Kad ide DHLom placas i uslugu spedicije, koja je mislim izmedju 5 i 6000 din.
Ima tracking i kad ide regularnom postom.
Printable View
Kad ide DHLom placas i uslugu spedicije, koja je mislim izmedju 5 i 6000 din.
Ima tracking i kad ide regularnom postom.
Ne, kad ide DHL-om plaća se iznos poštarine koji navede prodavac, bilo to 10-20-50-150 eura, onda na cenu robe+poštarine plaćaš carinu i PDV. Nema nikakvih dodatnih troškova.
Ja ti kazem kako je, a ti nemoj posle da se iznenadis kad ti budu naplatili uslugu spedicije.:)
Pa ne znam otkud to, više puta mi je stizalo DHL-om, konkretno iz Nemačke, poslednji put u martu-aprilu ove godine, vrednost pošiljke je bila nešto ispod 200e, vrlo glomazan paket, oko 120x80x40cm, osim odmah plaćenih 20e za poštarinu i naših dažbina nije bilo dodatnih troškova.
Jel ti naplaćeno to nekad i šta je pisalo u specifikaciji troškova ako jeste? Zvaću sutra njihov call centar.
Urose GT, poslusaj RUS-a, zna o cemu prica. A i meni je proletos bila slicna situacija....DHL-om mi je stiglo nesto iz Pakistana.....ukratko,oplelo me.
Ma ne dovodim uopšte u pitanje istinitost, nego ja imam druga iskustva, zato me buni. Uostalom na njihovom sajtu se nigde ne spominju nikakvi drugi dodatni troškovi osim carinskih i drugih uvoznih dažbina koje DHL plaća unapred za poručioca, i prilikom predaje paketa se regresira od poručioca.
Ja kada sam jednom prilikom zvao dhl kancelariju u pg rekli su mi da po prispijecu posiljke mozes sam da je preuzmes kod njih ili da ti je oni donesu na kucnu adresu i onda naplate tu spediciju.
Najbolje sam zovni i pitaj pa ces biti 100% siguran
DHL "usluga carinjenja" je 3960 RSD. Ako se posiljka ne carini onda se to ne placa.
Meni su definitivno carinili(pošiljka plaćena oko 170e) a sasvim sigurno nisam platio ništa dodatno osim iznosa PDV i carine. Platio sam u dinar tačan iznos PDVa i carine koliko treba da bude po fakturi.
Jesi li siguran da je to bio DHL Express a ne DHL International ili tako nesto?