-
2 Priloženi(h) fajl(ova)
Sat od 4000-5000 evra
Kao sto sam naslov kaze zeleo bih da cujem vase predloge u okviru zadate cene...Surak kupuje sat u tom cenovnom rangu(nov) pa me je zamolio da mu pomognem.Zahtevi su normalno automatic,velicina kucista 43-48mm,da sat ne gubi puno vrednost,ako bi ga kojim slucajem prodavao...Ja sam mu dao ova dva predlogaPrilog 100111Prilog 100112i njemu se mnogo svideo breitling,znaci takav neki oblik sata mu se djasvi.Hvala u napred.:D
-
Re: Sat od 4000-5000 evra
-
1 Priloženi(h) fajl(ova)
Jer je to ovaj sat?Prilog 100113Jel ne gubi puno vrednost ?Moze jos neki predlog?
-
-
Pa pogledaj sta nudi Braja, Omega,IWC ti brendovi dosta dobro drze cijenu. Mada kad spomenemo cifru od 5k tu u obzir dolazi i submariner no date verzija. Nema precnik 43mm, ali definitivno najbolje drzi cijenu od svih pomenutih. Jer pomenuti sat uz povrat pdv-a moze da se kupi nov ispod 5k ili oko 5k.
Mislim ja tu ne bih puno razmisljao da mi se otvori mogucnost da mogu Rolex da uzmem
-
Predlozio sam mu rolex,ali to mu nije u sveri interesovanja,jer kaze ovde u fr dosta njih ima rolex,pa bih teo da se izdvoji nekim drugacijim satom:(
-
-
Meni je mozda previse dati za breitling avanger oko 4600e a u njemu je cini mi se valjux7750,nije breitlingov mehanizam,da li to igra ulugo u kasnijoj prodaji?
Uuuuu gledao sam JLC,cene su im mnogo van ovog zadatog budzeta:)
-
Pa jel' kupuje sat da bi ga odmah prodao ili da ga nosi!?
Braja tek od skora ima svoj mehanizam,a sve ostalo je Eta.
I IWC ima Eta u sebi.
Ako mu je baš do in house,onda ostaje Omega.
-
Da ga nosi naravno,ali ako ga bude kojim slucajem prodavao kroz koju godinu da ne izgubi previse na vrednosti.Nije njemu stalo do in house on se i ne razume,nego ja pitam jel to ima nekog znacaja kasnije ako bi se prodavao sat?
-
Zenith El Primero ili Chopard mislim da o drugim markama ne bih ni razmisljao .
-
Za to sto trazi submariner bez razmisljanja.
-
Slozio bih se da je Rolex Sub mozda najbolje resenje,ali ako ga vec tamo svi furaju onda,IWC Ingenieur Mission Earth ili Breitling Avenger 2.
-
Submariner i neka ne gleda to sto ih ima puno.To znaci da vrijede,da su trazeni,da drze cijenu itd.Njegovo razmisljanje kojim je iskljucio Rolex mi nikako ne ide u glavu.Ako zeli da se izdvoji ili istakne sa satom onda neka doda na kraju jednu nulu.I na kraju mislim da tip sa takvim razmisljanjem nece uopste nikoga poslusati.Pozz
-
Mozda nije moje da se mijesam, ali zasto ne uzeti nesto samo zato sto to dosta njih nosi, kupujes za sebe a ne za drugog.
Jos ako ti se svidja, znas da je najbolja kupovina, a ti ides na nesto, ruku na srce losije, samo da bi bio drugaciji.
Eto pretece me Bandido:D
-
Potpuno si u pravu. Covek ne kupuje sat zbog sebe nego zbog drugih. Zato i nece Rolex jer ga svi imaju a hoce da ne gubi cenu da bi mogao dobro da ga proda ako se ispostavi da nije dovoljno izdvojiv od drugihi :).
Ali svako je lud na svoj nacin da trosi pare kako hoce i ja to postujem ;).
Pretece me Darko :).
-
Citat:
zarekg kaže:
Potpuno si u pravu. Covek ne kupuje sat zbog sebe nego zbog drugih. Zato i nece Rolex jer ga svi imaju a hoce da ne gubi cenu da bi mogao dobro da ga proda ako se ispostavi da nije dovoljno izdvojiv od drugihi :).
Ali svako je lud na svoj nacin da trosi pare kako hoce i ja to postujem ;).
Pretece me Darko :).
Mislim da bi trebao malo da povedes racuna sta pises, niko ovde nije lud!!!Rekao sam da covek ne zeli rolex i sta je to toliko strasno!
-
-
Ne zeli sat manji od 43mm i nikako rolex, ne kapiram zasto se polemise o rolex-u a coveg ga jednostavno nece...Ne razumem ni ljude koji se jave samo da opletu po nekom, strasno.
-
Pa onda je manje vise sve receno imas Omegu, Breitling, IWC ili eventualno neki Panerai i to je to, ukoliko hoce nesto da je dobro kvalitetno i provjereno a da ne gubi na vrijednosti, e sad koji model od ovih brendova, treba on vidjeti sta mu se svidja i sta mu cjenovno odgovara.
-
Moj predlog, Sinn. Odlični satovi, verovatno ne tako zvučno ime u poređenju sa nekim drugom imenima ali ono što nude...ih. Čak će nešto novca i da uštedi.
Neka izabere koji mu model odgovara:Prices for Sinn watches | buy a Sinn watch at a bargain price at Chrono24
-
Meni se jako svidjaju sinn satovi, medjutim ovde u fr ih nema, tj.nemamo gde da ih probamo, pre kupovine ipak bi probao sat:(
Citat:
Dragojlovic Darko kaže:
Pa onda je manje vise sve receno imas Omegu, Breitling, IWC ili eventualno neki Panerai i to je to, ukoliko hoce nesto da je dobro kvalitetno i provjereno a da ne gubi na vrijednosti, e sad koji model od ovih brendova, treba on vidjeti sta mu se svidja i sta mu cjenovno odgovara.
I ja sam tog misljenja, ovih dana idemo da pogledamo pa cu javiti za sta se nakacio:)
-
Shule je pomenuo Zenith ElPrimero, ne znam samo da nisu skuplji od 5000€? Ali mi se predlog dopada.
Jer sat mora bude švajcarske proizvodnje? Sky je lepo pomenuo Sinn.
Ili na primer neki Seiko iz Spring Drive serije, verovatno neka Ananta, pošto GS ne zadovoljava zadate dimenzije (osim divera), a kazaljka ima da klizi kao kod nijednog kog je do tad video!
https://www.youtube.com/watch?v=8riGDkanxbY
https://www.youtube.com/watch?v=FzAhz7Qr9T4
https://www.youtube.com/watch?v=PNEGuzL3xng
-
Citat:
max pain kaže:
Mislim da bi trebao malo da povedes racuna sta pises, niko ovde nije lud!!!Rekao sam da covek ne zeli rolex i sta je to toliko strasno!
Izvini ako si se nasao uvredjenim, nikoga nisam nazvao ludim. A ako smatras da je uvreda sto sam napisao da je svako lud na svoj nacin onda opet izvini. Mada ne mogu da ti pomognem sto nisi shvatio na sta sam mislio.
A sto se tice ostatka teksta, tako izgleda prica nekom sa strane...
-
Svaki sat u tom cenovnom rangu bi trebalo da je kvalitet, a sad stvar u afinitetu prema odredjenom brendu tako da ne treba se puno razmisljati izmedju Omege, rolexa, iwc, panerai...
-
Manje vise su sve ljudi predlozili... Mozda eventualno neki skuplji Tudor... Black shield, pelagos ili tako nesto. To je cak i nesto manje od predvidjenog budzeta. Nisu bas cesti kao black bay. Ili Corum neki ako voli neobicniji dizajn ;). No date sub je naravno best buy u tom cenovnom rangu, ali rece da ga nikako nece :/. Da je moja lova iskreno isao bih na Panerai ili IWC ;)...
-
U smislu investicije, svidjao se tvom drugaru ili ne, Rolex nema konkurenciju, te je zato toliko puta i predložen. Pošto ga taj brend ne zanima, sve drugo je stvar ukusa i šta mu se na izgled dopada. U tom "trianglu" (Rolex, Breitling,Omega) lošeg modela u tom cenovnom rangu nema. Bitno je da je sat na njegovom zglobu izbalansiran, da mu jednostavno "leži" .
Sve u svemu, pitanje i nije na nekom mestu... modela je dosta u vodećih 5-6 brendova, te bi trebao probati uživo šta se njemu dopadne, pa u nedoumici od par modela, predlozi će imati više smisla. Ovako su samo grube i opširne "dobacivke" , jer je ne moguće nabosti pravi model , za koji bi se odlučio.
Dakle, dok on ne suzi svoj izbor na nekoliko satova, samo će se razvodnjavati salata i izmišljati topla voda....
max pain, još jedna stvar.... nemoj se na članove ljutiti, jer ti na ovom mestu niko ne misli loše , već probaj na više načina protumačiti napisano. Slova su to, a ti se nalaziš na jednom od naJgostoprimljivijih i naJpozitivnijih foruma u internet-univerzumu ! ;-)
-
-
Da, Backarelli ti je najbolje mozda i napisao. Da ne duzimo, dok se ne napravi neki uzi izbor.... Pa onda moze konkretnije.
I jos jedan od mene, pa moze i to da pogleda Chopard Mille Miglia.. Mozda ce se neki wis-ovci namrstiti na ovu seriju satova, ali ja sam video vise puta uzivo ove satove i iskreno bas su mi legli :)...
-
S obzirom da covek ocito hoce (mora) da "sevne" a da ga to sto manje "boli", prenebregavate jednu stvar. A to su troskovi redovnog servisa za tamo 4-5 godina. Nece ni to biti suma za zanemariti ...
-
jbg, ne vozi mercedesa ako ga ne mozes natociti!
-
Ne ljutim se ja , nego ne volim kada se neko ubaci u temu, ne ponudi nikakav predlog ili nekakvu sugestiju vec se samo javi da bi opleo po nekom zbog nekakvog stava da ne zeli rolex.Kao sto rekoh pogledacemo satove, pa javljam oko cega se lome koplja.
-
A sta fali Bremont satovima?Ja bih to uzeo u ozbiljno razmisljanje.
-
Citat:
max pain kaže:
Ne ljutim se ja , nego ne volim kada se neko ubaci u temu, ne ponudi nikakav predlog ili nekakvu sugestiju vec se samo javi da bi opleo po nekom zbog nekakvog stava da ne zeli rolex.Kao sto rekoh pogledacemo satove, pa javljam oko cega se lome koplja.
Ne radi se o tome da nece Rolex, ne bih ga ni ja. Nego o razlogu zasto i kako kupuje sat. A za razliku od ostalih koji su shvatili pricu ja sam sve to mozda manje diplomatski objasnio ;).
-
panerai ima vise modela u tom cenovnom rang. vecina je modela izmedju 44-47mm. iwc aquatimer isto odlican i robustan sat.
-
Sat od 4000-5000 evra
Kad je 5k u pitanju, dodao bih još i uzeo IWC Portofino ref.no. 5101-2 u celiku sa crnim ciferom. 45mm prečnik, in-house mehanizam, prelep...
Granica od 4-5k je jako nezahvalna za izbor. Osim Omege SMP, IWC Mark XVII, Rolex Sub no date, par Panerai modela, nije neki izbor. Braja mi nekako ne ide na stranu ovuvanja cene. Tu su Rola i IWC jako dobri...
-
1 Priloženi(h) fajl(ova)
+1, big like
pogledaj mehanizam
Prilog 100668
a evo ti i video sata
http://www.youtube.com/watch?v=6EDkZlpabrg
-
Savršen skoro. Da je koji milimetar manji bio bi 100% moj. Ja ipak 41mm drzim za gornju granicu. Najvise volim modele 38-40mm - ali to je moj ukus. Ljudi koji vole da istaknu sat obicno idu na vece precnike, sto bi bilo 43+...
-
Citat:
DrAgod kaže:
Savršen skoro. Da je koji milimetar manji bio bi 100% moj. Ja ipak 41mm drzim za gornju granicu. Najvise volim modele 38-40mm - ali to je moj ukus. Ljudi koji vole da istaknu sat obicno idu na vece precnike, sto bi bilo 43+...
Potpuno se slazem sa tobom za dimenzije. Meni licno je problem da kupim sat jer sve sto mi se svidi je skoro uvek preglomazno a zna da bude i preskupo :).
-
zare, meni nikakav problem ne pravi velicina sat....samo iznos!