Prikaz rezultata 1 do 8 od ukupno 8
Like Tree1Likes
  • 1 Post By Corsair

tema: Citizen Promaster Nighthawk BJ7010-16F

  1. #1
    Član
    Član od
    26.2.2009.
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    100
    Lajkovi
    4
    Reputacioni uticaj
    16

    Određen forumom Citizen Promaster Nighthawk BJ7010-16F

    Kao sto sam naslov kaze u pitanju je Citizen Nighthawk (Promaster) BJ7010-16F.
    Kupovina je obavljena preko online prodavnice www.creationwatches.com i sat je placen 189$.

    Specifikacije:

    • Large luminous hands and markers for readability and low-light visibility
    • Pilot's Inner Rotating Slide Rule Bezel is operated by the crown at 8 o'clock
    • Dual Time (GMT time)
    • 180 Day Power Reserve when fully charged
    • Crystal is non-reflective scratch-resistant mineral crystal
    • Stainless Steel Case & Bracelet in Brushed Finish
    • Screw Back Case
    • Push-Button Folding Safety Clasp
    • Time Reset Advisory
    • Low Charge Indicator Window
    • Power Saver Function
    • 200 Meters Water-Resistant with screw-down setting crown
    • Approximate dimensions: 41mm (1 5/8 inches) wide not including setting crown, 12.5mm thick




    Pa da pocnemo od pocetka:

    • Iluminacija je stvarno odlicna, dovoljno je da sat bude izlozen direktnoj suncevoj svetlosti na par sekundi ili malo jacem dnevnom svetlu i dobice prelepu tirkizno plavu boju! Takodje, brojcanik je uvek citljiv, meni se do sada jos nije desilo da i u potpunom mraku ne mogu ocitati vreme...
    • Prsten za konverziju vrednosti i razne funkcije, koristan svakako ako planirate da ga koristite, ako ne tu je uvek estetska vrednost!
    • Crveno-bela skala unutar brojcanika koja pokazuje Dual Time (Drugo vreme).. Jasna stvar da ne duzim nepotrebno.
    • Citizen Eco Drive mehanizam-Analog Quartz, deklarisano odstupanje od +-15sec mesecno pri normalnim temperaturama (+5/+35 C), 32.768Hz. Ja sam merio odstupanje prva 2dana, i nije da se hvalim ali prvog dana nije bilo odstupanja, dok je drugog bila 1sec kasnjenja! Sto je stvarno odlicno (da ga ne ureknem samo kuc, kuc ). 180dana rezerve kada je baterija potpuno napunjena! Pri suncanom vremenu potrebno je apx 6h da se potpuno prazna baterija napuni do max kapaciteta.
    • Mineralno staklo bez refleksije, kojim sam ja prezadovoljan za sada! Desilo mi se par puta da sam zakacio sat o metal ili drvo, i na staklu nemam niti jedne ogrebotine..
    • Celicno kuciste, zavrsna obrada sata sasvim solidna, u tom cenovnom rangu rekao bih i odlicna!
    • Pokazivac prazne baterije, sekund skala ima interval od 2sec pri cemu sat i dalje ocitava tacno vreme.. Deklarisano vreme od 2sec intervala do potpunog stajanja je 3dana (podrazumeva se da je sat u potpunom mraku). Time setting warning, ili pokazvac da je sat stao u medjuvremenu i da treba podesiti vreme, sekund skala ima interval u sekundama 1, 1, 2 ili takozvani Hitch movement.
    • 200 metara vodootporan, sa krunizama koje su usrafljene u kuciste.
    • Dimenzije sata sa krunicama su oko 46mm, s' tim da sat izgleda mnogo manje na ruci nego na slikama sto moram konstantovati. Sirina ramena 22mm.


    Sto se mana tice, da ne ispadne da nahvalismo sat koji nigde mane nema:
    • Sekund skala ne pada na crte koje su za to predvidjene! Mozda je ovo i do konkretnog modela, ali s' tim da se jos jedan clan foruma zalio na istu stvar rekao bih da je do neke greske u seriji..
    • Pri stelovanju vremena postoji Hack funkcija, ALI kada se krunica iz 3ceg stepena vrati na prethodni skoro uvek dodje do pomeranja minut skale, tako da je potrebno iz nekoliko puta navijati kako bi dobili da minut skala pada na svoja propisana podrucija! Takodje postoji prazan hod u cas skali (pri stelovanju vremena), tako da se moze zakljuciti da je ova stavka malo traljavo odradjena ako se tako moze reci.
    • Jedna krunica (glavna) je usrafjena u kuciste, dok druga koja sluzi za pokretanje prstena nije. Vodootpornost tog elementa resena je verovatno nekim drugim nacinom.



    Ako planirate kupovinu Citizen Nighthawk-a, treba obratiti paznju i na razlike u modelima namenjenim Azijskom, Evropskom i modelu namenjenom USA trzistu. A te razlike bi se sastojale u sledecim stavkama:
    • Model namenjen Azijskom trzistu (Promaster) ima izostavljen naziv Nighthawk ispod datuma na brojcaniku.

    Citizen Promaster Nighthawk BJ7010-16F-217770031_5e3a6175b.jpg
    • Nighthawk namenjen non-USA trzistu ima izgraviran 3D reljef na matiranoj podlozi na pozadini kucista, dok je na modelima namenjenim USA trzistu pozadina staklastog izgleda na kojoj su otisci prstiju jako vidljivi, kao i ostale prljavstine (Sat desno nije konkretno Nighthawk ali je pozadina ista pa sam iz tog razloga postavio sliku, cisto da docaram izgled).

    Citizen Promaster Nighthawk BJ7010-16F-nighthawk-2833med.jpg Citizen Promaster Nighthawk BJ7010-16F-fishtail-3..jpg
    • Model namenjen Usa trzistu ima iluminirane cele linije koje oznacavaju casove, dok su na ostalim verzijama ilumnirani samo vrhovi.

    Citizen Promaster Nighthawk BJ7010-16F-nighthawk-watche-115.jpg Citizen Promaster Nighthawk BJ7010-16F-citizen-nighthaw-1.jpg


    Sve u svemu, ja sam jako zadovoljan kupovinom! Ako imate mogucnost preporucio bih naravno online kupovinu jer je cena daleko jeftinija nego kod nas! Cena sata u maloprodaji kod ovlascenog distributera (Bomar) kada sam ja obavio kupovinu bila je 34990dinara. S' tim da je u pitanju model sa prstenom u boji brojcanika (crna) i metalnom narukvicom.

    Ako ima kakvih pitanja, pitajte slobodno.. U prilogu slede nekoliko slika konkretno modela pod oznakom BJ7010-16F pozajmljenih sa interneta, a slike koje sam ja napravio mozete videti u temi Slike satova iz vase kolekcije.


    Veliki pozdrav,
    Aleksandar
    Priložene slike Priložene slike Citizen Promaster Nighthawk BJ7010-16F-nighthawk-2861med.jpg   Citizen Promaster Nighthawk BJ7010-16F-img-2827-small..jpg   Citizen Promaster Nighthawk BJ7010-16F-img-2818medium1..jpg   Citizen Promaster Nighthawk BJ7010-16F-bj7010-16f_3..jpg   Citizen Promaster Nighthawk BJ7010-16F-img-8600medium..jpg   Citizen Promaster Nighthawk BJ7010-16F-nighthawk-2872med.jpg   Citizen Promaster Nighthawk BJ7010-16F-citizenbj7010-16f-102.jpg  
    Poslednja ispravka: dragon (5.3.2010. u 10:16)
    DrAgod likes this.

  2. #2
    Banned
    Član od
    2.12.2009.
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    791
    Lajkovi
    26
    Reputacioni uticaj
    0

    Određen forumom Re: Citizen Promaster Nighthawk BJ7010-16F

    Aleksandre, čestitam ti satu, u zdravlju te služio!
    Planiram kupovinu istog već duže vreme, samo što bih morao sačekati negde Juli, Avgust! Reci mi razliku u ukupnoj ceni, koliko si ga ti platio? Jer ja razmišljam da obavim kupovini u Bomoru.

    Hvala, pozdrav!

  3. #3
    Član
    Član od
    26.2.2009.
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    100
    Lajkovi
    4
    Reputacioni uticaj
    16

    Određen forumom Re: Citizen Promaster Nighthawk BJ7010-16F

    Hvala Igore!

    Ja sam platio 189$ koliko je bila cena sata na sajtu +19$ FedEx shipping do Chicaga. Tj. prijatelj mi je tamo kupio sat VISA karticom i doneo kada je dolazio kuci u Srbiju! Doneo ga je na ruci pa samim tim nisu placeni porez i carina. Tako da bi ukupna rucanica bila 208$, da ne racunamo ono sto sam ga castio kada mi je isporucio sat!

    Ako bi pak ti narucivao sa istog sajta, sat bi te verovatno kostao (199+59)*1.1*1.18=335$ +takse kod nas u zemlji (max do 1000din) pa bi sve u svemu racunica bila opet povoljnija nego da isti kupis u Bomaru! S' tim da bi imao problem sa garancijom ako se satu nesto ne daj Boze desi. Cisto da ti skrenem paznju, mada to verovatno i sam znas..

    Pozdrav
    Poslednja ispravka: Corsair (5.3.2010. u 0:28) Razlog: Gramatika..

  4. #4
    Istaknuti član Avatar korisnika dragon
    Član od
    27.8.2008.
    Lokacija
    Novi Sad
    Poruke
    4.195
    Lajkovi
    1419
    Reputacioni uticaj
    53

    Određen forumom Re: Citizen Promaster Nighthawk BJ7010-16F

    Svaka čast na opisu, pogotovo ako se uzme u obzir da si ga dvaput pisao. Sat je lep, uživo još lepši... ako ikada budeš imao mogućnosti da kupiš čeličnu narukvicu (brazletnu) za njega, uradi to. Sa kožom izgleda dobro ali preko leta će ti daleko zgodnije biti ako na ruci budeš imao čelik. Ili možda neku NATO/Zulu narukvicu, one su prilično zgodne i za leto i za zimu a satovi zaista dobro izgledaju sa njima.
    A cena po kojoj si ga dobio je extra, pogotovo što nisi morao da plaćaš isporuku, carinu i ostale takse.

    Jedino bih Igoru skrenuo pažnju da, ukoliko bude naručivao sat iz inostranstva ima na umu da Fedex i ostale kurirske službe naplaćuju svoje usluge poprilično, pa je računica često drugačija od ove standardne jer takse i dodatni troškovi znaju da odu i do 200e (zavisi koliko se drznu da budu bezobrazni)!

    Pozdrav
    PRAVILNIK FORUMA :: PRAVILNIK ZA BERZU SATOVA :: VODIČ ZA POSTAVLjANjE SLIKA

    "Never look back, look forward, step forward even if only half a step at a time, knowing how to be flexible in order to accept changes, be sincere"

    Men invented time. Seiko perfected it.


  5. #5
    Član
    Član od
    26.2.2009.
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    100
    Lajkovi
    4
    Reputacioni uticaj
    16

    Određen forumom Re: Citizen Promaster Nighthawk BJ7010-16F

    Hvala dragon! Pohvale uvek dobro dodju.. Necu se uobraziti, ne morate brinut'! :p

    Cak naprotiv, rado cu uraditi review bilo kod sata koji dodje u moj posed.. Mislim da bi bila lepa praksa da se vise korisnika ukljuci u diskusiju na tom polju, i da probaju da postave svoja zapazanja na temu satova koje poseduju! Imali bi jednu zaista kvalitetnu bazu podataka na forumu! Naravno sve zavisi od dobre volje i slobodnog vremena.. Sto se mene tice, napisati objasnjenje je najmanje sto sam mogao da uradim u zamenu za svu pomoc koju sam dobio na forumu!

    Ako neko ima da pozajmi neki Hamilton, Omegu, Tag i sl. ja se ne bunim da i to odradim, ali za takve modele mi je potrebno min 6meseci, ipak oni zahtevaju paznju i to da ih ne skidam sa ruke! Malo sale!

    A sto se tice kozne narukvice, vec sam imao prilike da iskusim te probleme! Ako je vruce u prostoriji ili se ruka oznoji, stvarno zna da pravi probleme! Cak i da nervira po malo dok se ne priviknete.. Sad mi je doslo do glave ono sto ste me savetovali kada sam narucivao sat..
    Mada, svidjaju mi se i ove NATO/Zulu narukvice (nisam znao da se tako zovu), videcu da iskombinujem nesto do predstojeceg leta!

    Pozdrav

  6. #6
    Banned
    Član od
    2.12.2009.
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    791
    Lajkovi
    26
    Reputacioni uticaj
    0

    Određen forumom Re: Citizen Promaster Nighthawk BJ7010-16F

    Citat Corsair kaže: Pregled poruke
    Hvala Igore!

    Ja sam platio 189$ koliko je bila cena sata na sajtu +19$ FedEx shipping do Chicaga. Tj. prijatelj mi je tamo kupio sat VISA karticom i doneo kada je dolazio kuci u Srbiju! Doneo ga je na ruci pa samim tim nisu placeni porez i carina. Tako da bi ukupna rucanica bila 208$, da ne racunamo ono sto sam ga castio kada mi je isporucio sat!

    Ako bi pak ti narucivao sa istog sajta, sat bi te verovatno kostao (199+59)*1.1*1.18=335$ +takse kod nas u zemlji (max do 1000din) pa bi sve u svemu racunica bila opet povoljnija nego da isti kupis u Bomaru! S' tim da bi imao problem sa garancijom ako se satu nesto ne daj Boze desi. Cisto da ti skrenem paznju, mada to verovatno i sam znas..



    Pozdrav
    Citat dragon kaže: Pregled poruke

    Jedino bih Igoru skrenuo pažnju da, ukoliko bude naručivao sat iz inostranstva ima na umu da Fedex i ostale kurirske službe naplaćuju svoje usluge poprilično, pa je računica često drugačija od ove standardne jer takse i dodatni troškovi znaju da odu i do 200e (zavisi koliko se drznu da budu bezobrazni)!

    Pozdrav
    Ehh, dodatni troškovi, najverovatnije ću ga kupiti u Bomaru ako se odlučim za isti sat!
    Iskreno, ne znam kada ću prevazići strah od online kupovine!

    Sve u svemu fantastičan je sat! Hvala vam puno, pozdrav!

  7. #7
    Istaknuti član Avatar korisnika dragon
    Član od
    27.8.2008.
    Lokacija
    Novi Sad
    Poruke
    4.195
    Lajkovi
    1419
    Reputacioni uticaj
    53

    Određen forumom Re: Citizen Promaster Nighthawk BJ7010-16F

    Pa samo treba da gledaš da kompanija radi isporuku putem pošte a ne kurirskim službama kao što su FedEx, UPS ili DHL.
    Recimo, naručiš ovde, izabereš opciju besplatnog slanja i sat bi te izašao oko 28-29k dinara sa svim troškovima. Verovatno da može i jeftinije da se nađe, mora da se traži malo ali ovo ti je samo primer... dal se isplati ili ne ušteda od 6-7k na tebi je da proceniš.

    Pozdrav
    PRAVILNIK FORUMA :: PRAVILNIK ZA BERZU SATOVA :: VODIČ ZA POSTAVLjANjE SLIKA

    "Never look back, look forward, step forward even if only half a step at a time, knowing how to be flexible in order to accept changes, be sincere"

    Men invented time. Seiko perfected it.


  8. #8
    Banned
    Član od
    2.12.2009.
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    791
    Lajkovi
    26
    Reputacioni uticaj
    0

    Određen forumom Re: Citizen Promaster Nighthawk BJ7010-16F

    Citat dragon kaže: Pregled poruke
    Pa samo treba da gledaš da kompanija radi isporuku putem pošte a ne kurirskim službama kao što su FedEx, UPS ili DHL.
    Recimo, naručiš ovde, izabereš opciju besplatnog slanja i sat bi te izašao oko 28-29k dinara sa svim troškovima. Verovatno da može i jeftinije da se nađe, mora da se traži malo ali ovo ti je samo primer... dal se isplati ili ne ušteda od 6-7k na tebi je da proceniš.

    Pozdrav
    Pogledao sam sajt, naišao na neke fine modele. Da ne bi bežao od ove teme napraviću novu!

    Jedno pitanje uvek mi je bilo zanimljivo, a doprva bunilo šta znači na cifri slovo K...6-7K...? Naravno da se isplati ušteda od 6-7K!
    Pozdrav Dragone, nadam se tvojoj pomoći ako se odlučim o takvoj kupovini???

Slične teme

  1. Citizen Nighthawk
    By RUS in forum Gde kupiti?
    Odgovora: 14
    Poslednja poruka: 9.11.2011., 11:05
  2. Odgovora: 8
    Poslednja poruka: 5.3.2010., 13:08
  3. Citizen Promaster Divers
    By patek in forum Prodaja satova
    Odgovora: 0
    Poslednja poruka: 12.12.2009., 4:46
  4. Odgovora: 2
    Poslednja poruka: 12.1.2009., 14:49
  5. Citizen BJ7010-59E i BJ7000-52E razlika?
    By mimibg in forum Koji sat kupiti?
    Odgovora: 1
    Poslednja poruka: 10.1.2009., 15:00

Bookmarks sajtovi

Vaš status

  • Ne možete postavljati teme
  • Ne možete odgovarati na poruke
  • Ne možete slati priloge uz poruke
  • Ne možete prepravljati svoje poruke
  •