Re: Pomoc oko on-line kupovine satova
Ja sam konacno podigao svoj sat narucen preko watches88.com
Posto salju samo nekom kurirskom sluzbom imao sam neke malo vece troskove, ali ispadnu ok jer posalju fakturu na manji iznos. Dakle evo racunice:
Troskovi u zemnlji su bili
10% carina oko 1000+300+600+350 (ovo su neke takse)
18% PDV oko 2000
otkup tovarnog lista 850
skladiste fedexa (+PDV) 800+pdv
Sve dazbine ukupno oko 6200din
Znaci na moj sat od 370dolara (sa sve slanjem) dodam jos 100 dolara ukupno 470dolara
Ima vazna napomena fedex (a i ostale kuriske sluzbe) naplacuju spediterske usluge oko 50 evra. Medjutim posto ja radim u spediciji te troskove nisam imao!
U pitanju je ORIENT Classic Automatic Dual time Power Reserve CDH00001B
Postavicu slike uskoro!
Zanimljiv sajt za sve koji bi da pazare Orient.
http://www.orientuhren.de/
Cene veoma povoljne, narocito kada se odbije VAT.
Trenutno najpopularniji modeli nisu u ponudi, nadam se da ce se to promeniti.
prvo jedan veliki pozdrav svima pa da predjemo na stvar:
Odlucio sam se za kupovinu sata preko neta posle visednevnog obilaska radnji i uvida u slab izbor satova ovde kod nas ili enormno visokih cena.
Konkreno odlucio sam se za model Citizen-JR3155-54E e sad me zanima koja je razlika izmedju ovog i modela Citizen-JR3155-03E ovaj drugi je nekih 50$ jeftiniji a po karakteristikama je isti. (odma da kazem da nisam neki poznavalac satova pa otuda mozda to pitanje). Drugo pitanje isti sat sam video i na discount wachstore po ceni od 297$ e sad dali da pokusavam da spustim cenu po onoj njihovoj politici $12 ili 4% popust ako nadjem na nekom drugom sajtu jeftinije nego kod njih., jer sa video da su oni ovlasteni zastupnik citizen satova i prema tome nesalju te satovee van SAD.
"Note to international customers: Due to our contract with Citizen Watch Company, we cannot ship any Citizen watch outside of the United States. We apologize for the inconvenience."
Kontaktiraj ih lepo i pitaj dal su voljni da pošalju sat za Srbiju! Ili ako se odlučiš da kupiš kod njih, jednostavno odradi proces kupovine, mislim da će (zarad novca :D) pristati da ti prodaju i pošalju sat.
A razlika između ona dva sata je u brazletni, tj. narukvici. Skuplji ima čeličnu dok jeftiniji ima narukvicu od poliuterana odnosno gume.
Pozdrav
EDIT: NS-Duke, sad sam ponovo prelistao kompletnu temu o online kupovini i što se tiče kupovine citizen satova via discountwatchstore pročitaj prvih par strana ove teme. nvelja je kupio citizena upravo preko njih, nije imao problema sa kupovinom i isporukom citizen sata. :)
Meni je danas stigao Citizen BL8000-03a sa Discount watch store, tako da salju za Srbiju bez problema. Dobio sam extra popust i sat mi je stigao za tri dana. Sve preporuke za njih
Taj Citizen je jako lep sat. Postavi slike ako ti nije teško, baš me zanima kako izgleda uživo brojčanik na tom satu.
Pozdrav,
V.S.
i meni se svidja model,ali mi je nekako preblijed,nema kontrasta,i nema safirno staklo...kako izgleda na ruci,moze fotka?
Dok sam tražio ovaj sat na internetu i gledao slike i meni je izgledao tako, sto se konrasta i bledila tiče, ali uživo izgleda neverovatno drugačije. Sav blješti i prelama boje a vidljivost kazaljki je odlična iako se na slikama ne čini tako. Uzivio izgleda mnoogo mnoogo lepse;)
Veceras ako stignem kačim slike
Pozdrav
Nema kotrasta? Možda ne ovaj sa belim brojčanikom, ali postoje i druge verzije...
http://i50.tinypic.com/2ajz334.jpg
http://i45.tinypic.com/11b6dfa.jpg
;)
Pozdrav
3 Priloženi(h) fajl(ova)