1 Priloženi(h) fajl(ova)
Re: Dilema: Seiko SSB053P1 ili Seiko SNN079P2
Svaka cast ...ja nisam mogao da nadjem sta je unutra!I mene cudi da je u Swatch-u ,valjda je zato bio preskup u ono vreme (oko 200.000 lira u Italiji 94' godine ~ 300 maraka)
Evo ti slika zadnje strane gde se vidi mehanizam da vidis da li je Eta 251.272 , a tu je i slika SNN079P .
Prilog 46208
Svaka cast...
124 $ kosta ! Ja sam bogat covek...ali seiko je :adore:
1 Priloženi(h) fajl(ova)
Znam ,zezam se (mislio sam na nov mehanizam sa onog linka sto si zakacio) ...
Evo jos jedna slika oba sata sa meckom (SKX007) .Prilog 46209
Dobar je snn, stvarno lep pilotski sat.
Taj link je nebitan, to samo da vidis kako izgleda mehanizam.;)
Hvala na linku !
Inace razocarao sam se u Swatch-a i svajcarske mehanizme (imam jos jedan Irony Automatic sa crnim koznim kaisem kojem je otpala krunica prilikom izvlacenja) , jer ako duze stoji ne mozes ni da je izvuces ni da okreces ,kao da zapekne ili se ulje ulepi u mehanizmu i onda jedino klestima! Imao sam jos jedan Irony sa istim problemom (kada se ne nosi neko vreme) ,koji sam bacio u kantu jer mu je nemirnica blokirala kada je odvijen,pa ga onda drndam pola sata da se navije ,i onda kao nesto radi...
Sve u svemu bruka za ETU i svajacarske mehanizme.Sa Seikom nikad probleme nisam imao.Imam jedan Seiko 5 iz 89' godine ( ja sam prvi vlasnik) , koji je preziveo vijetnam ,nikad nije ociscen niti otvaran,i dovoljno je da ga dva puta mucnes i radi ko svajcarski sir!
3 Priloženi(h) fajl(ova)
Malo je off topic ,izvinjavam se ...ali evo slike gore pomenutog swatch-a i njegovog ETA mehanizma ( i necu vise o njemu)Prilog 46213Prilog 46215 !
Nemoj tako, eta je sve samo nije losa. To si verovatno naleteo na takve primerke. Inace sat ne cini samo mehanizam, tako da....
A seiko.ko seiko, poznati su po tome da rade 100 godina bez servisa(bar ti stariji modeli)
Jel ima na ovom forumu ili negde na netu neki tekst ( sa slikama ) o mehanizmu iz ovog seika -7T94 ?
Ja ne mogu da nadjem skoro nista ,kao da su ga juce napravili !
Koje godine je pocela proizvodnja 7T94 ?