Dobio sam sat na nagradnoj igri ,i u kutiji ima garantni list na kome nista ne pise , ni datum ,nema ni pecat nista .
Pitao sam organizatore igre oni kazu da je istekla garancija.Cemo onda prazan garantni list u kutiji ?
Printable View
Dobio sam sat na nagradnoj igri ,i u kutiji ima garantni list na kome nista ne pise , ni datum ,nema ni pecat nista .
Pitao sam organizatore igre oni kazu da je istekla garancija.Cemo onda prazan garantni list u kutiji ?
Jel' to retoričko pitanje? :)
Zna li neko gde se ovaj mehanizam može pronaći i kupiti?
Prilog 73535
Nesto mi se ne da sa slike da procitam tacnu oznaku mehanizma, ali u svakom slucaju pogledaj ovde Watch Movements | Miyota Watches | Esslinger.com
treba mi informacija seiko black monster cal.srp 307 k koliko ima oscilacija u min.ne mogu nigde na netu da nadjem samo podatak 24 rubina i dimenzije inace model 4R36
21 600 oscilacija, ako se ne varam.....
Mehanizam 4R36 je relativno nov Seikov mehanizam. Reč je o poboljšanom mehanizmu 7S36. Za razliku od 7S36, 4r36 ima hack- funkcija sekundare i opcija ručnog navijanja ( u upustvu preporučeno da se ručno navija u slučaju totalnog pražnjenja sata). Rezerva snage 41 sat. Radi na frekvenciji od 21.600 vns i ima 24 rubina. U specifikaciji ovog mehanizma odstupanja su +45/-35 s/d. Prilikom testiranja tačnosti , na moje veliko oduševljenje posle 24 h odstupanje je bilo 0 .Da bih bio siguran na tredesetom satu sam opet proverio i dobio sam iste rezultate. Kada je stigao odstupanja su išla od +3 do -1 na dnevnom nivo, kada se mehanizam malo stabilizovao dobio sam ove neverovatne rezultate bez kašnjenja.Ja sam oduševljen ovim mehanizmo. Moglo bi se reći da je ovaj mehanizam slabija verzija 6R15 mehanizma.
hvala na informacijama
Da li je neko pokušao da čisti modul digitalnog sata i kako se to najbezbednije radi? Jedan prijatelj ima neke stare digitalce iz osamdesetih, kojima smo probali da stavimo baterije, ali slaba vajda od toga. Jedan od satova ima problem sa LCD ekranom, na kome se pojavljuje crna boja, pa pretpostavljam da je završio karijeru, dok drugima nema ničega na ekranu.
Čime bih mogao da probam da očistim kontakte za bateriju? Ukoliko neko ima iskustava sa servisiranjem ovih satova, bio bih zahvalan ako ih podeli sa nama.
Ne mogu da ti pomognem, ali i ja imam sat sa slicnim problemom. Digitalni Seiko, kao da se LCD razlio, vidi se na ovoj slici u levom uglu. Inace sat radi kad se stavi baterija, ali se vidi ta mrlja na ekranu.
Prilog 73903
Pretpostavljam da je LCD gotov, ali ako neko zna nek napise.
Neske Kontakte mozes cistiti sa smirgl papirom i posle samo Malo Kontakt Spreja na njih nanesti , StO se tice tvoga SATA Rus LCD ti se razlio tu nema pomoci osim novi LCD
Hvala Simke. Zamoliću drugara da ponovo donese satove, pa ćemo probati da ih sredimo.
Ma nema problema samo reci Neske. kako god Mogu da pomognem tu Sam . Samo nebi ja rekao da su tu kontakti otisli mada neznam Jesi li ih otvarao ? Vidi li se ona zelena oksidacija kao kad se prilike tecnost iz baterije ?
Satovi više nisu kod mene, ali sećam se da je bar na jednom bilo malo oksida. Čim ulovim ponovo drugara, javiću i postaviću slike.
Ok pa da vidimo sta moze da se uradi .
Imam ovakav Atlantic Worldmaster i zbunjen sam. Da li je moguce da se datum ne moze namestiti pomeranjem krunice u neki polozaj? Jedino kako uspevam da namestim datum je tako sto pomeranjem minutare moram da prodjem kroz ceo dan kako bi pomerio datum za jedan dan, problem je kad moram da prodjem 10 15 dana. Inace ovo je navijac znam da je u nekim satovima unitas 6300 ali ne znam koji je u ovom nisam ga otvarao.
Prilog 73973
Pa ovo je klasican sat koji samo na taj nacin moze da pomera datum. Jesi li probao da kada promenis datum vratis nazad skazalljke do recimo 8 sati pa probas ponovo do 12? KOd rusa moze tim sistemom da se menja datum brze.....
Somy je u pravu, a interval zavisi od mehanizma. Na nekima moraš da pređeš čak do pozicije dva, pa da vratiš do osam, premda ima i drugačijih intrvala, gde je dovoljno da ti na satu bude npr. 0.15, a zatim ga vratiš na poziciju 11.
Tako je Neso. Naveo sam samo primer.....
I ja sam skapirao da ne moze drugacije, znam da na drugim satovima imaju polozaji kada se izvuce krunica za datum i vreme.
Da li je to sto ste predlozili lose za mehanizam? Da kada prebaci datum da opet vratim vreme unazad do 22h.
Nije loše po mehanizam.
Nje,da je lose nebi ga napravili tako:)
Zdravo svima. :) Zovem se Aleksandar i nov sam na ovom forumu.
Imam sat Citizen 3530 koji sam dobio od oca jos pre 6-7 godina. Napravio sam fotke da vidite o cemu se radi, i zanima me vase misljenje o ovom satu, koliko su dostupni delovi za popravku, a onda da vam se malo jadam... :)
Hvala unapred!
Prilog 74090Prilog 74091
Pozdrav, Aleksandre :beer:
U čemu je problem sa satom?
Razmisljao sam se da li da napisem ovde ili u novoj temi. Izvinjavam se.
Secam se kao klinac, dok ga je cale nosio, sve je radilo odlicno, a vec kada sam ga dobio, stoperica nije radila, kao ni dan danas.
Stiskanjem dugmica, sat pisti, odnosno reaguje, a na dugme za pokretanje stoperice se zaustavi sekundara, ali se stoperica ne okrece.
Alarm sam danas uspeo da pokrenem, i radi, ali svaki put kada se izvlaci donji desni tockic za jedan klik (navijanje alarma), i vraca skroz unutra na prvobitni polozaj, alarm svaki put pokazuje drugo vreme, a i vreme sata se razdesi, tako da ni tu definitivno nije nesto u redu. Ali kada se vremena poklope, pisti kako treba.
Na vodu je otporan, ne magli po staklu niti je voda ikad uspela da udje unutra.
Osim toga, dobro bi mu doslo poliranje stakla i kucista. :)
Poliranje je najmanji problem, a što se tiče ostalog, predlažem da odeš kod časovničara. Ukoliko časovničar to ne može da sredi, na internetu se može kupiti modul, tj. mehanizam, a ne verujem da će mnogo koštati.
Nosio sam kod casovnicara Srbe u Beogradu, nije hteo ni da pogleda jer kaze da nema delove za stare citizen satove, tako da ne znam gde bih mogao jos da probam. A verujem da bi drugi mehanizam kostao dosta, a para se nema...
Neke male korekcije možeš i sam da uradiš. Evo šta kaže uputstvo: https://www.google.com/webhp?hl=sr&t...odule&safe=off
Kada ti se pojavi stranica sa Googlea, imaš uputstvo na prvom linku, tj. na CITIZEN WATCH Global Network
Nisam direktno linkovao, pošto je u pitanju PDF.
Ako si bio kod Srbe na Terazijama, on radi uglavnom skupe satove, ali stariji časovničari možda nešto i imaju. Mislim da se modul može naći za desetak dolara, a ako imaš sreće, možda kod nas na oglasima ili na pijaci nađeš isti takav sat za delove. Nemoj da me držiš mnogo za reč oko cena, ali ako se sličan sat u sasvim pristojnom stanju prodaje za 20-40€, možda nećeš morati da imaš veliki trošak. Predlažem da postaviš i oglas da kupuješ ovaj mehanizam, pa ako je jeftin i ako radi, slobodno uzimaj.
Druga varijanta je da pogledaš cene i sačekaš da zaradiš novac za mehanizam, ali i dalje mislim da neće biti skupo.
Kako god da odlučiš, imaj u vidu da će potraga dugo trajati i da je potrebno strpljenje. Pošto je sat iz porodice, predlažem da ga obavezno sačuvaš, pa makar i ne radio. Kada se baterija bude istrošila, obavezno je izvadi.
AlexKV
Možeš pogledati i u ovlašćenom servisu-
Bomar d.o.o.
Laze Telečkog 23, 21000 Novi Sad, Srbija
Tel.: +381 63 162 5747
Imaj u vidu da oni ne bi prodali samo mehanizam već insistiraju i na ugradnji.
Ovo što je Neša predložio je mnogo isplativija varijanta.
Neso, hvala za pdf, procitacu ga.
Sto se tice baterije, do pre 10-ak meseci je stajao jedno 3-4 godine sa praznom baterijom, ne znam da li moze da se osteti tako..
Nosio sam ga kod jednog sajdzije, baterija radi, prekida, 'oce-nece, pa kod drugog, isti rezultat, i na kraju sam ga otvorio i video da su kontakti oksidirali. Nakon sto sam ih malo osmirglao, i stavio novu bateriju, sat evo radi vec 10-ak meseci i bas danas je sekundara pocela da pokazuje na dve sekunde, sto je izgleda znak da je pri kraju, tako da cu da je izvadim.
Hvala i vama Vladane, probacu u Bomaru da li postoji neka solucija, ako ne, onda strpljenje. :)
Pozdrav,
Treba mi informacija gde je ovlasceni servis za sector ili pak dobar majstor koji bi se po mom laickom misljenju upustio u malo komplikovaniji zahvat.
Naime ortak ima: sector diving team 1000m titanium i hronograf ne moze da se resetuje, znaci start/stop radi odlicno ali reset ne radi iako dugme "skljocne" normalno, takodje luminacija na satu je ostecena pa bi trebalo naneti nov fosfor na skazaljke.
On ne zna dal je sat ranije otvaran, jer ga je uzeo polovnog.
Hvala unapred na savetima
Ovlašćeni distributer i servis za Sector je-
BPM Watches
Kneza Miloša 165, 11000 Beograd, Srbija
Tel.: +381 11 3620417
Web: BPM Satovi & Nakit. BPM Watches OnLine Store
S obzirom da imam iskustva sa raznom mehanikom, usudio sam se da malo rasturim mehanizam vec pomenutog Citizen-a.
Stoperica nije radila samo zato sto su se zupcanici ispomerali van svojih lezista (stajali nakrivo), a vise je nego zeznuto da se sve vrati na mesto. :)
javljam kad sve proradi.
Evo jedne slicice:
Prilog 74717
Pozdrav, imam jedno pitanje, ali ne znam da li je prava tema ali treba mi informacija. naime u februaru sam kupio nov Casio edificie ef562d i vec nakon nekoliko dana nosenja sam primetio da se staklo malo magli sa unutrasnje strane kao i da sat na svakih 10 do 15 dana zuri po 5 6 minuta. vratio sam ga u servis i receno mi je poslije 20ak dana da je sat besprekoran ali ako se nastavi problem da cu dobiti novi.. nakon par meseci sat se se potpuno napunio vode prilikom ulaska u bazen, ali je radio jos par dana, da bi onda potpuno stao, a nakon nekoliko dana je ispala krunica ili kljuc kako li se vec zove.. sat sam vratio u servis da bi me nakon nekoliko dana pozvali i rekli da moram da platim zamenu mehanizma jer to nije sat sa kojim sme da se prilazi vodi. da li je to istina ako neko moze da mi da neki savet bio bih zahvalan
Taj sat ima WR-100m.
To znači da se sa njim SME ulaziti u vodu i plivati.
Evo šta Casio kaže za taj sat- Water resistance classification (10 bar)
Perfect for swimming and snorkelling: the watch is water resistant to 10 bar / 100 metres.
Dakle tvoja odgovornost za kvar mehanizma ne postoji(sem što si čekao par dana nakon ulaska vode u sat,ali to nije bitno u ovom slučaju).
Apsolutno imaš sva prava da zahtevaš zamenu mehanizma o njihovom trošku.
Čuvaj sve pisane tragove o komunikaciji sa prodavcem.
Ne dozvoli da te prevare pričom kako to nije njihova obaveza i da sa tim satom ne sme da se ulazi u vodu.
Dakle,pokušaj dogovora-ako ne ide -tržišna inspekcija,udruženja za zaštitu kupaca itd.
Slobodno napiši ovde gde si kupio sat.
A sad neslužbeno :)
Kako se desilo da par dana dozvoliš da voda bude u satu i kako je ispala krunuca (ključ)?
kupljen je u bulevaru, nesto rings watches fine things se zove radnja, a morao sam da cekam jer nisam bio u srbiji u tom momentu
oni su mi rekli kao to je sat sa kojim ne smijem ni da se tusiram, samo da se peru ruke, to sto pise 100m to kao nema veze jer nema krunicu koja se zasrafljuje nego onnu obicnu sto se samo povlaci
a kako je ispala nemam pojma, sat je nosen par mjeseci i od toga je 20 dana prove vec na servisu, jer se stalno pomerao po 5 minuta napred ili nazad, vjerovatno je krunica bila lose i od ruke se vrsilo pomeranje kazaljki, pa je vjerovatno vremenom popustila i ispala, ali ja ne mogu da dokazem da je on prvo propustio a nakon toga ona ispala :/
O.k.
Oni su zlatara i očigledno se ne razumeju u robu koju prodaju.
Ili,jednostavno,računaju na tvoju neobaveštenost.
Naravno,njihovo neznanje ih ne opravdava.
Kad fabrika kaže da je sat WR 100,onda je WR 100 bez obzira da li se krunica šrafi ili ne.
Postupi po onome iz mog predhodnog posta-Prvo im objasni da nisu u pravu,pokaži im zvanični Casio sajt-EDIFICE - Watch - Products - CASIO
Ako nastave da se prave blesavi onda im objasni sve o tržišnoj inspekciji i propratnim stvarima.
Poenta-Oni pokušavaju da te prevare a ti nemoj da im to dozvoliš.
EDIT-Sat od početka nije dobro radio ,što si ti i prijavio servisu.NNakon popravke sat je ponovo propustio vodu.Greška je njihova!.Krunica je samo ''višnja na vrhu torte''.
Ne moraš ti njima ništa objašnjavati.
ok, gospodine hvala Vam puno na savjetima!