Re: Rolex submariner 1982, restauracija
Aj nebitno...
Nije bitno da li je neko obmanut ili nije, verujem da je urađeno šta je dogovoreno,
ali puca sebi u nogu postavljanjem snimka i nazivanjem istog restauracijom.
Jednostavo ne ide.
Evo restauracije sata u mnogo lošijem stanju:https://www.youtube.com/watch?v=r6lIl-cNuIg
Citat:
Dzigilibonglica kaže:
Ovom treba zabraniti da menja kaiseve :lol:
@Branislav Hačko hvala za link :). Odgledao sam, odlično
Sent from my Nokia 6.1 using Tapatalk
Idličan vudeo, uživao sam.
Što se tiče Longinesa, pa zar mora u Evidencu da ide plastični nosač?!
Послато са SM-G960F помоћу Тапатока
Citat:
Dzigilibonglica kaže:
puca sebi u nogu postavljanjem snimka i nazivanjem istog restauracijom.
Jednostavo ne ide.
Ako je sebi pucao u nogu zbog ovog snimka, u sta je po tebi pucao, kada je iz nule napravio sam svoj mehanizam, stavio u svoj brendirani sat, i dao mu garanciju od 60(sezdeset) godina?
Napisao ti je Haifisch23 sta je najverovatniji razlog zasto se prema ovim satovima serviseri ophode drugacije nego prema Casiju koji je umocen u zuti jupol
Drugar - potpuno si u pravu, nije to nikakva restauracija - to je trivijalni servis i posao za segrte.
Majstori rade ovakve stvari:
https://youtu.be/gEppxaEtl_s
Ziv mi bio,
NH
Odgledao kao i onaj za Speedmaster, odlican video Branislave. :thumbsup:
NickH, predivan sat, kuciste, cifer, krunica... mehanizam umetnost. Cestitke. :congrats:
Poliranje je opasna igra, kao što je već rečeno, uglavnom umanjuje vrednost sata i to značajno...
Takodje, restauriranje kućišta bi značilo upravo to, vraćanje u fabricko stanje... To podrazumrva uklanjanje sitnih ogrebotina, navarivanje svih dentova, ponovno brusenje, finisiranje itd... Nimalo naivna priča i u krajnjem slucaju nije u osnovnom domenu casovnicarstva. Isto kao što redial rade specijalizovane radionice, tako i za kucista ima ko ce to uraditi...
Nick je ovde sasvim lepo prikazao jedan regularan proces service and repair... Zasto se ovde zove restauracija? Pa zato sto je sat stigao u neupotrebljivom stanju, uvezan vezicama, sa polomljenim staklom i gomilom djubreta...
Kad se sve uradi ovako, slobodno se može reći da je restauriran... Nije valjda trebalo da mu kaže "uradili smo servis a za staklo idi kod stakloresca" [emoji39]
U svakom slučaju, mnogoblepo uradjen posao, posebno mi se svidjaju rezultati na kraju, koji jasno distanciraju Rolex od mnogin drugih mehanizama... I nije za njega 40 godina ništa, tek se zagreva [emoji1]
Great job Nick, hvala za video! [emoji106]
Sent from my ELE-L29 using Tapatalk
Uz dozvolu moga brata Nikole Hačka
https://youtu.be/5fbAMqEexrY
A challenging project, which required complete disassembly, reassembly and adjustment to a number of components. It was good to see the automaton restored to its former glory. Reuge has been in the business of making intricate musical pocket watches since 1865. Restoration undertaken by Nicholas Hacko - Sydney Australia