Evo ga i moj Seiko 5..
Uradjen servis,sat sredjen,nov kozni kais,a ja prezadovoljan!
Prilog 118998
Pozdrav i hrsitos se rodi!
Printable View
Evo ga i moj Seiko 5..
Uradjen servis,sat sredjen,nov kozni kais,a ja prezadovoljan!
Prilog 118998
Pozdrav i hrsitos se rodi!
ZAGORICIKO
Odlično je ''ispao'' :thumbup:
Hvala!
Majstor je zasluzan za takav izgled.
Nekako mi je i zao da ga nosim koliko je lepo ispao!
Drzim ga u fioci..
Baš je super ispao. Greota tako lep sat da ti stoji u fioci! Čar je u tome da se nosi i da te čini srećnim svaki put kad bacis pogled da vidiš koliko je sati. :)
Sve mislim da cu negde da ga cuknem,a kako je sredjen,bilo bi mi bas zao!
Cuvam ga za neke svecanije prilike..Uz crnu kosulju,ima super da legne.
Kakvo cuvanje, uzivaj u satu i nosi ga.
Pa sta i ako ga cuknes!? sve se da srediti, a i da se ne sredi, i covek se isece, ili ogrebe pa ostane oziljak. Sve to ide u rok sluzbe.
Zivot je jedan i kratak je, zato nosi sat i uzivaj u njemu.
Lepo receno!
Meni je to u pocetku zao,zato sto znam kakav je bio,a u sta ga je covek pretvorio,ali proci ce me i to,pa cu ga lepo i nositi..
Za sada neka ga za nesto svecano,ionako imam sportsku Festinu koju nosim svaki dan..
Treba da je sat u službi tebe, a ne ti u službi sata :)
Nosio sam ga danas i ne mogu da vam opisem koliko je bio lep osecaj!Svaki put kada sam pogledao u sat cinio me je srecnim!Bili ste potpuno u pravu u vezi nosenja..Sada sam u kuci,pa sam ga skinuo.
Od sada cu cesce da ga nosim..
Nego,mozete li mi pomoci oko godine proizvodnje??
Na ovom Seiku pise,,650308,ja mislim da se ovo uzima za to,mozda gresim?
Na drugom Seiku mi pise 580699..Eto,pa ako mozete oko toga da mi pomognete?Hvala!!
Procitaj mi i oznaku mehanizma...to su 4 broja na poklopcu, seiko obicno pise ovako 6309-7020....
Aha..Evo..
Prvi je 7009-3040..
Drugi je 6119-7510..
Prvi je u maju 1986
Drugi u augustu 1975 ili 1985....
Hvala na pomoci!
Drugi ima pleksiglas,a ne mineralno staklo,pa bih rekao da je negde iz 70-ih.
Cini mi se da sam negde vec procitao da su se tad stavljali pleksiglasi..
Ne mora to nista da znaci, Omega i dan danas na neke modele stavlja pleksiglas. Sinn takodje ima modele sa pleksijem.
Seiko sa mehanizmom 6119 je iz 1975. godine. Mehanizam 6119 nije proizvođen 80-tih.
prvi servis u ovoj god i prva prinova ove god
Prilog 119040Prilog 119041
strasan mehanizam sa sjajnim tehnickim resenjima, stara japanska skola...prave oni jos i bolje danas ali kostaju previse
steta sto nimalo ne obracaju paznju na postprodaju
Zna li neko gde se radi ono na skazaljkama i brojcaniku,ono fluorescentno ?
Na jednom satu mi ne sijaju bas..
nema veze što ne sijaju, nemoj to ni slučajno da radiš
na starom satu jedino sređuješ staklo, menjaš kaiš, radiš servis i čišćenje svega, kazaljki, cifera, narukvice i eventualno nekad poliranje ako je slučaj baš specifičan
Oke,neka bude ako tako kazes.
Nesto me mnogo zanima i morao bih da pitam..
Zna li neko kako su se kretale cene Seika 5 ranije,recimo,80-90 ih godina i koliko bi to bilo u poredjenju sa danasnjim novcem,a danas kosta oko 10000 din,sto nije mnogo,i da li je tada bio kvalitet bolji nego ovih sadasnjih Seika?
Eto,toliko me je zanimalo i morao sam da pitam..
pa pitaj slobodno
tesko je reci, mnogo tesko jer se sve izmenilo, nekad su plate bile jake, danas nisu, kola su se lakse kupovala, sada ne, da li jer su skuplja ili smo mi siromasniji, vrv i jedno i drugo, niko tacno ne zna koliko od oba, tako je sigurno i za satove, totalno nesamerivo sa danasnjom situacijom
kvalitet je vrv isti, mozda cak i bolji, casovnicari su mi pricali da su stari seiko mehanizmi bili bolji, one serije 63, 61...zatim 7009 recimo, i na kraju 7s, tako ide i kvalitet, od najboljeg do najjeftinijeg...ja nisam rasklapao, ne znam ali ne verujem da ima neke velike razlike, svaki moze da radi sto godina
ja bih pre uvek kupio novog nego polovnog
Kada sam video cene ovih novijih Seika,morao sam da pitam koliko je ranije to kostalo..
Nego,koji je bolji mehanizam,6119 ili 7009?
Ja imam i jedan i drugi,meni licno je 7009,ne znam sto,ali jednostavno mi je bolji..
ma sve je to isto, nema tu nikakve razlike
Dragi forumaši,
nažalost postao sam član ovog foruma iz razloga što nisam zadovoljan uslugama koje je obavio časovničar.
Želim da obavestim potencijalne mušterije da sam vrlo nezadovoljan obavljenim servisom od strane časovničara Zorana Pešića iz Leskovca, ul.Trg JNA 12, preko puta Glavne pošte u Leskovcu.
Ostavio sam mu sat seiko 5 na servis, napravio sam grešku što sam mu unapred platio. Dobio sam sat sa oštećenjima na ciferu, verovatno nastali skidanjem kazaljki, a i sa unutrašnje strane stakla ima čestica prašine.
Pozdrav svima,
hteo bih da servisiram Omegu Speedmaster Day Date iz 2000-te, ali nisam siguran gde to da uradim. Imam mogućnost da sat pošaljem za Beč i zvanični servis ili da to uradim ovde. Po internet sajtu, u zvaničnom Omega servisu bi trebalo da se kreće oko 500-600 franaka. Vidim iz ove teme da se i kod nas cena servisa prilagođava ceni sata pa verujem da nije mala, a upitna je dostupnost i kvalitet delova kod nas. Za početak, koji servis preporučujete za Omegu u Beogradu? Koliko više bi sat vredeo u prodaji ako se upravo vratio iz zvaničnog servisa sa njihovim računom u odnosu na lokalni servis?
Hvala unapred.
Zdravo jos jednom drage kolege,i pozdrav svima..
Moze li mi neko reci kako se krecu cene poliranja kucista satova,ali samo kucista??
Cisto me zanima,radi poredjenja,a i radio sam servis jendog Seika 5 i jako sam nezadovoljan uslugom..
Isprva sam bio zadovoljan,ali kasnije sam se razocarao..
Pozdrav!!
Zna li neko gde se sad nalazi radnja Nebojse Bojovica? Vise nije na onoj lokacji u TC City Passage.
Kako nije, ja isao pre par dana, jedino sto sam poljubio vrata posto je na odmoru do 22.08.
Ja bio danas. Na vratima pise da se lokal izdaje (TC City Passage lokal 3-10). Radnje nema ni u spisku lokala na ulazu u zgradu mada nisam siguran da je bila ranije.
Ne znam, ja sam u subotu bio...
To je lokal kad udjes sa obilica, spustis se jedan kao polu sprat niz stepenice, i onda pravo sa desne strane.
Bojovic je jos u TC ali je promenio lokal. Sada je na istom nivou, tacno preko puta starog lokala, pored neke turisticke agencije. I, kao sto rece Rus, na odmoru je do 22. avgusta.
Pozdrav svima,
Potreban mi je savet/preporuka za servis tj uslugu poliranja sata.
Naime u pitanju je zenski, modni Q&K sat, celicni. Malo je izgreban i potrebno mu je poliranje tog dela da se ublazi vidljivost ogrebotine. Ja sam po Pancevu pitao ali niko od casovnicara nema masinu za poliranje, svi me preusmeruju na zlatare.
Ne ocekujem (i ne verujem) da se cela ogrebotina eleminise poliranjem, ali makar malo da se ublazi.
Molim vas za preporuku servisa koji ima pozitivna iskustva sa tim.
Hvala! :)
Pozdrav,
Imam jednu nedoumicu naime pre jedno mesec dana sam kupi u radnji TISSOT COUTURIER AUTOMATIC CHRONOGRAPH C01.211 od početka je imao neki problem sa automatskim navijanjem odneo sam ga u ovlašćeni servis tamo je stajao oko 2 nedelje i rekli su mi da su ga popravili (rekli su da je automatski mehanizam zaribao).
Sat sada stvarno radi bolje ali i dalje mi s vremena na vreme stane kada ne bi trebao da stane pa me interesuje da li postoji neki pouzdan časovničar koji bi mogao da pogleda sat...ili da opet nosim sat u ovlašćeni servis pošto imam garanciju...ali nekako imam osećaj da se nisu baš potrudili oko sata da mu vide šta mu je do kraja...prošli put, da ne govorim da su mi malo i izgrebali sat...
Hvala na pomoći,
N
Svakako ga ponovo odnesi u ovlašćeni servis i traži da se sat dovede u apsolutno ispravno stanje ili da se zameni.
Kupio si nov sat i očekuješ da se tako i ponaša.
Ako ga odneseš kod nekog drugog časovničara izgubićeš garanciju.
U principu sa ovlascenim servisima samo zamena ima smisla posto su poznati po "strucnosti". Cast izuzecima ako ih ima.
Ma ja sam kupi sat u inostranstvu pa imam internacionlnu garanciju nisu je osporili ali kao što rekoh mislim da su malo zabušavali...prvo su me ubeđivali da je sat ok pa su ga tek onda popravili.
Pošto koliko vidim neki časovničari nude godinu dana garancije ne vidim da nešto suviše gubim (pošto je ova 2). Nije mi ni problem da ponovo odensem kod ovlašćenog servisera ali se plašim da će opet da stoji kod njih 2-3 nedelje i da se ništa neće desiti. Nisam ni sam pametan.
Što se tiče ostalih časovničara većina (bar iz mog iskustva) samo menja baterije i kaiševe te sam stoga dosta rezervisan i prema toj opciji zato sam vas i pitao za savet koji časovničar se pokazao kao solidan i da li da ipak probam još jednom sa ovlašćenim servisom.
Hvala,
Ako ipak rešiš da ga nosiš kod proverenog časovničara evo neke preporuke-
Časovničar Bojović
Beograd
Obilićev venac 18-20, TC City Passage lokal 3-10
Tel.: +381 69 2941331
Časovničar Simović Damir
Novi Sad
Bulevar Cara Lazara 39
Tel.: +381 21 636 3831
Časovničarska radnja Kostić - Dojčinović
Beograd
Jug Bogdanova 3
Tel.: +381 11 2631036
Časovničarska radnja Srba Mihajlović
Beograd
Terazije 5
Tel.: +381 11 322 8231
Iz tona prethodnog posta bih zaključio da ipak probam ponovo sa ovlašćenim servisom?
Hvala,
Pozdrav - ima li neko preporuku za servis, konkretno za seiko 5 starijeg datuma. U dobrom stanju vizuelno ali je mehanizam otisao, samo je jedan dan stao. Koliko znam nikada nije servisiran, trenutno se ponasa kao kompas :) sekundara ide u skokovima od 15-20 sekundi pa stane.
Inginius dve poruke pre tvoje Vladan P je naveo nekoliko odličnih časovničara. Uzgred ako nisi iz BG ili NS navedi odakle si pa će neko verovatno preporučiti časovničara.