Ma Omikron nosiš kod lokalnog sajdžije i radi još dvadeset godina :D Šalim se...imaš na forumu dosta informacija o dobrim časovničarima, pa malo potraži, to što se tebi desilo je ili slučajnost ili neprofesionalizam.
Printable View
Ma Omikron nosiš kod lokalnog sajdžije i radi još dvadeset godina :D Šalim se...imaš na forumu dosta informacija o dobrim časovničarima, pa malo potraži, to što se tebi desilo je ili slučajnost ili neprofesionalizam.
nisam se izgleda dobro izrazio.Taj od koga sam kupio,je rekao da je ocistio i onda se desavalo to stajanje. A sat je jos uvek u servisu a posto mi se jako dopao planiram da ga nosim pa me sad hvata jeza "sta ako" ...kad je otvorio rekao mi je da kao da je 2x stavljen na ruku i da je izuzetno ocuvana masinica,kao i cifer. Ali nisam imao mogucnosti zbog posla da ga nosim nigde drugde,on je pristao da me saceka posle mog posla. Ako je iko upoznat sa casovnicarima koji tamo rade, ČASOVNIČARSKO - ZLATARSKA RADNJA ALISA | časovničari palilula, popravka satova palilula beograd, satovi popravka palilula beograd | Časovničari | Ruzveltova 37, Palilula Beograd | 011info.com neka mi napise bilo kakvu kritiku ili pohvalu. Hvala
jel moguce da niko nije isao kod tog casovnicara xaxaxa
U Ruzveltovoj postoji servis, iskustva sa foruma su uglavnom vezana za popravku/reparaciju Seiko satova i casovnicar je, koliko se secam, dobio dobre preporuke. Jedino sto nisam siguran da je to ova radnja koju pominjes. Cini mi se da je ovaj bio blize pocetku ulice tj. negde kod AMSS.
Ako je to radnja blizu tržnog centra Zira, ja bi je zaobišao. Bio sam kod njih pre 7 osam godina da zamenim kožnu narukvicu na swatchu, ali ne sećam se kako se zove radnja. Kada su videli jeftin sat kilavo su se prihvatili posla, ponudili mi par narukvica, a pošto nisu imali odgovarajuću krenuli su da budže neku koja se meni svidela po izgledu. Pišem u množini, jer su ceo posao radila dva lika. Uglavnom nešto su nabudžili i onda kao, to ti je to i to ti je 10 eura! Jedino što sam mogao sam i uradio, iskulirao ih i rekao im da ću naći novu narukvicu za tu kintu:)
Da ne grešim dušu, možda su dobri majstori, ali ja bi ih zaobišao jer su ostavili loš utisak na prvu. Da ne rizikuješ, povuci sat, imaš adrese i telefone ovde na forumu ozbiljnih majstora koji već imaju ozbiljne preporuke!
Sat je vec gotov ociscen i kazaljke su napunjene fosforom. AJde da kazem da mi je lepo objasnio sta je uradio i gde je nasao propuste tog od koga sam kupio koji je navodno servisirao. Dao mi je garanciju godinu dana. Taj casovnicar jeste blizu ZIre vlasnik je Nuhi Husnijar.....Ruzveltova 37,mada u toj ulici ima jos jedan casovnicar. Nisam iz BG, samo radim ovde i vezan sam za Borcu tako da nisam imao prilike da saznam gde i koji casovnicar je dobar,uglavnom su to fensi prodavnice kao "radimo i popravke".. Ako neko zna KONKRETNO o kome sam pricao i siguran je da je TO TAJ,voleo bih da cujem neke informacije. Ono sto znam da pise da radi 40 godina satove....pa valjda zna da ocisti Omikron kako valja....
Plus toga u rubrici "servis" retko koji casovnicar ima komentare i svi su kratki . Nemogu da nadjem gde je na forumu rubrika sa preporukama,hvala.
Ma verovatno je sve ok. Poenta je da omikronovi satovi nose jednostavne mašine koje se lako servisiraju, a pride ti je čovek dao garanciju na rad. Što reče Vlajo, omikron nosiš kod lokalnog sajdžije i ne brineš:thumbup: Prati par nedelja kako sat radi i sve će ti biti jasno! Uživaj u satu i okači fotke ovde, ako već nisi, da podeliš sa kolegama lepotu Omikrona. Pozdrav!
Ovo je taj moj ljubimac. To su slike sa oglasa i kada je stigao. Sada je razlika u tome sto ima reljefni kais sa ispupcenim pravougaonicima,nije vise ovaj socijalni :w00t: ,i kazaljke su popunjene fosforom, s tim sto je veca truleks malo pa je sad kada je popunjeno nije bas najlepse pa ako nadjem negde,menjam kazaljke. Kao da je "ocupavila" da mu je malo sastrane zalepilo ali je to sitno jako to vidim ja i sitnicari kao ja. Eto saljite komentare.... ja sam ga prebacio u primarni sat i samo njega cu da nosim!:lol:
Ja sam pre dvadesetak dana nosio na servis 2 sata u casovnicarsku radnju Kostic-Dojcinovic za Zelenom vencu.
Majstor je na licu mesta nastelovao na aparatu moj Steinhart, a Darwil je ostao kod njega na kompletno sredjivanje i servis.
Majstor mi je sat nakon zavrsenog sredjivanja poslao kurirskom sluzbom, i ja sam prezadovoljan radom i uslugom.
Sve preporuke od mene za ovaj servis, a slike imate ovde:
http://www.svetsatova.com/forum/f121...html#post84240
Posto dugo nisam bio ovde, prvo pozdrav :) Par puta sam zadnjih nedelju dana prolazio pored radionice Ranke Rodin u Zemunu, u koju cesto inace svracam. Nazalost, svaki put je ista bila zatvorena i roletne spustene. Sta se desava? Da li sam uvek odlazio u pogresno vreme, sto mislim da nisam?
pa, dobro, gde si ti, druze zolabg? :) nije te bas dugo bilo!
nazalost, servis je zatvoren. privremeno ili ne, ne zna se jos.
ipak, dobra vest je da milovan i dalje radi, a za detalje se javi na pp. ;)
Pa evo, bio sam odsutan par meseci, sad cu valjda da se vratim u kolosek ovde :) Nadam se da ce sve biti ok i da ce nastaviti sa radom... Hvala za ovu informaciju, trebace mi, javljam se uskoro na PM :)
Najbolji je Dojcinovic.Jedno 5-6 sajdzija sam odneo sat, jedan kaze ne moze da se popravi, drugi kosta 100e, a nije ga ni pregledao.........Dojcinovic ozbiljno rade, profesionalni su, ljubazni.I opet cu doci kod njega, reparacija cifera....
Samo onj kome verujete moze da vas prevari.Naime kupio sam sat bez kruniceTag heuer 3000 profesional chronograph quaftz.Kada sam ga kupovao otvorio sam i pogledao masinu zajedno sa prodavcem uverio se da je masiona podpisana i kupio.Nakon toga sam odneo sat u casovnicarsku radnju Todorovic watch na bulevaru Lenjina u park Svetog Save.Poznavao sam casovniara jer smo se svakodnevno vidjali u kaficu pored njegove radnje.Nije mi dao revers a sat je uzeo da namesti krunicu.To namestanje krunice je trajalo 3-4 meseca.Napokon mi je rekao da je napravio sat i da dodjem po njega.Dosao sam uzeo sat i ne sluteci nista jer se zaboga znamo.Kada sam dosao kuci odmah sam primdtio da krunica nema znak tag heuer,ali sam pomislio pa dobro ne mora da ima ali zar je trebalo toliko vremena cekanja za naj obicniju krunicu.Nesto mi je gorilo da nije u redu pa sam sat otvorio i strasno se iznenadio.Na masini vise nije bio nikakav podpis samo eta 955232.Plocica na kojoj je posalo tag heuer je bila cista.Otisao sam u radnjj i rekao Casovnicaru da mi je zamenio masinu a on me je izvredjao pa cak i pretio da ja neznam sa kom imam posla i da je bolje da se ne kacim sa njim.Ja sam na sve to rekao da cu traziti svoja prava i ca cu ga prijaviti.Covek koji mi je prodao sat je srecom iz Nisa pa ce posvedociti sta mi je prodao a i moj sin je video kasnije masinu sa podpisom.No i ako ne uspem da dobijem podpisanu masinu zelim svima da kazem koji su popravljali orginalne skuplje satove u Todorovic watch da zavire u svoje satove i da provere originalnost narocito ako su sat ostavljali duze od nedelju dana.Mnogi samo dodju po sat i ne pogledaju jer i ne pomisljaju da takva radnja sa “renomeom” moze da prevari.Za popravku krunice mi je uzeo 1000 dinara i naravno nije izdao racun.Ali gospodin je sat podpisao na poklopcu i stavio datum na njemu kada je sat bio kod njega sto je ociti dokaz da je moj sat bio na popravci u radnju.Ja ovde namerno ne zelim ime da pomenem casovnicaru i ako se dobro znamo,jer je meni ime nevazno,vazna je firma kojoj sam dao sat. Eto da nisam firmi Todorocic watch verovao sada nebih bio prevaren.ZokiFrizer
majelar
Šta reći...Užas jedna.
Svakako nas informiši o razvoju situacije.
Zoki,
Hajde postavi sliku sata,a ako možeš i sliku mehanizma.
Tag je stavljao interesantne kvarc hronografe u te serije,mehanički kvarc sa Dubois Depraz modulom.
Neznam da li cu uspeti da postavim slike.
Prilog 63946Prilog 63947Prilog 63948
Ovo svakako mora završiti na sudu, a nadam se pozitivnom ishodu. Odavno nisam čuo za veću svinjariju.
Naravno,sve cu napisati.Prvo idem u FORUM zastita potrosaca jer su me iz trzisne inspekcije uputili tamo.
Mislim da slobodno možeš da ideš u policiju i da podneseš tužbu sudu. Ovo nije obična potrošačka žalba, kao npr. nepoštovanje garantnog roka, već klasična krađa. Nije u pitanju sat od nekoliko hiljada dinara, tako da ne spada u postupke male vrednosti. Na forumu ima pravnika, pa sačeka da dođu ili potraži detaljniji savet.
Zoki,
Još par pitanja:
Jel ti radio sat kada si ga kupio?
Ovo sada je mehanizam koji je došao od časovničara i sat radi normalno?
Sat je bio ispravan i podpisan kada sam ga kupio trebalo je zameniti samo kruicu koja je bila polomljena i nije moglo da se nasteluje vreme.Kljuc se video golim okom.E tu obicnu krunicu sam cekao 4 meseca.Na krunici nema znaka sasvim je obicana
Da to je mehanizam koji je dosao od casovnicara ali na plocici ne pise tag heuer inace sat radi kao sto je i radio sam nema podpis.Pokusava da od mene napravi majmuna jer smo se svakog dana vidjali u parku u kaficu.Dao sam mu sat sa punim poverenjem a on me izbacio kao dzukelu iz radnje jos mi pretio da ja neznam ko je on i da neznam sa kim se kacim.Pa eto bas hocu u ovih 60 godina da vidim sa kim se ja to kacim.Sta to on moze da mi uradi.A ja iskreno cekam da vidim da li sam ja usamljen ili ce se javiti jos neko kada bude zavirio u svoj sat naravno u neki malo jaci sa cenom.
Ne mora u policiju moze u organizaciju forum ako se ne nagodimo da vrati masini podpis ili otkupi sat.Ako se ne nagodimo gonice ga advokat iz foruma po sluzbenoj duznosti.Ja imam svedoke da je sat bio podpisan kada sam ga kupio,a i sam casovnicar zna da je tako ali sta mu je to trebalo neznam.
FORUM je organizacija u Nisu za zastitu gradjana od zloupotreba
1.
Kako si znao da ti sat radi normalno ako nisi mogao namještati vrijeme bez krunice?
2.
Na tvojoj slici mehanizma nema ništa čudno. Eta 955. je noviji i bolji mehanizam od Esa555. serije.
Ako je zamijenjen mehanizam,i umjesto 555. stavljen 955.,onda je to u tvoju korist,a ne na štetu.
TagHeuer nije pravio ni jedan od ovih mehanizama i njegov potpis ništa ne znači.
Pogledaj mehanizam na ovom linku- ovo je originalni mehanizam za tvoj model:
http://chronomaddox.com/heuer/catalo....html#Panel_04
Na njemu ne vidim Tagov potpis.
Nadam se da link radi jer ovo radim preko moba.
Sat je radio normalno i stoperica normalno to nije bilo tesko utvrditi pokazivao je vreme tacno u odnosu na sat koji sam nosio na ruci,Ako je na ruci bilo 5 satai a na njemu 8 posle tri sata je na ruci bilo 8 a na njemu 11,Stoperica je radila normalno,Ovde se radi o potpisu sata koji ne postoji a postojao je,na ovoj masini nema na plocici nista napisano.Mozda je ista masina ili zamenjena samo plocica.Ja nisam casovnicar ali sam dobro proverio sta kupujem.
naravno na internetu moze da se nadje svasta ali evo jedne masine sa potpisom
Prilog 64013
To nije isti mehanizam.
Mene što se tiče možeš Todorovića i razapet' samo ne vidim razlog za to!
Ti imaš normalan mehanizam za taj sat i sat ti radi i ako ga tužiš,može lako da se desi da i on tuži tebe za povredu ugleda ili nešto slično jer ti on de facto nije pokvario sat nego popravio.
Evo po ko zna koji put pokušavam da objasnim postojeću situaciju.Nadam se da će sada biti uspešno.Ono što je HadziDalibor reko je tako.Drugo,pomenuti sat mi je poznat;niti je sat bio pouzdan niti je/prvi/prodavac bio pouzdan.Sat je bio sa otrgnutom brazetlu,falio je ceo ključ,koji nije bio "najobičniji" kako majelar kaže,već je na šrafljenje a to nije baš lako naći.Treće,ukoliko je sat i bio otvoren pri kupovini,kako je bilo moguće utvrditi ispravnost bez adekvatne baterije i bez ključa.Treće:zadnja slika je od sata koji nije "štoperica" a problematični sat nosi mašinu kalibar 11 koji je savim nešto drugo.Nije uljudno etiketirati nekog kao lopova,prevaranta i ko zna kako još na osnovu izjave jednog čoveka i na osnovu neargumentovanih,paušalnih izjava.
Dalibor je dobar poznavalac mehanizama i ne sumnjamo u njegov sud,
Ako je sve to tako onda je ovde problem u tome što majstor nije objasnio šta je i kako radio.
Mušterija bi se sa time možda složila a možda i ne bi.
Nije problem zameniti pločicu sa natpisom ili ceo mehanizam samo mušterija sa tim mora biti upoznata i saglasna.
I još ovo,nije ljucki zbog svojih grešaka i nepoznavanja "materije" okriviti nekog ko te toliko puta " vadio iz bule",kako je i sam majelar reko.
Putin, možda grešim, ali mi izgleda da si ti ustvari majstor Todorović. :)
Postovani,
s'obzirom da sam danas od svojih cenjenih musterija i postovalaca ovog sajta dobio obavestenje da me gospodin Zoran Ristic javno bez cvrstih dokaza optuzio za zamenu mehanizma sata Tag Heuer eta 955.232...
Moja je duznost i obaveza kao vlasnika firme Todorovic Watch co da ulozim demant...
U svojoj karijeri nisam do sada imao ovakav slucaj,ali za sve postoji prvi put. Ja sam castan i posten covek i to cu po Hipokratu metaforicki ostati do kraja svog radnog veka,jer mi cast i kodeks moje porodice to nalaze.
Vazno je napomenuti da ja jesam uistinu servisirao satove g,Risticu,coveku koji se bavi preprodajom,malverzacijom i pakovanjem satova ,to sam znao i trebalo je da odbijem svaku saradnju sa njim. Takodje napominjem da je gospodin Zoran Ristic zbog nelegalnog poslovanja cak preko deset puta skinut sa raznih sajtova za kupovinu i prodaju,evo nekoliko nikova koje sam uspeo da sakupim za kratko vreme,(majelar,lamajer,majasamja,zoki...)i po kojim ce neko prepoznati i shvatiti o kakvom je profilu prevaranta zapravo rec.
Zao mi je sto dobijam ovakve klevete koje nisam zasluzio i pozivam sve dobronamerne poznavaoce da mi pomognu u identifikaciji mehanizma o kome je rec i za koju sam zamenu optuzen...
Ja kao vlasnik i casovnicar mislim da je gospodin Hadzi Dalibor sve rekao u linku koji je postavio....
U casovnicarsku radnju je porodica Todorovic ulozila puno truda,odricanja i znanja kako bi stekla poverenje i ugled kod sve veceg broja musterija,a ovim postom se narusava ugled ranje Todorovic Watch Co...
Gospodinu Z.Risticu ce se preko suda obratiti pravni zastupnik firme Todorovic Watch Co i tuziti ga za povredu ugleda firme klevetu...
Unapred Hvala...
S'postovanjem Dejan Todorovic Casovnicar
A ja se izvinjavam Putinu. :)
Dobro je što se Todorović javio i izneo svoju stranu priče.
Meni samo jedna stvar nije jasna-Zašto dvoje ljudi koji su toliko sarađivali ne mogu da se lepo objasne oko jedne tako proste stvari kao što je popravka sata?
Zašto je problem da jedan drugom lepo objasne šta je ko očekivao a šta je ko uradio?
Posebno u situaciji kada novac koji je bio u opticaju ,realno, nije veliki.
Hoću reći,svaka varijanta dogovora je bolja od teških reči,inspekcije i sudova.
Da slazem se sa Vladanom, sto se ne nadjete i kao ljudi resite problem, onda napisete koje ste resenje nasli i da li ste ga nasli ili idete na sud i na taj nacin sve ove klevete koje su recene ce biti ispeglane :confused:
Zaista nemam sta da dodam.Samo ti znas pravu istinu naravo znam je i ja a i covek koji mi je prodao sat.Ja nisam dete i ne pakujem satove jer onda ne bih trazio pomoc casovnicara.Samo izvolte na sudu cu dokazati da sam bio u pravu i da taj sat ne bih kupio da nije bila podpisana masina jer sam otvorio sat .Sobzirom da nisam kod kuce vec kod prijatelja i pisem sa njegovog racunara postavicu sliku krunice koju sam cekao 3-4 meseca.Ne zelim da koristim vise ovaj sajt za obracunavanja.Ja i ti znamo istinu i nacin kako si me primio u radnji i nacin kako si nastupio ne govori u prilog radnji o kojoj pricas.Sta ce se desiti ako se pojavi jos neko?Duzan sam ovde da postavim sliku krunice i vise se necu javljati.Ovaj sajt nije za privatna razraacunavanja,nastavicemo na drugom mestu.Ti znas da su argumenti na mojoj strani pa cu to tamo i dozati.
naravno da znam da nije isti mehanizam samo sam hteo da kazem da se na netu moze naci svasta.
putine nije me nikada vadio iz bule popravio mi je samo jedan sat ostalo mi je samo menjao baterije
NARAVNO SVAKU ZAMENJENU BATERIJU SAM PLATIO
Poštovana gospodo Ristiću i Todoroviću,
Obojica ste izneli svoja stanovišta celog slučaja. Portal Svet satova neće zauzimati strane u sukobu. Portal može pomoći samo u smislu da Vas ostali učesnici upute u legalne načine rešavanja problema, a svaki izrečeni stav pripada onom učesniku foruma koji ga je izrekao. Spor možete rešiti preko organizacije potrošača, policije, suda i bilo koje druge nadležne institucije. Vaši lični odnosi i nesuglasice nisu tema za forum, pa ih možete razrešiti na druge načine, ali za to nemojte koristiti ovaj prostor.
najbolje je stvar resiti mirno i bez povlacenja po sudovima [...]
Mod edit: ostatak posta je izbrisan.
Prva rečenica može da prođe, ali ostatak ne. Ovo nije mesto za lična prepucavanja, koja mogu da se vode na nekom drugom mestu, ali ne i na ovom forumu.