Ulysse Nardin Monaco LE 2012-1.jpg

Ikona u svetu visokog časovničarstva, sa dugom tradicijom u pomorskoj navigaciji, Ulysse Nardin, po četvrti put učestvuje na izložbi jahti u Monaku kao oficijelni sponzor.

Model Monaco za 2012. godinu biće proizveden u ograničenoj seriji. Prečnik kućišta izrađenog od nerđajućeg čelika iznosi 45,8 mm. Kućište je procesom vulkanizacije presvučeno sa gumenim slojem u atraktivnoj plavoj boji. Pored estetskog razloga, tu je i praktični - gumeni sloj omogućava bolju zaštitu sata od udaraca, grebanja, kao i veću udobnost prilikom nošenja. Providna poleđina sata otkriva ukrašeni mehanizam.

Ulysse Nardin Monaco LE 2012-un1.jpg

Kaiš sata je takođe izrađen od gume u plavoj boji i ukrašen sa teksturom talasa. Kopča i elementi na kaišu izrađeni su od keramike. Tekstura talasa proteže se i na brojčaniku izrađenom u crnoj boji. Na veliku i malu kazaljku, kao i markere na brojčaniku nanesen je plavi luminescentni premaz. Indikator rezerve snage nalazi se na poziciji "12h", a prikaz sekundi i datuma nalazi se na poziciji "6h". Na safirno staklo nanesen je antireflektivni premaz. Korona se rotira u jednom pravcu, a krunica je na ušrafljivanje. Vodootpornost iznosi 200 m.
Ulysse Nardin Monaco LE 2012-un2.jpg

U njemu se nalazi UN-26 automatski mehanizam, sa 28 rubina i rezervom snage od 42 časa. Ovaj mehanizam zasnovan je na ETA 2892A2.

Novi model biće proziveden u svega 100 primeraka.

LINK