Kad ide DHLom placas i uslugu spedicije, koja je mislim izmedju 5 i 6000 din.
Ima tracking i kad ide regularnom postom.
Printable View
Kad ide DHLom placas i uslugu spedicije, koja je mislim izmedju 5 i 6000 din.
Ima tracking i kad ide regularnom postom.
Ne, kad ide DHL-om plaća se iznos poštarine koji navede prodavac, bilo to 10-20-50-150 eura, onda na cenu robe+poštarine plaćaš carinu i PDV. Nema nikakvih dodatnih troškova.
Ja ti kazem kako je, a ti nemoj posle da se iznenadis kad ti budu naplatili uslugu spedicije.:)
Pa ne znam otkud to, više puta mi je stizalo DHL-om, konkretno iz Nemačke, poslednji put u martu-aprilu ove godine, vrednost pošiljke je bila nešto ispod 200e, vrlo glomazan paket, oko 120x80x40cm, osim odmah plaćenih 20e za poštarinu i naših dažbina nije bilo dodatnih troškova.
Jel ti naplaćeno to nekad i šta je pisalo u specifikaciji troškova ako jeste? Zvaću sutra njihov call centar.
Urose GT, poslusaj RUS-a, zna o cemu prica. A i meni je proletos bila slicna situacija....DHL-om mi je stiglo nesto iz Pakistana.....ukratko,oplelo me.
Ma ne dovodim uopšte u pitanje istinitost, nego ja imam druga iskustva, zato me buni. Uostalom na njihovom sajtu se nigde ne spominju nikakvi drugi dodatni troškovi osim carinskih i drugih uvoznih dažbina koje DHL plaća unapred za poručioca, i prilikom predaje paketa se regresira od poručioca.
Ja kada sam jednom prilikom zvao dhl kancelariju u pg rekli su mi da po prispijecu posiljke mozes sam da je preuzmes kod njih ili da ti je oni donesu na kucnu adresu i onda naplate tu spediciju.
Najbolje sam zovni i pitaj pa ces biti 100% siguran
DHL "usluga carinjenja" je 3960 RSD. Ako se posiljka ne carini onda se to ne placa.
Meni su definitivno carinili(pošiljka plaćena oko 170e) a sasvim sigurno nisam platio ništa dodatno osim iznosa PDV i carine. Platio sam u dinar tačan iznos PDVa i carine koliko treba da bude po fakturi.
Jesi li siguran da je to bio DHL Express a ne DHL International ili tako nesto?
Nisam, nisam ni znao da postoji ta distinkcija.
Drugi paket od Favinova stigao sa ebay-a. Nažalost veliko razočarenje posle prvo vrlo uspešne transakcije kada sam takođe poručivao delove.
Ovaj put stigla polovna krunica(mnoštvo sitnih ogrebotina, jedno veće ulubljenje na sredini i očigledno već zatezana što je jasno vidljivo na dihtungu krunice). Dihtung kućišta takođe korišćen. Kazaljke su upakovane u kartončić pa nisam hteo da ih čačkam i pokvarim već sam odneo sve časovničaru. Brojčanik deluje nov. Rotirajući prsten takođe nov.
Poslao sam mu mejl, i čekam odgovor, ali ovo me je baš razočaralo. Sreća pa su u pitanju jeftini predmeti, ali velika sramota.
Dogovoreno da posalje novu krunicu i dihtunge besplatno.
U favinova (Сергејa) ne verujem da ces se razocarati. I ja sam imao problema, ali je covek sve moguce ucinio da popravi situaciju. Njegov problem je sto je on na kraj k., a roba mu ustekovana ceka na slanje u Moskvi. Zato njegove posiljke brzo stizu. No tu se i greske potkradaju. Covek je fenomenalan, ja se sa njim povremeno i dopisujem i imam puno poverenje u njega.
I ja da prenesem utiske kupovine na CreationWatches sajtu. Kupio sam Orient Bambino i doplatio da ga pošalju DHL-om. Sat je stigao u roku od 4 dana, u originalnoj kutiji.
Ukupna cena sata je iznosila 116€, dok sam na jednom od sajtova kod nas, koji nudi taj isti model, dobio ponudu da ga nabavim po ceni od 215€.
Jedina razlika za kupce u Srbiji je ta što sam ja tražio da mi dostave sat na adresi u Grčkoj. Dakle nisam platio PDV i porez, što mislim da bi podiglo cenu sata za 30-40€, ali bi opet svakako bilo jeftinije nego da sam ga kupio ovde kod nas.
U Srbiji bi platio još oko 4-5k DHL-u na ime usluge zastupanja u carinskom postupku. Plus bi platio realnu carinu i PDV. Za Srbiju je bolje da ide regularnom poštom. Duže, ali možeš da se izvučeš bez ikakvih dažbina, a sigurno bez DHLove usluge, posebno ako si u BG. U manjim mestima bi verovatno nešto platio.
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
Ma nikako preko dhl.
Sent from my Mi-4c using Tapatalk
Nekad nema izbora, DHL, FedEX...
Poštovani forumaši, molio bih vas za pomoc... Posle dugog premisljanja i mnoštva pregledenih postova odlučio sam se za kupovinu Longines HC automatic-a. Taman kad sam mislio da sam sažvakao gradivo i došao do načina kako da na najpovoljniji način dodjem do onoga za čim vapim imam problem [emoji4]. Sat bi online naručio moj prijatelj koji živi u Austriji i isporuka bi bila tamo, s tim sto bih kasnije kada bi on dolazio u Srbiju zatrazio povrat poreza. Kontaktirao sam dve prodavnice koje sam pronasao na Chrono24 i obe imaju sledece odgovore:
Harvey store - mogu da isporuce sat u Austriju ali ne i tax refund dokument
Plus watch-iako imaju sat ne mogu da urade ni jedno ni drugo
U čemu je caka... Predložite mi resenje...
Hvala na odgovorima i pomoci(čitao sam na vasem forumu o ovome ali mi je sad već totalna zbrka u glavi[emoji16], i ono što sam znao, sad ne znam)
Послато са Redmi Note 3 уз помоћ Тапатока
Probaj na uhrinstinkt. Kod njih je Longines hc 925 eur.
Druga varijanta ti je da potrazis ovlascene prodavce u Austriji, prvenstveno u Becu I da im svima posaljes upit o modelu I ceni, I obavezno trazi popust. Wagner mi je dao popust oko 15 % za upravo Longines HC plus sam dobio tax free. Inace mislim da u Becu ima bar desetak ovlascenih prodavaca, to je sigurna kupovina I ubedjen sam da ce dati neki popust.
Pozdrav I srecno sa kupovinom I dobro dosao na forum.
Hvala na odgovoru... Uradio sam kao što ste predložili... Svi su manje više spustili cenu na 1000e - tax refund (cc120e) ali je najpovoljniji Swiss Elevate GmbH-Harvey store. Nude mi sat za 820 e, bez tax refund...
Čini mi se da je ovo dobra opcija
Послато са Redmi Note 3 уз помоћ Тапатока
Cena na ovom sajtu je korektna, ali treba da obratiš pažnju na par stvari:
Longines HC se proizvodi u dve veličine; 39 i 41 mm, izaberi dimenziju koja ti više odgovara, mislim da je za diver sat prikladnija veličina 41mm
Prodavac nije ovlašćeni diler za Longines, odnosno spada u "grey market". To praktično znači da garancija koju ti daje od dve godine nije međunarodna, nego da bi u slučaju da je potrebna popravka u garantnom roku, sat morao da se odnese (pošalje) prodavcu, i bio bi servisiran kod servisera sa kojim on ima ugovor.
Kupovina kod ovlašćenog prodavca podrazumeva međunarodnu garanciju, što bi značilo da npr. možeš da kupiš sat u Beču, a na popravku u garantnom roku odneseš u Beogradu, ili bilo gde u svetu gde postoji ovlašćeni serviser za Longines. Proceni sam da li ti nešto niža cena kod "sivog" prodavca, kompenzuje rizik da će sat u garantnom roku zahtevati intervenciju za koju ćeš morati da sat dostaviš na lokaciju koju je predvideo prodavac, ili da ga, ako je kupljen kod zvaničnog, odneseš u zvaničan servis koji je tebi najbliži.
Gde god ga kupio, satu nejverovatnije neće trebati intervencija u garantnom roku od dve godine, ali moraš sam da proceniš obe opcije i doneseš odluku.
Srećno sa kupovinom.
Još jedna stvar vezana za ponude od zvaničnih prodavaca. Zahvali im se i zamoli da učine dodatan napor i cenu još malo spuste, ponudi sam nešto nižu cenu, verovatno će to moći još malo da se koriguje na dole.
Pozdrav,
Nov sam ovde i otvorio sam nalog sa svrhom dobijanja informacija u vezi kupovine sata. Naime zelim da uzmem seiko sat made in japan mislim da takav ovde ne mogu naci u prodavnicama svi modeli su za azisko trziste ako se ne varama,a i cijena je dosta veca nego kod nas koliko mogu da primjetim. E sada nemam iskustvo sa kupovinom preko neta prvenstveno mislim na creationwatches, tu sam planirao da pazarim nesto i zanima me kako dalje idu troskovi oko carine DHL uzima oko 35e sto je ok, ali ovo ostalo me zanima koliko cu platiti carinu i ostale troskove na sat. Prvi sat mi je donjeo dalji rodjak iz Njemacke na jedvite jade i odlicno sam prosao sa takvom kupovinom sa amazon.de se ne moze narucivati u Srbiju nazalost, a njega ne zelim vise da angazujem i objasnjavam mu sta i kako i zbog cega???
Nadam se da je neko skoro kupovao sat preko interneta i da ima iskustva i smjernice za mene. Posto recimo u vitanovu sat koji kosta oko 300e na netu je oko 200 do 150e na akciji, ja nemam para na bacanje...
Hvala i svako dobro :)
budzet za sat do 30000 dinara :)
Vjerujem da si vec procitao barem ovu temu al evo ukratko:
1. Kod kupovine odaberi standardnu posiljku a ne DHL - ceka se 15ak dana i ima sanse da prodjes bez carine
2. Ako ti lupe carinu i porez to ti je dodatnih cca 30%
Sent from my HUAWEI VNS-L31 using Tapatalk
K'o sto kolega rece. Obicna posta, ne dhl, i jos 30ak procenata ako ocarine. (Carina + pdv). Ako ti j budzet 30K, moj savet ti je da gledas neki sat do 20K. Ako prodjes bez carine imaces za neki fini gshock :)
Sent from my SM-A310F using Tapatalk
Обавезно преко PayPal изврши плаћање ако поручујеш са Сreationwatches-а. И пошиљка да ти иде регистрованом поштом Register Airmail тј. обичном поштом за коју ћеш добити број за праћење пошиљке. Не преко DHL -а, јер наплаћују и посредовање приликом царињења, а царина ти царини и трошкове доставе не само вредност сата. Са DHL-ом је бржа достава али трошкови знатно већи. Значи ако се одлучиш за обичну пошиљку само преко РayРаl-а, видим да људи којима није стигла пошиљка после 6 недеља су успели да поврате новац, ови други још се натежу са Сreationwatchеs-ом. SingPost ако дође до губитка пошиљке исплаћује до 68 долара, за обичну пошиљку тј. Register Airmail. DHL рефундира пуну цену али је доста скупљи и пошиљка брзо стиже.
Ja porucio Seiko SKS539P2 jos 13.02. da premostim dok ne skupim za nighthawk [emoji85], i stigao mi mail da je poslat 16.03, ali po broju za pracenje ispada da je poslat tek 23.03. Nesto mi tu ne stima..uredno platio preko paypal-a. Sto je sigurno, sigurno je. :)
Sent from my SM-G935F using Tapatalk
Поручио 20.2., број за праћење добио 25.2. била недеља кад SingPost неради, 3.3. контактирао SingPost, пакет није примљен. Онда сам тражио од Сreationwatchеs који су тврдили да је послат потврду о предаји пошиљке, а они се ућутали. Тек 6.3. се огласио Сreationwatchеs да је пакет послат кад је био и видљив. После гледам датум гаранције 2.3. Нисам ишао преко РayРаl-а али више никад, јер видим да су баш они који нису користили РayРаl имали проблеме ако нешто крене како нетреба. Питање је да ли и продавац има часовник на стању и ако га је приказао на сајту да га има. Можда је то један од разлога зашто се чека 15-ак и више дана од поруџбине до предаје пакета SingPost-у. Сreationwatchеs на свом сајту тврди да пошиљку шаље 2-3 дана по порџбини осим за сатове из Јапана за које треба 5-7 дана.
A неки аутоматик док их имају на стању?
Ипак Еco drive има ограничен век трајања?
Citizen Automatic Watches – Buy Men's Automatic, Automatic Diver Watch Online
Sledeci automatik mi je
http://www.creationwatches.com/produ...atch-2661.html
Videcemo da li ce pre nighthawk-a ili posle. .ali sve mi se cini posle [emoji16]
Ako ne stigne naruceni seiko uvek mogu da porucim neki drugi sat ali ce svakako biti automatik, e sad da li ce biti orient, seiko ili neki treci videcemo. :)
I ja sam slicno prosao sa porudzbinom od Creationa.
11.2 porucio i platio karticom
18.2 mi stize mail od Creationa sa trackingom, koji ne radi
27 i 28.2. kontaktiram i SingPost i Creation. Sing post nema pojma o posiljci, a Creation me ubedjuje da ce stici za 3-4 nedelje
1.3. SingPost javlja da je posiljka sa tim brojem primljena i poslata, tad se prvi put pojavljuje na trackingu
16.3 stigao u Srbiju
2.4. stavio ga na ruku :)
Cirka nekih 50 dana, ali vredelo je cekanja :D:D
Za ostale koji zele da naruce sa creation-a.
Porucen 13.03.2018. Godine, stigao danas, 17.04.2018.godine.
Radu se o Seiko SKS539P2 placenom 77e, a dazbine su izasle 930dinara.
Stigao lepo upakovan i bez ostecenja, a slike slede u nastavku.
Dva kratka pitanjca:
1) gde kupiti ili naruciti dobar kozni kais
2) na satu stoji nalepnica Made in China, zar se i japanci tamo sastavljaju?🤣https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...629951572e.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...d9361401e7.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...31bbc8196c.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...a91fc98d9f.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...46da17fbdc.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...b8482dffb1.jpg
dstamenkovic90
Da,i ''Japanci'' se sastavljaju u Kini ali pod nadzorom Japanaca.
Ne brini oko toga.
Kaiševa imaš zaista ''na sve strane'' (časovničari, prodavnice satova, ljudi koji ih ručno prave ...)
I,naravno, čestitke za sat :thumbup:
Hvala, bolji i lepsi da kupis. 🤣
Iskreno nisam stigao ni da pogledam, otpakovao ga i stavio na ruku. Posle krenula guzva na poslu pa sam i zaboravio da ponesem ostatak kod kuce i da pogledam. Javicu ti sutra.
Da da, 10.000din, a kod nas 22.500 mislim da je.
Samo mi se kais nije svidjao ni kad sam ga probao, a ni sada, pa cu ga zameniti.
Bio sam skeptican ali odlicno je prosla kupovina.
@vladanP
Hvala puno na informacijama.
Definitivno ne salju kada obaveste mejlom da je sat poslat vec par dana kasnije.
Ja sam sat narucio 13.03., pisalo je da poslat 16.03, a garancija " popunjena " na 19.03.
Jos jedna stvae, izgleda da ne priznaju serviseri ovu garanciju ali moram da proverim. 🤣
Da podelim i ja svoje iskustvo(pre svega sa carinom).
Porucio sam satove sa amazona na sestrinu adresu u SAD-u.Dva G shocka-jedan meni a jedan za poklon.
Ona mi ih je poslala obicnom postom,sat za mene je ispakovala iz originalnog pakovanja i navela manju vredost paketa sve u nadi da cu da izbegnem carinu.kada je slala receno joj je da stize za 2 nedelje.
Na adresu mi stize za nesto vise od mesec dana i nisam izbegao platiti carinu+PDV.
Pa nisu oni glupi na carini. Otvore paket, vide šta je unutra, pogledaju u svoj katalog cena i na to ti udare carinu 10% + 20% porez.