-
Orient Triton vs Steinhart OVM V1
Pomagajte drugovi.
Za oko mi je zapao Orient triton. U istom cenovnom rangu je i vizuelno svedeniji ali neoriginalni Steinhart OVM V1. Zanima me vaše mišljenje.
https://i.ibb.co/FBz3m2m/Steinhart-OVM-V1.png
https://cdn.shopify.com/s/files/1/00...6_1200x@2x.jpg
-
Re: Orient Triton vs Steinhart OVM V1
-
Nijedan, uzmi neki Seiko za te pare :thumbup:
-
-
-
Orijent...jednostavno je bolji sat. Steinhart je siromasan detaljima, vizuelna kopija Rolexa ( ok ko voli, meni je to sasvim solidan sat). Sa druge strane Orient ima bolju zavrsnu obradu, pogledati samo kakva je zavrsna obrada na kazaljkama pa je odmah sve jasno (pogledati makro fotke ili snimak na yt ). Zatim ima lepe detalje na brojcaniku, izdignuti markeri, prelepa plava boja (stvar ukusa). Tu je i pokazivac rezerve snage sto je korisna f-ja narocito ako se sat nosi u rotaciji. Mehanizam je iz skupljih modela Orienta. Probusene usice koje olaksavaju zamenu kaisa ili narukvice.
Sto se dileme tice meni je Orient za koplje ispred.
Ps-Sada vidim da te interesuje crna verzija Orienta. Svejedno opet glas za Orient, s tim sto bih na tvom mestu razmislio o plavoj verziji.
-
-
Moj glas ide takodje za Orient.
Prosto je bolji i zanimljiviji sat.
Pogledaj i Orient M-force liniju - meni ubedljivo najbolji Orient satovi
-
Don Alberto, razumem da neko voli nekog proizvodjaca i njegove satove, mogu da razumem i da uvek preporucujes Steinhart (cak i kada ocigledno nije bolji sat u pitanju), razumem i da ne dajes nikakvo objasnjenje nego samo napises "Steinhart". Ono sto mi nije jasno cemu tri puta pisanje " Steinhart " pa jos sa tri uzvicnika. Treba li sada svi tri ili vise puta da citiramo svoje poruke u ovoj temi? Ne vidim kako ce to pomoci.
Da se nadovezem na svoju prethodnu poruku. U opisima Orient Tritona na stranim forumima i blogovima moze se naci komentar i da narukvica deluje jeftino. Nisam video sat uzivo tako da uzeti sa rezervom (slicni komentari se mogu naci i za Monsterovu narukvicu koja je po meni odlicna ). Inace, Triton ima blizu 200 grama tako da bi neka masivinija narukvica za mnoge ucinila sat nenosivim.
-
Hvala svima na savetima, Don Albertovi postovi mi ne smetaju, čovek stvarno voli Steinhart :)
Za sada sam naklonjeniji Orientu, smeta mi što Steinhart kopira Rolex. Trenutno je dilema plavi ili crni, u svakom slučaju obaveštavam vas o ishodu u danima koji slede :)
-
Ja samo dajem moj predlog.:yes4:
-
Orient definitivno. Originalan, upečatljiv, sveden, "in house" mehanizam.
-
i jos jedan glas za orient, cisto na osnovu izgleda .. definitivno ostavlja bolji utisak :)
-
Steinhart....
Prije kasnije ce ti dopizdit sat, Steinhart drzi cijenu ko franak. Za kolko ga kupis za tolko ga prodas.
Orient prodas sa 70% gubitka. Been there done that.
Orient Star koji kosta 390 € sam prodao dokraja za 170 €. Jedva
. Power reserve je super funkcija, za koju 90% ljudi osim forumasa boli cunka. Kad ga budes prodavao, naci ce ti da je isti takav prodan u Maleziji ili Ulan Batoru za manje, sto mana, "a gdje cu ga servisirat?!" ko da je auto pa ide svake godine, "njaaah nema safir, lume nije C3" i "Orient?! Koji je to k? Nesto kinesko? Logo ko na TDR cigaretama!"
....
"Eo Stajnhhart, novi je 370€, Evo ti ga za 300€"
"Moze daj."
-
Ako ti se Seiko najviše dopada - štekaj pare za njega.
-
Kolega eee je rekao najveću mudrost u svetu zaluđenika za satove i onaj koji to može car je i ja mu skidam kapu ...ali jbg kad ja rešim da kupim čukarca svrbi me džep i ako znam da ovih skoro pa pedesetak satića nikad neću sve nositi i da bi red bio da se smirim i da neki kapitalac sleti na moju ruku.......... ne biva.... sad će doleteti zelena neptunka.... šta ćeš slab karakter .....
Sin.er je 100 % u pravu ali samo ako se satovima baviš sa komercijalne strane tj ako ga kupuješ sa namerom da ga kasnije prodaš u suprotnom uzećeš ono što ti je lepše i srcu draže ...uostalom ti ćeš ga nositi..... meni je posle svega i svih satova koje imam najdraži i najduže na ruci plavi građanin diver (sramota me je da napišem koliko sam platio za njega)
-
Ma ja to samo iz iskustva :). Na kraju uvek kupim i skuplji (naglasak na i). I naravno, uvek prsnem kod prodaje :)
Sent from my Nokia 6.1 using Tapatalk
-
Naručen crni Orient Triton za 358€. Dvoumio sam se između boja i izabrao crni jer je 50 evra jeftiniji. U posed sata ću doću krajem jula, pa šaljem slike i utiske tad. Hvala na pomoći svima!
-
Cestitke na satu.
Vidices kasnije .
-
Citat:
sin.er kaže:
Cestitke na satu.
Vidices kasnije .
Cemu licemerna cestitka?
-
Trazio je preporuku ja sam je dao. Nemoj brkati licemjerje i sarkazam.
Svi koji su ga tapkali po ramenu ce kasnije pitati "koja je zadnja cijena".
Been there done that. Sva ljubav i preporuke, euro je valuta.
-
Opušteno ljudi. Sat ne kupujem da bih ga prodavao, to me ne dotiče ni malo. Nigde na netu ne nalazim satove ispod cene, čak ni Orient. Naprotiv. Valjda zato što su oglasi besplatni pa ljudi prodaju nešto u nedogled. Recimo hteo sam da kupim Orient saturation diver ali ne nađoh ga ni za 70% od cene novog.
-
Cestitke. Odlican sat si kupio.
Kada sat stigne i kada se malo slegnu utisci napisi svoja zapazanja u odgovarajucoj temi. Takav sat to zasluzuje.
-
Citat:
laza80 kaže:
Opušteno ljudi. Sat ne kupujem da bih ga prodavao, to me ne dotiče ni malo..
Rezonovanje ti je na mestu.
Meni je isto čudno kada neko kupuje sat a razmišlja o prodajnoj ceni.
Pa što ga kupuješ ako ćeš ga prodavati?
Kao, ''sad mi se sviđa ali znam da će doći vreme kada mi se više neće sviđati'' !?
Ok, malo se i zezam. Razumemem ja i da postoje takvi ljudi nego,eto pričam u kom sam ja fazonu.
Kupio sam jedno tridesetak satova i sve sam ih kupio jer mi se sviđaju.
Nikada ni jedan nisam prodao jer-što da prodajem ono što mi se i dalje sviđa?
Kako da promenim ukus u toj meri za par godina da ono što mi se dopadalo-sada mi se više ne dopada?
Znam i da ima ona fora gde čovek prodaje par jeftinijih satova da bi kupio jedan skuplji.
Ako bi mi se u budućnosti svideo neki skuplji sat trudio bih se da zaradim i uštedim novac za njega a ne da se zbog njega jednog (kojeg želim) odričem četri druga (koje takođe želim,čim sam ih kupio)
Jasno vam je da nikom ne zameram ništa (to bi stvarno bilo idiotski) već samo iznosim moj stav na temu.
laza80 - Čestitam na kupovini. Uživaj u njemu pa makar ga jednog dana prodao za trećinu cene :D
-
Citat:
sin.er kaže:
Trazio je preporuku ja sam je dao. Nemoj brkati licemjerje i sarkazam.
Svi koji su ga tapkali po ramenu ce kasnije pitati "koja je zadnja cijena".
Been there done that. Sva ljubav i preporuke, euro je valuta.
U pravu si!Kajace se on jednog dana sto je nosio sat koji mu se svidja.
-
Ha dobro... Tvoji novci tvoj ducan. Ja sam svoje rekao.
-
Inače, rezerva snage je korisna komplikacija, i na mom orient-u postoji, koristio sam je često, makar da mućnem, sat ako ga ne nosim, da ne bi stao.
Sent from my Nokia 6.1 using Tapatalk
-
Sve ok... But..
Forum darlings ili "reko mi Mile da je super sat jer je vidio na internetima" su najvece zlo internetskih foruma.. opcenito. Ne samo satovi,bicikli,auto,glazbala... Biraj..
Sat dok ne stavis na ruku i ne vidis KAKO TI LEZI nemas blage veze da li ti uopce pase ili ne.
Ako ganjas Seiko, probaj ga. Ima ga u trgovinama.
Ako ganjas Steinhart, nije bed za probat od kolege ili ga kupit/prodat po istoj cijeni.
Triton nemas gdje probat, kupujes ga na osnovi slika i rivjua i preporuka ljudi koji ga (guess what) nisu nikada STAVILI na ruku.
Znaci. Doci ce sat, ako bude ok , super. Ako ne,hbga,kopat ce te sto nisi stekao pare za zeljeni Seiko.
I ajmo oglasnik...
Nakon 1000+ satova znam vec napamet sve. A nosio sam od Rolexa do Shanghai I sve izmedju. Nema idealnog sata.
Pa sad shvati kako hoces...
-
Citat:
sin.er kaže:
Sve ok... But..
Forum darlings ili "reko mi Mile da je super sat jer je vidio na internetima" su najvece zlo internetskih foruma.. opcenito. Ne samo satovi,bicikli,auto,glazbala... Biraj..
Sat dok ne stavis na ruku i ne vidis KAKO TI LEZI nemas blage veze da li ti uopce pase ili ne.
.
Sa ovim se potpuno slažem.
Citat:
sin.er kaže ''Nakon 1000+ satova znam vec napamet sve. A nosio sam od Rolexa do Shanghai I sve izmedju. Nema idealnog sata.
Merila ''idealnog'' nisu nam svima ista. Neko će pronaći idealan sat među tri ponuđena komada.
Neko neće ni među hiljadu (možda je ,u tom slučaju, lepota u traganju?)
Ne tvrdim ja da je neka varijanta bolja od druge već da su ljudi različiti i da se nište ne može tvrditi u tuđe ime ( '' sat će ti sigurno do*izdit'').
A naravno da svi i dalje treba da iznose svoje mišljenje o bilo čemu.
I ova moja ''priča'' u krajnje neadekvatnoj temi je ovde samo zato da bi život bio interesantniji :D
PS- Slabo nešto imamamo rasprava na Forumu !?
-
Sve ok..
Ja ih kupujem i prodajem iz ovog ili onog razloga. Nije bitno. Imao Sam faze sa 50 satova doma i faze sa 1. I upgrade kolekcije i rasprodaje i kunio se u microse, Seiko , Orient i genijalnosti konstrukcije Amfibija...
Trenutno bi prodo sve i sve u krasni. Al se onda sjetim da imam doma Riki Watanabe koji sam kupovao 5 godina, Darwil Solar sa kutijom i slicne gluposti pa me prodje.
Pa nosim Gshock obicni po tjedan dana.
Pa otvorim ladicu pa bi sve u smetje istreso al sam skrti hercegovac pa mi zao para ulozenih...
Pa tako u krug...
-
Siner, previše razmišljaš :) dva sata sam kupio na osnovu slika i oba puta bio prezadovoljan. Znam sta hoću.
-
Come to the dark side we have cookies
-
Stigao konačno. Ja oduševljen, pogotovo što sam ga ulovio za 320€.
https://i.ibb.co/8bYLdYv/DSC00621.jpg
-
-
-
Cestitam lazo80 na lepom i dobrom satu:congrats:u zdravlju da ga nosis!
-
Cestitke. U zdravlju ga nosio. Kada se slegnu utisci napisi svoja zapazanja.
-
Čestitke na Tritonu! Super sat! :thumbup: I ja očekujem nešto slično :rolleyes:
-
Hvala puno. Šta slično čekaš?
-