Poklon za venčanje Patek Philippe sat-bred-pitt-angelina-jolie-patek-philippe-watch.jpg

Poznati američki glumac Brad Pitt je svojoj izabranici, Angelini Jolie, kao svadbeni dar poklonio izvanredni Patek Philippe sat vredan 390.000,oo USD. Brad je želeo da poklon bude jedan od najprestižnijih ženskih modela ovog čuvenog proizvođača satova – Ladies Patek Philippe Minute Repeater.

Brad je jedan od velikih ljubitelja satova koji je želeo da njegova nevesta dobije kao dar jedno remek delo, model koji će na planeti imati izuzetno mali broj ljudi. To navodimo s obzirom da lista čekanja za izradu ovog modela nekada traje i do dve godine. Takođe, kao po tradiciji, svaki proizvedeni Patek Philippe “zvonar” sat se ručno ispituje direktno od strane jednog člana Stern porodice, koja je vlasnik ove manufakture satova. Bred Pitt je na jednom od sajmova satova i nakita u Baselu lično upoznao članove Stern porodice, nakon čega je odlučio da Angelini pokloni jedan sat iz najviše klase.

Poklon za venčanje Patek Philippe sat-bred-pitt-angelina-jolie-watch2.jpg

Ladies Patek Philippe Minute Repeater je model sata čija ručna izrada traje oko dva meseca. Ima polirano kućište izrađeno od 18 ct ružičastog zlata, prečnika 33,7 mm. Boja kućišta se savršeno uklapa sa sedefasto-kremasto bojom brojčanika i bež bojom kaiša izrađenog od aligatorove kože. Kao satni markeri su postavljeni arapski brojevi, koji su kao i kazaljke napravljeni od ružičastog zlata. Mala sekundara prikazana je uz pomoć podbrojčanika i smeštena je na poziciji “6h”.

Pogled na savršen mehanizam je moguć kroz poklopac izrađen od safirnog stakla. Sat referentnog broja 7000R pokreće Kalibar R 27 PS. Pomenuti mehanizam radi na frekvenciji od 21600 vibracija/času, ima čak 39 ugrađenih rubina i autonomiju rada do maksimalno 48 h. Njegove dimenzije iznose 28 mm u prečniku i 5,05 mm po visini. Sastavljen je od ukupno 342 dela i na sebi nosi Ženevski žig.

Poklon za venčanje Patek Philippe sat-bred-pitt-angelina-jolie.jpg

Za kraj možemo navesti da pohvaljujemo ukus i mogućnost mladoženje da ovakvim poklonom daruje nevestu. Takođe, možemo navesti da iščekujemo fotografije na kojima će Angelina na nekom crvenom tepihu nositi ovaj ženski “grand complication” sat.

LINK 1
LINK 2