) - Limundo.com original, ali primecujem da su se prodavci dosetili (ocigledno citaju ovakve forume) da rotiraju bezel da ne moze da se uvrdi da li lepo leze oznake.
Na tom satu se bezel ne rotira. To je Tachymeter skala koja stoji fiksno.
Definitivno stoji nepravilno. 60 treba stoji na 12 sati a 120 na 6 sati.
Sto ne bi mogao da se rotira? Postavis ga na sekundaru i meris od bilo koje pozicije... Deluje nelogicno na hronografu, ali je moguce.
Ako se pak bezel NE rotira onda je zesca kopija, posto Tachymetre skala nema veze sa mozgom
^ Zato sto se ni na jednom satu ne rotira, kratko i jasno(postoji par izuzetaka ali su prilicno retki). Sve je moguce, slazem se, ali je pitanje zasto izmisljati toplu vodu.:) Inace Tachy skale se i nalaze uglavnom na hronografima.
Citat:
Punisher kaže:
Definitivno stoji nepravilno. 60 treba stoji na 12 sati a 120 na 6 sati.
Jeste, treba da stoji tako kako si rekao, a ne stoji posto je verovatno kopija u pitanju.
Pozdrav svima, drugar ce biti jos mesec dana u americi pa bi narucim neki sat sa amazona, posto sam jako slab sa znanjem treba mi misljenje poznavaoca a ovde ih vala ima :)
recimo ovaj sam nasao pa ako moze mala pomoc, hvala unapred
Amazon.com: Seiko 5 Black Dial Stainless Steel Automatic Mens Watch SNZF17: Seiko: Watches
Citat:
himmelstrider kaže:
Odlican, kao i svi ostali Seiko 5 modeli
A sto se tice originalnosti, verovatno je OK.
+1 a i cena ok...