To je lošiji deo familije
Sent from my Mi-4c using Tapatalk
Printable View
To je lošiji deo familije
Sent from my Mi-4c using Tapatalk
Da li je neko imao iskustva sa Carllom sa kp?
Sent from my LG-H955 using Tapatalk
Ok prodavac,vrlo ljubazan covek.
Prvi put pisem na forumu tako nemoj te sto zamjeriti.Narucio sam casi ef521sd1av.preko neta iz Podgorice cuo sam se sa dobavljacem kaze da je orginal kosta 120e dobijam garanciju 1godinu.Sat cu prvo da vidim pa dajem pare.Treba mi vasa pomoc kako da provjerim dali je orginal kao sto tvrdi.Unapred zahvalan.
Sasparila
Ne možeš ti baš puno samostalno da proveriš.
Možeš uporediti generalno izgled i rad pojedinih funkcija sa takvim satom na klipovima YouTub-a.
Jedini siguran način je da proveru obavi časovničar kome su ti satovi poznati.
Ako si iz Beograda možeš da vidiš sa -
Servis - časovničar
Čumićevo sokače lok.27
Radnim danima: 10-19h
Subotom: 10-16h
Telefon: 011/3239331
Taj sat ima retrogradni kronograf. To je malo teže replicirati.
Hvala na pomoci.Jest da neznam sta znaci retrogradni ali super je znati da ga je teze replicirati
Pozdrav za sve ucesnike foruma. Radi se o satu kojeg bi trebao pogledati prekosutra. Covjek ga cijeni 1500e, malo je cijena mozda preniska i zato sumnjam da nije org, Treba da predjem nekih 300 kilometara da bih pogledao sat, jako bi mi pomoglo ako bi neko mogao da prepozna da li se radi o kopiji. izbjegao bi svo to maltretiranje sa putom. Slike nisu bas najbolje ali to je jedino sto imam. Hvala vam unaprijed.Prilog 138941Prilog 138942Prilog 138943Prilog 138944Prilog 138945Prilog 138946Prilog 138947
Ako se ne razumeš dovoljno,obavezno povedi nekoga,ko može da ga proceni,jer veruj mi ima tako urađenih kopija,da mora bukvalno da se otvori sat,da bi se ustanovilo da li je original ili ne.Ovako preko slike procena je opasna.Lako se pogreši,a i 300 km nije "tu preko puta" da bi se tako olako prešlo preko toga.
Ovako preko slike mi deluje kao kopija,a i cena to pokazuje,jer taj model kad je original nećeš naći ispod 5.000-6.000 € .
Ako se tvoj prodavac složi da ga odnesete kod ovlašćenog zastupnika/servisera o tvom trošku možda bih i poverovao.Ako se ne složi, nemoj ni da kreces :)
On pristaje na sve , ne bježi on od toga da se sat otvori. Znam kako bi trebao da izgleda mehanizam u satu, plus osjeti se kopija pod rukom. Nij tako dobro odradjena završna obrada, a i kvalitet materijala nije isti. Na mjestu gdje se spaja sat i narukvica na originalu 16610 imaju rupe a na ovome ne vidim. 11660 nema rupe na tom dijelu.
Nek ti napravi snimak dok podešava vreme. Kad okreće krunicu u smeru od sebe kazaljke treba da idu u smeru kazaljki na satu, a ne unazad. To je daljinski najpouzdanija provera.
Ovako sa slika narukvica i kopča mi deluju više nego sumnjivo. Na staklu kod broja 6, uz ivicu, sa unutrašnje strane treba da bude izgraviran Rolex logo. Teško će se to uslikati osim profi apratom ili jako fobrim telefonom. Rolex natpis na unutrašnjem prstenu treba da se gađaju slova od 12 do 6 sa slovom R, a od 6 do 12 sa X (ili obrnuto, nisam siguran napamet). Svakako ne znam da kopča na nekom modelu mlađem od 20ak godina izgleda ovako jadno.
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
Ivke1,
slike su jako loše da bi se stekao bar neki iole precizan utisak, mogu samo da kažem da ni meni ova narukvica ne uliva baš nikakvo poverenje.
Imao sam priliku nedavno da probam baš ovaj model kod Rolex-ovog autorizovanog dilera, koliko se sećam ova narukvica nema baš nikakve sličnosti sa originalnom.
Nisi naveo da li sat ima prateću kutiju, karticu i račun. Ako nema, ne mora nužno to da bude pokazatelj da nije original, ali svakako je razlog više za oprez.
Po meni je najbolje da se sat odnese na proveru u autorizovani servis pa da doneseš odluku.
Ovo je klasicna prevara ili ljudska glupost, tako da nemoj da gubis vreme i novac...Evo ti i kraca psiho analiza profila prodavca u oba slucaja:
-Ako ga ne poznajes, u pitanju je mozda "prevarant u pokusaju" koji veruje u tvoju gramzivost i hoce da pokusa da te prevari (to je najbolje oruzje vacarosa), a mozda je i razbojnik pa namerava da te navuce a zatim i otme novac!
-U slucaju da ga poznajes ili ti ga je neko preporucio, onda je u pitanju klasican debil koji je uveren da je original (iako su mu mnogi rekli da verovatno nije), ali on i njegova masta i verovanje u cuda to ne moze da prihvati (to je klasicna fascinacija skupim predmetima i materijalnim dobrima i odustvo osecaja za realnost, simptomaticno za infantilne osobe i decu), jer je vec video priliku da najzad, onako socijalno izmucen, i on i njegova uža i dalja rodbina decenijama unazad, napokon skoci u visu klasu i pocne napokon da zivi zivot za kojim pati, kao tamo neki... jer on smatra da to zasluzuje!
Sat, ili bilo sta drugo velike vrednosti sto je neko debelo platio ne dolazi tako lako u tudje ruke bez borbe, pretnje oruzjem ili dobre materijalne nadoknade, pogotovu ne u ruke nekoga gore opisanog... Ako je ukraden (a prodavac verovatno na to sugerise), u danasnje vreme interneta i svima dostupnih informacija, ukraden Rolex Submariner se prodaje za najmanje duplo vise para i to cak u najzabacenijem selu bilo gde na kugli zemaljskoj.
"Ne postoje sedam svetskih čuda. Postoji samo jedno i to je ljubav." (Žak Prever)
To je stariji čovjek , mislim da ne želi da prevari. Rekao sam mu da ću novac prebaciti na račun u banci. Ne pravi problem ni oko čega. Pusta da se sat provjerava kako god ja želim. Mislim da je on ubjedjen da jeste org. On ga je dobio da ga proda, ne razumije se uopste u to. Iskreno smrdi kao riba sve oko tog sata , ali on se ludak ne suprostavlja ničemu. Kaže ostavi dokumenta i nosi gdje zelis i provjeravaj.
Rekao sam mu da ga otvori i uslika mehanizam inače ne dolazim bezveze.. Rekao je da će dati sestricu da odnese sajdziji i da će poslati slike. Vidjet ćemo šta će biti. Ako ne pošalju slike onda nemam šta tražiti .
Dzaba sve kad je kopija....za mene sam 100% siguran. Pa i da ga otvori sta...sta toliko moze sa slike da se vidi. A ove slike vise nego dobro pokazuju sta je.
Послато са SM-G955F уз помоћ Тапатока
Na kraju je odustao i počeo sa pričom kako nema vremena , kako se boji otvoriti sat Itd. U svakom slučaju hvala vam svima na savjetima i želji da pomognete.
Pozdrav postovani, zanima me da li mislite da je sat iz oglasa autentican ?
https://www.kupujemprodajem.com/Naki...5574-oglas.htm
Jeste ali to nije uopste neka prilika (mislim na cenu), obzirom da je u pitanju quartz, boja cifera i velicina od 39mm ...skoro pa imas novog za te pare :
https://www.chrono24.com/longines/hy...-id7643159.htm
Ako bas hoces lonžin, dodaj jos malo pa kupi automatik, razlika u ceni je sto pedeset eura a mnogo je bolja kupovina;
https://www.chrono24.com/longines/th...-id8832077.htm
Ako hoces kvarcni sat gledaj japance, em su jeftiniji em su bolji (po meni i za mehaniku ali se mnogi nece sloziti sa mnom...).
Btw
WatchShopping.com Inc. Iz USA šalje osiguranu pošiljku (DHL ili FedEx) sa propratnom fakturom na plaćeni iznos, što znači na tu cenu još sigurnih cca 30% dažbina +usluge speditera(30+€).E sad.. Ako nemaš nikog u Americi(kum,stari svat, brat,najbolji drug i sl.) koji ti mozda mogu preneti jeftinije, nije baš best buy.
U Austriji imaš Pandrof I tu Watch passion, Hour station I jos par Interesantnih radnji gde za te novce možeš da izabereš neki lep sat..
Hvala puno na odgovoru.
Ja bih iskreno bio najsretniji da se počastim Tudor GMT-em ali nažalost 1000E je trenutno najviše što mogu da se ispružim.
Pogledaću još malo šta ima, moram da priznam da nisam ljubitelj homage satova iako mi Certina i Steinhart deluju jako dobro (DS Action Diver mi doslovno izgleda kao Sub) pa ću u skladu sa tim tražiti nešto malo autentičnije, a ovaj Longines mi je jedino u cenovnom rangu za sada.
Pošto bi želeo Tudor GMT,ali za ograničen budžet,predlažem ti da uzmeš Steinhart GMT i još ti ostane kusur.Odličan sat za smešnu cenu.
https://www.steinhartwatches.de/en/d...ramik-957.html
:beer::beer::beer:Nemaju zvaničnog distributera,nego naručuješ direktno preko njihovog sajta, s tim,da ti porez od njihovih 19% oni odmah rerundiraju nazad na tvoju karticu,pošto sat izlazi iz evropske unije,ali ćeš kod nas imati još za porez 20% i za carinu 10% = 30% i još 5.400 din usluga fed-ex ,ali opet na kraju svega ispašće ti dosta ispod tih 1.000 € , koliko si spremio za sat,tako da ćeš lepo moći i da se počastiš,da razbiješ maler.
Po gruboj proceni sve zajedno bi trebalo da te izađe oko 620 €.
Da li neko ima iskustva sa prodavcem Carllo na kupujem prodajem? Prodaje veliki asortiman g shockova po cenama kao sto su u Americi i sl. Mene brine sto ne znam kako moze da prodaje po tim cenama gledajuci na uvoz i sve, zato i pitam ovde. Takodje ima neke satove za koje ne mogu nista naci sem oglase na drugim sajtovima. Pa me zanima da li neko ima iskustva sa njime i kakvi u satovi.
Pazario sam od njega prosle godine Casio i sve je proslo ok, covek verovatno ima dobru nabavku u Madjarsloj i kada vrati AFU moze da prodaje po tim cenam. Dao mi je Madjarsku garanciju koja je ostvariva preko njega, bar tako kaze
Sent from my Mi6
Carllo je pouzdan prodavac...kupovao od njega:thumbup:
Da li neko od kolega sa foruma ima iskustvo sa Shop authentic watches, pens, accessories, electronics for men and women - DiscountShop.com ?
Sta neko misli o ovome ?
https://www.kupujemprodajem.com/Naki...2424-oglas.htm
Vidim da ima dosta ocena, sa ovoliko satova je verovatno i clan foruma, ali bih da proverim za svaki slucaj.
Izvinjavam se prodavcu unapred.
Pozdrav svima, novi sam clan kojem treba pomoc!
Nedavno sam naleteo na oglas u kojem se prodaje Tissot PRS 516 Chronograph. Sat koji mi je jos odavno zapao za oko, sada sa nesto pristupacnijom cenom. Bio sam odlucan da uzimam sat, jer meni izgleda kao prava stvar. Ali, naleteo sam na stranicu ovog foruma gde se gospodin zalio kako je dobio "laznjaka" i takodje tu procitao da su Tissot-i vrlo cesto kopirani na nasim prostorima. Ja i dalje mislim da je sat pravi, ali bih da mi to neko nesto strucniji od mene potvrdi. Obezbedio sam par bitnijih slika sata, kao i sliku sa Tissot-ovog sajta.
Hvala unapred!
Prilog 139703Prilog 139704Prilog 139705Prilog 139706
Dovoljno je pogledati pušere i crvene prstene na njima, i videti da je kopija u pitanju, barem po meni. Ima ovde iskusnijih članova koji će reći svoj stav.
Što se tiče Tissota, ali i ostalih brendova, najbezbednije je otići kod ovlašćenog servisera/časovničara i tražiti stručno mišljenje.
Ma koliko da je fotografija dobra (ovo govorim generalno, dakle za sve modele), objektiv nekada ume da prevari, pa je zato ipak najbolje ustati od kompjutera i prošetati se do onoga ko najbilje zna. Ukoliko prodavac nije voljan da ide kod časovničara, onda sat treba izbeći u širokom luku.