Prikaz rezultata 1 do 3 od ukupno 3
Like Tree9Likes
  • 8 Post By Dragojlovic Darko
  • 1 Post By RUS

tema: Patek Philippe Gondolo Ref. 5200

  1. #1
    Istaknuti član Avatar korisnika Dragojlovic Darko
    Član od
    4.12.2012.
    Lokacija
    Kotor, Crna Gora
    Poruke
    3.190
    Lajkovi
    9742
    Reputacioni uticaj
    247

    Određen forumom Patek Philippe Gondolo Ref. 5200

    Jedan od najcjenjenijih casovnicarskih brendova, Patek Philippe, izbacio je nevjerovatan novi model oznake ref. 5200. U pitanju je model Gondolo, sa poboljsanom rezervom snage koja sada iznosi punih 8 dana. Sat je opremljen indikatorom za prikaz rezerve snage, kao i prikazom dana i datuma. Sve je to lijepo ukopljeno u provougaono kuciste izradjno od bijelog zlata. Sat pokrece rucno navijani mehanizam koji je napravljen od visko-tehnoloskog materijala Silinvar.
    Patek Philippe Gondolo Ref. 5200-patek-philippe-ref-5200-gondolo-8-days-blue-watch.jpg
    Postoji nekoliko rjesenja koja su doprinjela da mehanizam sa twin in-line barrels kao sto su velika rezerva snage, a jedan od najznacajnijih je svakako patented oscillator. Ova komponenta je napravljena od visko-tehnoloskih materijala; obuhvata patentirane komponente - Spiromax balansna opruga i Plusomax zaprecni sklop- koji koriste prednosti novog Silinvar materijala na bazi silicijuma. U stvari ovo je prvi meahniazm ovog proizvodjaca koji radi na frekvenciji od 4Hz i koristi ove patentirane djelove. Zahvaljujuci ovim elemntima, mehanizam ne treba nikakvo podmazivanje. I pored toga nivo trenja prakticno ne postoji, sto je osobina koja omogucava dugo cuvanje energije. Ne samo to, Silnivar je veoma tvrd, antimagnetni, otporan na koroziju i ekstremno lagan. Pored toga efikasnost je jos vise poboljsana izuzetno preciznom obradom.
    Patek Philippe Gondolo Ref. 5200-patek-philippe-ref-5200-gondolo-8-days-watch-caseback.jpg
    Caliber 28-20 REC 8J PS IRM C J koji je napravljen posebno za ovaj model sadrzi 235 djelova i ima 28 rubina. Mehanizam je pravougaonog oblika duzine 28mm, sirine 29mm i visine od samo 5.05mm. Da bi se mehanizam potpuno navio potrebno je napraviti ne manje od 134 okreta krunice.

    Patek Philippe Gondolo Ref. 5200-patek-philippe-ref-5200-gondolo-8-days-silver-watch.jpg
    Novajlija iz Patek Philippe radionice je zaobljenog pravougaonog oblika, kreiran prema tradiciji art deco mehanizma. Kuciste je napravljeno od cvrstih zlatnih poluga koje su tretirane cold-forming tehnologijom. Kada je kuciste konacno oblikovano u zeljeni oblik nakon procesa koji zahtijeva brojne korake, postize se visko polirani izgled. Govoreci o dizmenzijama kucista, mozemo reci da ono ima veoma skromne dimenzije, niame duzina je 35.mm, sirina 32.4mm i visina 11.65mm. I staklo i poklopac su izradjeni od safirnog stakla, dok je deklarisana vodootpornost 30m.
    Ispod zakrivljenog safirnog stakla novog Gondolo modela lezi brojcanik koji moze biti srebrnasto bijele ili plave boje. Kao sto je vec receno, sat posjeduje indikator rezerve snage sa crvenom sekcijom koja opominje da je sat potrebno naviti. Pored ove indikacije na vrhu, cifer sardzi kalendar na donjem dijelu. On ukljucuje skalu sa 31-im danom, kao i otvor koji se koristi da oznaci tekuci dan u nedelji. Mali brojcanik za prikaz sekundi je integrisan sa skalom za datum. Stavise brojcanik ima satne markere izradjene od bijelog zlata koji su visoko polirani i neki su tamniji dok su drugi svjetliji. Minutna i satna kazaljka su u dauphine style i sa istom zavrsnom obradom kao i markeri.
    Na kraju narukvica je od koze aligatora rucno izradjena i prosivena i dostupna je u plavoj ili mat crnoj boji, dok je kopca izradjena od 18-to karatnog bijelog zlata.
    Patek Philippe Gondolo Ref. 5200-patek-philippe-ref-5200-gondolo-8-days-watch-side.jpg

    Izvor
    PATEK PHILIPPE SA - Welcome to Our Official Website

  2. #2
    RUS
    RUS je offline
    Moderator Avatar korisnika RUS
    Član od
    17.4.2009.
    Lokacija
    PA
    Poruke
    12.495
    Lajkovi
    43550
    Reputacioni uticaj
    576

    Određen forumom Re: Patek Philippe Gondolo Ref. 5200

    135 okreta, valja to naviti.
    Nisam neki veliki ljubitelj ovakvog dizajna, ali kvalitet je neosporan.
    HADzI DALIBOR likes this.
    "I have no idols. I admire work, dedication and competence." - Ayrton Senna

  3. #3
    Istaknuti član Avatar korisnika HADzI DALIBOR
    Član od
    26.10.2009.
    Lokacija
    Doboj,R.SRPSKA
    Poruke
    4.981
    Lajkovi
    4375
    Reputacioni uticaj
    139

    Određen forumom Re: Patek Philippe Gondolo Ref. 5200

    Može plavi,ih......

Bookmarks sajtovi

Vaš status

  • Ne možete postavljati teme
  • Ne možete odgovarati na poruke
  • Ne možete slati priloge uz poruke
  • Ne možete prepravljati svoje poruke
  •