Imam Casio Duro 200 MTD-1057D-2A,pre neki dan mu je crkla baterija.
Da li bih smeo sam da je zamenim ili da idem kod nekog casovnicara zbog toga?
Prilog 141822
Printable View
Imam Casio Duro 200 MTD-1057D-2A,pre neki dan mu je crkla baterija.
Da li bih smeo sam da je zamenim ili da idem kod nekog casovnicara zbog toga?
Prilog 141822
Bolje odnesi kod casovnicara.
Sent from my Nokia 6.1 using Tapatalk
Koliko taj zahvat kosta?
300-500 dinara, u zavisnosti od radnje i baterije.
Da li neko moze da mi preporuci casovnicara u Novom Sadu.
Hvala.
Pozdrav
Послато са SM-A530F уз помоћ Тапатока
http://www.svetsatova.com/servis/Čas...Simović+Damir
Sent from my Nokia 6.1 using Tapatalk
Da li mozete nesto da mi kazete o ovom satu? Nisam bas najbolje slikao, pise "Elly watch co"https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...fd3daf6e9a.jpg
Послато са SM-A530F уз помоћ Тапатока
Pozdrav svima! Ja bih imao pitanje u vezi popravke Citizena Navihawk Quartz. Kalibar je C300, inače. Jedan hronograf mu je otkazao! Zanima me, koja je vaša preporuka za popravku tog sata u Beogradu?
Hvale unapred...
Poz svima.Imam pitanje u vezi potamnjivanja celicne narukvice.Na jednom mestu je krenula da potamnjuje,kao tamnosivkasta boja,dok na nekom svetlu deluje I kao zuckasta.Znaci zavisi od svetlosti.Postoji li neko resenje kako da ovo sredim,mala je povrsina,ali mi svakako smeta.
Stize uskoro.
To svakako nije luksuzni sat, vec kopija istog. Da li moze da se popravi, verovatno. Uglavnom sve sto se pokvari da se popraviti,
samo je pitanje koliko je to isplativo.
U ovom slucaju ja se licno ne bih zamarao popravkama replika, narocito ako si postovalac satova i zelis sebi da napravis neku kolekciju kako kazes.
I da, Dobro dosao na forum!
Zdravo, kupila sam sat preko interneta. Medjutim kad sam ga preuzela videla sam da kazaljka za minute titra levo-desno. i to samo kada se nalazi na jednoj polovini na delu 1- 5 sati. U cemu je proble, da li je do baterije ili je sat na neki nacin ostecen? Hvala unapred na odgovoru!
koji je sat u pitanju?
Geneva
pa tu moze biti vise broblema. mozes li da slikas mehanizam,ako ti ne predstavlja problem?
Zdravo svima.
Već 10 godina me odlično služio sat Romanson TL 414 2BM ali su mu se zaglavile brojke na datumu, ne mrda od broja 11, i mala skazaljka ide do broja 2 i posle stane. Stavljena je nova baterija i neće da radi. Nekoliko sajdžija u Kruševcu su mi rekli da ne mogu da ga poprave. Da li neko od vas možda zna gde bih u Beogradu mogao da ga odnesem na popravku?
to su se iskrzali zupci na zupcanicima i zato nece dalje. jel mozes da ga otvoris i slikas mehanizam?
[attach=config]142757
Nadam se da se dobro vidi.
Pozdrav svima,
Od skoro se bavim ovim hobijem, imam jedno glupo pitanje, pri servisu satova da li se čisti I brojčanik, ili se servis odnosi samo na čišenje I popravku mehanizma, tj da li treba da napomenem časovničaru da zelim da očisti I brojčanik?
Menjao sam bateriju na svom Casio MTP-1375 satu. Kada sam skinuo movement holder ispala je jedna mala opruga (olovka radi poredjenja velicine) https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...84f5941afc.jpg
Koja je stajala u rupi prikazanoj na slici: https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...85148e1c8f.jpg
Kada sam sklonio plastiku, na tom mestu nisam video cemu bi ta opruga sluzila:
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...519448514f.jpg
Zna li neko da li cu imati problema ako je ne ubacim i da li sam pokvario nesto? Bateriju nisam jos ubacio, dok vidim sta cu sa ovom oprugom
Neces imati problema ,samo nece da ti zvoni na svaki sat vremena ili alarm...
Pozdrav...
Pre par meseci kupio sam polovni Tissot, star nekih par godina. Cena je bila oko 100e, sat bas dobro ocuvan, odneo sam ga kod majstora u kvartu koji ga je samo uzeo u ruku i rekao da je sat original, da nema potrebe da ga otvara jer se to vidi odokativno na osnovu kvaliteta izrade.
Sat sam nosio kratko, radio je bez problema, nakon cega sam ga stavio u kutiju. Nakon nekih 15ak dana, sat je i dalje radio, pokazivao tacno vreme... opet sam ga nosio kratko, vratio ga u kutiju. Medjutim, kad sam ga ponovo uzeo, vidio sam da je stao... podesio sem vreme, nakon cega je sat "proradio", nije bilo problema dok sam ga nosio... ponovo sam ga par puta odlagao, i svaki put vidim da sat stane nakon nekih 3-4 dana... juce sam uzeo sat, podesio vreme, nosio ga bez problema, skinuo ga pre spavanja, i jutros vidim da je stao, i to par sati nakon sto sam ga skinuo. Jutros sam ga ponovo podesio, on je ponovo proradio, medjutim sad vidim da mu je sekundaca stala, a da pokazuje vreme.
U cemu je problem, moze li biti da je baterija (za koju mi je momak koji mi je prodao sat rekao da je promenio prije nekoliko mjeseci), ili mi je ipakn uvalio kopiju ili pokvaren sat
Pa moze biti i jedno i drugo. Proveri bateriju kod casovnicara
Препоручите ми радњу за замену батерије на Касио Џ шоку.
Servis - časovničar
Čumićevo sokače lok.27
Radnim danima: 10-19h
Subotom: 10-16h
Telefon: 011/3239331
E ovako, imam jedno pitanje za iskusnije clanove. Posedujem Sector 850, u njemu je Valjoux 7750 i desava se to da pocne mijenjati datum oko 19h i 30 da bi ga prebacio u 20h i 45 min. Do skoro je prebacivao uredno, zatim je par puta prebacio datum u 05h ujutru da bi sada prebacivao kako sam naveo gore. Ako zna neko u cemu moze biti problem bio bih zahvalan, pa da ga saljem nedje jer sumnjam da bih kod mene u Novom Pazaru mogao to popraviti.
Verujem da je problem sa zupčanikom odnosno diskom na kome se nalazi datum, a ako ti treba dobar časovničar, možeš da ga pošalješ u servis Kostić Dojčinović. Ako hoćeš da ga kontaktiraš, ima prezentaciju Časovničarska radnja Kostić-Dojčinović.
Mislim da servis ima mogućnost da se sve odradi preko pošte tako da ne moraš da dolaziš. Naravno, ako dolaziš u BG, tu smo za kafenisanje.
Najverovatnije cu uraditi tako, poslacu ga ako Bog da g-dinu Kosticu. A ako budem dolazio javljam ti se naravno. Hvala Neso. Javicu sta je bilo sa satom i kako je prosao servis.
Elvedine daj sliku sata
Evo Somy...
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...497a3d8ad1.jpg
Послато са SM-G531F помоћу Тапатока
Kupujem sat u BG - TAG Heuer Carrera Calibre 16. Vlasnik koji prodaje sat nema papire ali se slaže da se sat provjeri. Kod koga je najpouzdanije provjeriti sat da je originalan. Unaprijed se zahvaljujem na odgovorima i savjetima. Pozdrav.
Hvala puno Vladane, veliki pozdrav.
ima sad tu vise mogucnosti sto se to desava,nebih sad da pricam napamet,ali jedna od mogucnosti je ta famozna minutna cev koja zna cesto da pravi problem...
Imam rucni kvarcni sat Insa sa mehanizmom GUB sa datumom.
Stavio sam novu bateriju 371... sat kucka ali ne pokrece kazaljke. Kad podesavam vreme uz satnu i minutnu pokrece se i sekundara... onako ludacki brzo. I na okretanje sata sekundara klizi a ove ostale ne i podesavaju se odlicno.
Sta bi moglo biti?
Hvala unapred
Do sada sam isključivo čitao teme sa ovog foruma jer su me satovi uvek interesovali a i sam sam vlasnik nekoliko baš dobrih satova, međutim sad sam morao da se javim pošto me muči baš veliki problem. Naime, kupio sam supruzi za godišnjicu braka jedan baš dobar kvarcni sat i nekih godinu dana je radio skroz kako treba. Pre nekoliko dana sam primetio da mu je minutara otpala (sekundaru nema) i odneo sam na servis da to reše. To je rešeno bez problema, međutim sat radi perfektno do trenutka dok kazaljke ne dođu u poziciju 07:40 i tad staju. Čim ručno pomerim minutaru za 2-3 minuta, opet narednih 12 sati radi dobro. Ne bih opterećivao brendom i vrednošću sata ali mi je jako, jako važno da li neko zna šta bi moglo da bude. Samo bih pomenuo da garanciju mogu da iskoristim samo mnogo daleko od Srbije i da je to faktički nemoguća misija. Inače, supruga tvrdi da joj nije nigde ispao i da nije opalila njime u zid. Hvala svima unapred.
Kazaljke se dodiruju, treba da se skinu pa minutna da se malo podigne ili satna spusti na dole...
Ma i ja sam na to prvo pomislio ali u svim drugim pozicijama se bez problema mimoilaze a i gledao sam kroz lupu i vidim da ima prostora između kazaljki. Krajnje laički mi je palo na pamet da su se zupčanici u toj poziciji možda oštetili.