-
Re: Koji je ovo sat? molim za pomoc....
Mislis, o kojem se Tissot satu radi?
Ispade da je isti model bio misterija i na njemackom uhrforumu, a i na watchuseek-u... Elem, cak se i ovdje nasao prije koju godinu. :)
Evo ga:
http://www.svetsatova.com/forum/f120...l#.Vf3YyLur-B0
Dakle, Tissot E663/763m... A za cijenu, provrti malo po ebayu ili googlaj pa uporedi.
Slican model se prije par godina na Uhrforumu prodavao po dvije glave Eura, ali je to bila serija povodom Olimpijskih igara u Sidneju, 2000. godine.
Ali, eto, sad znas da i sam model moze biti star 15 godina i vise.... jos malo pa vintage. :)
-
Да, мислио сам на ознаку Tissot-a. Јесте да модел није претерано специфичан али баш ми се некако свидео, а како продавац није написао ознаку, нисам знао шта да тражим када се једног дана определим за куповину пошто ће се овај вероватно продати ускоро. Хвала на помоћи и благовременом одговору. :)
-
2 Priloženi(h) fajl(ova)
Našao na dnu fioke neki sat pre godinu dana i nisam uspeo da nađem nigde ništa o njemu. Štoperica radi, na poklopcu ništa ne piše. Meni se čini da piše "Cises 25
° " Evo i slike:
Prilog 117082
-
1 Priloženi(h) fajl(ova)
Drustvo treba mi vasa pomoc, vec sam kacio bio ali pojma nemam da nadjem gde je taj moj post da vidim jel ima neki odgovor. Kupio sam jedan prelep Orient :) i sada radi ali nemam pojma koji je model, kada ukucam u svemoguci google podatke tipa crystal, broj kamicaka i tako to nema nijedne slike slicnog sata, plexi mi je napukao i zelim da kupim drugi da ga zamenim, a kako to kad nemam ideju koji je model sata? :(
Prilog 117314
-
Što se tiče zamene stakla-pleksija, mislim da kod nas nećeš naći originalno Orient staklo tog oblika. Ono što možeš da uradiš jeste da odneseš sat kod časovničara, pa da se izradi novo staklo-pleksi po uzoru na original. Recimo servis Kostić-Dojčinović pruža tu uslugu.Servis i popravka satova, zamena kaiševa, poliranje stakla, zamena baterija
-
Hvala puno i mislio sam da je to jedina opcija, ali kako je moguce da nema nigde ovog modela sata?
-
I ja imam jedan vintage Orient Kristal a da nema njegovih slika na netu.
Valjda su tokom sedamdesetih pravili mnogo modela u manjim serijama i samo za određena tržišta (vanevropska)
Inače,imam i jedan Seiko 7T32 kojeg ,takođe, nema na netu. Preciznije-ima samo još jedan ali u drugoj boji (nalazi se na avataru nekog tipa na nekom levom forumu)
Eto,dešava se :)
-
нећеш наћи плекси овог облика нигде, тражио сам ја четвртаст, овај се облик може добити у минералном стаклу ако ти не смета да га замениш за плекси, плекси махом се овде израђује само у округлој форми
колико је сат плаћен ако није тајна и да ли је исправан
наравно да немаш нигде информацију о том сату, нити имаш сервис и делове за онај зодијак који си тражио пре месец дана, то су јефтини сатови мануфактура које на дужи рок не могу да стану иза свог производа, оправдано и због цене
-
Citat:
Милан Милановић kaže:
нећеш наћи плекси овог облика нигде, тражио сам ја четвртаст, овај се облик може добити у минералном стаклу ако ти не смета да га замениш за плекси, плекси махом се овде израђује само у округлој форми
колико је сат плаћен ако није тајна и да ли је исправан
наравно да немаш нигде информацију о том сату, нити имаш сервис и делове за онај зодијак који си тражио пре месец дана, то су јефтини сатови мануфактура које на дужи рок не могу да стану иза свог производа, оправдано и због цене
Prvo onaj Zodijak je redak sat, sada je vlasnik tog brenda druga firma, a oni pojma nemaju ni ko je pre njih radio i sta je radio kolko vidim, slicno kao danas u Certini...
Inace nemam slike masine istog pa da pokazemo i sta se krije unutra. Generalno Svajcarci su pravili svi satove sto sami u kuci sto od delova drugih firmi gde su se svake godine djorali na sajmu ko mi na sajmu foto opreme ovde, uzmes od ovog ovo od onog ono ali su imali ideju i zato je taj sat za ono vreme bio VAU, i sada je, nije lose kad cujes da ti serviseri kazu da nikad u zivotu nisu videli uzivo taj sat, naravno takodje kad ode deo moz se slikati...
Sat sam kupio na limunadi gde tu i tamo gledam kojesta i mislim da sam budala sto i gledam ali ponekad se pojavi sat tipa jumper koji mi se svidja samo tamo i neko fals podize cenu i tako...
Placen je Orient 990 dinara, potrebno mu je ciscenje, to je uradjeno, neobicnog je oblika i to me privuklo i znao sam da ce staklo biti problem, realno zamenio bi bilo kojim drugim ( vezano za materijal ) samo da zamenim ovo polomljeno.
:) Zodiak cu rado pokazati uzivo da svima promenim misljenje o njemu, to je po meni fantastican sat :)
-
ниси га онда много платио
за зодијак си ишао на погрешно место
ако желиш сат који ћеш и после 50 година моћи да сервисираш оригиналним деловима, да пошаљеш упит мануфактури, а да ти кажу ког су дана исти произвели и ко га је купио, где и када, онда узмеш швајцарца средње класе који баш због тога и кошта колико кошта
-
Milane, mislim da grešiš. Zodijak iz tih starih dana se jako ceni i bio je odlična firma.
-
Citat:
Милан Милановић kaže:
ниси га онда много платио
за зодијак си ишао на погрешно место
ако желиш сат који ћеш и после 50 година моћи да сервисираш оригиналним деловима, да пошаљеш упит мануфактури, а да ти кажу ког су дана исти произвели и ко га је купио, где и када, онда узмеш швајцарца средње класе који баш због тога и кошта колико кошта
Secajuci se oceve price oko Svajcarskih proizvodjaca i gledajuci da je danas promet na prvom mestu a ne kvalitet i tradicija ja bi rekao da je tesko naci sad takvu firmu o kojoj pricas. Sa sruge strane taj sat nije moj vec burazerov :) Meni se dopada jer je neobican i kvalitetan, ja znam sta bi sebi nabavio, ali od novijih retko sta jer nisam zainteresovan da placam brdo para manje ili vise a da je unutra neka ista eta, nema tu price o originalnosti ili bilo sta slicno, to me sve podseca na menadzere koji prodaju kolicinu a ne san ili umetnicko delo za decenije i naslednike.
Mozda je moj stav pogresan ali je takav da bi pre uzeo neki polovan stariji kvalitetan sat nego nesto od novih copy paste cuda. Prosto nemam nameru da placam nesto sto ne vredi te pare, a opet za ove neke starije neobicne mi nije zao da ih vratim u zivot i sjaj pa makar taj njihov ' iz kuce " mehanizam bio potpuno osrednji....
Inace u Stoholmu sam 2012. video prelepu staru Certinu Ds2 i jos uvek sanjam taj sat, ove nove prosto nemaju vezu sa tim...
Odoh u of, dakle, staklo moram da nabavim otvoren sam za predloge ili kod Dojcinovica da vidim kolko ce da me izadje i ako moze uopste :)
-
Владо дефинитивно се слажем са тобом, зодијак је био некада много јаче име него данас, о томе сведоче и цене старих Зодијака, штета па је доживео исту судбину као Роамер на пример, а богами и Цертина бејаше јако име, стари ДС2 прелеп сат Блускај
Citat:
vladas kaže:
Milane, mislim da grešiš. Zodijak iz tih starih dana se jako ceni i bio je odlična firma.
-
2 Priloženi(h) fajl(ova)
Milane, Zodijak sada je samo ime na ciferu nema nikakve veze sa tom firmom iz tih zlatnih godina njihovih, Certina takodje, najzalije mi je kad vidim da neko ko je sam pravio mehanizam sada koristi tudji :(
A da bi ilustrovao ovo je model koji sam video i cena mu je bila jako povoljna a ja u tom momentu nisam imao para ni kod sebe a ni da pozajmim od familije ( Svede ) a prodavac nije teo moju Certinu uz doplatu :)
Ovo je kombinacija boja koju sam video samo je bio u mnogo boljem stanju sat
Prilog 117354
Prilog 117355a evo da vidite u drugoj kombinaciji isti sat, uzivo poveci i prelep na svaki nacin, evo i sad m ise place zbog toga :( :bawling::bawling::bawling::bawling::bawling:
-
Не знам колико ти је тражио за ову Цертину, али пропустио си опасан и редак сат:(
-
i ja bi takvu certinu. :drool:
-
Zare trazio je smesno za to kakav je sat ali dzaba kad nisam imao ni kako ni od koga... familija se nije otvorila i tako...
-
-
To bi trebalo da je ovaj samo je sa metalnom narukvicom.
FS Citizen PMT56-2731 Titanium Ecodrive Perpetual Calendar
-
-
3 Priloženi(h) fajl(ova)
Orient stari sat
Nisam siguran gdje treba da se postavi ova tema ali ova sekcija mi se čini kao najprikladnija da postavim ovo pitanje. Deda mi je u nasledstvo ostavio njegov stari Orient sat. Znam samo da ga je kupio 70 tih godina prošlog vijeka u Atini. Kada ga protresem u njemu se osjete kao neke kuglice da se pomjeraju. Ako neko može nešto više da mi napiše o ovom satu bio bih mu zahvalan. Fotografije nisu baš najbolje. Naprijed ima datum i logo Orienta i Automtic 21 jewels.
Prilog 123143Prilog 123144Prilog 123145
-
1 Priloženi(h) fajl(ova)
Re: Orient stari sat
Drugar me je zamolio da pitam da li je neko upoznat koji bi ovo proizvodjac i model sata mogao biti.
Jednostavno njemu se svideo pa bi zeleo da vidi o cemu se radi i da vidi oko cene.
Prilog 132660
-
Pretpostavljam da je ovo jedina slika koju je uspeo da nadje?
Sent from my SM-T310 using Tapatalk
-
Hvala na javljanju,
Na zalost ovo je jedina fotografija to je prvo sto sam ga pitao. Tesko mi je da prepoznam o kom brendu je rec pogotovo u danasnje vreme instant brendova. Premda sat jeste lep bez obzira da li je kvarcni ili automatski mehanizam.
-
-
Pozdrav Prle,
Sa skoro 100% sigurnosti mogu reći, da poseduješ izvrstan primerak. Radi se o Nomos-u, koji u sebi sadrži Valjoux 7750 a napravljen je po naručbi, ne znam, kako bi se najbolje izrazio, nešto slično kao Auto Moto Saveza iz Brescie - Italija. Italija je puna ovakvih udruženja, čiji članovi su ljubitelji automobila.
O Nomosu ne treba puno pisati. Radi se o jednom od najjačih nemačkih proizvođča iz srca nemačke časovničarske industirije - Glashuttea. Gradić, koji ima samo nešto više od 6000 Stanovnika a iz koga dolaze: A. Lange & Sohne; Glashutte Original; Muhle Glashutte; Bruno Sohle; Tutima i gore spomenuti Nomos, koji je nešto mlađi (ustanovljen 1990).
Odličan brend i odličan sat. Koriste švajcarske mehanizme a uspeli su da naprave i neke svoje kućne.
Inače evo linka do tvog sata. Sudeči po slikama, sat je originalan i zaista je prekrasan. Rekao bih, da potiče negde oko 2012 godine.
Čestitke!
https://www.youtube.com/watch?v=FrUyX4vGxJ0
Pošto su gore pomenuti savezi sponzorirani od bogatih članova, Scuderia Brescia Corse je mogla sebi priuštiti čak i Breitlling:
A41360 Brescia : Breitling Chrono-Matic Scuderia Brescia Corse » WatchBase.com
-
Ovaj sa linka je bas sat koji sam ja uzeo. Medjutim sa Nomosom ne mogu da ga povezem nikako osim preko ovog linka [emoji3]
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Sećam, se dam pre nekoliko godina čitao neki članak o tim italijianskim scuderiama i odličnim satovima, koje naručuju za svoje članove. Tamo je bio pomenut baš i Nomos i sećam, se da me je to začudilo, pošto znam, da ovaj proizvođač ne pravi hronografe i da sam tada pomislio, da će konačno početi sa time. Zato mi je prvi flash bio pomisao na Nomos.
Ali ne razumem. Uzeo si ovaj sat. Zar nisi dobio nikakve dokumente? Račun? Uputstva? Naprimer satoivi iz serije Scuderia Ferrari su baza za ogroman broj replika. Verovatno si proverio autentičnost?
-
Mehanizam je 7750 i to sam proverio. E sad kako da proverim autenticnost[emoji3]?
-
To je odlična informacija, jer u repliku ovog sata ne be stavljali ovaj mehanizam.
Što se tiče izvora - proizvođača, jedini način je pokušati dobiti odgovor direktno sa terena:
Scuderia Brescia Corse:
admin@scuderiabresciacorse.it
Via Beretta, 18
Gardone Val Trompia
Brescia
Najbolje, da pošalješ mail sa priloženim slikama i napišeš, da si postao vlasnik ovog prelepog sata ali nikako ne možeš naći izvor odnosno proizvođača, i da ih moliš za pomoć u vidu te informacije.
-
To sam i uradio [emoji3][emoji3][emoji3]
-
A kakav je taj mehanizam
-
Prle guglaj malo. Ja sam na drugom forumu za 3 minuta našao iste informacije. Ako ne nadjes išta o 7750 onda si zapali slobodno ajfon. Ili nazovi one opće informacije pa fino pitaj tetu kad danas zalazi sunce i kakav je mehanizam Valjoux 7750.
-
Prle,
kad budeš dobio odgovor iz Italije, molim te postavi ga na forum. Baš me zanima, o kojem proizvođaču je govora. Što više pokušavam, da vratim sećanje, nikako da izbegnem Nomos.da je bio pomenut sa ovom scuderiom. Valjda zato, što mi je, kada sam pročitao začudilo, šta ima Nomos zajedničko sa hronografom,
-
sin.er
A na ovom forumu to moze naci za cele 3 sekunde, PageUp + 7750 u search bar-u + Enter. Nije Prle navikao na racunar sa telefonom, Partizani jedino koriste telefon sa kurblom.
Haifisch23
Da, Nomos je poznat po tome sto nije poklekao trendu satova u kucistima vodomera, mada to sa ovim pilotskim hronografom i ima zapravo smisla.
Prle
Lep sat. Sad, obavezno turpija i smirgla i Alt+Ctrl+Delete taj kicasti "ferrari" laserorez sa kopce ;)
-
Posto me zezate sad cu da procitam sve i postanem expert zs 7750[emoji3]
-
Kru i soda... 7750 je najrasprostanjeniji mehanizam. Uključuje i azijske klonove
-
1 Priloženi(h) fajl(ova)
Zna li neko koji model i brend ponosno nosi profesor Kon? Nije da mi se dopada, ali cisto radi zabave bih voleo da znam :D
Prilog 147509