-
2 Priloženi(h) fajl(ova)
Dilema: Seiko SSB053P1 ili Seiko SNN079P2
Drugari, treba mi pomoc, kupujem hronograf i vec danima ne mogu da se odlucim izmedju ova dva modela, jedan dan mi se jedan svidja i taman da kliknem na "BUY" onda pogledam u drugi i onda mi je drugi lepsi, i sto vise razmisljam sve mi je teze da donesem odluku, pa ako biste mogli nekako da mi pomognete!?! znam da su cak i teski za uporedjivanje posto su iz razlicitog fazona, verovatno cete i dati prednost jednom modelu zbog narkvice, drugom mozda zbog mehanizma...ali verujte sve sam uzeo u obzir i ne mogu da se odlucim!
Seiko Tachymeter Chronograph SNN079P2 SNN079P
Seiko Classic Chronograph SSB053P1 SSB053P SSB053 Mens Watch
hvala unapred na pomoci!
-
Re: Dilema: Seiko SSB053P1 ili Seiko SNN079P2
Ja nebih uzeo SNN0792P iz razloga sto se u datumu vide tri broja sto mislim da je potpuno bespotrebno i licno ne volim,tachymeter prsten je siri(upadljiviji) nego kod SSB053P1 sto mi se takodje ne dopada ,tamo je diskretnije odradjen ,SSB05P1 ima koronu ovaj nema i cetvrta prednost narukvica :) i peta 24h merenje vremena sto i nije neka prednost.
-
Mnogo mi je ljepši 053. Ovdje postoji mogući problem sa mehanizmom jer se još ne zna kakav je na duže vrijeme,a poteško ga je nabaviti. Ipak,prije bih njega uzeo nego konkurenta- nisu velike pare u pitanju!
-
Čisto subjektivno
Meni se SNN više dopada. Ima neki military "šmek", arapski brojevi su mi lepsi nego ovi markeri, i zbog većeg stakla od konkurenta, izgleda veće na ruci, robusnije.
SSB , za moj ukus, ima previše crvene boje (mogla je samo kazaljka štoperice biti crvena), a i korona je počela da mi smeta na satovima na kojima nema ama bas nikakvu praktičnu primenu (osim ako ne meri vreme parkinga). Na diverima mi je u redu, dok je na ostalima samo šminka...
-
Moj glas takodje za SNN. Svidja mi se taj pilotski izgled.
-
slazem se i ja makar vizuelno je lepsi..ostalo su ti rekli
-
Glasam za SNN079 , izmedju ostalog jer ga imam !
Svidja mi se na njemu sekundara od stoperice ,koja se krece u koracima od 1/5 sekunde (kao na mehanickim satovima),
a to ima presudnu ulogu kod merenja vremena ,jer mozes da izmeris peti deo sekunde ,i to se lepo vidi jer su uradili tako da se kazaljka precizno poklapa sa oznakama na ciferu !Imam neki Swatch Chrono sa 23 rubina iz devedesetih ,koji sam platio silne pare i mogu ti reci da je seiko sprava za to sranje (mislim na hronometar ,hod sekundare-po jednu sekundu i neodredjen hod dugmica sa strane).Narukvica na njemu (crna najlonska) je ono sto mi je privuklo najvise paznje,i uradjena je tako da je ne osecas na ruci...
Ciferblat je braon metalik /sedefaste boje ,tako da jako interesantno izgleda kada se gleda pod nekim uglom!Mehanizam 7T94 na njemu je pravi dragulj.
Kupuj!
-
7T94 je daleko od od nekog dragulja. Običan,plastični,bez rubina,kvarcni mehanizam sa cijenom od~ 40$.
Ne kažem da nije dobar nego da nije ništa specijalno.
-
Nije nista specijalno, uostalom kao i 90% mehanizama u tom cenovnom rangu.
Kao sto rece Hadzija, nije los, daleko od toga.
-
U odnosu na Etu (ne znam koja je u ovom Swatch-u koji imam i koji je kostao boga oca ) sa 23 rubina koja izgleda kao hadronski kolajder kroz ono providno kuciste,Seiko 7T94 je klasa! Ne cuje se nista (Swatch se cuje kao zidni sat...znaci da je sve unutra razglavljeno,sta drugo) ,kazaljke nemaju prazan hod i poklapaju se savrseno sa indeksima na ciferu ! Hod oba drukera i momenat kada startuje i zaustavlja sekundaru su savrseno odredjeni i precizni u odnosu na ono cudo svapsko.
Inace seiko pravi quartz mehanizme od 5-6 dolara tako da je 40 $ za quartz mercedes, i koliko pratim sem kinetica oni i ne ubacuju rubine u mehanizme na baterije (mozda po jedan eventualno-one jewels)!
Ako gresim ne zamerite...
-
I nije plastican nego metalni , kao i 7T92 ...
-
@Stanis
Seiko 7T linija mehanizama je plastična(ja imam Tunu i osnovna ploča na njenom 7C46 je plastična,a 7T se ne može porediti s njim)!
Ona metalna ploča što vidiš na zadnjem dijelu mehanizma ništa ne znači!
Oni su svjetlosnu godinu daleko od Seiko top kvarcnih mehanizama.
To što mu kazaljka pogađa svaku sekundu je znak da nema rubina u sebi!
Swatch ima plastično kućište i nije nikakvo čudo što čuješ otkucaje(čuju se i u metalnim)!
I vrlo me interesuje kako izgleda taj Swatch sa kvarcom od 23 rubina,a da nije 2842 automatik!
-
Kada bih ja birao uzeo bih SNN jeste da nema metalnu narukvicu ali ne bi mu ni stajala, bar po mom mišljenju. Takođe ima sasvim solidno osvetljenje a i taj vojni izgled mu je plus kod mene.
-
Citat:
HADzI DALIBOR kaže:
To što mu kazaljka pogađa svaku sekundu je znak da nema rubina u sebi!
Moze li ovo da se malo pojasni?
-
Citat:
Ne postoji ni jedan "tradicionalni" kvarcni mehanizam koji je imun na promašivanje sekundare.
Čak ni Grand Seiko 9F modeli(sam sebe ispravljam!!!),ni 8J,ni 8F pa ni Citizen A660 !!!
GS 9F rade na 2 pulsa umjesto sa 1 da bi se smanjilo trzanje sekundare i imaju dodatnu oprugu za sekundaru("Higezanmai") ali ni to nije uvijek uspješno.
Jedini za koji se do sada nije primjećeno promašivanje sekundare je Citizen E510 iz Exceed serije.
Međutim,on nije tradicinalni kvarc nego mehanizam sa tzv. "fly by wire" tehnologijom,svaka kazaljka ima svoj motor...komplikovan i pametan mehanizam!
Zašto je tako!?
Pa zato što su to kvalitetnii mehanizmi pravljeni da duuugo traju!
Točkići su im napravljeni od metala i podržani su rubinima(kod ETA-e samo par mehanizama iz Fashionline serije nema rubina). Točkovi nisu postavljeni tako da ne postoji nikakav luft između njih i zbog toga nastanu odstupanja vidljiva na sekundari. Odstupanje je vidljivije što je sekundara veća,a zapaženo je i da je kod nove baterije veće odstupanje.
Kod jeftinih mehanizama su plastični točkići i nemaju rubine pa je sila trenja jača i sekundara pravilnije udara.
To nije znak kvaliteta ni kvalitetne kontrole!
Evo dio mog odgovora izvučen iz teme:http://www.svetsatova.com/forum/f108...dara-5705.html
Ni plastični mehanizmi(njihova sekundara) ne pogađaju markere uvijek - ni blizu!
-
Izvini , nema 23 nego 22 rubina (izlizalo se sve pozadi pa se slabo vidi) ! U pitanju je ovaj model Swatch-a :SwatchChrono SCM 106/7
swatch SCM106
-
vise naginjem ka SNN079P2, jedino sto mi se ne svidja kod njega je sto je "nazubljen bazel".
i planiram po kupovini bilo kojeg od ova dva da stavim crnu silikonsku narukvicu.
-
Ne vidi se na slici dobro ,mozda nisi primetio sat nema uopste bazel!Kuciste je iz jednog dela (vidi se kada se gleda sa strane)!
Za silikonsku narukvicu se slazem sa tobom,mada je ova najlonska odlicna (duplo je deblja od NATO kaisa), i odlicno mu lezi.
-
off topic
Stanis,u tvom satu bi trebalo da je Eta 251.272 Normflatline
(jedino me buni što nema datuma- možda se dizajneru nije svidio!).
Mehanizam je vrlo dobar i iznenađujuće je što je u Swatchu!
-
1 Priloženi(h) fajl(ova)
Citat:
stanis kaže:
Izvini , nema 23 nego 22 rubina (izlizalo se sve pozadi pa se slabo vidi) ! U pitanju je ovaj model Swatch-a :
Swatch�Chrono SCM 106/7
swatch SCM106
Meni nije neobično jer Swatch ima i Automatic chrono modele sa ETA Caliber C01.211 mehanizmom
Prilog 46207
@ Izvinjavam se za OFF :thank_you2:
-
1 Priloženi(h) fajl(ova)
Svaka cast ...ja nisam mogao da nadjem sta je unutra!I mene cudi da je u Swatch-u ,valjda je zato bio preskup u ono vreme (oko 200.000 lira u Italiji 94' godine ~ 300 maraka)
Evo ti slika zadnje strane gde se vidi mehanizam da vidis da li je Eta 251.272 , a tu je i slika SNN079P .
Prilog 46208
-
-
Svaka cast...
124 $ kosta ! Ja sam bogat covek...ali seiko je :adore:
-
-
1 Priloženi(h) fajl(ova)
Znam ,zezam se (mislio sam na nov mehanizam sa onog linka sto si zakacio) ...
Evo jos jedna slika oba sata sa meckom (SKX007) .Prilog 46209
-
Dobar je snn, stvarno lep pilotski sat.
Taj link je nebitan, to samo da vidis kako izgleda mehanizam.;)
-
Hvala na linku !
Inace razocarao sam se u Swatch-a i svajcarske mehanizme (imam jos jedan Irony Automatic sa crnim koznim kaisem kojem je otpala krunica prilikom izvlacenja) , jer ako duze stoji ne mozes ni da je izvuces ni da okreces ,kao da zapekne ili se ulje ulepi u mehanizmu i onda jedino klestima! Imao sam jos jedan Irony sa istim problemom (kada se ne nosi neko vreme) ,koji sam bacio u kantu jer mu je nemirnica blokirala kada je odvijen,pa ga onda drndam pola sata da se navije ,i onda kao nesto radi...
Sve u svemu bruka za ETU i svajacarske mehanizme.Sa Seikom nikad probleme nisam imao.Imam jedan Seiko 5 iz 89' godine ( ja sam prvi vlasnik) , koji je preziveo vijetnam ,nikad nije ociscen niti otvaran,i dovoljno je da ga dva puta mucnes i radi ko svajcarski sir!
-
3 Priloženi(h) fajl(ova)
Malo je off topic ,izvinjavam se ...ali evo slike gore pomenutog swatch-a i njegovog ETA mehanizma ( i necu vise o njemu)Prilog 46213Prilog 46215 !
-
Nemoj tako, eta je sve samo nije losa. To si verovatno naleteo na takve primerke. Inace sat ne cini samo mehanizam, tako da....
A seiko.ko seiko, poznati su po tome da rade 100 godina bez servisa(bar ti stariji modeli)
-
Jel ima na ovom forumu ili negde na netu neki tekst ( sa slikama ) o mehanizmu iz ovog seika -7T94 ?
Ja ne mogu da nadjem skoro nista ,kao da su ga juce napravili !
Koje godine je pocela proizvodnja 7T94 ?
-
verovatno da cu ipak uzeti SSB053P1, deluje mi nekako "atraktivnije" i mislim da ce mu neka crna silikonska narukvica dati jos atraktivniji i sportskiji izgled!
-
Citat:
jagodanbg kaže:
verovatno da cu ipak uzeti SSB053P1, deluje mi nekako "atraktivnije" i mislim da ce mu neka crna silikonska narukvica dati jos atraktivniji i sportskiji izgled!
Samo sam ja rekao da uzmes taj sat a svi ostali onaj drugi, nije mi jasno zasto ga uzimas :lol::thumbup:
-
i to je lep i odlican sat. Tu nema greske.
Ako se tebi vise svidja uzimaj!
-
Citat:
83stojan kaže:
Samo sam ja rekao da uzmes taj sat a svi ostali onaj drugi, nije mi jasno zasto ga uzimas :lol::thumbup:
nisi samo ti i Hadzi Dalibor je :)
pa nekako razmisljam oba su mi sportska i onda kad vec uzimam sportski uzecu "sportskiji" :) i kao sto rekoh vec izgledace dosta atraktivnije cini mi se.
-
OT
@Stanis
Ova Eta u Swatch-u je 2842 i ubjedljivo je najlošiji njihov mehamizam te klase i ni u kom slučaju se ne može porediti sa npr 2824.
2842 se stavlja samo u Swatch. Isto tako Swatch se pravi od najjeftinijih materijala pa je ne može očekivati da to traje čitav život!
-
Znaci o tome se radi...hvala ti na informaciji,znao sam da je neko djubre!
-
Ni jedan originalan sat nije djubre! :)
Amin.