Nov sam na ovome sajtu i iskljucivo sam ovde kako bi mi pomogli oko kupovine sata.Planiram da kupim neki sat u vrednosti oko 150 eura,pa sam u uzi izbor stavio ova dva modela.Interesuje me koji je bolji sto se tice kvaliteta?
Printable View
Nov sam na ovome sajtu i iskljucivo sam ovde kako bi mi pomogli oko kupovine sata.Planiram da kupim neki sat u vrednosti oko 150 eura,pa sam u uzi izbor stavio ova dva modela.Interesuje me koji je bolji sto se tice kvaliteta?
Radi se o ova dva sata
Prilog 68911 Prilog 68912
moj glas ide Festini,pogledaj jos malo J.Springs,mozes za te pare da uzmes automatik,ili neki Seiko mozda ovako nesto
Prilog 68913
I ja se slazem sa Markovim predlogom, ako hoces automatik pogledaj Seiko i J.Springs
Dobro dosao na forum.
Oba sata koja si predlozio su dosta dobra. Festina pravi ok satove, a j.Springs je Seikov mladji brat, tako da tu nema mnogo prostora za gresku. Jedino mozda jos da pogledas neki Seiko koji se takodje moze naci za te pare.
Hvala vam sto ste mi izasli u susret.Festina je za nekih 4000 skuplja, pa sam nekako pomislio da je mozda ipak bolja od J springa.
U tom cenovnom rangu je nabolje da pogledas Seiko
nesto ovako Seiko SND253P1?
^ Ako ti se dopada i ako ti cena odgovara, naravno.
Lep sat, ok mehanizam.:thumbup:
Samo treba naci radnju u kojoj se prodaje.Iskreno,malo sam sumnjicav oko kupovine preko neta.
Nema razloga ako kupujes preko prverenih sajtova, ja sam 80 posto mojih satova uzeo preko neta:) Naravno preko dobro proverenih sajtova:)
Mozes li mi preporuciti neki?:)
Ako mislis na taj seiko, pogledaj slobodno da li ga imaju u toj radnji, posto su provereni.
Seiko SND253P1
Sale,
na forumu imaš zaista lep prikaz tog sata
http://www.svetsatova.com/forum/f66/...53p1-3869.html
Pogledaj i ovaj Citizen, dobra je cena kod istog prodavca.
http://www.satovi-online.com/catalog...9e-p-2329.html
http://www.timestore.sk/img/big/2553...ve-skyhawk.jpg
Hvala na preporuci.Da li je bolje traziti mehanicki ili kvarcni?
Pa za te pare, i pošto ti je to verovatno prvi, ozbiljniji sat, bolje je da uzmeš kvarcni model istog. Pozdrav.
samo jos da vidim da li da to bude J.springs ili Seiko.Mislim da je Seiko bolji po kvalitetu.Sta vi mislite?
J Springs ti dodje kao mladji brat Seika odnosno pod njihovom je kontrolom tako da sa njima nema problema. Ja licno bih prije izabrao Seiko mislim da su ipak malo bolji. Sto se tice kvarc ili automatik to je vjecita dilema, sta ko vise voli
Ja sam bas danas dobio sat za mladjeg brata,porucio sam ga preko Sense shopa,ljudi su skroz korektni,posle porudzbine te okrenu da potvrde i u roku od dva dana dobijes sat,nemas brige,ja bih za te pare uzeo Seiko automatik.
J.springs BFG004 je oko 13000,dok je Seiko SND253P1 oko 18000,oba su kvarcni.
po meni seiko:) Ipak je seiko glava u kuci:) J.Spring je relativno nov na trzistu , iako se za sada lepo pokaza, ali seiko je seiko (bar za mene):)
Seiko,ako pare nisu problem,u oba sata su Seikovi mehanizmi konkretno u J.Springs je VD67,a u Seiku je 7T92,sada neka neko iskusniji kaze razlike.
7t92 je solidan kvarcni mehanizam imam ga ja u jednom satu nikakvih problema nisam imao nikad:) Ovaj vd67 je verovatno solidan kvarc, video sam da ga uglavnom stavljaju u Pulsar (isto deo seika) , moze da se naruci na netu za nekih 35 dolara , tako da prilikom kvara ne bi bio neki trosak:)
I ja sam nasao da se stavlja u Pulsar,ocigledno je to mehanizam za mladju bracu Seika.
cekamo odgovor,jer bi mi dosta znacilo da dam npr 13000,nego 18000,ako su ova da modela ista po kvalitetu.
Ja cu da ti dam jedan iskren i mozda malo prepotentan i glup odgovor,nije mi namera da te odvracam od kupovine i da se pravm pametan,koji god da uzmes stavices bateriju u njega,tako da prica oko mehanizama je po meni ovde suvisna,i jedan i drugi su dobri satovi,samo je bitno sta se tebi vise svidja,ja imam J.Springs i odusevljen sam satom,konkretno u tvom slucaju uzeo bih Seiko jer mi je lepsi,znam da pet hiljada nije mala para i potpuno razumem tvoj stav,jer hoces da kupis nesto kvalitetno,nadam se da smo ti pomogli,pozdrav:thumbsup:
Naravno da ste mi pomogli.Puno vam hvala na savetima.Razmislicu jos malo oko ova dva modela,pa cu jeda od ova dva uskoro uzeti.:)
Ipak moram da navijam za Seiko:) Jedina prednost J.Springa je cena:) Za 5 hiljada dobijas, brend svetskih razmera, takodje ja verujem da je za nijansu 7t bolji mehanizam, prilikom prodaje (ako dodje do nje) pre ces prodati seiko...
marko14: Ako nisi procitao ovaj tekst procitaj , nije kvarc samo plastika i baterija:) http://www.svetsatova.com/forum/f116...rade-7187.html
Daleko od toga da je plastika i baterija,samo kazem da bi kod mene tada izgled sata presudio,posedujem dva kvarca i za 10 godina sam samo 3 puta promenio bateriju,tako da su mnogo zahvalniji za odrzavanje i nosenje,ali kada cujem i vidim sekundaru da nema kontinuitet u kretanju,nego je usporena kao neki robot poludim:banghead::D,vec duzi period razmisljam o kupovini jednog kvarca.
Ipak ce to biti Seiko.:)Medjutim,nekako sam vise za varijantu da kupim nekako direktno u radnji.Lepse je kad ga probas na licu mesta i vidis da li ti odgovara.
Pametna odluka:thumbsup: