-
Skeleton satovi - Kupovina - Pomoc
-
re: Skeleton satovi - Kupovina - Pomoc
Evo jedan iz glave ;)
Orient Sporty Automatic
Stiže još predloga, ne brini...
Pozdrav.
-
Svidja mi se nije los ima ono nesto sto a i cijena mu je ok
Jedno pitanje malo sam trazio i nasao sam ga na ebay pa ako mozes da mi kazes jeli orginal ili replika
http://cgi.ebay.de/ORIENT-Ralley-Pow...item3a60fad803
Unaprijed zahvaljujem....
-
Jednog sam takvog očuvanog Orienta video ovde na forumu! :D
Pogledaj prodaju satova.
bdw, meni se isto tako dopada Festina Model: F6744, dobar Miyota mehanizam, sat lepog izgleda.
-
-
Posto vidim da gledas i ebay, i da u obzir dolazi narucivanje preko neta, mozda i ovako nesto? Ili ovako neka open heart varijanta? Onaj prvi je vise "za odelo", nije sportski kao Orient koji je Vladan predlozio, ali je zato vise skeleton. :)
-
sima hrabri@
E tako nesto mi se svidja svaka cast
Imam samo jedno pitanje posto nisam cuo za ovu marku kako su se pokazali
Unaprijed zahvaljujem...
-
Wonder, ako pitas za Sea-Gull, radi se o proizvodjacu satova koji proizvodi jednu cetvrtinu proizvodnje mehanickih mehanizama u svetu! Ono sto mnoge odbija je da se radi kineskom proizvodjacu, ali sa druge strane - vec dugo su na trzistu, proizvode sirok dijapazon mehanickih mehanizama, medju kojima i one sa tourbillion komplikacijom. Poznati su npr. po proizvodnji klona poznatih svajcarskih automatik mehanizama ETA 2824-2 (ST21) i ETA 2892 (ST18). U poslednje vreme su u velikoj ekspanziji i stice se utisak da imaju solidnu kontrolu kvaliteta, dosta iznad ocekivnog proseka za Kinu ;)
P.S. S obzirom na solidan kvalitet satova, ni cene im nisu vise "kineski" niske :)
-
U pitanju je kineski proizvodjac, ali neka te to ne odbije - Seagull je najveci i najpoznatiji kineski proizvodjac, a rec je o proverenim i pouzdanim mehanizmima i vrlo kvalitetnim satovima, cak bih rekao da je to kineski high-end! :) Ako ti se svidja neki od njihovih modela, slobodno kupi, neces pogresiti!
Poz!
edit: pretece me vlada! :)
-
evo samo da vam pokazem ovaj sat za mene je on VRH predivan je
http://www.youtube.com/watch?v=8cB8ftBRJGM&feature=fvw
-
-
Sea-gull ti verovatno nudi najviše za uloženi novac kada je reč o ovakvim satovima i svakako ima i moju preporuku. Orient bi definitvno bio na vrhu liste ukoliko bih uzimao sat koji nije baš klasičnog "za odelo" dizajna i verovatno da je u cenovnom rangu do nekih 250€ najkvalitetniji izbor, pogotovo kada se uzme u obzir da su satovi nemačkih i švajcarskih proizvođača znatno skuplji.
Ako ti se dopadaju satovi koji izgledom podsećaju na pilotske ili na Panerai, pogledaj kod Tat-a šta može da se iskombinuje. Za nekih 100-150$ možeš da dobiješ sasvim pristojan sat sa solidnim (najverovatnije sea-gull) mehanizmom. Član eee je od njega uzeo svojevremeno jedan Panerai homage sat, pa može da ti prenese utiske o kvalitetu izrade sata i pouzdanosti mehanizma.
Pošto nisi naveo do koje cifre si spreman da ideš, evo pogledaj šta radi jedan Nemac sa unitas mehanizmom... možda ti bude interesantno. :)
http://www.dodaj.rs/f/1T/10y/4Q3wNFG...tonspecial.jpg
http://www.dodaj.rs/f/Y/E5/1QCiDhnP/...tonspecial.jpg
Cene možeš da pogledaš OVDE.
-
Veoma sam zagrijan za ovaj model
http://usseagull.com/EnProductShow.asp?ClassID=69&ID=112
Samo ima jedan mali problem nemogu se odluciti koju boju kazaljki uzeti
Sima hrabri@
Zahvaljujem tebi a i drugim na pomoci pri odabiru
-
Iskreno, ja bih se verovatno odlučio za plave kazaljke. Nekako mi deluju lepše na satu a i čini mi se da doprinose boljoj čitljivosti "brojčanika".
Evo ti par slika modela sa plavim kazaljkama (zanemari ogrebotine, očigledno je da je čovek boksovao sa lokomotivom dok je nosio sat)!
pictures taken by hpark21
http://www.dodaj.rs/f/n/12I/Q0yzwqe/seagull182sk1.jpg
http://www.dodaj.rs/f/6/RL/3kziTdBi/seagull182sk5.jpg
a ni mehanizam uopšte ne deluje loše... :)
http://www.dodaj.rs/f/3r/bz/460Z3sPg/seagull182sk3.jpg
-
Uf, ovaj Tourby je fenomenalan!
@Wonder
Ma, taman posla, druze, tu smo da pomognemo, a sto se kazaljki tice - plave definitivno, lepse izgledaju i daju satu "skuplji" izgled, i kao sto Dragon rece, mnogo je bolja citljivost! :)
-
Skeleton Satovi - Kupovina :)
Posto vidim da ovdje ima puno strucnjaka i kolekcionara koji se razumiju u satove...
Zanima me ,ima li koji dobar skeleton sat do 150-200e,najradije bi bio narucen sa ebaya ili amazona.
Ja sam se zagrijao za ovaj sat,pa mi vi recite valja li i NARAVNO predlozite neki drugi:
Stuhrling 160A Apocalypse Skeleton Rosetone Case Brown Dial Rubber Mens Watch | eBay
-
Re: Skeleton Satovi - Kupovina :)
Dobrodošao Chilli...:D...pozdravljam tvoju želju da kupiš automatski sat, pa još skeleton, jer zaista ima nešto magično u posmatranju rada tog sićušnog mehanizma. Budžet ti je mali za neki ozbiljan brend jer su skeletoni u principu skuplji od običnih automatika. Ja nisam neki stručnjak ali guglajući malo pronašao sam da je u slučaju Stuhrling-a uopšte, pa najverovatnije i ovog, reč o nekom kineskom mehanizmu iz porodice Sea Gull ili možda PTS Hangzhou movements. Da se razumemo, nisu oni toliko loši da ih čovek odmah izbaci iz kombinacije...(imaš o njima dosta toga napisano na našem sajtu, pa se informiši). Ali ipak postoji velika verovatnoća da takav mehanizam neće raditi bez kvara dugi niz godina kako bi se očekivalo od jednog automatika. Njega ne verujem da bi prihvatio na popravku ni jedan majstor i pitanje je da li bi se popravka isplatila.
Imaš ovde zanimljivu raspravu, sa dobrim fotkama, o brendu koji te zanima i mehanizmima:
ST 91011 Automatic Movement
Za nas danas 200eura nisu mali novci. Cilj moga posta je da te pokušam ubediti da možda počneš da razmišljaš o kupovini nekog proverenog automatika koji ima staklo na poleđini, (često i na ciferu s pogledom na samo "srce" mehanizma), pa takođe pruža uživanje pri pogledu na rad mehanizma. Ako se odlučiš za tako nešto, već će ti neko predložiti i modele. Pozdrav!
-
Da, kao sto kolega rece, 200e nisu tako mali novci za nase uslove, ali opet bih rekao da je izbor skeleton satova u tom cenovnom rangu skroman, da ne kazem los. Ako ne racunamo kineske proizvodjace, i njihove mehanizme, recimo sa dodatkom jos nekih 50ak eura, mogao bi da pazaris jako dobar orient
http://i1198.photobucket.com/albums/...rule-crown.jpg
http://i1198.photobucket.com/albums/...SemiSKL_01.jpg
http://i1198.photobucket.com/albums/...s/DSC03162.jpg
Njega mozes naci na jednoj domacoj on line berzi, a mozda i da pogledas recimo ovakav Citizen (ovaj levi)
http://i1198.photobucket.com/albums/...e26eb874_z.jpg
Oznaka Orienta je CFT00001, a
Citizena NP1000-04E
Znam da ti oba modela "probijaju" budzet, ali sa malim ulaganjem na tvoju sumu, dobijas jako kvalitetne modela, sto licno mislim da vredi uraditi, pa sve i sacekati par nedelja i ustedeti...
dobrodosao
Pozdrav
-
Sjajan predlog, oba Orient-a su predivni! Vredi sačekati i dodati razliku, to je neuporedivo bolji sat od kineza.
-
Eto, kolege su bile brze :)
Dakle, taj sat ima Sea Gul-ov mehanizam sto nije lose (Sea Gul je najbolji koneski proizvodjac) ali mi se cini da bi problem mogao biti to sto ne mozes biti siguran da ce raditi bez greske.(kontrola kvaliteta nije sjajna) Mozes ''ubosti'' primerak koji ce te verno i bez greske sluziti, ali moze biti i problema. Servisa i delova za kineze kod nas nema.
S druge strane, taj primerak ima (po mom misljenju) isuvise dizajnerskih uticaja Ademar Pigea (Audemar Piguet) i Ibloa (Hublot), da je pomalo neukusno (naravno, ovo je prilicno subjektivan stav).
I ja sam ti hteo predloziti Orient, a 23jewels ti je predlozio i Citizen. Mislim da u tvom cenovnom rangu nema mnogo opcija kada su skeletoni u pitanju.
Dodatak: Ipak, evo ti nesto vise informacija o brendu Sthurling .
-
Hvala na brzim odgovorima,necu uzeti ovaj Stuhrling,vec cu sakupiti jos para pa cu uzeti neki kvalitetniji :)
-
Automatik skeleton sat
Pozdrav svima, ovo je moj prvi post na forumu. :)
Dakle, imam zelju da pazarim automatik skeleton sat do nekih 250e (ne bih isao preko te cifre osim ako nije neka suma blizu te granice).
Razgledajuci satove, u Bomaru sam naleteo na: 310B133. Probao sam sat, generalno mi se svidja ali razmatram i alternative, ali sve sto uspevam da nadjem je ili preskupo za mene ili su satovi od pre vise godina i ne mogu da se nadju, pa mi stvarno treba pomoc, mada uopsteno govoreci, imam probleme da nadjem satove sa vidljivim mehanizmom. Takodje, ako ima radnja u Beogradu, ili nekoj blizoj okolini, bilo bi super, jer bih voleo da zapravo probam sat pre nego ga kupim.
Nekako su mi automatik mnogo drazi (imaju dusu) i svidja mi se kada se vidi mehanizam (kada sam probao ovaj pierre lannier, cerio sam se od uva do uva dok sam gledao escapement mehanizam). :D
Jos dva predloga makar sto se izgleda sata tice:
SKELETON mehanicki rucni sat novo - Kupindo.com (14353245)
Black Leather Mechanical Skeleton Sat NOVO (27586949) - Limundo.com
Hvala vam svima na pomoci!
-
Re: Automatik skeleton sat
Dobro dosao AbstractAlgorithm! Skeletoni su uglavnom poprilicno skupe sprave. Tesko ces naci kvalitetan za iznos tvog budzeta. Ako ti se skeleton bas toliko dopada - idi na taj Lanier, ako nista drugo, kupovina je kod zvanicnog dilera i imas garanciju i servis. Za ona druga dva cuda nemas nista, a satovi vrede malo manje nego sto kostaju. Ne bih da budem grub, ali, izbegni to djubre ako ikako mozes.
Ako bi voleo da uzivas u pokretima mehanizma, mozda bi kao kompromisno resenje mogao da potrazis neki od tzv. ''open heart'' modela. Kod njih je brojcanik ''probusen'' pa mozes videti balansu i mozda jos koji delic mehanizma. U ovom trenutku ti ne bih znao preporuciti neki konkretan model. Orient ima odlicne satove, imaju i open heart modele, ali to bi morao da narucujes iz inostranstva. (to nije neki problem, ima ljudi koji te mogu detaljno uputiti).
Jedan ''full skeleton'' koji se moze naci po pristojnoj ceni je SEA-GULL M182SK. To je kineski brend koji pravi odlicne satove u poredjenju sa cenom. I opet - ne mozes ga kupiti kod nas.
Verovatno nisam bio od prevelike pomoci, ali nadam se da ce se uskoro pojaviti neko od kolega sa konkretnijim odgovorom.
-
Ne mogu ni ja mnogo da pomognem, ali mogu da od modela open-heart predložim J.Springs, koji se mogao ranije kupiti u Poklon dućanu, ali treba proveriti da li ga ima i sada. Slažem se za Seagull, a može se kupiti preko interneta.
-
3 Priloženi(h) fajl(ova)
E,da... J.Springs - Seikov brend. Kvalitet verovatno premasuje cenu. Pitanje je samo da li ce ti modeli ''leci'':
Imas ih OVDE
Prilog 102369Prilog 102370
Imas OVDE Citizen, koji je 50ak evra skuplji od tvog max budzeta (i nije full skeleton), ali je sjajan i kvalitetan sat
Prilog 102371
I J.Springs i Citizen mozes videti i probati u BG-u.
Ne znam sta da ti kazem.... Kad su zahtevi specificni obicno se pokaze da je nase trziste prilicno oskudno i da su nekakvi kompromisi neizbezni.
U tvom slucaju, ako zelis pre svega kvalitet pa izgled, moraces da prihvatis open heart umesto skeletona i da mozda pristedis jos malo pre kupovine.
Ukoliko ti je najbitniji izgled moraces da kupis kineski sat pod francuskim brendom (Lannier). Sto, je OK zbog papira, garancije i sl, ali ja bih licno savetovao da to bude bas, bas poslednja opcija.
Trece eventualno odstupanje od tvojih prvobitnih zahteva bi bila kupovina preko neta. Mnogi zaziru od toga, medjutim, ima dobrih i sigurnih prodavnica o cemu bi te mogli uputiti clanovi koji imaju iskustva. Svakako baci pogled na teme o internet kupovini. Uz malo surfovanja, probanja modela slicnih dimenzija, savetovanja ovde po forumu, moze se i bez probe ''ubosti'' :)
Naravno, postoji i opcija da se na nasem trzistu moze naci sat prema tvojim prvobitnim zahtevima, a da j ane znam za to. Opet kazem, mozda ce se neko javiti i baciti neku novu ideju.... Samo budi strpljiv :D
-
Hvala vam svima na savetima i predlozima, i dobrodoslici. :D
Razgledao jos po gradu, svracao u radnje (pa i u Poklon Ducan) i relativno malo toga se promenilo.
Pomenuti Pierre Lannier mi i dalje izgleda veoma privlacno, medjutim, od prodavaca nisam dobio informaciju da je to "kineski brend koji se predstavlja kao francuski", pa me zanima koliko je to sigurno?
Preporuceni Seagull mi deluje jako zanimljivo, ali bih mu kljuc uklonio koliko mi smeta. :P
Evo jos dva predloga, verovatno ne bas najbolja:
http://www.amazon.com/Holuns-Skeleton-Automatic-Mechanical-Watches/dp/B00OK5JURK/ref=sr_1_174?s=apparel&ie=UTF8&qid=1417804136&sr=1-174&keywords=skeleton+watch+-stuhrling+-ESS
Rotary Watch
Koliko znam, Rotary nisu bas najbolji.
Nakon obilazenja gomile radnji po Beogradu, zakljucak je da imam los izbor skeleton, i open-heart verzija satova.
Hvala na pomoci! :D
-
Ja bih zaobisao Pierre Lannier a i Rotary,vrlo pouzdano znam, a i vecina ce potvrditi, da je Lannier "kineski brend koji se predstavlja kao francuski"
Vrlo tesko ces naci skeleton sat a da necemu vrijedi u tom cjenvnom rangu, bolje idi na neki open heart bilo kod nas ili online, ili idi na kupovinu skeletona kad skupis pozamasnu svotu novca:)
-
Zaboravih da spomenem: http://www.bpmsatovi.com/products/8127-fossil-muski-satovi-me1125.aspx
Ali zasto bi neko bio toliko zao i stavio da "ima izgled automatika ukombinovanog sa preciznošću kvarcnog mehanizma". :D
Otvoren sam za open-heart predloge. Preferiram tamnije satove, pa ako neko ima ideje, neka nabaca linkove. :)
-
Jedan od boljih open hart modela u tom cenovnom rangu je onaj Orient koji je 23Jewels predlozio na prethodnoj strani.
-
Calvaneo 1583 "Astonia Shiny Black"
Kakva su misljenja o ovoj marki? Calvaneo stoji na onoj listi "brendova koje treba izbegavati", pa da proverim da li se nesto promenilo u medjuvremenu?
-
Nista se tu nije promijenilo, taj Calvaneo je obicno kinesko djubre:), sto dalje od toga
-
Jedino sto se u medjuvremenu moglo promijeniti je da su eventualno presli iz Xininga u Wuwei.
Kloni se tih kineskih sarenih laza.
-
-
2 Priloženi(h) fajl(ova)
O_O Orient FDB08004B
Odakle uzeti ovakvo nesto?
Prilog 102562
Ili Orient Watch DW08004B - The Eminence?
Prilog 102563
-
Najbliza prodavnica je u Madjarskoj ili Hrvatskoj.
Kod nas ih nema u zvanicnoj prodaji, medjutim ima ljudi koji su pouzdani i preko kojih moze i ovde da se nadju.
Internet je takodje uvek opcija.
-
3 Priloženi(h) fajl(ova)
Pozdrav, mucio sam se da nadjem gde i kako da pazarim Orient Eminence, i cistom igrom slucaja, rodjak je bio u Rusiji, skoro se vracao u Beograd i bio je u mestu gde su imali taj sat.
Prvi utisci o satu - fenomenalan! Prelep je, blaga crta nekih staromodnijih satova ali i dalje sasvim dovoljno moderan da ga ja na primer nosim (mladic od 21god). Kais je kozni i nije uopste toliko los koliko se ljudi bune na drugim mestima, meni se cak veoma svidja. Sat je veoma zgodne velicine, nije predebeo, a dijametar mu je (41mm) taman da na moju mrsavu rucicu stane kao saliven. Open-heart deo je zaista prelep i mogao bih da ga gledam danima (uh, pa to sam i radio). Ekstremno sam zadovoljan, slike cu okaciti za koji dan.
Zakljucak, Orient Eminence ima sve preporuke od mene u svakom mogucem segmentu. Placen ~150e.
Inace, hvala vam svima za pomoc oko nalazenja sata, nista bez vas. :)
Evo i par slika Orient Eminence DW08004B:
Prilog 103485Prilog 103486Prilog 103487
-
Odličan Orient.
Čestitam!
-
Svaka cast, burazeru! :congrats: Oni Kinezi, sto si prvobitno pripucao na njih, nisu mu ni do koljena! Nosi ga u zdravlju!
-
Cestitam na kupovini, u zdravlju te sluzio.
Odlican sat!
-
Neka je sa srećom :beer:
Sat je veoma lep i elegantan, a što se tiče kvaliteta, znam da će te dugo i verno služiti.