Jako jako čudan problem sa automatskim satom
Pozdrav za sve,
evo da ukratko izložim svoj problem. Na poklon sam dobio repliku nekog poznatog proizvođača časovnika, u pitanju je časovnik sa automatskim mehanizmom.Časovnik posle navijanja radi normalno i posle otprilike pola sata javlja se kašnjenje od 10-12 minuta. Posle toga časovnik ispravno radi ali pokazuje vreme koje je za 10-12 minuta manje od trenutnog. Probao sam da navijem sat na vreme koje je 10-12 minuta veće od trenutnog, ali posle oko sat vremena kašnjenje je opet oko 10-12 minuta u odnosu na trenutno vreme.Da li neko zna šta bi mogao da bude uzrok problema?Izvinjavam se ako nisam dovoljno precizno objasnio problem, jednostavno šta god da pokušam sat posle određenog perioda pokazuje vreme koje je 10-ak minuta manje od trenutnog?
Hvala unapred!
Re: Jako jako čudan problem sa automatskim satom
Ovde ti verovatno niko nece pomoci kada je r*****a u pitanju jer su diskusije o tim stvarima zabranjene.
Ko zna sta su nabili unutra,najbolje se resi toga i kupi pravi sat.
Pozdrav.
Ok hvala, nisam znao za to, mislim ipak da je časovnik časovnik ma kakav bio. Problem mi je stvarno nelogičan pa sam pomislio da se nekom već događalo slično. Još jednom hvala.
Pozdrav delbogsm i dobrodošao. Moram odmah da te obavestim da ovde ne dozvoljavamo diskusiju o kopijama ali obzirom da je tvoj problem vezan za mehanizam sata ostaviću temu aktivnom, barem privremeno.
Još jednom se izvinjavam i zahvaljujem svima koji žele da pomognu.
Ok,moze da bude vise stvari - praljav mehanizam ili nema ulja ili mu je zapekao neki zupcanik zbog prethodno navedenih stvari...
Najbolje ti je da posetis nekog casovnicara ako mislis da ti je to isplativo pa ce ti on najbolje dijagnostikovati kvar,ovako oze samo da se nagadja.
Pozdrav i dobrodosao na forum.
To ću svakako uraditi, poklon mi je od drage osobe. Jedino ne mogu da shvatim da sam jutros namestio sat na vreme za 30 minuta veće od valjanog, a kad god bacim pogled na sat on kasni tih prokletih desetak minuta.Eh....
To je totalno nelogicno...
Ostavi ga 3-4 dana da radi,morace da zakasni mnogo vise od 10 min,nemoj stalno da ga stelujes.
Svakako mora kod casovnicara.
Hvala Marko na savetu, poslušaću Vas svakako,samo mnogo mi je krivo
ciao! da li svi automatici kasne i imaju slicne proble ili je do kvaliteta mehanizma ;)