Planiram da kupim kvarcni sat koji cu svakodnevno nositi i zanimaju me ova dva modela pa vas molim da mi pomognete u odluci...
Prilog 30273Prilog 30274
Printable View
Planiram da kupim kvarcni sat koji cu svakodnevno nositi i zanimaju me ova dva modela pa vas molim da mi pomognete u odluci...
Prilog 30273Prilog 30274
Ja bih u ovom slucaju izabrao Citizen.
Moj glas za CITIZEN.
Koliko je sada ovaj Roamer? Svojevremeno je bio oko 10000, na nekom popustu.
35990 kod Bomar-a.
...još jedan glas za Citizen. Ako već nisi, predlažem ti da oba modela vidiš uživo. Meni se izgledom ne vidjeno svidja Roamer, medjutim (pošto sam imao prilike , da oba modela pogledam u radnji) u ruci "swiss made" izgleda kao igračka u odnosu na ovaj Citizen.
...da je tolika razlika u ceni, Roamer bi svakako bio bolji izbor. Ja stvarno nigde nisam video toliki popust za taj sat... čak je i na stranim on-line berzama , polovnjak daleko skuplji.
Zaboravih : fotogeničnost je takodje na strani Roamer-a (u odnosu na Citizen), te se uživo drugačiji osećaj stekne, pogotovu ako bi se ova dva modela uporedila.
Svojevremeno je 1 član kupio taj Roamer za ~10000, i nije hteo da ga slika za forum, pa je banovan, potražiću temu.
http://www.svetsatova.com/forum/f77/...enth-4448.html
Dakle za 10000 je super kupovina, ali za 30+:thumbdn:
Jos jedan glas za Citizen.
edit: ovaj je izmislio kupovinu, obican provokator, vidi se.
Za vikend cu otici do DC da pogledam Roamera jer ga nisam video uzivo a na slikama bas dobro izgleda,a Citizena sam video i probao i svidja mi se a cuo sam da ga i nasi piloti u velikom broju koriste pa pretpostavljam da je dobar. Inace ne nosim kvarcne satove,ali moram kupiti jedan da mi bude radni da ove moje vintage mehanicke ne rabim i ostecujem vec samo da ih glancam i nosim u posebnim prilikama...
A taj Roamer je cak 8000 skuplji od Citizena jer daju 20 % popust na njega ako im se odnese neki kvarcni stari sat moze i pokvaren
Posto gledas isti radni sat kao i ja :thumbup:dajem prednost citizenu, iako nisam ljubitelj kvarcasa
poz.
Citizen. Imam isti takav i mogu ti reći da je izdržljiva mrcina. Ne znam kojim se poslom baviš, ali mislim da će ti poslužiti. Što se tiče pilota, mogu da potvrdim. Momak iz komšiluka je na akademiji i ovo isto sam čuo od njega.
U delta city u njihovoj prodavnici , kad sam ja kupovao eco-drive nisu mi trazili stari sat:) Moj glas Citizenu:)
Imam drugara koji ima Citizen pa cu morati da ga zamolim da mi ga da na par dana i da vidim da li je to sat za mene i da li mogu nositi kvarcni sat,a ako se sve to poklopi taj japanac je moj prvi pik za kupovinu. A koliko sam citao on je kvarcni ali ne idu baterije u njega vec je solarni
Ehhh...Sta znam, Citizen je verovatno bolji izbor, ali Roamera ima srazmerno malo, swiss made je, ima safirno staklo pa sve to mozda daje malcice na ekskluzivnosti.
Roamer ima taj neki retro, rejsi, smek, ala Rola Dejtona i Tag monako, a Citizen je skroz u avio fazonu.
Avatar kaze da ti vise lezi Roamer, ali, sto rece Baki, eye test je najbolje merilo...
Ne znam sta kucka u Roameru.....
Pa ide akumulator koji se puni solarnim putem. Ipak mora da se zameni na nekih 10ak godina (jel toliko bese?)Citat:
ali ne idu baterije u njega vec je solarni
tu si u upravu,probaj ti to na ruku pa sam ces videti kako stoje stvari,u svakom slucaju srecno i samo napred:)
Anbeast moj avatar jos kaze da bi mi bas lezao jedan Heuer Monaco ;)
Prilog 30275
A osecam da taj akumulator sto se menja na 10 godina kosta otprilike kao 100 baterija koje bi menjao na oko 2 godine
Ja takođe posedujem Citizen i ekstra sam zadovaljan. Nemam ovaj model "Nighthawk" koji želiš da uzmeš, već AT 0760-51 E. i stvarno lepo radi. Svi hvale ovaj model Citizena (Nighthawk) tako da moj glas ide njemu. Iskreno nisam imao čast sa Raomerom!
Inače svi Citizenovi satovi iz porodice "Eco-Drive" kome pripapada i ovaj model, poseduju litijum-jonsku bateriju koja se dopunjuje bilo kojom vrstom svetlosti, preko solarne ploče i određenog dela koji svetlosnu energiju pretvara u električnu, takođe imaju zaštitu od prepunjivanja!
Oni navodno tvrde da se nikad ne menja baterija, ali u praksi kažu 8-12 godina.
Pozdrav!
Hvala na korisnim informacijama. Jel zna neko koliko kosta zamena tog akumulatora u ovlascenom servisu ?
Koji god da uzmes, neces pogresiti! Na tebi je da odlucis, ali na kraju izaberi Nighthawk-a! :D Ima nesto posebno u njemu...:rolleyes: Ja sam prezadovoljan!
Prilog 30279 Prilog 30280 Prilog 30281
...moj kolega je dobio od firme za 5 godina rada citizen eco-drive 1999e i radi mu sat i dan danas...izgrebao staklo,promenio nekoliko narukvica,sat radi kao nov...i ja glasam za citizen,sutra ja odoh da kupim jedan,stigao je...
...ko zna šta će sa Srbijom i nama biti, dok dodje vreme da se menja baterija na tom, još ne kupljenom, nighthawk-u .
http://www.batterybob.com/category.asp?cat=9022&page=2
Aleksandre odlican ti je sat ;) Mislim da je to ok cena,jeftinija je zamena nego na Seiko Kinetic-u mislim da je za njega oko 60 ili 70 evra
Rado bih kupio neki Citizen sa Eco-driveom, još samo kad bi mi se neki sviđao, jednostavo su prenatrpani.
Aaahhhh, koliko vas prokletnika ima Nighthawk?!?!?! Zar sam ja jedini koji ga nema?!?! (a tako strasno zeli da ga ima:D)
Ne moze da se naruce litijumske baterije sa ovog sajta-od maja ove godine USPS ne vrsi isporuku litijumskih baterija van USA, jedino je moguce naruciti preko UPS ili FedEx a to se ne isplati.
Tako da ako neko hoce da naruci litijumske baterije za Citizen ili G-shock satove ne moze vise da ih narucuje iz USA...
Kako ovaj Roamer podseca na Zenith...Uhhhhhh....
Ja bih bez veceg razmisljanja uzeo Roamer jer izgleda mnogo ekskluzivnije,iako je Citizen jako izdrzljiv.
Ovaj Citizen deluje mi nekako radnicki,a Roamer krajnje gospodski. :)
Ali nisam objektivan jer Roamer neodoljivo podseca na legendarni Zenith. :D Najbolje da ih vidis uzivo i koji ti se vise svidja,uzmi taj. :)
Mada,Roamer ima prilicno skupe modele s obzirom na mehanizme koje koriste,mada u konkretno ovom Roameru ne znam koji mehanizam kuca.Odnos cena-kvalitet nije Roameru bas jaka strana....-.-
Dakle,ako zelis sat za svaki dan koji ce te godinama sluziti-Citizen.
Ako zelis sat koji izgleda savrseno i ekskluzivno,uzmi Roamer.
Ne zaboravi da je Roamer swiss made a to je na neki nacin garancija za sebe,tako da neces obaviti losu kupovinu koji god sat uzeo.
Roamer izgleda fenomenalno na fotki koja je reklamna,a kako izgleda uzivo to cu tek videti jer znaju da prevare ove reklamne fotke
ja bih uzeo roamer pošto nighthawka već imam :D
meni je ovaj roamer zapao za oko,baš sam se razmišljao ovog leta da ga uzmem,ali su novci otišli na drugu stranu :(
meni stigao moj citizen...AT0360-50E...Prilog 30295........bonbonica..........Prilog 30297
U zdravlju da ga nosis tvrtko:congrats:
hvala,hvala...a evo ga i na mojoj vrhunski dlakavoj ruci....Prilog 30304
Sad sam se vratio iz Bomara u Knezu imaju puno satova u prodavnici stvarno odlican izbor. Pogledao sam oba sata i stvarno su dobri,Roamer me je posebno iznenadio cifer mu je fenomenalan kuciste je nesto sjajnije i kicastije po mom ukusu a Citizen svi znaju kako je dobar,ali oni ne cakcu kad ih stavim na uho,a kad su na ruci ne osecam kako se pomera klatno i kako je sat ziv,za mene su kvarcni satovi jednostavno samo merni instrumenti i nista vise od toga jednostavno nemaju dusu bar po meni. ali mi je zato zapao na oko ronilacki Citizen automatik
Prilog 30305
E Sindjelu ovaj ronilac je vec nesto,upravu si za kvarcne ipak je to nesto mrtvo(izvinjavam se ljubiteljima kvarcasa). Nego ako vec kupis ovog divera kao sto rece vza svaki dan,sta bi za onu pozajmicu HEUERA?;);)
Au , brate mili... pa meni upravo zbog izrečenog, Roamer ne bi igrao ulogu. Treba da kupim sat, koji me ne odoljivo podseća na neki drugi sat.... ne, ne sinak, to ne treba da bude sedisfakcija. Sat koji kupim treba da odiše karakterom sopstvenim, a ne da mu nabacujem lažni karakter zarad drugog skupljeg modela, koji sebi ne mogu priuštiti. Ja sam imao par postavljenih komentara, vezano za sličnost Citizena (koji sam kupio) i Glashutte koji mi se puno svideo. Sličnost u izgledu postoji, ali nije to razlog moje kupovine. Naprotiv, to mi je bio negativn poen za kuovinu, sve dok nisam uživo video sat i uverio se da isti taj Citizen opseduje sopstveni karakter, a ne samo sličnost nekog meni omiljenog sata iz više klase. Tad je kupovina bila kompletirana. Ja da gledam u sat, a vidim neki drugi u njemu, nema nikakvih šansi, jer ne želim lagati i ložiti samog sebe. To je po meni ogavno. Živim svoj život u reali, koliki mi je jorgan, toliko pružam noge, u suprotnom bih voleo i kopije satova !!! Šta je poenta priče... pusti ti sličnosti i kopiranja, jer je to magnet izričite kompleksije. Pogledaš , recimo taj Roamer, ali ga gledaš kao Roamer a ne kao Zenit i sl. Ne tražiš u njemu neki svoj lek ili utehu za onim što trenutno ne možeš da kupiš, već ga gledaš realno , ono što on predstavlja i ono što on jeste, a ne kao kopiju nekog skupljeg modela, koji trenutno ne možeš imati. Ja da sam samo u jednoj sekundi pri probi sata video u njemu neki drugi sat, nikada ali nikada ga ne bih kupio, jer za mene nema sopstveni karakter. Takav sat mi ne treba, jednostavno nema svoju "ličnost" . Kada vidiš uživo taj Roamer i on ti se dopadne onakav kakav jeste, da ti u tom trenutku ne padne na pamet nikakav Zenith ili bilo koji brend na pamet, onda je model spreman za "zapakovati" . Svaka asocijacija na neki drugi brend, spada u "hranu" tamne strane svoje ličnosti, veruj mi...
Još jedna bitna stvar ... odakle vam ideja da se potpisom "swiss made" stiče sigurnost u kvalitetu !?! Pa to je najveća zabluda svih ne upućenih ljudi u "svet satova" !!! Da li verujete u sve proizvode (bilo kakve vrste) , koji na sebi imaju gravuru "made in Germany" ? Ne, većina ne veruje, jer ta vrsta prevare je odaaaavno izbledela...
Zagore ali mi moras obecati da ces ga cuvati,maziti i paziti ;)
Kvarcni satovi su sve,samo ne mrtvi. :) Ozivljavaju se pomocu elektrošokova. :)
...ako ti se dopao taj diver, sa njim sigurno nema greške ! Imala ga je nekolicina članova foruma, samo pohvale, odličan sat .