-
Kupovina mehanickog sata
Posto vec imam par dobrih kvarcnih satova, uzeo bih po prvi put u zivotu i jedan mehanicki pa ne mogu da se odlucim za koji. Neki budget bi bio 500 evra. tu dolaze u ozbir i novi i polovni satovi. Sta moze da se uzme za te pare, zapao mi je za oko seiko velatura, tako da satovi slicnog dizajna i oblika dolaze u ozbir.
-
Re: Kupovina mehanickog sata
Jel te zanima samo ono sto moze da se nadje kod nas, ili u obzir dolazi i porucivanje preko interneta?
-
Moze i porucivanje sa interneta, ali samo iz nemacke ili austrije.
-
-
Upravo gledam tu temu. Ono sto sam zaboravio da dodam je da me zanima i nacin na koji se takvi satovi odrzavaju, posto ne posedujem nikakve inforamacije o cenama i intervalima servisa takvih mehanizama.
-
Uglavnom se radi servis na 5-7 godina.
Cena moze da varira i zavisi od proizvodjaca i mehanizma.
-
2 Priloženi(h) fajl(ova)
Da li moze neka okviran cena recino za navedene modele moji su mi za sada zapali za oko? Konkretno mislim na seiko velantura kinetic i recimo Poljot Pilot chronograph 3133. EVo slika tacno na koje modele mislim.
Prilog 53763
Prilog 53762
-
Kinetic nije mehanicki sat vec kvarcni sa punjivom baterijom.
-
To mi je promaklo, ne znam zasto sve vreme mislim da je mehanicki, valjda zbog navijanja.
Poljot izgleda ima odlicnu ponudu i u nemackoj su prihvatljive cene, dok u vitanovu ovde vidim otkidaju. Iz ove serije 3133 imaju dosta lepih modela do 500 evra.
-
Da, u Nemackoj kod Juliana Kampmanna moze da se nadje odlican sat sa 3133 do 500e.
-
Da li je taj mehanizam 3133 vasa preporuka za ovu cenu?
-
Dobar je to mehanizam, i proveren.
E sad, da li vredi? Ne znam sta da ti kazem
Sat vredi onoliko koliko je neko spreman da plati za njega.
Verovatno da moze da se nadje i bolji sat za te pare, sve zavisi od toga sta covek hoce.
-
Otvoren sam za sve predloge, tako da slobodno predlozi nesto. Necu da zurim sa odlukom, 500 evra nije mala cifra da se zalecem.
-
Ako si ljubitelj ruskih satova, 3133 mehanizam zaista vredi, dobar i pouzdan mehanizam:)Licno meni je ovo najzanimljivi ruski mehanizam:) Doduse ako hoces hrono sat tesko da ces naci bolje od ovoga ( mislim nov i mehanicki hrono). Kvarcne nove mozes da uzemes ,a i polovne verovatno mozes za te pare da nadjes, ali moras da pecas :)
Sta mislis o polovnim satovima ili iskljucivo nove hoces?
-
^Svakako Serb, slazem se sa tim.
Zato sam i napisao da sve zavisi od onog sta covek trazi.
Ako trazis nov mehanicki stoper, i ne smeta da bude Ruski, onda je dobar izbor.
-
Kupovina mehanickog sata
Ne da je dobar nego je odlican izbor!!! I slucajno sam upoznat sa " izvoznom " politikom herr Juliana... Ukoliko izberes klasicni izgled 3133, cena ce biti otprilike za 30% manje od budzeta koji je planiran! :) A sam sat vise nego preporucujem!
-
Ne mora biti sa hronometrom, jer za tu svrhu imam casio red bull eqs-a500rb-1aver, treba mi klasican sa pouzdanim mehanizmom za neku casual varijantu.
-
2 Priloženi(h) fajl(ova)
Ovako nesto mi se svidja od tih ruskih, sta mislite o njima?
Vostok automatik europ1 n1
Prilog 53765
Vostok automatik europe
Prilog 53766
-
Onda mozes da bacis pogled na ETA 2824 , pre svega kod nemackih proizvodjaca:) Nije los izbor ni Seikov novi mehanizam 4r36, a jos bolji je 6R15 , npr Seiko sumo , samo ti on malo preskace budzet , dok platis carinu i porez.
Nav.B-Uhr 47 vintage TITANIUM, A-Type - Pilot Watch - Steinhart Watches evo i ovako nesto...ne znam sta tacno zelis od sata:)
-
1 Priloženi(h) fajl(ova)
Vostoke Europe nisu losi satovi, samo nemaju nikakve veze sa Rusijom.
To je Litvanska firma.
Moj ti je savet da izbegnes crni sat. Lep je dok je nov, ali kad se izgrebe...
Pogledaj Tissot Visodate
Prilog 53768
-
Mislim da su VE satovi kvalitetni i da su dobri, ali ja licno nikad ne bih uzeo njihov sat da imam toliki budzet. Usao sam u radnju da kupim, i na kraju sam izasao, posto mi nije cist rus. Ja sam mozda malo zadrt ali bilo je jace od mene:blushing: Naravno da ne pisem ovo da nekog uvredim, opet napominjem da su to dobri satovi , ali meni ne leze:) Ja da sam na tvom mestu uzao bih cistog rusa ili nesto od seika ili nekog proizvodjaca sa ETA mehanizmima. VE bi ja preskocio u ovom slucaju:)
-
Steinhart ima odličan odnos uloženo/dobijeno
OCEAN two - Diver Watch - Steinhart Watches
sa seikom nema greške, koji god da izaberes
Seiko Premier Kinetic Perpetual Calendar SNP025P1 SNP025 SNP025P
Hamilton takodje
http://www.creationwatches.com/produ...5533-3608.html
Citizen uliva veliko poverenje sa bilo kojim modelom
Citizen Promaster Chronograph Eco Drive AV0030-60A/AV0030-51A
Fortis B42 ako nadjes za 500e, oooodličan sat... (kao ovaj)
http://www.svetsatova.com/svetsatova...Cosmonauts-694
Ima puno modela, ali moras malo vise smernica dati kakav sat zelis.
-
Rus, ovaj tissot visodate mi za zada izgleda kao najbolji izbor. Fenomenalno izgleda.
-
-
6 Priloženi(h) fajl(ova)
imas i stowa satove, nemacka je marka, ETA mehanizmi, safirna stakla, imaju prelepu narukvicu od metala ali ona je oko 120 evra skuplja ali vredi svaku paru, besprekoran kvalitet, evo par slicica, takodje mozes uzeti i junghans, ako volis bauhaus dizajn, nemaju safirno staklo, kaisevi nisu tako kvalitetni kao kod stowe, okacio sam ti i par slika junghansa, ja bih uzeo stowa seatime, tesko da se moze naci bolji sat za taj novac
Prilog 53774Prilog 53775Prilog 53776Prilog 53777Prilog 53778Prilog 53779
-
Seiko mi se takodje svidja. Gde u beogradu mogu da vidim taj sat?
-
Ako mislis na sat koji je postavio 23jewels, ne mozes nigde u Srbiji i okruzenju.
-
LONGINES,(Les Grandes Classiques de Longines
Présence)...u Bomaru 59.990 dinara:
http://i304.photobucket.com/albums/n...psdff437f8.jpg
-
umbra: gde si video ovaj model? Da li neko moze reci nesto vise o pomenutom modelu... Obzirom da trazim minimalizam-ovaj mi se svakako uklapa u zamisli. Visodate, Intramatic ili ovaj Longines?
-
Umbra
Ti si dao cenu za kvarcni sat.:)
Mislim da je automatik nešto skuplji.
-
Automatik iz te serije je oko 120.000 din. :)
-
-
Resio sam da prosirim budzet, jer za 500e evra i nemam bas neki izbor automatika koliko sam gledao. 1000 evra je cifra koja je moj max i to je najveca suma koju mogu izdvojiti za sat u ovom trenutku. Za ovu cifru je daleko veci izbor koliko sam video, a meni se za sada najvise svideo hamilton khaki x wind i hamilton aviation x copter. S obizirom da se bavim avijacijom, tako nesto je logican izbor. :)
Da li su ti satovi kvalitetni kao i njihovi mehanizmi?
-
-
-
Citat:
VLADAN P kaže:
Umbra
Ti si dao cenu za kvarcni sat.:)
Mislim da je automatik nešto skuplji.
Tačno, moja greška, nisam dobro pogledao a i fotografija nije kvalitetna. Evo linka gde sam našao sat:
www.bomar.rs - satovi, nakit, optika
-
Odlicno, moram se baciti u potragu gde je najpovoljnija cena, i ujedno da ga licno vidim i probam, deluje mi da ima super zavrsnu obradu.
-
@Serb procitao sam tvoj tekst u vezi Hamiltona, i odusevljen sam sa mehanizmom koji si rekao da poseduje, kao i o kvalitetu zavrsne obrade.
Nakon potrage gde ga mogu kupiti najjeftinije, ustanovio sam da je najopovoljnija cena u USA tako da cu pokusati da ga tamo i kupim jer je razlika u ceni ogromna u poredjenju sa cenom u Nemackoj. U USA kosta 1000 dolara dok je u Nemackoj 1600 evra sto je drasticna razlika u ceni.
-
2 Priloženi(h) fajl(ova)
Nakon potrage za hamiltonom, nasao sam jos jedan model koji dolazi u ozbir, a to je jazzmaster maestro, sve vise odluka naginje ka njemu, izuzetan model. Sto vise gledam razne modele, sve teze mi je da odlucim, verovatno je svima vama poznat taj osecaj. :)
Prilog 54197Prilog 54198
-
Ja ti ovo ne bih savetovao Sretene,totalno su "nepregledni" modeli,sa puno tih blinky efekata-od kazaljki pa do cifera...
Ako si baš za Hamilton,mislim da on ima i bolje modele,Serb ti je već natuknuo nešto :thumbup: