Strana 1 od 2 12 PoslednjaPoslednja
Prikaz rezultata 1 do 10 od ukupno 12
  1. #1
    Novi član
    Član od
    17.10.2009.
    Poruke
    3
    Lajkovi
    0
    Reputacioni uticaj
    0

    Određen forumom Sat Omega speedmaster day date

    molio bi nekoga da mi kaze kakav je sat Omega speedmaster day date, mislim da je automatik, nije bas jeftin pa bih voleo da cujem vase misljenje, hvala unapred p.s sajt vam je super

  2. #2
    Administrator Avatar korisnika Vladan Stevanovic
    Član od
    22.1.2008.
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    3.713
    Lajkovi
    4057
    Reputacioni uticaj
    250

    Određen forumom re: Sat Omega speedmaster day date

    Predpostavljam da si mislio na Omega 3220.50.00 model:

    Sat Omega speedmaster day date-omega-3220.50.00.jpg

    Specifikaciju možeš videti na zvaničnoj stranici: http://www.omega.ch/index.php?id=304...000&no_cache=1

    Generalno satu se nema šta zameriti, kao ni većini Omega modela. Automatski 3606 mehanizam je baziran na ETA 7751 mehanizmu i predstavlja standardno dobri i pouzdani mehanizam koji je čak COSC sertifikovan (ima odstupanje u granicama od -4 do +6 sek-dnevno). Takođe ima dan, datum, štopericu i tahometarsku skalu. Kvalitet kućišta i završna obrada je kao i uvek na visokom nivou iako Omega većinu kućišta uvozi iz Kine što mnogi zameraju Omegi.
    Preporučena maloprodajna cena ovog sata je 2640 EUR, i ako ti se zaista sviđa preporučujem ga, ali svakako predlažem da potražiš mesto za kupovinu sa dobrim popustom (~20%) i TAX Free opciju ;-) Takođe predlažem da ga prvo probaš jer ti se možda neće svideti njegove male dimenzije (prečnik je 40mm).
    Ako bih lično birao Omega model u tom cenovnom rangu izabrao bih Omega Seamaster Planet Ocean Big Size (prečnik 45.5mm) koji ima kvalitetnije kućište kao i mehanizam (kalibar 2500, Co-Axial).

    U svakom slučaju nemoj da žuriš i dobro razmisli.


    Pozdrav,
    V.S.

  3. #3
    Novi član
    Član od
    17.10.2009.
    Poruke
    3
    Lajkovi
    0
    Reputacioni uticaj
    0

    Određen forumom re: Sat Omega speedmaster day date

    Hvala mnogo Vladane, jos cu razmisliti, dopada mi se i Brajtling chronomat

  4. #4
    Novi član
    Član od
    13.11.2009.
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    10
    Lajkovi
    4
    Reputacioni uticaj
    0

    Određen forumom re: Sat Omega speedmaster day date

    Ja se bas nisam usrecio sa tim satom, ako je isti sat u pitanju. Moj lici (ali ima sitnih razlika) na 3222.80.00 odnosno ovaj http://www.omega.ch/index.php?id=304&no_cache=1

    Kupio sam ga neke 2000 godine u radnji u Italiji gde sam tada ziveo. Dugme za start stoperice je ponekad blago zapinjalo. Pogresio sam sto sam odneo sat na reklamaciju u radnju gde sam ga kupio, a ne direktno u servis. Ne znam gde su ga slali, ali vracen je nakon par dana. Jesu popravili dugme, ali nisu ocuvali vodo-otpornost (sto sam saznao tek par meseci kasnije). Hteo sam ponovo da ga reklamiram ali su mi rekli da sat mora na popravku u Rim ili Svajcarsku i da ce trajati mesec ili vise. Nisam imao tih mesec dana, obzirom da sam u to vreme napustao Italiju da bih se vratio u Srbiju za stalno. Odustao sam od te varijante posto sam na Omeginom sajtu video da imaju tri ovlastena servisa u Beogradu. Nazalost, u Beogradu me cekalo neprijatno iznenadjenje. Servis u Zemunu uopste nisam uspeo da nadjem - nepostojeca adresa kao i casovnicar. Servis na Terazijama je vec tada bio pretvoren u apoteku (inace, pre par meseci je jos uvek bas Omegin znak stajao iznad apoteke, mozda je tako i danas). Pitao sam u apoteci da li znaju gde je casovnicar otisao, rekli su mi da nemaju pojma, da je apoteka u tom lokalu vec vise od tri godine! Treca adresa je bilo Cumicevo sokace gde nije bilo onog casovnicara sa Omeginog sajta, ali je bio jedan drugi. Kod tog drugog nisam ni ulazio prvi put. Otisao sam u Knez Mihajlovu gde prodaju Omega satove i pitao da li postoji servis u Srbiji. Uputili su me u Cumicevo sokace. Vratim se tamo, udjem u servis i pitam da li su ovlasceni servis za Omega satove. Dobijem odgovor da jesu, da imaju originalne delove, servisnu dokumentaciju itd. Izvadim sat i garanciju, kad odjednom, "oni su u pregovorima, treba vrlo brzo da postanu ovlasceni... i ne mogu da mi besplatno poprave sat". Do isteka garancije mog sata nisu postali ovlasceni, a ja nisam uspeo sat da posaljem za Svajcarsku ili neku drugu zemlju gde ima servis.

    Podugacak je uvod, ali kod tako skupih i preciznih stvarcica treba uzeti u obzir i mogucnost popravke i uopste odrzavanja. Ja vise nisam u istoj finansijskoj situaciji kao u vreme kada sam uzimao sat, i nemam opravdanje da dam 400-500 franaka za redovan servis koji bi trebao da se radi na svakih 5-6 ili 10 godina.

    Sem ovog problema, nisam preterano nezadovoljan satom. Prvih par meseci sam ga pazio i mazio i zvao ga Djole ali sada ga ne pazim ni malo vise nego bilo koji drugi sat. Nosim ga gotovo stalno, vise puta sam ga cukao kojekuda i staklo nije izgrebano tako da je taj safirni kristal zaista odradio posao. Postoji malo "ulubljenje" na metalu tahometra, pretpostavljam da mi je ispao na nesto tvrdo tako da ispada da je metal meksi nego ono staklo. Spojevi na narukvici su se isprljali i ima jos par delova gde se prasina uvukla. Sat kasni jedno minut na nedelju dana pri cemu je nosen 9-10 sati dnevno. Takodje, uz moj stil nosenja, cini mi se da nema punih 44 sata rezerve nego nesto manje, oko 36 sati. To su sve mane kojih mogu da se setim. Obzirom da ga bas ne stedim i nosim gotovo svakodnevno vec 9 godina mislim da je prilicno dobar.

    Nakon svega ovoga, imam i ja jedno pitanje. Na sadasnjem sajtu Omege, stoji da je sat sertifikovan kao chronograph i pise "chronograph" ispod reci automatic. Moj sat nema taj natpis i ima nesto drugaciju kazaljku za datum od onoga na slici na Omeginom sajtu. U vreme kada sam kupovao sat, apsolutno sam siguran da na Omeginom sajtu nije pisalo da je sat sertifikovan kao chronograph (samim tim nisu imali pravo ni da stave taj natpis na sat) zato sto mi je to bio jedini razlog protiv kupovine. Da li je moguce da su napravili tu "sitnu" izmenu ili treba da razmisljam da imam falsifikat iako sam sat kupio u regularnoj radnji, sa Omega garancijom sa hologramom? Kako da nadjem koji kalibar imam (da bih znao koliko ce me kostati eventualna popravka)?

    Inace, sajt je odlican, natrcao sam na njega zato sto hocu da kupim neki jeftiniji sat i bas ima sta da se procita. Samo nastavite.

  5. #5
    Istaknuti član Avatar korisnika dragon
    Član od
    27.8.2008.
    Lokacija
    Novi Sad
    Poruke
    4.195
    Lajkovi
    1419
    Reputacioni uticaj
    53

    Određen forumom re: Sat Omega speedmaster day date

    :sad:

    Meni više deluje da si ti imao loše sreće sa nekvalitetnim i nestručnim servisom nego li sa samim satom!
    Kada je u pitanju garancija koja nosi oznaku world wide, po pravilu trebala bi da bude priznata kod svih zvaničnih distributera i ovlašćenih servisa u svakoj zemlji gde isti postoje. Tako je to barem tamo negde,na papiru i u praksi, kod nas obično vladaju drugačija pravila a to su upravo ova na koja si ti naišao. Zato ja kažem da ne treba previše obraćati pažnju na dužinu garancije prilikom online kupovine, jer ista kod nas neće vredeti ni malo.

    Pretpostavljam da ti imaš ovaj speedmaster?


    Ili možda ovaj?


    U svakom slučaju, razlika između tvog speedmastera i novog koji se nalazi na sajtu omege, jeste u mehanizmu. Kod tebe se nalazi omegin 1151 kalibar za razliku od 3606 mehanizma koji se nalazi u novoj verziji sata. Oba mehanizma su ista, bazirana su na Valjoux 7751 mehanizmu, s tom razlikom da je noviji kalibar 3606 c.o.s.c pa zbog toga i možeš da vidiš onaj natpis na brojčaniku novije verzije. To je razlika, a obzirom da si ti tvoju omegu kupio kod ovlašćenog dilera, nemaš razloga da strahuješ dal je sat originalan ili nije.

    Pozdrav i dobrodošao na forum!
    PRAVILNIK FORUMA :: PRAVILNIK ZA BERZU SATOVA :: VODIČ ZA POSTAVLjANjE SLIKA

    "Never look back, look forward, step forward even if only half a step at a time, knowing how to be flexible in order to accept changes, be sincere"

    Men invented time. Seiko perfected it.


  6. #6
    Novi član
    Član od
    13.11.2009.
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    10
    Lajkovi
    4
    Reputacioni uticaj
    0

    Određen forumom re: Sat Omega speedmaster day date

    Slazemo se da sam imao veci problem sa servisom nego satom. Jedina prava zamerka je kasnjenje od minut nedeljno ali i to bi pravi servis resio. Inace, imam onu prvu varijantu, samo je plavi. I dan danas ne mogu da verujem koliko je lepo odradjena unutrasnjost - mislim na ono sto se vidi ispod stakla. Postavicu sliku u onoj temi sa slikama jedan od sledecih dana.

    Hvala na ekstra brzom odgovoru.

  7. #7
    eee
    eee je offline
    Moderator Avatar korisnika eee
    Član od
    27.1.2009.
    Lokacija
    privremeno u Beogradu :)
    Poruke
    3.637
    Lajkovi
    7449
    Reputacioni uticaj
    162

    Određen forumom re: Sat Omega speedmaster day date

    Citat dragon kaže: Pregled poruke
    Pretpostavljam da ti imaš ovaj speedmaster?


  8. #8
    Novi član
    Član od
    13.11.2009.
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    10
    Lajkovi
    4
    Reputacioni uticaj
    0

    Određen forumom re: Sat Omega speedmaster day date

    Citat eee kaže: Pregled poruke
    Hvala

  9. #9
    Novi član Avatar korisnika IgorBG
    Član od
    1.7.2010.
    Poruke
    23
    Lajkovi
    0
    Reputacioni uticaj
    0

    Određen forumom re: Sat Omega speedmaster day date

    Upravo sam se registrovao na forum i vidim da ima dosta korisnih informacija. Naleteo sam na ovu temu u potrazi za Omegom Speedmaster 323.30.40.40.06.001 koju nameravam da kupim ˝preko˝ zbog svima poznatih i ovde navedenih povoljnosti.
    Elem, s obzirom da putujem u Italiju nadam se da mozda flocus cita pa uskoci sa savetom s obzirom da je on sat kupio tamo.
    Moja nedoumica je oko toga gde kupiti sat. Kataloska cena ovog Speedmastera je 2.700,00 EUR (negde kazu 2.680,00). Medjutim, prodavnica u Torinu ga nudi za 1.950,00. To je odlicna cena ali prodavac nije ovlascen tj. nema ga na satju Omege. Isti slucaj sam nasao i u Vicenci i nekim drugim gradovima. Oni koji su ovlasceni prodavci ne daju nikakve informacije. Iz Udina mi nisu javili ni da li ga imaju a u Trstu ga ˝mogu nabaviti za par dana po punoj kataloskoj ceni˝.
    S obzirom da dugo radim s Italijanima nista im ne verujem. Vredi li kupovati kod prodavaca koji nisu navedeni na sajtu Omege kao ovlasceni? Da li je bolje ici samo kod ovlascenih prodavaca? Deluje mi kao da ovi drugi ˝igraju tvrdo˝ s cenama ali mozda i gresim...
    Eto, ako flocus ili ko drugi s iskustvom kupovine Omege u Italiji ili Hrvatskoj cita ovo, molio bih za savet. Unapred zahvaljujem svima!

  10. #10
    sub
    sub je offline
    Stariji član Avatar korisnika sub
    Član od
    3.1.2009.
    Poruke
    601
    Lajkovi
    143
    Reputacioni uticaj
    20

    Određen forumom re: Sat Omega speedmaster day date

    koja je preporucena cena za Omega Seamaster Planet Ocean Chrono ,u identiku je 4600e da li neko zna koja je cena u inostranstvu?

Strana 1 od 2 12 PoslednjaPoslednja

Slične teme

  1. Sat Omega Speedmaster Professional
    By nikola0406 in forum Omega
    Odgovora: 136
    Poslednja poruka: 20.7.2012., 13:30
  2. Odgovora: 11
    Poslednja poruka: 17.1.2011., 11:31
  3. Omega Speedmaster/Seamaster
    By ytd in forum Kupovina satova
    Odgovora: 0
    Poslednja poruka: 18.8.2010., 8:29
  4. [KUPLjENO] - Omega Speedmaster
    By nikola0406 in forum Kupovina satova
    Odgovora: 1
    Poslednja poruka: 1.8.2010., 13:18
  5. Omega speedmaster MARK 45
    By conver in forum Omega
    Odgovora: 4
    Poslednja poruka: 30.1.2010., 17:08

Bookmarks sajtovi

Vaš status

  • Ne možete postavljati teme
  • Ne možete odgovarati na poruke
  • Ne možete slati priloge uz poruke
  • Ne možete prepravljati svoje poruke
  •