Preporuka?! - Dobar časovničar u Podgorici
Možete li preporučiti dobrog časovničara u Podgorici (za podmazivanje ETA mehanizma)?
Može i u CG.
Preporuka?! - Dobar časovničar u Podgorici
Tamo pored kafe Grand.zaboravio sam prezime.
Re: Preporuka?! - Dobar časovničar u Podgorici
Pozdrav svima!
Imam problem sa svojim satom, inače to je seiko 5 automatik. Dobio sam ga na poklon prije par godina, pozlaćen i sa donje je prozirno staklo tako da mu se vidi mehanizam kako radi ali da sad ne dužim, odmah posle par dana je stao, imao sam garanciju i odem do prodavaca i oni to poprave,da sad ne pričam kako su me mustrali, pa kako pa šta sam mu radio itd, a inače vjerujte mi ništa značajno se nije desilo bio mi na ruci i to je sve. Posle jedno možda dvije godine opet problem, počeo brzati kao lud, za sat po deset minuta nabrza. I hvala Bogu nema garancije fiskalni račun izblijedio i ja kod časovničara. Kaže neka opruga, opravka 30 KM i kaže da je sat odličan i da može sto godina biti. Ja savsretan kući. I prošlo je jedno 6-7 mjeseci sve do sinoć, moj sat stao. E pa stvarno neznam šta s njim, inače sam iz Doboja te nam ne rade časovničari trenutno, i da li iko je imao ovakva iskustva sa ovakvim satom i da li može se nešto baš strašno pokvariti.
Unaprijed se zahvaljujem na bilo kakvom odgovoru.
Pozdrav na forumu Miodraze!
Pre svega da te pitam, da nisi slucajno elektricar? Ili ulazis u odaje sa transformatorima ili energetskim sklopovima?
Taj sat inace, ako je zaista Seiko je zaista za 100 godina!
e da. i druga stvar. i seiko 5 bi nakon najvise 10 godina trebalo odneti na servis. koliko je tih par godina? i da li je tada bio nov?
imas dva istaknuta clana iz doboja, oni te mogu sigurno uputiti na pravo mesto...ziv bio
uslikaj seiko, da nije replika mozda
Miodrag
Dobrodošao.
To sa brzanjem čiji je uzrok ''neka opruga'' je poznata stvar kod tog mehanizma i najčešće je posledica udara.
Naravno da ne znamo zašto ti je sat sinoć satao.
Predlažem da na satu uradiš servis kod dobrog časovničara (makar nekog van Doboja) i opet ćeš imat sat koj ''može trajat 100 godina''