Septembra meseca u Monaku će se održati dobrotvorna aukcija satova pod nazivom "Only Watch 2011" u kojoj će sva prikupljena sredstva biti namenjena istraživanju i borbi protiv nasledne bolesti koja pogađa decu već u ranom uzrastu, Duchenne mišićne distrofije. Mnogi luksuzni i high-end proizvođači satova kao što su Bovet Fleurier, Vacheron Constantin, Girard Perregaux, Frédérique Constant i Zenith su uzeli učešće u ovom humanitarnom projektu i svaki proizvođač darivaće po jedan sat iz svoje kolekcije dok će samu aukciju voditi Antiquorum, jedna od najvećih i najprestižnijih aukcionarskih kuća. Naravno, u celu priču se uključio i Patek Philippe sa svojim Minute Repeater Ref 3939A modelom koji će biti napravljen specijalno za ovu aukciju i to u samo jednom primerku.



Patek Philippe Minute Repeater Ref 3939A neće, za razliku od starije luksuznije braće, biti izrađen od plemenitih metala poput platine ili zlata no verujem da to ni najmanje neće umanjiti osećaj luksuza i prestiža kada budući vlasnik bude stavio ovaj sat na ruku. Kućište od nerđajućeg čelika ima prečnik od svega 33.3 mm za koji će, verujem, mnogi reći da je premali za današnje standarde čak i u svetu elegantnih i luksuznih satova. Emajlirani brojčanik crne boje nema suvišnih detalja, jednostavan je i čist a arapski brojevi, kazaljke napravljene u breguet stilu i mala sekundara na poziciji "6h" su se savršeno uklopili u kompletan dizajn sata. Krunica koja služi za navijanje mehanizma i podešavanje vremena upotpunjena je sa Patek Philippe simbolom. Interesantno je da će ovaj model dolaziti sa dva poklopca za kućište, jedan napravljen od punog materijala dok će drugi biti izrađen od safirnog stakla ali u oba slučaja Patek Philippe je sat deklarisao samo kao "otporan na vlagu i prašinu".




Patek Philippe se ponosi sa svakim svojim satom i to čini sa punim pravom. Jedan pogled na mehanizam odmah će vas ostaviti bez daha i staviti vam do znanja zbog čega se Patek Philippe svrstava u sam vrh časovničarske industrije. Mehanizam na ručno navijanje, kalibar R TO 27 PS, se sastoji iz 336 dela, poseduje 28 rubina i 12 mostova, breguet balansnu oprugu a odlikuju ga komplikacije kao što su minutni ponavljač i turbilon. Rezerva snage iznosi 48 sati, broj otkucaja u satu je 21600 a treba istaći i da mehanizam poseduje COSC sertifikat.

Luksuz u malom, sat za poželeti, sat koji se ostavlja u nasleđe, tako bi se ukratko mogao opisati Patek Philippe Minute Repeater 3939A.