Nisam znao da su radili tako velika kucista. Naravno da oblik cini svoje, tj postize tu velicinu. I msilim da su ovi vrlo cenjeni. Dobar ulov ;)
Printable View
Nisam znao da su radili tako velika kucista. Naravno da oblik cini svoje, tj postize tu velicinu. I msilim da su ovi vrlo cenjeni. Dobar ulov ;)
Evo moijh 3 Seiko Bellmatica Radio sam malo fotkanje nije bas naj naj ali eto
http://i407.photobucket.com/albums/p...j/PICT0044.jpg
http://i407.photobucket.com/albums/p...j/PICT0050.jpg
http://i407.photobucket.com/albums/p...j/PICT0041.jpg
http://i407.photobucket.com/albums/p...j/SAM_0040.jpg
http://i407.photobucket.com/albums/p...j/PICT0026.jpg
http://i407.photobucket.com/albums/p...j/PICT0046.jpg
Walter
Ma,ne zna se koji je lepši.
Možda ipak
Prilog 7378
Znas kako taj sam kais kupio u Albaniju prosle godine zajedno sa jos 15 komada razlicitih boja to je nesto kao NATO ali nije isti materijal mislim da je to neka zaostala roba koja je ostala jos od 70 godina jer je i radnja bila stara to mu dodje nesto kao "new old stock" imam i crno crvenu imam i crveno plavu sivu i tajko dalje ....
Walter, prelepi su svi, ali sivi sa sivim pletenim kaišem je :adore: ...
^ Hajde molim te postavi koju fotku bell-matica i u ovom forumu. :)
Ne znam da li je ovo meni upućeno, ali kako jedva čekam da bilo gde stavim NJEGOVE slike... :)
Here goes...
Prilog 7412Prilog 7413Prilog 7414Prilog 7415Prilog 7416Prilog 7417
Iako mi se mnogo sviđa kako izgleda na ovoj metalnoj narukvici, jer se posle "lugova" širi sa 19 na 23 mm i daje satu malo masivniji izgled, voleo bih da nabavim originalnu Bell-matic narukvicu... To je takozvana coffin-link :) narukvica... Baš ovakva kakvu Sima ima... :)
Prilog 7418
Inače, ako se ne varam, to je isti sat 4006-6031, samo u teget varijanti...
Ako neko od vas koji se stalno motate oko Bell-matica sazna za neku coffin link narukvicu koja je za prodaju... Bio bih zahvalan na informaciji... :)
Heh... Malo zapažanje... Primetićete na mojim fotkama da je alarm na većini slika podešen na 16h... Zvanični kraj mog radnog dana... Po istoj logici... Simo, radiš do 17h? :)
haha, ne, do 16, ali na 17 je, bar po mom misljenju, idealno za fotkanje! :)
Pozdrav svima,
Ja sam novi na sajtu kao i na forumu. Vidim da dosta ljudi ceni bell-matic, pa sam resio i ja da okacim neke forke na ovaj topic. Prosle godine sam uzeo preko oglasa bell-matic za sitne pare. Ni dan danas mi niko konkretno nije rekao da li je original ili dobra kopija. Na poklopcu sata pise ovako SEIKO water resistant 763056 JAPAN A stainless steel 4006-6080, a unutar sata pise Japan 4006-6100T. Bio bih zahvalan ako neko moze da odredi validnost ovog sata.
Prilog 8852Prilog 8853Prilog 8855Prilog 8854
Meni tu deluje sve regularno. Na ovoj stranici SEIKO Bell-matics Page jednog pasioniranog kolekcionara izmedju ostalih modela mozes videti i isti kao tvoj 4006-6080 sa belim ciferom. I oznaka na ciferu je odgovarajuca za ovaj model.
Primetio sam na raznim forumima da je taj model dosta cenjen, mada meni i nije bas omiljen zbog integrisane narukvice, odnosno male mogucnosti za promenu narukvice/kaisa. U svakom slucaju lep primerak. Kako te sluzi? Kakva mu je tacnost? Zvoni li? :)
Pozdrav i dobrodosao na forum!
Hvala na odgovoru.
Sto se tice narukvice, ja sam ljubitelj ovih metalnih, tako da ne znam kako stoje stvari sa zamjenom. Sto se tice rada, kada sam ga kupio, stao je treci dan. Odnesem ga kod casovnicara u Ruzveltovoj, ovdje u Beogradu, Seiko servis. Sedam dana ga je radio iz razloga sto je tesko nasao dihtung gumice za njega. Tada sam ga stavio na ruku i sve do sad nije prestajao da radi. Ima perfektnu tacnost. Sto se tice zvona, za one koji se normalno bude zvono je sasvim odlicno jer zvoni 15ak sekindi relativno glasno. Meni to zvono ne utice na san.
karabaja17, dobrodosao na forum i u klub srecnih vlasnika bellmatica! :)
slazem se sa koskom, mislim da je tvoj sat autentican i da mozes da budes miran i da uzivas u "zvonku". to je izuzetno kvalitetan sat koji ce te jos dugo sluziti!
Hvala svima na odgovorima, kao i na razuvjerenju. Ne smijem jos da pisem mnogo po forumima, dok pokupim strucnu terminologiju. Sat mi je bi cudan, jer kad sam ga kupio nije imao nijedne ogrebotine, a iz nekih '70ih je. Zbog toga sam bio ubjedjen da je neka kopije.
Evo, konacno i ja da pokazem svog osvezenog Zvonka.
Sat je 1971. godiste, bio je u solidnom stanju kada sam ga dobio. Sada, posle servisa, poliranja i zamene stakla kod Dojcinovica, izgleda ovako ... uzivajte;)
Prilog 9300Prilog 9299Prilog 9301Prilog 9302Prilog 9303Prilog 9304
Svaka cast, sat izgleda kao nov.
Imas lep primerak, mozda bi mu lepse stajala cisto crna koza!?
Pa cifer mu je teget...dosta taman, pa sam zato uzeo plavi.
uskoro planiram da posetim Puga, pa mozda smislimo nesto novo...
za sada je ovako...
Čestitke, bellmatic ti izgleda prelepo.:congrats:
Imaš li neku sliku kako je izgledao pre odlaska kod Dojčinovića?
Prilog 10083
Zvrrrrrrrrr! Zvrrrrr! Upravo udomljeni seiko bellmatic.
Ima li neko predlog kakav kaiš da mu stavim? Molim vas da imate u vidu kaiševe koje se mogu naći u običnoj prodaji, osim ukoliko ne želite da vašem kolegi sa foruma, tj. mojoj malenkosti, glava bude otfikarena sekirom zbog utrošenih sredstava :D
Lepa boja cifera. Ja bih mu stavio što svetliju braon kožu sa belim štepom.
NESA cestitke stvarno lep belmatik a za glavu pripazi ja mislim da bi mu dobro stajao
i metalni kais da si blize dao bi ti jedan
Aman ljudi gde ih samo nalazite?
Al ozbiljno!
tja,to sam i ja pitao al neće da kažu.šala.čestitke za seiko,i ja bih probao sa nekom metalnom ili boja kao što je d1d predložio
Hvala, narode. Mislim da ću sutra u pohod na narukvicu, pa da vidimo.
Uzgred, šta znači da nije potpuno originalan? Da li mu je nešto menjano ili...? Ima one standardne oznake, mada ih na internetu nisam nešto mnogo našao, a deluju istovetno.
Što se tiče izvora, u pitanju je jedan prodavac sa voćnog sajta koga poznajem. Sat koji sam kupio je tek dobio i nije se pojavljivao na oglasima. Inače, koliko sam uspeo da naučim, svaki prodavac, bez obzira gde se pojavljuje, tj. na oglasnim sajtovima ili na pijacama rado hoće da nastavi saradnju i uvek zove pre nego što sat stavi na prodaju ako mu kažete koji model ili vrstu sata hoćete. Ako nekome treba više info, može na PP.
Nije autentičan. Imaš tzv. franken kombinaciju. Bellmatic sastavljen iz više različitih modela.
E, da mu [AUTOCENZURA] *!#$%! Ako je tako, kako bih najjeftinije mogao da prođem ako hoću da ga vratim na fabrički izgled, tj. koje delove da kupim?
Ili da se tešim i da ga smatram modifikovanim satom? :D
P.S. Po čemu se vidi? Evo linka sa takvim satom: http://www.kaboodle.com/brum2000/vin...odel-4006-6040
Gledam ga k'o tele u šarena vrata, ali ne vidim razliku.
Hint... ono čelično u šta se stavlja mehanizam i cifer kod tebe nije isto kao kod modela 4006-6040. ;)
http://www.dodaj.rs/f/3J/a7/HUkfX4s/...-521140-32.jpg
http://www.dodaj.rs/f/v/F3/2JZF2OfR/...-521140-33.jpg
Meni deluje da ti imaš kombinaciju kućišta koje pripada modelu 4006-6011 i cifera koje pripada modelu 4006-6040. Pogledaj šta piše na poklopcu kućišta pa ćeš tačno znati kojem modelu pripada. Mislim da je i sekundara menjana ali nisam siguran. Sad, koji je najjeftiniji način da dovedeš sat u autentično stanje zaista ne znam. Rekao bih da je najbolje da ga ostaviš u ovakvom stanju ukoliko ti ne smeta ovaj "mod".
Hvala mnogo, Dragone. Pozadi zaista piše 4006-6011. Evo najsličnijeg 6011:Antique Watch Bar: SEIKO BELL-MATIC 4006-6011 SBM02 (SOLD)
Doduše, prodavac ima praksu da vrati novac ako kupac nije zadovoljan, ali s druge strane... lep je, a ako bi se našao neki davalac autentičnih delova... :D
Nesa nemoj da se zamaras nikad neces moci da ga sastavis da bude fabricki
Ti kad si ga kupio mislim da ti se svidao samo ispoliraj kuciste nabavi narukvicu
I bice ekstra za tvoju dusu:D
I ja sam imao nekoliko franken(frankenstein)satovi
Drugari, hvala svima na savetima i podršci. Živi vi meni bili i da se lepo družimo, a satova će za nas uvek biti. :beer:
kad ga budes komletirao kaci slike
Jel neko od forumaša uzeo 4006-7010 zvonara što se pre par dana pojavio na jednoj od domaćih online berzi?
ja sam bas hteo da te pitam za savet za njega al video sam da je prodat
Pa ja sam zvao čoveka da ga pitam da mi pošalje fotografije unutrašnjosti sata odnosno mehanizma ali po običaju, taj prodavac NIKAD nema vremena i kod takvih pitanja te redovno odhe*e. :thumbdn: :angry: :banghead: Znam da zbog toga nekada propuštam dobre prilike ali sa takvim prodavcima ja ne želim da trgujem mada sam se ovde premišljao. No, dok sam se ja smislio, sat je otišao. :(
Inače, Bell je spolja delovao dobro, najbitniji elementi (cifer i kazaljke) su bili odlično očuvani a krunica originalna dok je staklo nažalost bilo napuknuto. Međutim, ne vredi što je sat spolja solidno očuvan ako je mehanizam zarđao ili neispravan ili ako se u unutrašnjosti samog kućišta nalazi rđa.
Pretpostavljam da ga je uzeo neko sa foruma, pa me interesuje ko? :)
Evo i ja da se pohvalim jednim prelepim Bellmatic-om: Uzivajte!
Mašala,Tolarbo.
Da li si ga kupio ovakvog ili si ga nešto sređivao?
Lep sat Tolarbo :)
Meni najomiljenija verzija Bell-a.
Cestitke, bas je lep satic. Nadam se da cu ga uskoro videti i uzivo :)