-
1 Priloženi(h) fajl(ova)
Re: Kupovina preko interneta
drugari, pisao sam drugima da ne brinu oko posiljki ali ja sam sad poceo da brinem za svoju!
naime kao sto cete videti u prilogu vec 8 dana stoji isti status, a prethodni sat koji sam narucio stigao je kod mene 3 dana nakon ovog statusa!
da li bih trebao nekog da pitam sta se desava!? da posaljem mail nekom, pozovem nekog...!?
-
Ja sam imao slicnu pricu sa Amfibijom, status se nije menjao 7-8 dana.
Mislim da ne treba previse da brines, ali Posalji mail prodavcu, to ti je najlakse.
-
Oko praznika poste su preopterecene pa nije neobicno da posiljke kasne.
-
Re: Tissot luxury automatic 80h power reserve
Narode naletio sam na ovaj sat na ebay-u
prodaje ga neki lik iz amerike( pouzdanost mu je 100% ali za feedback score 112), pa mi nekako malo nesiguro kupovati ali okacio mi je jos poprilicno slika sata kutije i ostalog, na slikama se vidi da jos nije skinuo naljepnice sa stakla i narokvice.
Ovo je sat, samo nemojte da me preteknete :)
New Tissot T0144271105101 Watch PRC 200 Mens Black Dial Automatic Chrono 44mm | eBay
A i poslao sam mu poruku radi dostave i odg je bio
Citat:
Hi Dragan,
I've included some more pictures of the watch. The thing that comes with it is a cool case that you can stand up on its end and it looks like a little bookcase with fake books and at the end, 2 of Tissot's booklets. No, the watch does not come with a certificate of authenticity but then again, neither does the one on Amazon and it's $925.
The watch is completely real and legitimate. It is 100% Tissot made.
Shipping to Bosnia and Herzegovina would be $20.
I naravno da se zahvalim
@vladas onaj hamilton je ubacen u weekly sale ali je smanjen na 612$ a to mi je previse i ovo ako budem kupovao ne znam kako cu uspijeti.
-
Re: Tissot luxury automatic 80h power reserve
Ja jos cekam odgovor od Eddie-ja i hvala na podsecanju, sad cu da proverim sto ne odgovara...
Ovaj Tissot ima ETA C01.211 mehanizam - automatik, hrono, nastao po ugledu na legendarnu Lemaniu 5100 ali toliko upropascen zeljom da se uprosti i pojeftini za proizvodnju da uopste nije popularan (jos je nov, pa nema dovoljno iskustava sa njim, feedback u pocetku uopste ne obecava). Ebay je jako problematican (nalik nasem vocnom sajtu mada su ocene pouzdanije) i ja pocinjem da verujem kupcima sa preko 99% na vise od 1000 prodaja. Opet - proveri alatima kao sto je Goofbid kakva je istorija ovog prodavca i kakve su komentare ostavljali kupci...
EDIT: Pisao sam ponovo Eddie-ju, pa cemo videti.
-
Da se nadovežem na Vladino izlaganje.
Svakako se slažem da se kupuje od prodavaca sa rejtingom 99+%. Međutim,prodavci koji imaju npr 99.3% rejting,a broj prodatih artikala im je par desetina ili stotina hiljada, takođe imaju i par desetina negativnih odgovora od kupaca na mjesečnom nivou(nije malo). Uglavnom se žalbe svode na zamijenjen artikal ili paket nije stigao na odredište.
Prodavci koji imaju rejting 100%,a broj prodatih artikala im je par desetina ili stotina (može i hiljada ali takvi su rijetki)su pun pogodak. Kod njih se neće desiti da zamijene artikal ili da ga zaborave poslati.
Ovo su samo moja iskustva i ne mislim da ih treba uzeti zdravo za gotovo!:D
Eta C01.211 svakako treba zaobići u kopovini- mlad mehanizam ali ima gooomilu negativnih iskustava!
-
Kupovina preko interneta
Da li iko zna gde se mozemo informisati o novim carinskim stopama prema zemljama EU. Da li i satovi upadaju u grupu kod koje je doslo do promene carinske stope?
Pokusavam vec danima da nadjem nekakav spisak-listu, gde bi mogao da vidim sta je sve oslobodjeno carine. Koliko iznosi carina?
-
Pogledaj na sledećem linku: Царинска тарифа
-
Nadam se da nisam pogresio temu... Elem,evo o cemu se radi:
U pitanju je radnja u Austriji (Becu).
Ono sto su oni meni rekli, kada je kupovina u pitanju, je sledece:
1) Mozete uplatiti 375 eura + 10 eura za shipping kako bi sat stigao na kucnu adresu
- koliko bi me to izaslo u krajnjem zbiru? Od najpovoljnije do najnepovoljnije varijante...
- da li je pametno traziti im da upisu nizu cenu na racunu kako bih sto jeftinije prosao u Srbiji i kolika bi ta cena trebala da
bude,a da ne bude sumnjivo? Posto sam procitao da su pojedini clanovi foruma to radili prilikom narucivanja putem
Interneta
2) Ukoliko moj rodjak, koji zivi u Becu, kupi sat-placa punu cenu od 450e, ali dobija papire za tax free
- kolio iznosi tax free?
Pitao sam ih da li postoji mogucnost da im iz Srbije uplatim na racun 375 eura, a da moj rodjak to licno preuzme ali su mi dali negativan odgovor i ponudili jedino ove dve opcije koje sam vam naveo.
Placanje se odvija iskljucivo preko njihovog racuna-dakle,bez internet kartica.
Unapred hvala svima!
Pozdrav,
Branko
-
U najgorem slucaju placas carinu i porez, i onda je to:
385 * 10% porez * 20% PDV= 510e.
U najboljem slucaju ne naplate ti nista.
-
Ako se ne placa karticom ili PayPalom - jako su male sanse da se dobije povrat novca (ako nesto krene po zlu)!
Zato - ja bih pre savetovao da rodjak uzme sat za 450€, uzme TAX Refund (oko 12% - ~50€) i sat ce izaci oko 400€. Ako ga donese na ruci, verovatno nema drugih izdataka.
Ako se ide preko neta, platices 385€ * 1.1 * 1.2 + troskovi spedicije (od par stotina RSD do 50€, zavisno od nacina transporta) - dakle ~510€
Inace - firme koje drze do sebe nece spustati cenu a iz EU, pogotovo zbog umanjenja TAX-a verovatno nece ni hteti da razmisle o tome. Ako je sat poznat a cena suvise niska - carinici ce vec proveriti cenu!
EDIT: Pretece me Rus_PA ;)
-
Ne znam da li ste, a verujem da jeste, videli akciju na Jomashop-u. Snizenje Tissot kolekcije... Cena Visodate je 388$, LeLocle sa koznom narukvicom i belim ciferom 346$ a T-Lord automatica 313$. Traje u narednih sest dana. Da li je neko narucivao preko njih i kakva su vam iskustva?Da li ste culi/iskusili nesto negativno prilikom poslovanja sa pomenutim sajtom(konkretno: da li dobijete ono sto nude tj.originalni sat) Ja sam juce narucio Internet karticu u Banca Intesi,pa cekam narednih 10-15 dana na istu. Koliko se eventualno i da li se moze ustedeti ovim nacinom kupovine u odnosu na kupovinu u Becu o kojoj sam juce pisao?
-
Uzimao sam ja preko njih, sve je bilo u najboljem mogucem redu.
kod nji je nesto visa postarina, cini mi se oko 30=35$.
Tako da ti je osnova za oporezivanje 400@*porez*pdv=528$~400e.
Obrni okreni dodjes na isto.
-
Dobar dan svima! Zeleo bih da sestru pocastim jednim satom, pa me interesuje vase misljenje o ovom satu:
Zodiac ZO4525 Watch | Ashford.com
Da li je neko narucivao preko njih?
Koliko bi me sat izasao u krajnjem zbiru?
Problem mijedino predstavlja cinjenica da Internet kartica nece biti gotova do narednog petka ili utorka, pa bih eventualno zamolio nekoga od vas da mi pomogne po tom pitanju.
Hvala!
-
U postu iznad tvog imas formulu kako se racuna konacni iznos i mislim da stvarno nema potrebe da je ponavljamo na svakoj strani.
-
Pitanje sam pogresno formulisao-izvinjavam se.
Formulu za racunanje konacnog zbira sam usvojio,ali ne znam koliko izlaze troskovi slanja.
Takodje,kljucna stvar koja me interesuje jeste pouzdanost sajta kao i vreme isporuke.
-
Procesljah celu temu pa posto ne videh nigde da pitam :) Da li je neko imao iskustva sa satovima preko ovog sajta Prodaja originalnih satova po najnizim cenama - Prodaja Satova - Home
-
Cini mi se da nije niko tu uzimao(ali ne garantujem).
Koji te konkretno model zanima sa tog sajta?
-
Prave troskove slanja ces videti na sajtu kada stavis sat u korpu i krenes u placanje.Kako se tarife razlikuju, osiguranje u zavisnosti od cene i sta sve ne ....to ti je najsigurniji nacin.
-
Evo ovaj,iskreno ne znam kakav je kvalitet brenda ali mi se svideo izgled,a o sajtu kao sto rekoh nemam pojma. Po ceni izgledu itd razmisljao sam o Festini i Sektoru medjutim sinoc mi ovaj i to bele zapade za oko :) Prodaja satova - Police 12416JS/61 DYNAMITE - Prodaja originalnih satova po najnizim cenama
-
Police su modni satovi.
Ja iskreno da ti kazem, ne volim da preporucujem drugima nesto sto ja ne bih kupio.:)
Moj ti je savet da pogledas Casio Edifice seriju. To su odlicni satovi koji imaju jako dobar odnos cena/kvalitet.
Kostaju isto ili manje od tih modnih satova, a neuporedivo su bolji.
Edifice
-
Mana ovog sajta je sto ima samo slika i cena sata nigde dimenzije,a tek po negde karakteristike
-
A dobro, po slici nadjes sta ti se svidja, a za ostalo su ljudi izmislili Google :).
-
Има ли ико искуства са овим сајтом - tissotswiss.net ? Цене су невероватно добре... Нешто ми је ту сумњиво :confused:
-
Paaaa...
Cene su bar 30% ispod najnižih koje mogu da se nađu na sniženjima, sajt je aktiviran pre samo 124 dana, ne postoje ocene kupaca, registrovan je u USA ali hosting radi preko "Heng Lu trading as OutsideHeaven", sve IP adrese su u Kini...
Ako si srećan, dobićeš neku repliku... mada, mislim da najverovatnije nećeš dobiti ništa sem minusa na računu.
-
Захваљујем ! Sapienti sat !
-
Društvo opasno sam se zapalio za Stowa satove! Da li ih je neko sa foruma poručivao i na koji način je vršio plaćanje istih?
Koliko znam oni se mogu poručiti samo preko neta tj nemaju radnje po gradovima u GER?
-
Delim tvoju muku i nisam nasao bolje mesto od zvanicnog sajta, polovni drze cenu nazalost.Pratim zvanicni sajt mesecima ocekujuci da cu videti neki popust ili slicno ..ma bilo gde i nista...
-
Citat:
Tobi kaže:
Društvo opasno sam se zapalio za Stowa satove! Da li ih je neko sa foruma poručivao i na koji način je vršio plaćanje istih?
Koliko znam oni se mogu poručiti samo preko neta tj nemaju radnje po gradovima u GER?
Posalji slobodno poruku Hadzi Daliboru.
On ce ti sve lepo objasniti jer mislim da ima/je imao jednu Stowu.Samo znam da je mnogo dugo cekao da mu stigne. :D
Imaju prelepe satove i in-house mehazime.
Medjutim,preozbiljni su dizajnom trenutno za mene pa me ne zanimaju,tako da ti ne mogu pomoci.Uglavnom,radi se o sjajnim Made in Germany satovima.
Slobodno pusti poruku Daliboru.
Pozdrav.
-
Одг: Kupovina preko interneta
Imao Stowa Seatime COSC. Čekao na nju 9 mj. Završena je prije ali mi ju je kum donio iz Germanije,tj. čekao sam i njega 2-3 mj.
Kupovina je samo preko njih ili da nađeš polovan model.
Na sajtu im je objašnjeno sve što se tiče procedure,isporuka je DHL-om(mislim) i nije jeftina.
Kako god,čekaćeš na isporuku.
Koji je model zapao za oko?
-
1 Priloženi(h) fajl(ova)
Re: Одг: Kupovina preko interneta
Prilog 59909Ovaj model je u pitanju. Nije jeftin i znam da se za ove pare plus isporuka može kupiti kvalitetan, polovan i dobro očuvan sat. Ali jednostavno ovaj sat poseduje sve ono što za mene predstavlja savršen sat. Možda bi mu promenio kajiš ali to je sitnica.
-
Citat:
HADzI DALIBOR kaže:
Imao Stowa Seatime COSC. Isporuka je DHL-om(mislim) i nije jeftina.
Da li znaš nekoga ko je naručivao direktno na naše prostore? Hteo bih da je poručim da mi stigne u Srbjiu. U tom slučaju mi odbijaju VAT, ali će me opet odrati naši... Jel DHL dostavlja kod nas iz Švabije?
-
Одг: Kupovina preko interneta
Mislim da dostavlja ali nisam siguran.
Najbolje(i najsigurnije,a možeš ih pitati i za vrijeme isporuke)da pitaš Stowa preko maila.
Dooobar model! :thumbup:
-
Citat:
Tobi kaže:
Da li znaš nekoga ko je naručivao direktno na naše prostore? Hteo bih da je poručim da mi stigne u Srbjiu. U tom slučaju mi odbijaju VAT, ali će me opet odrati naši... Jel DHL dostavlja kod nas iz Švabije?
Ovako su meni odgovorili na to pitanje
Dear Mr. Dragojlovic,
thank you for your email and your interest in our watches.
We can deliver all of your goods via Fedex to Montenegro, the shipping costs are EUR 39,-
If you like to order a watch or something else, please inform me and I will confirm your order.
thank you and best regards
Luisa Bradt
To je za CG vjerovatno je slicno i za Srbiju
-
Au, to mi je jedan od omiljenih molela:man_in_love:
Posalji ima mail za svaki slucaj.
-
Citat:
Rus_PA kaže:
Au, to mi je jedan od omiljenih molela:man_in_love:
Posalji ima mail za svaki slucaj.
Hoću. Ako se u skorije vreme, tačnije dok ne skupim ostatak love koliko mi fali, ne pojavi nešto što bi mi odvuklo pažnju (neki polovan IWC mark XVI ili XVII) onda je ovo definitivno čuka koju želim da vidim na zglobu svoje leve ruke :rolleyes:
-
Veruj mi, da sad imam para, odmah bi ga porucio, pisao sam ovde o njemu.
http://www.svetsatova.com/forum/f75/...rono-7699.html
-
Tek sam sad pročitao tvoj opis sata. Odličan tekst! E, da. Da iskoristim priliku da te priupitam. Naveo si da je cena bez VAT 1385 evropskih novčanica. Na to mi se računa još oko 20ak posto plus troškovi DHL-a. Jel sam u pravu?
-
Pa da, na tu cenu i cenu transporta ide 10% porez i 20% PDV.
Mada nesto su menjali i izbacili su porez na neke stvari iz EU, e sad, ne znam da li se to odnosi i na satove.
-
1 Priloženi(h) fajl(ova)
Kolege
Imam jednu molbu...
Pošto sam (mlad i) neiskusan u kupovini preko stranih sajtova,zamolio bih iskusne po tom pitanju da mi preporuče neki sajt odakle bih mogao da naručim sledeći sat-Casio Edifice EF-503SG-9AV
Prilog 82828
Poželjno je da plaćanje ne bude preko pejpala (sem ako neko hoće da ga naruči za mene :))
Na ona dva-tri sajta za koje ja znam ih nemaju na stanju.
Naravno,ako ga neko ovde prodaje -takođe dolazi u obzir (nov ili polovan)
HVALA!