Re: Frederique Constant vs Maurice Lacroix Pontos-Savet za kupovinu
@Lost&Found
E ovaj zadnji je već MLJAC :)
Maurice Lacroix Pontos Decentrique PT6318-SS001-130 je sat osetno više klase od prethodna dva modela...
I cena mu je mnogo viša, ali bih ga jako rado "posedovao":drool:
Jako me podseća na luksuzne modele Glashütte Original (PanoMaticLunar) satova. Ako si u prilici da ga kupiš po osetno nižoj ceni (MSRP za nov sat je 5.620,00$, Eu cena preko 3.000,00€) i imaš taj novac, svaku preporuku imaš od mene :)
3 Priloženi(h) fajl(ova)
nazalost ispustio sam ga iako je otisao po znatno povoljnijoj ceni 1750 eur na ebay-u.
A onada mi ispred nosa ode i Baume & Mercier MOA10082 za 1300$ :(
Sada se mislim izmedju B&M MOA10084 ili Frederique constant FC-392RV6B6 . BM deluje mocnije ali vise sportski a i morao bih da menjam crnu za braon narukvicu sto je dodatan trosak na sat koji je u startu skuplji. FC je elegantniji...
Prilog 111228 Prilog 111229 Prilog 111230
1 Priloženi(h) fajl(ova)
Kolega,
B&M MOA10084 je meni mnogo lepši od FC-392RV6B6, a i "regularna" cena mu je mnogo viša... Ako ti se svidja, kupi ga sa tim crnim kaišem, a kod nas u Srbiji ćeš naći odličan zamenski Hand made braon kaiš za malo para.
P.S.
evo slike kaiša koji su meni ručno pravili, nije košta više od 30 eu...
Prilog 111231
1 Priloženi(h) fajl(ova)
jel on moze da se namesti na njegov originalni clasp na narukvici (ne bih bas da stavkjam obicni) a ubacuje se tu negde i raymond weil freelancer Prilog 111232
2 Priloženi(h) fajl(ova)
FC imas u Bomaru U NS-u...nedavno je bio sa popustom, neznam sada tacnu cenu.....jos dobijes i gliser uz njega. Nazovi...proveri.
Prilog 111237
Prilog 111238
Citat:
Lost&Found kaže:
jel on moze da se namesti na njegov originalni clasp na narukvici (ne bih bas da stavkjam obicni) a ubacuje se tu negde i raymond weil freelancer
Prilog 111232
Ja znam čoveka iz NS koji radi kožne kaiševe za satove i ubacuje i njihov orginalni nastavak za sakrivanje lugova (onaj plastični umetak, koji vidim da kaiš za ovaj sat ima) i naravno stavlja orginalni clasp...
Zna ga i Mario, ali se pravi grbav...:flapper:
Ozbiljno, video sam njegove radove takvih tipova kaiša, i ono je savršeno...
@Lost&Found
Naravno,
kao što su kolege već potvrdili, ti kaiševi se prave ručno, po porudžbini, za tvoj sat i originalni clasp (ili buckle)...
Hvala sto se FC-a tice ima ga ovde u BG kod Andrejevica ali je oko 3k (daju popust 20%). Na netu je to znatno povoljnije i do 65% jeftinije..
@mizzy : Hvala, razmislicu jos malo obzirom da jurim manje vise dress sat, a B&M je u startu skuplji oko 200 eur (online) mada mu je retail cena veca za 1k eur, pored toga uporedjivao sam ga sa MOA10067 i koji ima braon narukvicu ali i zlatne kazaljke tako da ne znam kako ce se 84-ka uklopiti sa braon kaisem.