Ulysse Nardin satovi - Info-ulysse_nardin-logo.gif
22. januara 1823. je rođen Ulysse Nardin, koji je zanat naučio od svog oca Leonard-Frederic Nardin-a, Frederic William Dubois-a i Louis JeanRichard-dit-Bressel-a.
Godine 1846. je osnovana konpanija Ulysse Nardin, a zatim 1865. godine kompanija se seli na lokaciju na kojoj se i sada nalazi, a to je Rue du Jardin 3, Švajcarska.

Ulysse Nardin satovi - Info-ulysse_nardin_architecture.jpg

Nakon smrti osnivača, rukovođenje kompanijom preuzima tada 21-jednogodišnji sin osnivača, Pol David. On je uspeo da unapredi poslovanje, dobijao je nagrade za džepne i pomorske hronometar satove (u Parizu 1878.), kao i za zlatni hronometar (u Čikagu 1893.). Godine 1911. Pol David je patentirao svoj izum – kontrolni mehanizam u hronografima, a nakon pet godina, tačnije 1916. počinje sa proizvodnjom novog mehanizma koji je toliko mali da se može ugrađivati u džepnim odnosno ručnim satovima.
Kompanija 1935. godine predstavlja sat koji može da meri deseti deo sekunde, split-second džepni hronograf. Ulysse Nardin je 1983. godine preuzet od strane Rolf Schnyder-a.

Ulysse Nardin satovi - Info-ulysse-nardin-rolf-schnyder.jpg

Ova kompanija je 1996. godine proslavila svoj 110-i rođendan, i u povodom toga lansirala Marine Chronometer iz 1846. u obliku ručnog sata. Tri godine kasnije, 1999. godine i u znaku početka novog milenijuma, Ulysse Nardin predstavlja model sata koji sadrži GMT + Perpetual.
Godine 2003. je predstavljena Sonata – jedinstveni multifunkcijski mehanički instrument. Nakon četiri godine, 2007. se pojavljuje novi dvostruki Ulysse Nardinov zaporni sistem napravljen od dijamanata i slilicijuma, tačnije Freak DIAMonSIL. Poslednje predstavljenje 2008. godine širokoj javnosti, replika satova od strane ove kompanije, je imao model sata u limitiranoj seriji, Sonata Silicium.

Ulysse Nardin satovi - Info-ulysse-nardin-.jpg

Adresa zvaničnog web sajta: Ulysse Nardin