20 Priloženi(h) fajl(ova)
Simketova Radionica - Omega cal 565
Pozdrav iz radionice sa jos jednim veoma zanimljivim cal 565 Omega. Sat sam kupio naslepo i nisam ni mislio da je u ovako losem stanju. Nema veza danas stigao i ja se primio posla... da krenemo...
Prilog 81016Prilog 81017Prilog 81018Prilog 81019Prilog 81020Prilog 81021Prilog 81022Prilog 81023Prilog 81024Prilog 81025Prilog 81026Prilog 81027Prilog 81028Prilog 81029Prilog 81030Prilog 81031Prilog 81032Prilog 81033Prilog 81034Prilog 81035
Kao i uvek standardna procedura rastavljanje kontrola i pranje zatim pdmazivanje , samo ovoga puta malo drugacija prica drzaci mehanizma polomljeni mehanizam prljav cifer ocajan i najgora stvar sat je uzasno namagnetisan tako da cemo sa nastavkom price i konacnim rezultatom nastaviti sutra kad demagnetisem sat inace 2 felera sam uspeo da nadjem feder je izgledao dobro dog ga nisam detaljno pogledao i ustanovio da je slomljen , automatski mehanizam je zapinjao uspeo sam da ga sredim ostaje samo da se demagnetise sklopi i fino regulise za sad toliko.
Ako ima pitanja, slobodno.
re: Simketova Radionica - Omega cal 565
Nacicemo nesto a i kazaljke su unistene
pa racunam kazaljke bi i mogle nekako da se srede doduse nisam video uzivo ali cifer mora drugi.jel bio u vodi?
Nije nego se neko igro malog casovnicara , bice bice samo polako a i ako nista ne nadjem mislim cifer i kazaljke bice dobar za svaki dan ono za poso i drugge stvari gde neidu moji ostali ljubimci
Re: Simketova Radionica - Omega cal 565
Uf, Omegica je videla boljih dana! Dobro da je dosla u prave ruke...:)
Pa delim misljenje sa Jagosom,ali i ko sto Simke rece moze da sluzi za svaki dan dok se ne nadje drugi cifer i kazaljke. Inace mehanizam je odlican....
simke, sta je na poslednjoj slici ono belo sa braon korom, lici mi na seceni krompir ali znam da nije krompir
Milane to je sasusena bazga sluzi za ciscenje mazalica a moze das se koristi za otklabnjanje masti i poliranje osovinica zupcanuka
Citat:
Simke206 kaže:
Nije nego se neko igro malog casovnicara
Heh,našao se s Omegom igrati!
jedno pitanje. Trazim centralnu sekundu kazaljku za omega calibar 238, pase i od kalibra 281-284. Duzina malo manje od 14mm.
Imas mozda....tamo nekde u ladici :D ? Hvala.
1 Priloženi(h) fajl(ova)
Idemo dalje sa raportom... danas sam na poslu demagnetizirao sat dosao kuci i prokljucio ga Timgrapher malo podesavanja i evo slike
Prilog 81060
Da dodam samo kao sto sam i sinoc napisao feder je bio pukao nazalost i u nedostatku doticno posluzio sam se jeftinim trikum u ladici sam iskopao jedan koji nije kao ovaj sigurno sa 50 h rezerve i nije iste duzine i debljine tako da se i na amplitudama vidi da je feder slabiji tako da se ne cudite sto su slabe. Mislim da ce sad matori malo na pauzu dok se ne smisli sta cemo sa ciferom kazaljkama, a koliko sam sad primetio i novi kljuc ce unutra kao i original krunica od Omege. Bogu fala braca englezi prodaju jos uvek Omegine delove.
Fino to tebi ide.dobro je da jos uvek mozes da dodjes do delova
Bogu hvala da su englesi Jos opremljeni sa delovima i ima ih u slobodnoj prodaji
Koja ti je tekućina za čišćenje ?
Hallo Watch koristim Wugaform od Flumetehnik Berlin dosta je skupa litra kosta 40 eura ali se razredjuje 1 naprema 5 koristi se za mehanizme sa i bez zastitnog laka , u prvu posudu stavljam wugaform u drugo wuga form sa malo vise destlirane vode a u 3 posudu za ispiranje koristim isopropanol alkohol 99 procentni rezulatati su odlicni
Pozdrav iz Kanade.
Dugo gledam da kupim Omega Geneve sa cal 565. Moze i drugi kalibar iz trece generacije ali 5xxx. Osim ebay da li imate neku drugo mjesto da pogledam. Unaprijed hvala.