Sat ne prebacuje dan u nedelji tačno u ponoć ?
Tek sad vidim da sam dala pogrešan naslov temi, nije datum, nego DAN, ako možete promenite, molim vas !
20. 7. 2011. moj muž je kupio sat Casio EF 320D-2
CASIO EF 320D-1 - Koliko je sati
http://i270.photobucket.com/albums/j...ic/casio-1.jpg
Preksinoć primetim da dan ne prebacuje u ponoć nego oko 2 iza ponoći :nono:, sinoć isto. Odabrala sam link na kome se sat lepo vidi (neka vas ne zbuni oznaka, sat je isti, ali boja je drugačija) i dala "problemetičan" detalj, kazaljkica dođe na crtu između npr. četvrtka i petka u petak u 02.
Danas sam zvala časovničara budući da sat ima 2 godine garancije, rekao mi je da je tako kod većine satova, da počnu da prebacuju oko ponoći, pa završe za sat-dva :blink:.
Ovo mi ne izgleda baš logično, sat ili je tačan=isparavan ili je netačan. Mislim da je časovničara mrzelo da se bakće sa satom. Ili je istina, previše tražimo od sat koji košta 65 EUR, da radi, pa još i tačno ?
Čitala sam nešto o ovom problemu na delu o ruskim satovima, a ovde nisam našla srodnu temu.
Rekla sam mužu njemu je OK, ne bi nosio sat da se otvara, tako da ga nećemo ni nositi, a pitanje da li bi majstor hteo da ga doteruje.
O tome koliko mu je stalo govori to da sam ja primetila problem 40 dana nakon kupovine :D.
Molim da prokomentarišete ovaj slučaj, da kažem da je sat kupljen u radnji SENSE u Knez Mihailovoj, a da je njihov servis u Čumićevom sokačetu.
Ujedno da upozorim one koji bi kupili satove iz ove serije / ovog cenovnog ranga da ne očekuju da će im problem biti otklonjen u servisu uvoznika/distributera SENSE. Videla sam da se forumaš koji je pisao o ruskom satu i prebacivanju datuma 30 min. posle ponoći to baš nerviralo:banghead:, verujem da bi i većinu vas, zato i pišem. Sat nećemo nositi u servis, neka prebacuje kad hoće, mom mužu ne smeta.
Na temi o ruskom satu sam pronašla sam koristan savet kako se doteruje datum, prem da jedan mesec ima 30, drugi 31 dan, a tek februar sa 28 ili 29, znači moraće da se doteruje na 2 meseca.
Videću da dodam link, korisno u svakom slučaju.
Edit
Našla sam link, nije na temi o ruskim satovima, ali ostaje konstatacija da je koristan, svat je dao Vladas, moderator:).
http://www.svetsatova.com/forum/f108...tuma-3278.html
Re: Sat ne prebacuje datum u ponoć ?
Časovničar je u pravu, to je normalna pojava i kod većina satova prebacivanje dana u nedelji traje duže. :)
Citat:
dragon kaže:
Časovničar je u pravu, to je normalna pojava i kod većina satova prebacivanje dana u nedelji traje duže. :)
E baš ti hvala, na brzom odgovoru, jedino ostaje da se promeni naslov teme reč "datum" u "DAN", ako je moguće.
Pozdrav !
Edit
Morala sam da odgovorim na brzinu, hitan telefonski poziv.
Sumnjam da ću ikada imati sat skuplji od 100 EUR, ali ako jednog dana postanem milionerka :D... konkretno da li ima veze sa cenom sata, mislim da ima. Prosto ne mogu da verujem da skupi satovi prebacuju "ofrlje" ?
Nije to toliko pitanje cene vec mehanizma. Moj Monster pocne promenu dana i datuma oko 23h, datum prebaci oko 5 minuta posle ponoci a dan zavrsi oko 3 ujutru :rolleyes:. A posto je dvojezican od 1:15 do 3 vidi se dan na spanskom. Dok recimo neki stari Omikron kvarc oboje uradi trenutno u 23:45.
Damasko recimo podesava mehanizme tako da oni prebacuju dan i datum skoro tacno u ponoc.
http://youtu.be/WpWhQDXce4k
Mani ti Damasko, to su satovi bez duše. Čist nemački inženjering i ništa više. :laugh: :P
Re: Sat ne prebacuje dan u nedelji tačno u ponoć ?
Hvala na odgovorima a i osobi (administrator, moderator ?) koja je promenila naslov, tako da je sad korektan ;).
Drago mi je što sam pitala ovde, bila bih u zabludi da časovnik nije tačan, ovaj ga baš prebacuje "ofrlje", slučajno sam primetila zahvaljujući US OPEN-u i gledanju tenisa :laugh:.
Citat:
dragon kaže:
Mani ti Damasko, to su satovi bez duše. Čist nemački inženjering i ništa više. :laugh: :P
A "japanci" kao imaju dusu :flapper:
hehhee frka medju saveznicima Japancima i Nemcima....ali Nemacka medicina...:lol:
offtopic:
@Clarissa
Na kom kanalu pratite US Open, odnosno ko to prenosi?
Citat:
Tomash kaže:
offtopic:
@
Clarissa
Na kom kanalu pratite US Open, odnosno ko to prenosi?
Ako imaš kablovsku TV Eurosport i Eurosport1, ako nemaš možeš da gledaš i preko interneta, samo izabereš meč :
Sport Lemon - From Sport - Watch Live Sports Online - FromSport
Pozdrav i izvinjavam se na oftopikovanju, ali pitao čovek :D.