Re: Certina DS Action Diver Vs Longines HydroConquest Vs stagod slicno
Ovu Certinu sam imao prilike da vidim i probam tako da bi moj izbor bila ona.Stvarno lep sat....
Certina all the way. :) Jednostavno je bolja kupovina u poređenu sa Longines-om, za taj novac odličan kvalitet izrade, bolji lume nego kod Longines-a, itd. lično sam video.
Svi ste u pravu sto se Certine tice, jedino je Longinova prednost sto za 10-tak godina Longines skoro nece izgubiti na vrednosti, a Certina hoce . . . (Ako ikada u zivotu hoces da ga prodas kasnije) . . . To je moje misljenje . . . Ovako, Certina ima prednost . .
2 Priloženi(h) fajl(ova)
Imao sam obadva modela HC i novi je u velikoj prednosti za mene. Poboljsane su stvari koje su u starom modelu bile malo losije rijesene po mom misljenju. Samo mi nije jasno zasto mislite da Longi ne vrijedi tih para?
Po mom skromnom mišljenju imao sam HC,sada imam conquest longines je u kategoriji sa najboljim omjerom uloženo dobiveno.Satovi na koje nemam primjedbi i za koje cu uvijek rado izdvojiti novac.Potpuno se slažem sa sectorom.Pozz
bandido potpisujem svaku tvoju napisanu riječ. I u odnosu na Certinu što vrijeme više prolazi Longinesu će cijena ići gore .....
Uporediti ovu certinu sa Longinesivim bestcelerom je jeres, ili kao npr FK Crvenu Stijenu iz Tološa (predgrađe Podgorice) sa FK Crvena Zvijezda.
Baron nismo htjeli baš toliko podcjenit Certinu....:thumbsup:
Certina DS Action Diver Vs Longines HydroConquest Vs stagod slicno
Pomisliće neko da iz mene pričaju argumenti a ne emocije; djedove serdare mi podcjenjujte al HC ne smijete :D
Podjednako cijenim oba brenda, manji werk nije baš neki veliki problem, vizualno, Longines odiše većom profinjenošću i jedino zbog toga, tipujem na njega.