Re: Upoređivanje Seagull i Hangzhou mehanzama sa mehanizmima ETA 2004-1 i 2824-2
Prvo da se zahvalim Serbu na izvrsnom tekstu, i trudu i vremenu odvojenom za to.
Od kada znam za sebe, uvek sam spadao u onu grupu radoznalih za nepoznato, tako da bih Sea Gull, a i mnoge druge kineske satove kupio bez nekog straha, ali kada je rec o njihovoj časovničarskoj industriji, ja i nisam toliki optimista. Godinama unazad slusamo to isto "za koju godinu ce..." Pa, gde su te godine. Nisu oni juče napravili svoj prvi sat, Sea Gull je samo 5 god mladja firma od Orienta recimo, gde je ta reputacija pouzdanog sata, kada kupujemo Sea Gull... Čak su i rusi za mnogo manji period stekli neku svoju reputaciju.
Moje lično mišljenje je da su svi kinezi malo pogubili kompas, da nemaju jasan pravac. Očigledno je da nisi u stanju da naprave jeftin i pouzdan sat, kao sto je Vostok, recimo, a nemaju kvalitet u nekom srednjem ili višem cenovnom rangu da se nose sa svajcarcima i japancima...
Opet iznosim lični stav, oni su priča za sebe...
Re: Upoređivanje Seagull i Hangzhou mehanzama sa mehanizmima ETA 2004-1 i 2824-2
Hvala jewels:) Moje misljenje je da su sa ova dva mehanizma dokaz da su kinezi sazreli. Mislim da je njima najveci problem eksluzivnost , a ne kvalitet. Ljudi generalno imaju predrasude o kineskoj robi, pa cak postoje i predrasude o ozbljnim zapadnim brendovima koji se pakuju i proizvode u kini...Taj teret ce kinezi dugo da nose. Ovo je moje neko misljenje , a i cilj ovog teksta je da diskutujemo malo:)
Au, bre, kad pre stiže da uradiš još jedan tekst?
Svaka čast, majstore :beer:
Glupo mi je da pricam o sea gull satovima, jer nisam imao susreta sa njima, sve sto znam je iz tudjih iskustava, koja opet treba uzeti sa odredjenom rezervom. Ono sto ja zameram Sea Gukk-u je neka vrsta ili neprofesionalnosti. Sta je najveci adut "Parnis" satova? Upravo Sea Gull mehanizam, a svedok sam i iz svog i iz tudjih iskustava da je veliki procenat njih sa nekim kvarom, defektom... Hocu da kazem, da im i nije neka reklama. Zasto dozvoljavaju sebi takav liksuz da drugima prodaju nedovoljno pouzdane mehanizme, ili jednostavno nemaju tehnologiju kojom bi taj mehanizam napravili pouzdanim...
Sa druge strane, imamo miyotu 82xx koja se ugradjuje u ko zna koliko brendova, sto modnih, sto ozbiljnih, i gle cuda...miyota svuda radi. Isto je i sa 2824-2 mehanizmom. U kojem god satu da ga vidim, u startu uliva dozu sigurnosti. Sa SG-om to nije slucaj
To si upravu. Ja imam jednog parnisa, i kasnjenje je oko 12 sekundi....i stvarno sam prezdovoljan. Ali ipak lose je namestena kazaljka rezerve snage...i to mi nije jasno kako tako "male" stvari ne mogu da odrade kako valja:huh: I doduse ovi mehanizmi se stavljaju u daleko skuplje satove nego moj parnis tako da je tu kontrola kvaliteta bolja , ali nisam siguran da je tako:)
Najveci problem je Kontrola kvaliteta.
23,Ono za miyotu si apsolutno u pravu.
Citat:
Neša kaže:
Au, bre, kad pre stiže da uradiš još jedan tekst?
Svaka čast, majstore :beer:
Hvala Neso:) Prava sam masina, a i imam pomoc vasu:)
:congrats::congrats::congrats::congrats::congrats: :congrats::congrats::congrats::congrats::congrats: :congrats::congrats::congrats:
Da, bas to, Rus. Sto kaze Serb, trebala bi da bude, a da li je...ko može sa sigurnošću da kaže. Za ozbiljnu firmu nije dovoljno napraviti samo dobar mehanizam, treba voditi racuna o renomeo imena, pruziti kvalitetnu servisnu podrsku kupcima, tehničku podrsku uopste...a tu ne znam kakvi su.
Mislim da je kontrola malo jaca kod SeaGull brenda, a firme koje ugradjuju njihove mehanizme, to rade otprilike.
Da ne bude zabune, mislim na ovo
-SeaGull USA