-
Re: Predlozi za kupovinu sata do 1000 EUR
Vise puta sam bio blizu da uzmem taj khaki field ali znam da bi mi nedostatak antirefleksa smetao. Na safiru se bas vidi razlika. Razmisljao sam i da mu zamenim staklo, ali me onda bude zao da otvaram novi sat, pa odustanem od svega. A inace super satic, legendaran. I velicina odlicna.
-
Inace, seiko je izbacio bas ovih dana seriju slicnih field satova. Nemaju safir ali to moze da se nabudzi relativno jeftino i lako. Mehanizam je neki obican, ali je i cena povoljna. Dizajn je klasicni field a dosledan seiko "jeziku".
Evo linka
https://www.seikoboutique.co.uk/prod...-collection-3/
-
Citat:
Haifisch23 kaže:
Pre godinu i nešto dana poručio sam preko Bomara jedinu tada dostupnu varijantu od 38mm. Nadao sam se da ce lepo da legne, ali na žalost nije. Bio je mali za moj zglob i izgledao je smesno na ruci čak i prodavačicama :(
Ostao je u Bomaru
Možda pokušam ponovo sa verzijom od 42mm...
Sent from my HTC U11 using Tapatalk
-
Pozdrav ljudi, evo par novosti od mene, kad sam vec pitao i iscimao za misljenja.
Prvo, supruga je uzela Tissot Ballder Powermatic 80 COSC kao sto smo i planirali. Trenutno spustena na 699EUR na Christ.de, sa minus 10% PDV-a jer smo ga uzeli u Frankfurtu i prosvercovali (nije mi bas drago zbog toga, al sam progutao ;)), te mogu reci da smo vrlo zabovoljni kupovinom.
Sto se mene tice i dalje nista, ali sam bar suzio izbor i nisam bas otkrio toplu vodu :). Spala knjiga na tri slova:
- Frederique Constant FC-397HSG5B6 - Kolega Duka ga je opisao u posebnoj temi, nema sta dodati sa technicke strane. Ovako subjektivno, prelep mi je, prica sa Healey-em mi je malo isforsirana, ali cenim trud i od neceg se mora poceti za relativno mladu firmu, no po ovoj ceni (2079EUR) van budzeta. Trazio sam da ga dostave u radnju u Frankfurtu da ga uzivo pogledem i da mogu vratiti porez, pa uz jos neki dodatni popust da me izadje 1500EUR bih podneo, no nisu uspeli da ga spreme u radnji.
- Hamilton American Classic Intra Matic Panda - Kolega Bancika ga je predstavio u svojoj temi, nema se mnogo sta dodati. Lep, al mi nije vau i ne uvek sam Hamilton vezivao za avione, nikako mi ne ide sa automobiliznom.
- Hamilton Broadway Day Date Chrono Automatic - Kombinacija plave i zelene mi se svidja, sat generalno dobro izgleda. "Zamerka" za gornji je validna i za ovaj.
Problem je sto nijedan od ovih satova jos nisam video uzivo. FC je limited edition, malo gde ga imaju, Intra-Matic u drugoj kombinaciji boja sam video, ali Broadway Chrono nisam. Bomar ima Hamiltona, medjutim nisu mi odgovorili na dva mejla za upit, te smatram da cu ih "kazniti" zaobilaskom pri kupovini, ali cu otici da pogledam ako sta imaju na stanju.
Tissot PRS-516 Auto Chrono koji je bio pocetna tacka je pao dole i ne razmatram ga vise. Pogledao sam TAG Formula1 CAZ1014BA0842 i izgledom mi je dobar, ali mi nekako bilo to mnogo para za kvarc.
Onom sto moram dodati je da sam u prethodnih nedelju-dve usput pogledao par kvarcnih satova, Tissot, Hamilton, Rado, TAG i negativno se iznenadio kako kazaljka ne gadja marker, osim kod TAG-a koji je pod konac, ali i skuplji od ostalih. Pricamo o satovima od 500+ EUR, za mene je nedopustivo da se maši marker. Casio Edificie koji imam od 100EUR je precizniji.
-
Ovde Hami Intramatic Panda vrh. Ima na oglasima jedan IWC PORTOFINO, cena malo iznad budzeta, al IWC. Ako bude i dalje na oglasima dok dodjem kuci, videcemo sta ce biti. Isto ima jedan Baume&Mercier 8688, mnogo lepo izgleda, navodno sat dobijen na poklon, njima se ne svidja pa ga prodaju. Cena otprilike kao na Chrono 24.
Mada moj ti je savet da ne zuris. U Bomaru bar mozes da dodjes i trazis da se sat dostavi u tu radnju da ga probas bez ikakvih troskova. Stavi na ruku, pogledaj, proceni. Mada je Panda dosta nalik Daytoni i Moonwatchu i moze da se kombinuje i na svim bojama koze i na nato. Tako da jedan sat mozes da nosis u svim prilikama. Kasnije uzmes neki diver cisto da imas na moru da se kupas ili na bazenima, da ne kvasis taj sat
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Ljudi, izvinjavam se unapred sto iskačem iz teme ali moram da vam ispričam….
Posto sam skoro kupila Longines (pisala sam bas na ovoj temi o tome) odlučim da rodjenoj sestri s kojom sam baš bliska poklonim Tissot PR100 koji njoj stvarno bolje stoji nego meni. To je moj sat koji sam kupila pre dve godine ali sam ga slabo nosila. Poklonila sam joj sa sve kutijom. Ona inače ima godinama neki Michael Kors u zlatnoj boji koji mi se ne svidja.
I veceras smo bile na nekom rodjendanu, stavila ona Tissot, ja joj kažem da mi je drago što ga nosi i pitam je koji joj je sat lepši, ovaj Tissot ili njen Michael Kors a ona ko iz topa kaže: Lepši mi je mnogo Michael Kors ali ne radi pa ga ne nosim!
Hahahaha!!!!
Ja i pred njom počela da se smejem i kažem joj da je ovo švajcarski sat i da Tissot pravi samo satove a da Michael Kors pravi sve i svašta, al nju briga, kaže nije joj važno….
Naravno, nismo se posvadjale, sve ok. Jednostavno smo drugačije, ali eto, htela sam da vam ispričam….
-
@mihajlons Nisam skontao baš, je l prvi deo posta namenjen meni ili ne?
Što se tiče drugog dela, da to sam baš i uradio, kontaktirao sam Bomar i krajem nedelje ću ići da pogledam. Nisam još napravio svoju temu, ali imam još par satova tako da mi ovo neće biti jedini :) No ta mogućnost kombinovanja narukvica je svakako super!
Sent from my PAR-AL00 using Tapatalk
-
Citat:
bnovica kaže:
@mihajlons Nisam skontao baš, je l prvi deo posta namenjen meni ili ne?
Što se tiče drugog dela, da to sam baš i uradio, kontaktirao sam Bomar i krajem nedelje ću ići da pogledam. Nisam još napravio svoju temu, ali imam još par satova tako da mi ovo neće biti jedini :) No ta mogućnost kombinovanja narukvica je svakako super!
Tebi namenjeno. Imas na oglasima pa vidi, a ne znam koji ti je budzet.
-
Jasno, hvala. Budžet je do 1500eur... IWC jes' IWC ali imam Strelu koja mi je dress sat I malo klasicnijeg dizajna. Sad mi treba nešto sportskije, a malo manje dress, a opet ne previše sportsko [emoji6]
-
IWC je dobraaa prilika, al u tom budzetu Longines Hydroconquest, za Oris malo nategnuto, ima dobar Tag Heuer na oglasima, plavi, Caliber 5, mislim da bi se uklopio. Uzmes ga na metalu a silikon uvek mozes neki nabaciti.
Imas isto Seiko MM200 i to pravi baby MM, moze tw cena da mu ide jos dole. Isto tako ne znam jel juris iskljucivo nov ili moze polovan
Evo nesto sto sam ja gledao u Istanbulu na aerodromu
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...6c839f92a2.jpg
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...4e48f66c24.jpg
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...84c465a927.jpg
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...1176748ecb.jpg
-
Hvala na savetima :thumbup:
Imam SKX divera, imam Strelu kao dress sat, G-Shock i Casio EF-527 kao everyday/posao. Sad mi treba nesto naprednije i lepse od Casia, a kao sto napisah ranije, ideja je da ima veze sa automobilizmom. Poceo sam od Tissot-a PRS516 ali mi je dosao malo previse sportski i tesko ga je bilo naci, pa sam se orijentisao na Intramatic i FC koji su stvarno univerzalni satovi i uz razne kombinacije narukvica mogu biti vise ili manje sportski ili elegantni. Gledao sam jos neki Rado, Yema nije losa, itd...
IWC jeste dobra prilika, ali mi je previse slican Streli, a treba mi ipak nest malo drugacije, a strelu ne planiram menjati :)
-
Pozdrav drugari. Moj prvi post. Gledao sam u Bomaru https://bomar.rs/certina-ds-podium-c0344271105700 Certinu, Automatik (ovo bi bio moj prvi automatik) sa Eta C01 211 mehanizmom. Malo je reci da sam neupucen. Ako moze neki savet da li je to dobar sat za tu cenu (nudi mi se i neki dodatni popust) ili ima nesto bolje u rangu do 1000e ali minimum 44m, safirno staklo i automatik. Unapred hvala na svakom savetu.
-
Dobrodošao swordfin. Pretraži forum, već se pisalo malo o C01.211 mehanizmu, koji je entry level mehanizam Tissot/Certina grupaciju.
Ako želiš automatski hronograf, mislim da je to (plus neki tissot) jedino što možeš naći do 1000e od švajcarskih modela, možda da pogledaš neke japanske.
Preporuka bi bila da pogledaš Hamilton jer ovde generalno važi da je za nijansu kvalitetniji od Tissot/Certina. A ima automatika (bez hronografa) za značajno manje pare, a sa hrono ima za malo jače od hiljadu. Pogledaj Khaki Xwind, Jazzmaster, Broadway Chrono Day Date.
-
I naravno Longines automatic
-
Citat:
swordfin kaže:
Pozdrav drugari. Moj prvi post. Gledao sam u Bomaru
https://bomar.rs/certina-ds-podium-c0344271105700 Certinu, Automatik (ovo bi bio moj prvi automatik) sa Eta C01 211 mehanizmom. Malo je reci da sam neupucen. Ako moze neki savet da li je to dobar sat za tu cenu (nudi mi se i neki dodatni popust) ili ima nesto bolje u rangu do 1000e ali minimum 44m, safirno staklo i automatik. Unapred hvala na svakom savetu.
Ako ne zuris, a planirao si kupovinu u Bomaru, sacekaj 01.12. tada ces imati 30% popusta na skoro celu ponudu... [emoji16]
Sent from my M2007J3SG using Tapatalk
-
Ne zurim nigde.
Iscitao sam malo o tom Eta C01 211 mehanizmu, koliko vidim, ovde na forumu ga ne cene previse. Meni se sat kao sat, dopao, ali voleo bih nesto sto ce da traje, da mogu i klincu da ostavim ;)
Pogledacu i Hamilton, ali mi se ne svidja ta njihova "USA" ikonografija. Drug mi radi u Bomaru i on mi je rekao da je Hamilton u tom rangu malo bolji sat.
Ajde ovako da pitam, ako bi se pokvario taj mehanizam, koliko kosta popravka? Ovde sam procitao da se menja ceo mehanizam jer ima i plasticnih delova. Koliko je verovatno da se pokvari? (Kad sam pitao drugara, on mi rece "ajde bre, ne kvare se Certine bas tako")
Unapred hvala
-
Najbolje im pusti mail, ili pozovi servis telefonom. Hoće da daju informacije.
Ne sećam se sad skroz, probaj da potražiš po forumu, tema Powermatic 80, ja sam ih jednom zvao i rekli su mi da se taj mehanizam servisira, da se ne menja. I da je, slagaću te, servis 10.000 kod njih. Mada, mislim da ni servis regularne ETA nije puno manje kod njih.
Znam da nije mehanizam koji ti gledaš, ali takođe ima plastičnih delova. Inače kad se tako kaže ispada da je više od pola mehanizma plastika ali nije tako :)
Meni ne smeta, imam jedan takav, a na oko mi je sat prelep.
Pročitaj i ovo
https://monochrome-watches.com/swatc...-level-engine/
Nekome smeta, nekome ne - na kraju se na to svede, po meni.
Sent from my Nokia 6.1 using Tapatalk
-
Citat:
Bojan Savic kaže:
Ako ne zuris, a planirao si kupovinu u Bomaru, sacekaj 01.12. tada ces imati 30% popusta na skoro celu ponudu... [emoji16]
Je l to neka tradicija ili imas insajderske informacije? :)
-
Bomar je poslednje dve, ili tri godine, ne znam tačno, imao akciju u tom periodu - koliko dana do kraja meseca toliko popusta na punu cenu sata. Ako uzmeš 1.12 dobiješ valjda 30 ili 31%
-
Super info, hvala. Ozbiljan je to popust...
-
Obicno bude onoliko % koliko je dana do nove godine ali krece od 10tog dec. Mozda nije za svakog isto 😀
Btw, solidan chrono za solidne pare https://www.christopherward.com/dive...-S0KK0-B0.html
-
Moguće da sam ja pogrešio [emoji3]
-
Mozda nekom daju bolje. Znam da sam jedne godine iskoristio prvog dana popuata i dobio 21%. Zvanicno nije moglo bolje ali mozda nekome i daju
-
Jeste popust ali na punu cenu, onu visu od prikazane (ona niza je stalni popust od 15%), tako da je nesto malo jeftinije od trenutne cene
-
Citat:
stanis kaže:
Jeste popust ali na punu cenu, onu visu od prikazane (ona niza je stalni popust od 15%), tako da je nesto malo jeftinije od trenutne cene
Pa manje vise na svaki se moze dobiti 15ak% popusta bilo da pise, bilo da ne pise... E sad tih 30% ne bude malo... 700e prema 1000e... Doduse, kad se uzme u obzir koliko su satovi kod nas skuplji, to je taman neka postena cena [emoji16]
-
Citat:
bancika kaže:
Mozda nekom daju bolje. Znam da sam jedne godine iskoristio prvog dana popuata i dobio 21%. Zvanicno nije moglo bolje ali mozda nekome i daju ������
prosle godine je odbrojavanje bilo od 01.12. ja uhvatio sa par dana zakasnjenja i 27% popusta... Kupio suprugi jednu Certinu.
-
Citat:
Bojan Savic kaže:
prosle godine je odbrojavanje bilo od 01.12. ja uhvatio sa par dana zakasnjenja i 27% popusta... Kupio suprugi jednu Certinu.
Ha, dobro je znati...i moja gleda jednu certinu diver :)
-
Citat:
Bojan Savic kaže:
Pa manje vise na svaki se moze dobiti 15ak% popusta bilo da pise, bilo da ne pise... E sad tih 30% ne bude malo... 700e prema 1000e... Doduse, kad se uzme u obzir koliko su satovi kod nas skuplji, to je taman neka postena cena [emoji16]
Jeste samo sto nije 700 prema 1000 nego je 700 prema 850 (stalni je popust od 15% , cena je 850 a ona od 1000 je samo da plasi ljude), a za novu godinu 30% popust na "punu cenu" od 1000 a ne na onu vec snizenu od 850... inace aktuelnu tokom cele godine
-
Pa dobro, sa 30% su cene vec na nivou najboljih u EU. I sa 20% su pristojne. Koliko bi ti hteo? :)
Gledam sad chrono24 i poredim sa tim koliko sam platio mog hamiltona ovde, i najbolje cene u EU su 25% manje od MSRP. Meni dali 20% kod nas ovako regularno.
-
Ta najveća cena je preporučena maloprodajna cena. Od proizvođača.
Koliko pratim, poslednje 2-3 godine, u poređenju sa okolinom (EU) i ovlašćenim radnjama, Bomar ima najniže cene za Certinu.
-
Zavisi koji satovi su u pitanju.
Na primer Longines HC, stari model je 140000 bez popusta.Na to navodno odobravaju 10% popusta sto onda bude 1065e ili 1150 CHF sto je preporucena cena od strane Longines-a. Meni licno ovaj metod sa napumpanom cenom i navodnim popustom gde se dodje do maksimalne cene preporucene od proizvodjaca podpada pod domen prevare [emoji16]
-
Pomenuo sam da je za Certinu :)
-
Zna li neko kako doci do ovog sata
Bas ovakav, mozda druga narukvica al bas ovaj model
https://youtu.be/X0kSZOv57EI
Sent from my SM-A605FN using Tapatalk
-
Jedan kolega je naručio direktno od njih pre 3-4 godine.
Mislim da ga nisam nikad video na KP. Par drugih modela jesam
-
Citat:
bnovica kaže:
Pozdrav ljudi, evo par novosti od mene, kad sam vec pitao i iscimao za misljenja.
...
Sto se mene tice i dalje nista, ali sam bar suzio izbor na tri slova:
- Frederique Constant FC-397HSG5B6 - Kolega Duka ga je opisao u posebnoj temi, nema sta dodati sa technicke strane. Ovako subjektivno, prelep mi je, prica sa Healey-em mi je malo isforsirana, ali cenim trud i od neceg se mora poceti za relativno mladu firmu, no po ovoj ceni (2079EUR) van budzeta. Trazio sam da ga dostave u radnju u Frankfurtu da ga uzivo pogledem i da mogu vratiti porez, pa uz jos neki dodatni popust da me izadje 1500EUR bih podneo, no nisu uspeli da ga spreme u radnji.
- Hamilton American Classic Intra Matic Panda - Kolega Bancika ga je predstavio u svojoj temi, nema se mnogo sta dodati. Lep, al mi nije vau i ne uvek sam Hamilton vezivao za avione, nikako mi ne ide sa automobiliznom.
- Hamilton Broadway Day Date Chrono Automatic - Kombinacija plave i zelene mi se svidja, sat generalno dobro izgleda. "Zamerka" za gornji je validna i za ovaj.
Problem je sto nijedan od ovih satova jos nisam video uzivo. FC je limited edition, malo gde ga imaju, Intra-Matic u drugoj kombinaciji boja sam video, ali Broadway Chrono nisam. Bomar ima Hamiltona, medjutim nisu mi odgovorili na dva mejla za upit, te smatram da cu ih "kazniti" zaobilaskom pri kupovini, ali cu otici da pogledam ako sta imaju na stanju.
Tissot PRS-516 Auto Chrono koji je bio pocetna tacka je pao dole i ne razmatram ga vise. Pogledao sam
TAG Formula1 CAZ1014BA0842 i izgledom mi je dobar, ali mi nekako bilo to mnogo para za kvarc.
Onom sto moram dodati je da sam u prethodnih nedelju-dve usput pogledao par kvarcnih satova, Tissot, Hamilton, Rado, TAG i negativno se iznenadio kako kazaljka ne gadja marker, osim kod TAG-a koji je pod konac, ali i skuplji od ostalih. Pricamo o satovima od 500+ EUR, za mene je nedopustivo da se maši marker. Casio Edificie koji imam od 100EUR je precizniji.
Šta se dešava, jesi se odlučio za nešto... ja slučajno naleteo na ovaj žuti sa crnom krunicom i pušerima, vidi što je leeeeep :man_in_love:
https://www.chrono24.com/tagheuer/ta...id20303519.htm
Btw, za Hamilton imam isto mišljenje kao i ti, i ako sam svestan odnosa cene i kvaliteta, nekako mi je previše US i avijatičarski... Nemoj ga uzimati ako ti je želja povezanost sa auto-moto trkama.
-
Molim vas da mi savjetom pomognete oko kupovine sata.Preferiram automatic.Dvoumim se između dva modela.
Prvi sat je:https://www.certina.com/ie/watch/ds-...c0344271105700
Drugi sat je :https://swissmilitarywatches.ch/prod...y-sma34070-01/
-
Citat:
eee kaže:
Najlepše hvala za ovaj članak ali meni izgleda kao gooomila marketinških informacija, i na kraju puno negativnih komentara ljudi koji nisu baš oduševljeni idejom ne regulacije...
-
Citat:
BucaJr. kaže:
Šta se dešava, jesi se odlučio za nešto... ja slučajno naleteo na ovaj žuti sa crnom krunicom i pušerima, vidi što je leeeeep :man_in_love:
https://www.chrono24.com/tagheuer/ta...id20303519.htm
Btw, za Hamilton imam isto mišljenje kao i ti, i ako sam svestan odnosa cene i kvaliteta, nekako mi je previše US i avijatičarski... Nemoj ga uzimati ako ti je želja povezanost sa auto-moto trkama.
Lep je žućko, nema šta! Nema ga često, danas sam u Beču malo obilazio i uglavnom budu plavi i crni i to je to.
Nažalost ništa se nije desilo, a najverovatnije neće još neko vreme jer upravo krećem za Šangaj i ostajem tamo neki period.
Našao sam FC po pristupačnoj ceni u boji koja mi treba na Chrono24 ali prodavac (privatnik) ga nije imao pri ruci i nije mogao da pošalje na vreme da meni stigne. Danas sam ga video po prvi put uživo u Beču u toj boji i lep je skoro kao na slikama, ali cena u radnji je značajno veća i nisam mogao da prelomim da platim toliko.
Takođe sam još malo istraživao i otkrio i Omega Speemaster Racing sa žutim detaljima i to je otprilike to - savršenstvo. I sad se nešto lomim da l skupljam za polovnu Omegu, da l uzeti FC sa Chrono24 pa da me čeka dok se ne vratim ili možda TAG Formula 1 (taj gore predloženi ili čisto crn) koji se može odmah nositi.
Uglavnom, malo sticajem okolnosti, malo svojom neodlučnoscu nisam kupio ništa.
-
A da, Hamilton je definitivno ispao iz trke. Video sam ga uživo i vrhunski je odrađen, ali mi ne ide uz automobile i previše mi je classy, tako da otpada.
-
Jesi li gledao Chopard Mile Miglia seriju. Opasno dobri satovi. Ima ih dosta na oglasima, dugo stoje jer ljudi ne znaju koliko su dobri. Mogu te cene da idu jos dole