Hvala, Angel, na info za Sturmanskie. Nadao sam se da imaju veci izbor i pristupacnije cene...
A od modela koje si izdvojio, mnogo mi se svidja onaj Fortis - izgleda skroz fortisovski savrseno, a cini mi se da ni cena nije previsoka. :)
Printable View
Hvala, Angel, na info za Sturmanskie. Nadao sam se da imaju veci izbor i pristupacnije cene...
A od modela koje si izdvojio, mnogo mi se svidja onaj Fortis - izgleda skroz fortisovski savrseno, a cini mi se da ni cena nije previsoka. :)
Što se tiče Fortisa delim potpuno tvoje mišljenje! :D
Nešto sam kibicirao i Zeno satove, odlični su mi. Ali naravno videćemo, očekujem odgovore ovih dana pa će mo videti. Sve je u zavisnosti sa realnim cenama u njihovim prodavnicama. Dosta sam puta pogrešio oslonivši se na neki modele sa sajtova! :)
Što se tiče Makedonaca cena je takva, iskreno ne znam koliko je sat inače, ali tu sam cenu dobio. Ne znam koje modele sve imaju ali očekujem i taj odgovor kao i njihove cene!
Pozdrav! :D
Recimo da ja ne bih kupio taj Fortis po toj ceni. Praktično za hiljadu/dve više možeš da ga dobiješ u Srbiji, kod ovlaštenog distributera sa garancijom dok je ovaj model, koliko vidim na linku koji si postavio, POLOVAN. Koliko je pametno kockati se zarad uštede od hiljadu-dve dinara?
Eh da, i teško da je u njemu ETA 7753 mehanizam, u najboljem slučaju ETA 2836-2. :)
Pa ako si dobio kompletan cenovnik, može isključivo putem privatnih poruka, koga interesuje. A u temi postavi cene, recimo samo onih par predloženih modela... tipa Sturmanskie Okean, stopseconds ili šta već imaju u ponudi a da se spominjalo u temi.
Pozdrav
ZENO-WATCH BASEL,
ZENO - Pilot Basic
http://i43.tinypic.com/2ewdv01.jpg______________http://i39.tinypic.com/fjfgw2.jpg
http://i40.tinypic.com/4hy06v.jpg
Case
diameter 40.5mm - thickness 12.5mm
316L stainless steel, polished, plane bezel ring, screw-in exposition back (skeleton), large double protected pilot crown
shock resistant, antimagnetic, water resistant to 3 ATM (tested for DIN 8308, DIN 8310, DIN 8309)
Movement
High quality Swiss Made mechanical/automatic winding with quick-set date. ETA 2834 / 2836 - 21/25 jewels, Swiss lever escapement, Incabloc shock absorber, Glucydur balance, Nivarox 1 flat spiral, Antimagnetic, 21ґ600 / 28ґ800 vibrations per hour, Nivaflex spring, ball bearing central rotor with heavy metal weight, power reserve to -47h, Etachron fine adjustment, tight tolerance of adjustment
- ETA Manufacture Horlogиre Suisse Since 1793
Glass
hardened mineral crystal (curved)
Dial
matt-pilot black with luminous Arabic numerals (a1)
Superluminova advanced lllumination hands and numbers
(6554N-a1 with Royal Arrow navigational triangle)
Band
black padded genuine leather strap, engraved stainless steel buckle, strap width 20mm
Options
- case sandblasted (sable matt)
- Different leather straps / ss bracelets
- sapphire crystal)
- 7554-a1 in titanium.
570CHF - 390€
Šta misliš o njemu, za Fortisa nisam ni pitao, samo za Zeno i Steihart...
Što se tiče Makedonaca nisam dobio nikakav drugi odgovor, Osim cene koja je ostavljena u prošlom postu.
Naravno, sve što se dotaklo teme postavljam čim nešto saznam!
Pozdrav...
Naravno, vratim se staroj ljubavlju CITIZEN Chrono radio controlled ali sada ne mogu da izdvojim 500€.
Dobro se zagledam u Citizen Promaster Sky Eco Drive NightHawk Pilot, sat je savršen,
Videh tek sad da se zanimas za ove modele,sto se tice drugog odlican ,a za prvi da znas da je u bomar neka akcija tako da daju 20% popusta,rasitajte se,donesete pokazete da imate bilo kakav sat i oni vam spuste cenu.
Između Fortisa i Zena, biram Fortis u svako doba dana i noći. Odličan je Zeno, ali Fortis je bolji. :)
Mada, ne znam zašto se toliko razmišljaš ukoliko ti se Citizenov Nighthawk sviđa, kupi ga, nećeš pogrešiti.
Eh da... ima Wenger-a u Srbiji. Barem u NSu ga je bilo, na Spensu. ;)
Pozdrav
Samo ću videti kolika im je cena, znam da je Fortis bolji ali što se tiče Zena pristupačniji mi je samo zbog toga, a ako bude nešto dobro, kupujem! Citizen je zasigurno kupljen, od njega ne odustajem, a i sam znaš koliko ga dugo čekam?! :)
sub...hvala ti puno, sutra idem do njih, javljam šta sam video, ma da mi je Citizen Promaster Sky Eco Drive NightHawk Pilot, skroz u redu, veoma kvalitetna izrada kućišta, jedna od boljih narukvica, skroz sipatičan sat!!!! :D
Pozdrav...
Rekoh super sat i meni se svideo drugi model (...radio controlled) njegova cena je 49900 ali sa popustom je 40 000 ivaljda popust vazi na sve modele eco-d... serije,inace ja sam gledao satove u Bomaru u beogradjanki ako ti nesto znaci mslim da ih imai u delta city
Ako ga budem pronašao po toj ceni sačekaću koji dan, nedelju i kupujem njega, sat je stvarno fenomenalan. Jeste da je sa kožnom narukvicom ali bože moj, kupiću nekada i metalnu. Mada, kožna mu savršeno pristaje, sat se ne oseti na ruci koliko je lagan...
Hvala, sub nisam imao te informacije, znam njegovu staru cenu pa nisam ni razmišljao o njemu! :D
Pozdrav...
Popust koji je spomenut u ovoj temi traje do 30. Marta.
Potrebno je odneti bilo koji kvarcni sat da bi se dobio popust od 20% na Citizen satove iz Eco-Drive kolekcije.
Pozdrav...
Čitaš mi misli! Svestan sam ja toga!
Plašljiv po prirodi nisam već dosta hrabar, upoznaćeš me valjda, nadam se!
Kako je moj direktor pomalo kompleks sa svojom sujetom, zabranio mi je da nosim sat na poslu, dok je na njegovoj ruci Patek Phillipe! Kako se naši klijenti ne bi suviše zamarali jer i njima nije dozvoljeno, bla, bla, bla, da vas ne bi bunio neću nastavljati dalje, u svakom slučaju sat ne smem da nosim dok radim, tako da ću najverovatnije odustati od kupovine željenog automatika!
Od Citizena sam na trenutak odustao, podelio sam sa Dragonom moju želju sa kupovinom Fortis-a Pilot Professional Steel, pa odatle njegovo predskazanje za moju kupovinu, šta je bolje za mene.
Poslovno sam danas išao do N. Sada, naleteo sam na par radnji gde sam pronašao nešto lepo za sebe pa me interesuje vaše mišljenje.
______________________________http://i40.tinypic.com/k2zel4.jpg
____________________http://i42.tinypic.com/28227oi.jpg
____________________http://i40.tinypic.com/20qjjx5.jpg
Watch Size For : Mens
Watch Style : Quadrato
Warranty : Three years warranty
Watch Case : Stainless Steel
Dial/Face Color : Cream dial
Bracelet/Strap : Leather strap
Clasp : Fold Over Butterfly Clasp
Watch Movement : G10.211 Quartz Chronograph
Crystal : Sapphire Crystal
Watch Thickness : 12 mm
Water Resistant : 100 meters
Watch Case Size : 40 x 36 mm
Additional watch Info : Date display, iluminating hands, Chronograph Functions.
Sat je stvarno dosta lepši uživo, njegova cena je 45.000 RSD. Ono što mi je savršeno kod njega je to što je meni makar veoma redak model makar ovde kod nas.
Prijala bi mi svaka vaša sugestija, ako ste voljni, podelite je samnom?
Pozdrav...
Igore,
ne znam kako uzivo izgleda, ali na slici, kais djeluje pohabano. Takodje, boja mu je dosta "neodredjena".
Meni se licno ne svidjaju Tissot Quadrato modeli. Sto se tice drugih "estetskih" detalja, svidja mi se plava sekundara.
Ovdje ne bih isticala vise puta navedene prednosti Tissot satova.
Ipak, s obzirom na dosta visoku cijenu ovog sata, ja bih se vratila na ideju o nekom Fortis modelu.
Takodje, ne bih tako lako odustala od automatic modela. Oni su pravljeni za prave poznavaoce i ljubitelje satova. :)
Pozdrav!
Nije los, ali FORTIS je FORTIS.;)
Dosta je drugačiji, nego na slići. Narukvica je sasvim drugačije boje, aparat nije nikako izgleda mogao da zabeleži nijanse koje u stvarnosti ima! Tražio sam druge slike ali ove su bile najbolje za sada.
Otprilike ovako stoji i meni...:) Samo na mom izboru narukvica je druge boje, nekako je faskalno zelenkastija.
http://i43.tinypic.com/35hpvug.jpg
Makar im je kućište isto! :D
http://www.youtube.com/watch?v=xPLJ4iTTlK0
Nisam odustao od Fortisa, ali gde i kada ću ga nositi ako radim 12-14 sati dnevno! Samo mi je zbog toga! Znaš da nemam četvrtasti sat, kvarcnih imam puno, ali četvrtasti nemam!!!! :proud:
Pre otprilike mesec dana sam predlozio nekom clanu upravo ovaj Tissot iz klipa, dakle braon boje. Sat zaista izgleada predivno, imao sam prilike da ga vidim i uzivo u nekoj radnji, u pitanju je bio samo model bez stoperice...
Jel ti se sviđa, kakav je uživo???
Aj seti se gde si ga video da ne moram ponovo za N.Sad da idem, jer cele ove Nedelje odlazim tamo i vraćam se u istom danu. Radnju mi imenuj u p.poruci ako je se setih! :D
Da budem iskren, napravio sam grešku, kada sam probao Tisoa otišao sam da vidim Fortisa, kao za maler bilo je samo onih bez čeličnih narukvica pa mi je sat bio jako siromašan, sat za starije ljude. Vrzmala mi se direktorova izjava, naredba i zagrejem se za Tissot Quadrato T005.517.16.267.00. šta da radim, pogreših, znam...
Pozdrav...
Cini mi se da je bilo u Identicu, ali nemoj da me drzis za rec (bilo je pre par meseci, a tada sam obisao vise radnji tako da se ne secam najbolje). Inace, vec sam rekao da je sat SJAJAN.
U princiou i meni su mnogo lepsi cetvrtasti satovi, imam kuci jedan Seiko 5, takodje cetvrtast. Sat je star otprilike 20-ak godina, a i dalje je u vrhunskom stanju...
Pozvali su me u Indentiku da me obaveste da im stižu novi modeli, nisam ni bio, zaboravio sam na to!
Proveriću ovih dana, Tissot u N.Sadu mi je rezervisan do 22. ovog meseca, hvala ti!
U pravu si, meni su se jako svideli Certinin četvrtasti modeli.
Pozdrav...
Znam da smo u Srbiji ali zar je moguće da takva firma uopšte ima i jednog jedinog klijenta? NHF, ali kakva god da je firma/ustanova/institucija u pitanju, meni da neko kaže da ne mogu da nosim sat, okrenuo bih se i svoje pare bih odneo nekome ko nema taj problem pa makar na ruci imao Miki Maus sat.Citat:
Angel kaže:
Hajde, na stranu poslovnu politiku firme i nedostatak samopouzdanja direktora, meni je prosto neverovatno da si ti zbog tako nečega odustao odnosno da razmišljaš da odustaneš od sata koji priželjkuješ. Povrh svega toga, rešio si da kupiš sat sa kvarcnim mehanizmom i da za njega izdvojiš ni manje ni više nego 500€.
Lično, nikada ne bih dao toliki novac na sat koji ima mehanizam najniže moguće klase (g10.211) pa makar taj mehanizam dolazio iz ETA radionica. 200€ je verovatno neki plafon kada sam ja u pitanju i ako baš želiš četvrtasti sat, onda uzmi neki casio, zodiac ili candino koji će te podjednako dugo služiti kao i taj Tissot a ostatak para potroši na neko letovanje. U krajnjoj varijanti, idi u Bomar i kupi Nighthawk.
E sad, da se vratim malo na priču o Fortisu i mehaničkom satu... Ako već radiš toliko koliko si rekao i ako se bojiš da će ti sat sa automatskim mehanizmom stati usled slabog nošenja što je i razumljivo, onda lepo kupi sat sa mehanizmom na ručno navijanje! Zašto mehanizam u satu mora da bude isključivo automatik? Imaš odlične satove sa Unitas ili Seagull mehanizmima na ručno navijanje koji su sličnog izgleda kao i Fortis a podjednako kvalitetni. Rekao si da imaš prijatelje koji mogu da ti kupe sat u inostranstvu, pa shodno tome pogledaj Laco, Steinhart ili recimo Tourby satove. A ako imaš nekog u SAD možeš da baciš pogled i na Wilsonwatchwork koji radi podjednako interesantne i kvalitetne satove.
Ovde se ne mogu složiti sa tobom. Mi ne pričamo o hronografu ili modernom pilotskom satu kao što su Breitling modeli ili recimo Citizen Nighthawk, već o avijatičarskom (Beobachtungs-uhr) satu preglednog i jednostavnog A-type brojčanika koji možda nije u potpunosti veran originalu ali je opet odrađen u tom stilu. Takav sat ide isključivo i samo sa kožnom narukvicom, čak i smešno izgleda na čeliku. Jednostavno, ove satove ili voliš ili ne voliš i ako ti se sat ne sviđa na koži, onda nisi za njega.Citat:
Angel kaže:
U svakom slučaju, nemoj ovu poruku odmah pogrešno da protumačiš jer mi nije namera bila da vređam i dobro razmisli dal je zaista jedan kvarcni sat vredan skoro 50000 dinara.
Pozdrav
Pilots Watches Automatic
Flieger 42 Handaufzug
Kao još nekoliko modela Steinhart satova sam već upisao i proverio njihovu cenu u Nemačkoj, meni su oni fenomenalni. Na samom početku teme pisao sam kako bi voleo ili automatic ili mehanički sat na ručno namotavanje, čak što više oni su mi oduvek draži bili, a što ne znam!
Naravno da nisam odustao i nikada neću odustati od automatica ali više nisam mogao da izdržim. Ne mogu da verujem, dva grada prepuna kvarca...Tag-ovi po 150.000 hiljada, Hamiltoni po 70-90 hiljada, Tissot isto tako ali svi kvarcni. Samo tri automatica za taj iznos novca!
Fortis i Beobachtungs-uhr, znam o čemu pričaš i tu ti skidam kapu, potpuno si u pravu ali to je bio moj trenutak koji je prelomio u meni!
Kompleks direktora je taj da on zna šta ima na ruci ali ne zna šta je na mojoj, misli da je opet nešto vredno kao na njegovoj, a on mora da bude najbolji u svemu!
Nisam post skapirao kao vređanje, već kao pomoć, maol si probao da me uvrediš ovde na šta ja nisam reagovao, a neću ni sada! U svakom slučaju dobri moj hvala ti, ako znaš gde ovde kupiti sat na ručno navijanje slobodno reci, čeka mene moj Fortis do tada! :proud:
BTW, znaš da imaš moje poštovanje za ovakve stvari tako da nikada tvoj savet ne kapiram kao vređanje već kao odlično savetovanje!! :D
Pozdrav...
Kako bi Dragon rekao, ''drugari'' kupio sam sat! Bilo je teško i koštalo me je puno živaca!
Kada god sam se odlučio za bilo koji željeni sat
i odmah ga poručio prijateljima iz inostranstva dobijao bi neželjene odgovore,
(sat je star, povučen je iz prodaje, moraš da ga čekaš mesec dana, itd...)!
Ovim satom bi završio ovu temu!
Ponosni sam vlasnik Hamilton X-Copter, mislio sam da će mi biti pretežak, neudoban ali sam se prevario! Veoma je udoban, težina podnošljiva, lako čitljiv kako u mraku tako i u danu!
http://i43.tinypic.com/1z69r4l.jpg
http://i40.tinypic.com/2hft4xh.jpg
http://i39.tinypic.com/ay3dhi.jpg
http://i39.tinypic.com/2n9dbvk.jpg
http://i43.tinypic.com/4vgwah.jpg
http://i42.tinypic.com/a26dxy.jpg
http://i40.tinypic.com/k53fhi.jpg
http://i43.tinypic.com/erlrok.jpg
• Stainless steel 44mm case
• ETA automatic 7750 movement with 25 jewels
• Scratch resistant sapphire crystal
• 100 meters water resistant
• Practical fairenheit and celcius temperature converter
• Maximum takes-off weight calculator
• Markings indicating compass bearings, tempurature scales and seconds on the bezel
• Cut out propeller on the see through backcase
• Screw Down Crown
• Black dial and black rubber strap
• Lug width – 22mm
• Comes in original Hamilton packaging with instruction manual and manufacturer’s warranty.
_________________________http://i39.tinypic.com/mukjso.gif
Hamilton introduced the dramatic X-Copter wristwatch at the BaselWorld 2008. The 44mm Hamilton X-Copter takes inspiration from helicopter flying. It actually features practical Fahrenheit/Celsius temperature converter and ‘ascends’ to a Maximum Take-off Weight (M.T.O.W.) calculator.
The bezel bears fine markings indicating compass bearings, temperature scales and seconds - cockpit style. These are contrasted with easily visible key numbers for rapid orientation, assisted by the pointed arrow hands showing the way. Orange touches add dynamism and are reminiscent of helicopter navigation. There is even a bold letter ‘H’ at 6 o’clock – the ultimate miniaturized ‘helipad’ – and a cut out propeller at the rear of the case to reveal the automatic ‘motor’ at work.
The chronograph counters, displaying the hours, minutes and seconds, are framed with small dots like the rivets used in aerospace construction. Access to the watch’s functionality is via easy to grip buttons with lacquered tops. The M.T.O.W. calculator is positioned at 9 o’clock - an eye-catching extension of the minutes counter. And holding position is the domain of stitched straps in sporty black or orange rubber, or an elegant metal bracelet for the true blade runner at heart.
__________________________________________________ __________________________________________________ __
48. časovnu snagu, provereni Etin Valjoux 7750 mehanizam bruji na ruci, jednom rečju fenomenalan sat!
Jedina mu je mana duplo safirno staklo na koje još nisam navikao, zamagljeno deluje nešto poput Konveksna stakla ali nije ispupčeno već je ravno.
Veoma sam svima zahvalan na pomoći koju ste mi pružili, ZAISTA TAKO MISLIM!!!
Svima koji ste javno učestvovali i prijatelji koji su me podržavali putem privatnih poruka, Milane, Maki. :hello:
Pozdrav svima i hvala!!!
Cestitke, Igore :) :)
Sat je prva liga.
J.
Cestitam.
Super sat.
Zadnje staklo me odusevljava.
Hvala Rus moj! ;)
Oduševljava i mene, podebljano je dosta baš se vidi njegova debljina, čak što više neda mi mira, na svakih pola sata skidam sat da bi video mehanizam i staklo na njemu. Čak sam i dao komentar, ehh da je barem i prednje staklo isto kao na poleđini!!!! Baš daje utisak nekakve nuklearne opasnosti koje skriva u samom satu! :)
:D :D :D
Hvala Jovana, u najskorije vreme priželjkujem ti jednog predivnog Rolexa!!!! :)
U zdravlje da ga nosis....uzivaj u njemu
Pridruzujem se i ja cestitkama! Mislim da si napravio odlican izbor, vrlo lep, neobican i autentican sat a, verujem, i vrlo kvalitetan!
Hvala Simo!
Veoma kvalitetan sat, kvalitetna obrada kućišta. Znaš da sam gledao Fortise ali mi nekako ovaj sat lepše izraćen od modela koje sam gledao. Najviše što mi je smetalo kod njih je bila oznaka na kopči narukvice, nekako nejasno ispisan grb brenda dok je na Hamiltonu to perfektno odrađeno! Čelik kućišta, narukvice daje nekakvu srebrenu boju, nije matirana ili klasični hrom, već zaista izgleda poput srebra! Do danas nisam ni primetio neko ostupanje na satu što je zaista pohvalno! :D
Hvala Milane, hvala na svemu! :D
Želim ti ubrzo nekog fenomenalnog Zenith-a da zauzme postojeće mesto tvog fenomenalnog Longines-a! :D
Pozdrav druže moj, vidimo se uskoro!
Svaka cast dugo da te sluzi prelep sat.
Da li to znaci da si odustao od Fortisa?
HVALA SUB...
Za sada da!
Nisam smeo da propustim ovu priliku koja mi se zaista svidela! Priznajem dvoumio sam se dosta između,
Fortisa SPACEMATICETA, B-42 MARINEMASTER ali je ovaj Hamilton pobedio naročito zbog mehanizma i ako je za klasu niži (ne marim) od Fortisa! :D
Finese na satu, različitost od ostalih cronographa, autenticnost kao što je i Sima rekao su najzahvalnije zbog mog izbora sata!
Ko zna možda je moj budući sat ipak Fortis FLIEGER ETA F2001, a do tada uživam krilima ovog Hamiltona! :)
Tebi sub želim jednog Fortis-a B-42 sa ETA F 2001. mehanizmom, priznaj fenomenalan je sat...:proud:
Sve cestitke za sat, izgleda zaista prelepo... :)
Hvala Watchman! :D
Zaista je lep sat, hvala puno!
Svaka čast-da te duuugo služi(ne sumnjam da hoće)!