-
Pavle, mislim da je ovo kopija PRS 516 modela, po slici cifer i slika originala nidje veze, sto rece kolega gore iznad puseri su kriminal a i jos jedna bitna stvar reklamna etiketa - karton sa seriskim brojem, sifrom sata i ostalim oznakama za sam sat je lose odradjena ni nalik originalnoj tissot etiketi. Tako da suva kopija sat po mom misljenju. Pozz
-
Re: Pazi replika - Oprez pri kupovini sata !!!
Složio bih se apsolutno sa kolegama.
Tissot je jedan od najkopiranijih brendova, rekao bih takođe da i Tag Heuer nimalo ne zaostaje za njim.
Ako hoćeš da budeš 100% siguran, kupuj ga samo kod ovlašćenih dilera, ili polovnog sa pratećim računom i garancijom.
Nakon kupovine mog PRS516 Automatic, koji je kupljen kod Tissot dilera u Beogradu, imao sam priliku da ga uporedim sa istim modelom koji je moj prijatelj kupio od prodavca sa KP-a po značajno nižoj ceni od one koju sam ja platio.
Čak sam od njega dobio i kritiku da sam ispao "ovca za šišanje".
Uveravao me je da je kupio 100% original, pošto ga je nosio na procenu kod nekoliko časovničara u Bg, koji su mu potvrdili autentičnost sata.
Problem je nastao kad je doneo sat i uporedio ga sa mojim, na prvi pogled bilo je sve u redu, ali kada smo uporedili neke detalje pod lupom, shvatio je da je sa njega ošišana "merino vunica"[emoji23].
Sat smo odneli zajedno u autorizovani servis u Knez Mihajlovoj ulici, i potražili mišljenje momka koji tamo radi.
U početku je bio protiv toga da ga pogleda, iz razloga što je prethodno imao nekoliko puta nemile scene u radnji sa potencijalnim prodavcima "originalnih" Tissot-a, ali je na kraju pristao kada sam ga zamolio i objasnio mu o čemu se radi.
Prvo što se videlo je nepreciznost štampanih tekstova na ciferu kao i asimetričnost graviranih tekstova na poklopcu mehanizma kao i na rotoru mehanizma. Pojedini šrafovi u mehanizmu su takođe odstupali od onih na originalu, kao i ukupna težina sata koja je bila veća.
Boja cifera je isto bila drugačija u odnosu na original, keramički fiksni bezel oko stakla je bio deblji i brojevi i oznake na njemu se nisu idealno poklapali sa satnim indeksima na ciferu itd.
Sretna okolnost po drugara je bila ta, da mu je KP prodavac vratio novac.
Ako baš želiš ovaj sat po povoljnoj ceni, probaj da ga pazariš ako imaš mogućnosti u outlet radnjama Swatch grupacije koje se zovu "Hour Passion".
Jedna od njih se nalazi u austrijskom Outlet-u Parndorf kod Beča.
Takođe ih ima u Nemačkoj u Outlet-ima Wertheim i Metzingen kao i Holandiji u Outlet-u Roermond.
Info i za ostale članove foruma je da se u pomenutim radnjama mogu kupiti i satovi sledećih brendova:
Certina, Mido, Rado, Hamilton, Union Glashüte, Longines kao i pomenutog Tissot-a.
Cene su značajno niže od onih u ostalim prodavnicama u zemljama koje sam naveo.
Послато са SM-N9005 уз помоћ Тапатока
-
1 Priloženi(h) fajl(ova)
Pozdrav svim clanovima i zelio bih da prenesem jedno moje iskustvo a mozda i naucim nesto novo. Naisao sam na jednoj stranici (da nepisem ime/pravim reklamu) covjek prodaje kopije rolexa sa eta mehanizmom 3135. Ja mu napisem poruku da eta nema takav mehanizam vec da je to rolexov org mehanizam-(aludirajuci da ne vara narod). On meni odg da nemam pojma i da ti br znace nesto sasvim drugo. Prilazem sliku njegove poruke. Ako imate volje i snage prokomentarisite jer bi volio znati ima li ista istine u tome sto je napisao. Predstavlja se kao neko ko ima svoje radnje i zlatare koje su uveliko poznate.Prilog 141927
-
Meni deluje da je on veoma nacitan. Nema sta nije citao - Tarabici, stari zavet, novi zavet...
Ignorisi budalu :).
Sent from my Nokia 6.1 using Tapatalk
-
Pozdrav drustvo,
planirao sam sebe daobradujem nekim malo skupljim satom pa na putu do Mihajlovica naleteh na ovog KP prodavca:
https://www.kupujemprodajem.com/7631...svi-oglasi.htm
Da li neko ima iskustva trgovine sa njim i da li se ovo sto prodaje moze smatratit dobrom kupovinom?
Tvrdi da su originalni satovi. Sta znaci kada kaze da za novu stvar on ne daje garanciju. Da li je uopste original, i ako jeste, da li je problem poreklo?
Hvala unapred
-
Pozdrav, da li bi neko bio ljubazan da mi kaze nesto vise o ovom satu i da li da ga uzimam da li ovo je replika ili original?
https://www.kupujemprodajem.com/Naki...r_id=110419535
Prilog 143284
Možda imate neki predlog sata koji ima sapfirno staklo i swiss made slično ovome.
puno hvala svima.
-
3 Priloženi(h) fajl(ova)
Pozdrav za drustvo!
Nasao sam jedan sat naaukciji, trazio sam na googl i nisam nasao bas ni jedan koji je skroz isti.
Da odmah odagnam sumnje da je pokusaj prevare jer imam pravo povrat sata u roku od 10 radnih dana.
Trgovina koja prodaje polovne stvari prodaje sat i nemam strah da ce me neko prevariti. Mislim da vise mogu uraditi nesto u ne znajnu. Aukcija zavrsava sutra u 20:00 i naj radije bih da zaobidjem kupovinu sata ako je kopija da ga ne bih morao poslije vracati itd. U isto vrijeme nisu bas naveli puno informacija o satu pa tako ne mogu da vidim da li je automatic ili quartz.
Ako neko moze da mi pomogne oko ovoga sata bio bi mu zahvalan. Trenutna cijena mu je 600E, mislim da ce jos rasti. Prijedlozi do koliko vrijedi ici sa cijenom su takodjer dobro dosli . Zahvalan unaprijed.Prilog 143331Prilog 143332Prilog 143333
-
Ako sam dobro procitao,a mozda i gresim oznaka sata je wak2110!! Proveri ili proverite ako neko moze da li ima chrono varijante. Ne znam mozda jos neko proveri. Ali oznake sa sata po meni ne odgovaraju satu sa slike. Wak serija je calibre 5 a ne 16 koliko mogu da vidim. Mozda gresim ali... sata.https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...1251a36385.jpg
Poslato sa ANE-LX1 pomoću Tapatoka
-
I ne bi voleo da zbog moje sumnje ostanes bez sata a ispostavi se da je ok.
Poslato sa ANE-LX1 pomoću Tapatoka
-
Hvala na informacijama Milane, i ja sam uočio te neke stvari. Kontaktirao sam firmu sto prodaju sat i upitao da li su sigurni da je sat org. Skinuli su ga poslije sa aukcije.
-
4 Priloženi(h) fajl(ova)
Prilog 144914Prilog 144915Prilog 144916Prilog 144917
Neko ko poznaje ovaj model sata , stoji u oglasu da je iz 1910. Veličina 47, garantuje da je orginal. Izgleda jako zanimljivo. Ako neko zna koji je ovo model i koji je mehanizam u satu. Pozdrav i unaprijed hvala na odgovorima.
-
Mehanizam iz dzepnog sata je ubacen u kuciste rucnog sata. Sto bi u oglasima rekli konverzija. Isto se radi sa Unitas navijacima, kineskim verzijama Unitasa, Molnijama itd.
Da li je mehanizam orginal, nisam siguran. Nigde ne vidim serijski broj. U svakom slucaju bio bih oprezan.
-
U pitanju je konverzija dzepne omege (Omega 19''', lepine). Iako nemam nista protiv konverzija, meni se ova iskreno ne svidja. Mehanizam je oslabljen, vidi se da je obradjivan da se dobije tzv. ''skeleton'' izgled. U principu, ako ti se svidja, kupices ..... nadam se da nije preskup? Konverzije i nemaju bas neku kolekcionarsku vrednost.
-
Mogao bih ga dobiti za 800e. Ne svidja mi se sto je žut- zlatan. Vaše mišljenje da li vrijedi te pare?
-
-
Citat:
don Alberto kaže:
Ne.:nono:
Hvala Alberto
-
-
Citat:
Ivke1 kaže:
Mogao bih ga dobiti za 800e. Ne svidja mi se sto je žut- zlatan. Vaše mišljenje da li vrijedi te pare?
Ni u ludilu! Preskupo je to. Za taj novac mozes kupiti lepu vintage Omegu da ti ljudi zavide na njoj.
-
Vladimire hvala , mogu reci da zahvaljujući vama puno znanja lezi u ovom forumu.
Jeste li ikad razmišljali o nekakvom seminaru ili čak nešto vise. Ja bi od srca volio da postoji mogućnost ubrzanog kursa casovnicarstva, npr. jedan mjesec. Cisto da mogu kući malo da se igram sa satovima. Sad ih uglavnom razvaljujem ali mi stvarno hrani dušu dok se igram sa tim sitnim djelovima. Poslije stresnog dana to mi dodje kao terapija.
-
Ivke veruj mi, sve sto ti je neophodno je internet, youtube i znanje engleskog. Svasta se moze nauciti. :)
-
Što dalje od tih ukrajinskih frankenštajna to bolje.
-
2 Priloženi(h) fajl(ova)
Nije u pitanju replika koliko nepošteno predstavljan sat. U pitanju je lažna Omega Seamaster 600 koja je fotografisana tako da se nijednom ne vidi običan poklopac bez morske nemani na čijoj unutrašnjoj strani stoji referenca 131.019sp (Omega Geneve):
Stvar je u tome što sam sat kupio i naknadnom proverom ustanovio da kupujem sat koji je svesno predstavljen kao nešto što nije.
Ovo je negativna ocena koju sam dao, a koja je obrisana u skladu sa pravilnikom voćnog sajta:
"Prodavac je prodavao Omegu 131.019sp sa ciferom od Omega Seamaster 600 kao Omegu Seamaster 600. Sat nije bio ono za šta se izdavao, a namerno je izostavljena fotografija spoljašnjeg dela poklopca."
Pišem ovu poruku u temi upravo zato što zbog brisanja negativne ocene niko ne može da bude upozoren da kupac ima bofl robu. Član ima još nekoliko negativnih ocena iz njegovog portfolija, a jedna od njih upozorava na to da je prodavac sklon šminkanju i nepoštenom predstavljanju satova.
Verujem da prodavac u svojoj istoriji ima i normalne satove, ali ovo je bilo moje iskustvo, tako da držite oči otvorene uvek.
Fotografije oglasa i prepiske su u prilogu:
Prilog 145798Prilog 145797
-
O kakvom "povraćanju provizije" on govori u prepisci ?
Da li ti je dao negativnu ocenu i ako jeste da li ju je Limundo obrisao kao što je obrisao i njegovu neg.ocenu?
"Zanimljiv" način fotografisanja sata za potrebe oglasa. Od 6 fotografija 4 su gotovo identične i pokazuju brojčanik koji je uslikan sa neke poludistance.
-
Povraćaj provzije jer sam nažalost prvo kupio sat a onda malo bolje pogledao i skapirao da ću ukoliko uplatim pare dobiti sat koji nije Omega Seamaster 600 ali se prodavao kao da jeste.
Meni je negativna ocena ostala, a prodavcu je obrisana. Obrazloženje je: "Kupac koji odustane od kupovine predmeta, prodavca može
oceniti samo pozitivnom ocenom."
-
Citat:
Djordje Sugaris kaže:
"Kupac koji odustane od kupovine predmeta, prodavca može
oceniti samo pozitivnom ocenom."
O,debilnog li pravila :banghead:
Valjda je bitan i razlog odustajanja.
-
2 Priloženi(h) fajl(ova)
"Kupac koji odustane od kupovine predmeta, prodavca može oceniti samo pozitivnom ocenom." Prilog 145800 Prilog 145801
https://www.youtube.com/watch?v=nkWYJ4kAF2s
PS- Brz si Vladane
-
Zanimljivo im je ovo pravilo:
Citat:
1. Kupljeni predmet nije u opisanom stanju
Ako se ovako nešto dogodi, nemojte odmah davati negativnu ocenu jer tako nešto nije u skladu sa
pravilima Limunda.
Negativna ocena se daje prodavcu ako on odbije da uvaži reklamaciju za predmet koji nije u opisanom stanju.
Kontaktirajte prodavca, naša preporuka je putem Limundo poruka, prijavite da imate reklamaciju i pokušajte da rešite nastalu situaciju. Prodavcu možete predložiti da vratite predmet, a on vama novac. Uz dobru komunikaciju se svaki problem može rešiti. Ako nije moguće da postignete dogovor sa prodavcem, obratite se
Limundo korisničkom servisu u roku od 15 dana od preuzimanja predmeta kako bismo pomogli da se situacija reši na zadovoljstvo svih.
Ovde se govori o stanju predmeta, tj. da li je oštećen, očuvan i slično, ali nigde ne piše ništa o svesnom prikrivanju nedostataka. Sat može da bude u super stanju, ali to ipak nije ono što je ponuđeno na aukciji.
-
Citat:
skydrummer kaže:
O kakvom "povraćanju provizije" on govori u prepisci ?
Da li ti je dao negativnu ocenu i ako jeste da li ju je Limundo obrisao kao što je obrisao i njegovu neg.ocenu?
"Zanimljiv" način fotografisanja sata za potrebe oglasa. Od 6 fotografija 4 su gotovo identične i pokazuju brojčanik koji je uslikan sa neke poludistance.
Limundo zaduži prodavca 3-4% od izlicitirane sume čim se aukcija završi.
-
Oris aquis - više se izgleda ne vidi granica između fejka i originala. Jedino nisam ukapirao na osnovu čega je momak koji je napravio prilog zaključio da mu je sat lažnjak
https://youtu.be/RSs7ziYCO9E
Sent from my LYA-L29 using Tapatalk
-
Ako sam dobro ispratio
- nema ga u bazi podataka na orisovom sajtu (valjda), ali to možda znači da garancija nije nikad aktivirana
- nedostatak natpisa na mehanizmu
- razlika u fontu na rotoru
- subjektivni osećaj veličine i glatkosti krunice
Ima i drugi deo iskocio mi kad sam kliknuo na prvi.
-
Ja nikada nijedan Aquis nisam našao u toj bazi (probao sam 4-5 puta). Sve ostalo što si/je naveo, ja bih stavio pod subjektivni (pred)osećaj. Replika sa Selitom, kutija, papiri, zvuk okretanja bezela, kvalitet kopče I gume itd. U svakom slučaju, nema šanse da prilikom kupovine provališ a savet koji sam ovde puno puta pročitao - proveri kod časovničara, u ovom slučaju mislim da ne bi vredeo... Sada ću II deo da odgledam
-
Svako može da postavi sve na internet, a „stručnjake” sa Youtubea i sličnih mesta treba zaobilaziti u širokom luku. Vidim da mu ni komentatori ne veruju baš mnogo, a ako nije baš siguran, može da ode do časovničara koji će mu razrešiti dileme. Da se razumemo, ja svakako ne mogu da tvrdim da li je njegov sat original ili nije, ali kao što rekoh, postoje stručne osobe koje to mogu da utvrde.
Sećam se da mi je pre nekoliko godina jedan (pre)prodavac rekao da proklinje dan kada je uzeo nekoliko primeraka sata Tissot Seastar i onoga ko je izmislio internet jer se u to vreme pojavila priča po forumima da kruži veliki broj replika ovog sata, pa je maltene morao da vuče za rukav svakog potencijalnog kupca da idu zajedno kod časovničara koji bi potvrdio originalnost satova.
Znam da su replike veliko zlo za časovničarsku industriju, ali kupovinu od opskurnih likova iz banana-država treba izbegavati, pa će se i rizik svesti na najmanju moguću meru.
-
Citat:
Neša kaže:
Svako može da postavi sve na internet, a „stručnjake” sa Youtubea i sličnih mesta treba zaobilaziti u širokom luku. Vidim da mu ni komentatori ne veruju baš mnogo, a ako nije baš siguran, može da ode do časovničara koji će mu razrešiti dileme. Da se razumemo, ja svakako ne mogu da tvrdim da li je njegov sat original ili nije, ali kao što rekoh, postoje stručne osobe koje to mogu da utvrde.
Sećam se da mi je pre nekoliko godina jedan (pre)prodavac rekao da proklinje dan kada je uzeo nekoliko primeraka sata Tissot Seastar i onoga ko je izmislio internet jer se u to vreme pojavila priča po forumima da kruži veliki broj replika ovog sata, pa je maltene morao da vuče za rukav svakog potencijalnog kupca da idu zajedno kod časovničara koji bi potvrdio originalnost satova.
Znam da su replike veliko zlo za časovničarsku industriju, ali kupovinu od opskurnih likova iz banana-država treba izbegavati, pa će se i rizik svesti na najmanju moguću meru.
Kako će mu časovničar razrešiti dileme kada i original i "fejk" imaju isti originalni Sellitin mehanizam. Zato mnogi i sumnjaju u zaključak autora klipa. U drugom delu nije mogao ni za narukvice da nađe neku razliku. Ispade da je jedina razlika za dlaku tanji font na rotoru i datumu i bolja kutija kod "neoriginala".
"Smrt replikama, originali narodu"
-
Citat:
Nešoni kaže:
Kako će mu časovničar razrešiti dileme kada i original i "fejk" imaju isti originalni Sellitin mehanizam. Zato mnogi i sumnjaju u zaključak autora klipa. U drugom delu nije mogao ni za narukvice da nađe neku razliku. Ispade da je jedina razlika za dlaku tanji font na rotoru i datumu i bolja kutija kod "neoriginala".
"Smrt replikama, originali narodu"
Ne može svaki časovničar, jer ne rade svi sve marke satova i nisu upoznati sa svim pojedinostima, ali kvalifikovani časovničar može. Ovaj jućuber ne živi u zemlji trećeg sveta, već u jednoj malo većoj gde takvih časovničara ima. Upravo zato sam i napisao da postoje stručne osobe koje to mogu da utvrde.
-
Zaista vrhunska kopija. neverovatno, da nemaš original pored njega, nema šanse da bi ga iko provalio. Kod prvog Orisa, nije spomenuo ali i na koroni su oznake malo drugačije, a najviše razlike se vidi po položaju vrha trougla.
Ako ih je kupio upola cene originala, može definitivno da bude zadovoljan :laugh:
-
I neverovatno koliko se nepravilnosti i razlike može pronaći kod fonta teksta, recimo oznake 300m, a mašinske delove odrade neverovatno identično, verovatno zahvaljujući vrhunskim 3D laser skenerima.
-
Citat:
ali kupovinu od opskurnih likova iz banana-država treba izbegavati
Osim ako ne postoji neko ko živi u tim divljim zemljama i može da proveri na licu mesta, sovjetske prodavce izbegavati brzinom svetlosti.
-
Pozdrav,
Da li neko ima iskustva sa ovim prodavcem?
https://www.kupujemprodajem.com/Naki...r_id=156261105
Hvala.
-
Citat:
Slaveeeuskas kaže:
Ima poprilično ocena tako da se verovatno radi o dobrom prodavcu.
-
Pozdrav ekipo, da li moze pomoc oko autenicnosti ovog TAGA. Hvala svima https://imgur.com/StV8nWI