• IWC Portuguese Automatic Edition “Tribeca Film Festival 2013”

    IWC Schaffhausen ove godine je partner Tribeca filmskog festivala u Njujorku. Kako bi se proslavila ova saradnja, predstavljena je specijalna edicija Portuguese Automatic modela, dostojna svakog crvenog tepiha!



    Sat je napravljen u samo jednom primerku i biće prodat na aukciji kuće Antiquorum, 10 aprila u Njujorku. Ponude se uživo mogu ostavljati putem interneta na sajtu aukcijske kuće Antiquorum, kao i putem telefona. Prihodi od prodaje poslužiće za podršku TFI (Tribeca Film Institute). TFI je neprofitna organizacija, koja podržava reditelje u njihovom profesionalnom razvoju, a pomaže i studentima da otkriju čari snimanja filma.

    Kućište ovog sata napravljeno je od platine. Staklo je safirno i konveksno, sa antireflektivnim premazom sa obe strane. Prečnik kućišta iznosi 42,3 mm, a visina 14 mm. Vodootpornost iznosi 3 bara.



    Brojčanik u antracit sivoj boji predstavlja odličnu podlogu za dva crvena podbrojčanika na pozicijama "3h" i "9h". Upravo oni asociraju na crveni tepih. Prikaz sekundi nalazi se na poziciji "9h", dok je na poziciji "3h" postavljen indikator rezerve snage. Atraktivnosti doprinose satni markeri i kazaljke izrađeni od ružičastog zlata. Tu je i prikaz datuma na poziciji "6h".



    Providna poleđina sata otkriva automatski kalibar 51011. Radi se o mehanizmu sa automatskim Pellaton sistemom navijanja i rezervom snage od čak sedam dana. Inače familija kalibra 50000 uvedena je 2000. godine, potpuno razvijena u okviru kuće. Kalibar 51011 radi na relativno niskoj frekvenciji od 21,600 otkucaja po času. Kao i sve kalibre ove familije, odlikuju ga prilično velike dimenzije. U njemu se nalazi 42 rubina, a rezerva snage iznosi sedam dana (168 h). Rotor je ukrašen sa 18-karantim medaljonom na kojem je ugraviran logo Tribeka filmskog festivala.

    Šta mislite, koju će cenu postići na aukciji?


    Izvor: IWC Schaffhausen
    karldzonson and jod like this.
    This article was originally published in forum thread: IWC Portuguese Automatic Edition “Tribeca Film Festival 2013” started by krstin View original post