-
Re: Kozni kaisevi za satove
Sklonost elektrode hrđanju, nemam pojma. Ove nije hrđa načela a boga pitaj otkad stoje u garaži. Kako je ovo sve eksperiment, svejedno mi je. Ako zahrđa moram skontati nešto drugo, valjda potražiti druge elektrode.
Kako po vokaciji nisam tehničar sve je ovo izazov i traži vremena zbog istraživanja šta je ispravno.
Sutra imam namjeru praviti nešto drukčije, onaj vintage kaiš što ima kožnu podlogu ispod sata; biće veselo bez alata. Dok nabavim pravi alat proći će me ćeif da se ovim igram :)
Poslano sa mog SM-J710F koristeći Tapatalk
-
-
8 Priloženi(h) fajl(ova)
Dobro vece,evo nekih mojih radova,nisu savrseni ali...Prilog 130277Prilog 130278Prilog 130279Prilog 130280Prilog 130281Prilog 130282Prilog 130283Prilog 130284
oprostite i na kvalitetu fotografija (losa kamera):(
-
boriss
Dobro nam došao.
Ne izgleda to loše.
:thumbup:
-
-
-
Hvala Vladan P.:)
Hvala Zagor! :)
-
Imam mali zglob debljine 16cm pa mi je nezgodno naci odgovarajucu velicinu kaisa. Ne volim da mi previse viri ostatak kaisa posle kopce ili da se u jos gorem slucaju podvija ispod gajke sto pravi budzu.
Kakve su vase preporuke i iskustva sa ovako tankim zglobom. Ima li neke preporuke za online radnje ili kod nas gde se moze naci izbor kracih kaiseva.
-
Duogor
Vrlo lako (dobro, uz obilazak par lokala) se kod običnih časovničara pronalaze kožni kaiševi različitih dužina.
Gumeni (silikonski) se ,ako forma to dozvoljava, lako mogu naknadno skratiti.
Skoro sam baš za sina uzeo kod časovničara u centru Žarkova odličan kaiš od ,mislim, 16-17 cm.
-
Vladane hvala ti na odgovoru.
Zivim u blizini Zarkova pa cu prosetati da vidim sta ima u ponudi.
-
duigor
Ima bar nekoliko proverenih domacih zanatlija koji prave kaiseve (a ima i clanova foruma), pa bih svakao njih preporucio. Ono sto se u proseku nadje po casovnicarskim radnjama je, po meni, izuzetno loseg kvaliteta i precenjeno. Eventualno kupiti kopcu kod casovnicara, to obicno bude jeftinije.
-
E, sad, jedno pitanje od mene - nefarbana koza debljine 3-5mm, gde kod nas (po mogucstvu Beograd ili Novi Sad) naci tako nesto?
-
Iguana-Temerinska ulica ,neparna strana kad se iz grada ide prema najlon pijaci u NS,negde na 100 metara pre najlona.Probaj tamo.Oni prave svasta od prave koze.
-
don Alberto
Hvala na informaciji. Pre par godina sam proveravao kod njih i na zalost ne prodaju sirovine, samo gotove proizvode, osim ako se nesto nije promenilo.
-
Probaj kod nekog krznara.Ima jedan u NS na 5 metara od ugla ul.Miletićeva i Jovana Subotića.
-
@don Alberto
Desi se da kod tasnara povremeno nadjem isecke, mada vec kad sam naisao na ovu temu da pitam mozda neko ima dostupniji i prikladniji izvor. Sto se farbane koze tice, toga ima svugde, a na metrazu u Zmaj Jovinoj.
-
7 Priloženi(h) fajl(ova)
Од лика из Пожаревца са купујемподајем који се оглашава да израђује каишеве, наручих себи каиш, испало ме 1750 са доставом:
Prilog 135909
Prilog 135910
Prilog 135911
Prilog 135912
Prilog 135913
Prilog 135914
Prilog 135915
Сат ми је комплетиран.
Ја - (пре)задовољан.
-
-
Dobar_dan&pozdrav!
Da li je neko imao iskustvo sa čovekom odnosno sledećom radionicom iz Beograda
Da li je to neko od članova foruma (pa da može da mu se pošalje pp).
Na osnovu slika iz galerije izgleda kao izuzetan rad, kao i vrlo širok izbor.
https://www.kaisevizasatove.com/kontakt/
-
Moj utisak sa tim kaišem je da koža od koje se pravi nije baš namenjena tome. Premekana je, prelako upija bilo kakav trag vlage ili vode, i generalno mi ne deluje preterano postojano mada je nisam mnogo nosio jer mi se ne dopada osećaj. Skoro kao gumena. Rupe su se mnogo i lako razvrcale uz sve to.
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
-
Ćao, da li neko zna gde mogu da nadjem u Bg, Ns narukvice od raže?
-
Citat:
DS9 kaže:
Dobar_dan&pozdrav!
Da li je neko imao iskustvo sa čovekom odnosno sledećom radionicom iz Beograda
Da li je to neko od članova foruma (pa da može da mu se pošalje pp).
Na osnovu slika iz galerije izgleda kao izuzetan rad, kao i vrlo širok izbor.
https://www.kaisevizasatove.com/kontakt/
Moju preporuku nema iskreno, iz vise razloga. Mnogo se dugo ceka, mnogo kosta, a kvalitetom nisam odusevljen bio iskreno, jednostavan kajs i slaba kopca, rekao bih kineska. Skoro sam uzeo kajs po narudzbi od coveka Watch straps kale, tako nekako na facebooku se zove, svaka preporuka. Em brzo em jeftino a kvalitet solidan.
-
Kale zemljak moj, čovek radi iz hobija i za tu cenu je fenomenalan [emoji4]
A što se Duleta tiče, neozbiljan je. Moj prijatelj ga je nekoliko puta zvao za kaiš a ovaj ga je oladio...ne mogu sad, e idem sad na slavu....aman zeliš li ti da radiš i zaradiš čoveče...
Sent from my Mi-4c using Tapatalk
-
3 Priloženi(h) fajl(ova)
Citat:
Petar012 kaže:
Kale zemljak moj, čovek radi iz hobija i za tu cenu je fenomenalan [emoji4]
A što se Duleta tiče, neozbiljan je. Moj prijatelj ga je nekoliko puta zvao za kaiš a ovaj ga je oladio...ne mogu sad, e idem sad na slavu....aman zeliš li ti da radiš i zaradiš čoveče...
Sent from my Mi-4c using Tapatalk
Potpuno se slazem...jos covek rece saljem kajs, ja vidim nema ga, pitam ga sutradan e kaze zaboravio sam evo saljem odmah...uostalom procenite i sami, koliko se moze proceniti sa slike. Njegov crni je izasao 50e sa postarinom, Kaletov rally crveno crni oko 20.
Prilog 137375Prilog 137376Prilog 137377
-
Pa mislim stvarno taj Duletov izgleda losije od Kaletovog ovako na slici a uzivo mogu da zamislim, sreca da sam nasao ovu temu posto zamalo da zovem Duleta za kais, ali sam se sada odlucio za Kaleta, javljam vam rezultate :)
-
Nikola,
za bg i ns ne znam ali možeš kod ovog Kaleta koji je spominjan u prethodnim porukama ili kod Donkija u Nišu, radi se ručno izrađivanim kaiševima. Ocena je da je ražina kooža najbolja od svih koža ali i najteža za obradu, ukoliko nemaju boju koja tebi odgovara, znaj da svi kupuju na ebay kožu od raže od filipinaca i tajlanđana, koja je u intervalu od 20 do 50 dolara i oodo koje se može napraviti novčanik i nekoliko kaiševa, desetak možda, tako da lako možeš i ti kupiti kožu i dati im da ti naprave kaiš ako nemaju boju koja se tebi sviđa
Citat:
nikola987 kaže:
-
Citat:
nikola987 kaže:
Mislim da je radio bio i gospodin Pugo koji je u Beogradu :)
-
Sto se razine kože imaš komade na eBay. E sad.. U pitanju su celi komadi dela raze. Na slici je 30x15 cm i cena je oko 45€.Od tog komada možeš izvući max dva tri kvalitetna komada kaiša(raspored teksture,sečenje, dužna i širina komada . Mozda i par više ako hoćeš da ispadne "onako"..Imaj na umu da kod ovakvih komada ima dosta otpada(možda za neki detalj na kaišu pantalona ili novčaniku je ok). Kako je ustavljena koža i to je pitanje.. I treba proveriti da li je dozvoljen uvoz egzotičnih koža u Srbiju.. A da se teško obrađuje, to je tačno.. Zato i ne vidoh prostepane celim delom kaiseve od raze (ili samo lepljenje ili par stepova pri vrhu..)
Što se tiče Kaleta meni je odradio 10ak fantasticnih kaiševa i ne menjam ga.. https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...9234eec202.jpg
Sent from my PRA-LX1 using Tapatalk
-
Duka,
to je jedan od manjih komada, idu vrlo često i do 50-60 cm čak
slažem se da za sat nije mnogo kože iskoristivo, inače zanimljivo je da sve one imaju ovaj beli rog na leđima i rupice od očiju :(, čak sam na momente imao i prigovor savesti da li da kupujem kožne stvari
nisam siguran u kvalitet ovih koža ali su takoreći jedine koje se mogu naći na ebay
-
Da, više se isplati ne kupovati kožu već direktno kod Kale ta (čini mi se da ima komad teget raze..) ili Donkey-a...
Vezano za beli rog(diamond ili big eye) interesantan tekst zašto ga neki prerađivači stingray kože postavljaju..
http://www.tombarrington.com/Why-is-...ucts_b_22.html
Sent from my PRA-LX1 using Tapatalk
-
2 Priloženi(h) fajl(ova)
Da li je moguće naći ovako nešto u Srbiji i, ako da, gde?
Prilog 139481Prilog 139482
-
2 Priloženi(h) fajl(ova)
Trebala bi mi preporuka kome da se obrati koleginica da joj se napravi kaiš za ovaj JL?
Hvala.
Prilog 139520Prilog 139521
-
-
8 Priloženi(h) fajl(ova)
Kako sam napravio kožni kaiš!Supruga htela je da baci kožnu tasnu ,i normalno ja sam zadržao.Gledao na you tube kako prave pa da probam i ja.Dve igle žuti konac(na sekundar),lepak i malo truda .Nije savršeno ali ja sam zadovoljan.Uz malo treninga biće bolje.Može da proba svako i nije tako strašno.Evo rezultat!??
Prilog 139562Prilog 139563Prilog 139564Prilog 139565Prilog 139566Prilog 139567Prilog 139568Prilog 139569
-
koko12 Za početak-odlično! :congrats:
-
3 Priloženi(h) fajl(ova)
Стигао ми је кожњак са Алиекспреса, 5 долара каиш са бесплатном доставом, 18 мм:
Prilog 140051Prilog 140052Prilog 140053
Био сам скептичан, али - ово мирише на тазе кожну галантерију, онај мирис коже и лепка... Има ли још власника ових каишева са неким утисцима? :dontknow: Ја сам одушевљен типа - као мало дете.
Линк за куповину:
https://www.aliexpress.com/item/UTHA...27424c4dvJnnbR
-
Nadam se da ce te dobro sluziti. Javi za 3-4 nedelje kako se pokazao.
Sent from my Nokia 6.1 using Tapatalk
-
Uzeh iz zezanja za probu Vostokov kožni 20mm. Baš sam se prijatno iznenadio. Koža je gore i dole, miriše, veoma je mekan i prijatan i izgleda pet klasa iznad svoje cene. Na Meranomu je tipa 13$.
Sledeći put uzimam i plavi i braon, nek stoje za te pare. https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...3c168b3688.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...e5dac38f27.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...4ec292c49a.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...1ea4b91671.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...d6263fde20.jpg
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
-
2 Priloženi(h) fajl(ova)
Jel uzimao neko ove kozne malo zakrivljene kaise, da li se lepo uklapaju?
https://www.ebay.com/itm/Black-Curve...53.m1438.l2649
Prilog 140747
Da li ovde dokupiti onu drugu kopcu (original ili su sve iste ili ostaviti na ovoj)?
Original kozni kais mi je skup (150e) za ovakav sat:
Prilog 140748
Jel ima negde original jeftinije?
-
2 Priloženi(h) fajl(ova)
Bice da sam probirljiv, ali ne uspevam da nadjem ni ovde ni preko crni kozni kais, da je lep na oko i izgleda kvalitetno - napa sa jednim belim stepom 21mm.
Dakle 21mm od usica do snale. Ovaj oguljeni koji imam je 21-18mm i em je za zamenu, em mi je tih 18mm brate pretanko, skoro kao za damski sat :)
Takodje trazim Alpina snalu 21mm ali bez uspeha. Da bar to nadjem uzeo bih crni najlon kajsic, njih bar ima onoliko i svi su iste sirine, toe to tail :)
Prilog 140862Prilog 140863
Ako neko ima savet/preporuku ili jos bolje link - umeo bih to da cenim ;)
Ovakav kajsic komplet je u Alpina radnji oko 120 svajcaraca, sto je suludo, a na kraju opet imam 18mm snalu.