-
4 Priloženi(h) fajl(ova)
Rare Omega Seamaster Caliber 1040
Caliber: 1040 (In-House movement built by Lemania for Omega) o ovoj Lemaniji cu da angazujem experta da da opis...ili cu sam :)
Case-material: Stainless Steel
Dial: Beautiful dark blue sunburst
Case-size: 42mm
Case-height: 14mm
Lug width: 22mm
Crystal: Heselite
Band: Omega calf leather-band with Omega SS buckle, Natoband strong Orange blue white by Fossil with massive SS buckle, aftermarket blue leather-band in Crocodile-look with SS buckle.
Complications: Date, chronograph, small second at 9 o'clock with 24 hour indicator for day and night, automatic movt., Tritium applied luminous hands and markers;
oduevljen sam,,,,ono sto sam cekao msec dana,digao ruke i odjednom bum tako brzo doslo da jos ne verujem..da pravim panove koji kais da mu stavim metal ili kozu..
Dao sam ga basem Begradskom dobrom casovnicaru Bojovicu is City pasaza da ga sredi..evo slika kako sad izgleda...nadam se da ce malo bolje izgledati posle temeljitog sredjivanja a u to ne sumljam gledajuci samog casovnicara Bojovica...unapred ti hvala...Eto Nikkle i ja da imam Omegu :)))
Prilog 12883Prilog 12884Prilog 12885Prilog 12886
-
Re: Rare Omega Seamaster Caliber 1040
Gosn Zmaje, uhvatiće te omegamanija. Kažu da se teško leči. Petnaest minuta blenem u cifer i nisam skontao šta treba da radi narandžasta aviončić skazaljka. Lupiću: štopuje minute?
Inače, jako lep vintage sat, čestitam. Kad se sredi, izgledaće kao ova ispod.
Izbunario sam i staru reklamu, katalog, šta god da je.
Čestitke još jednom.:thumbup:
http://www.thewatchport.com/userimag...hrono_face.jpg
http://fototime.com/{D29C2811-3DFC-4...9}/picture.JPG
-
eeeee mladi clanu da nije tebe bilo ne bi ni njega bilo....sad mi preostaje samo da nadjem takvu narukvicu a to je ta..mislim koliko mi casovnicar rece kako se pomeraju minuti tako se i ona pomera razlog...nisam razmisljao...
i hvala ti najucerasnjem druzenje nadam se da je sve u redu a da smo se o meni lepo ispricali...sto opet dovodi do pitanja kad ce vece drustvo da se okupi...lepo je pricati o satovima kad vec zene nece da slusaju...moja makar muka joj je
-
1 Priloženi(h) fajl(ova)
He, he... mladi član + novi sat od sinoć (a ne skidam ga s ruke) = 80 godina, otprilike.
Da još malo gnjavim u ovoj temi, nije Omega, pominjao sam ga sinoć u priči a zanimljivo je da ustvari liče. Vintage satovi često liče medjusobno.
Prilog 12887
-
Lep sat Milane.
Narandzasti "avioncic" kazaljka je minutna kazaljka chronographa. Mnogo je citljiviji sistem nego klasicna i uobicajna subdail opcija.
-
Hvala ti d1d iskreno opet ne znam zasta sluzi a mislim i da krenes da objasnjavas necu shvatiti..nego ne znam kod originala da li je bila metalna narukvica ili kozna kad sam uimao bila aviator sa rupicama uznutra ali misim da je metal u pitanju i ne znam kako da tu informaciju nadjem...inace na plexiju ima utisnut zig omege koji se ne vidi golim okom i bas sam se iznenadio da i u to vreme su obracali paznju na to
-
Tačno sam predosetio da avionče štopuje minute. Mislim da su originalne metalne narukvice na toj reklami. Taj sat dole levo je kao tvoj, Zmaje.
-
Znam ali gde li cu je naci originalnu i servis i jos svasta a voleo bi da bude akve i jeste ne hibrid. ako neko zna gde bi mogao da nadjem neku metalnu narukvicu mislim 22 na ne kazem buvljaku nek mi javi...zahvalan unapred.....
-
Milane ovo je sat kakav i ja trazim. :thumbup:
Molim te na pm detalje oko kupovine.
Originalnu narukvicu mozes naci online u otto frei.
PREKRASAN SAT!!!
-
jole sve sa celokupnim servisim 400 jeste jeftino. ali ima jedan iwc aquatimer u boljem stanju fizicki ceni ga 500 znaco mozda 400. iz 68 je i privi aqua i molim te mi posalji link sa tom narikvicom. ako je skupa necu je uzimati jer evo prodajem orisa ne mohu da seispruzim toliko.
hvala ti od prvog dana sam je gledao...i eto dosla je
-
Cekaj bre, pa sta je sad ovo??? Nema me jedan dan na forumu a ti se vec ponovio??:D Pa jesam li ti ja rekao da ces kupiti i bicikl i omegu...jesam rekao??:P Sta, bivsi gazda se predomislio..?
Svaka cast, sat je prelep, kada se jos sredi bice :man_in_love:
-
da ne poverujes...evo tamo na berzi nesto da bi uzeo biciklu..ovo je i sam znas celu pricu i eto uletelo je..juce sam ga odmah dao na servis...jole da mi nadje original narukvicu ako nije skupa ako jeste makar cu kopcu Omeginu da mu stavim pa otom potom...
-
Ma odlicno, svaka cast...jedva cekam je vidim kad je sredis..;)
-
ne ja...gospodin Bojovic...nego moram da ga pozuravam :) a on sav smiren uhhhh
-
svaka vam cas na druzenju i cestitke za nove satove ,zmaj sa raduje cuje se do Skoplje
kako mu lupa srce,a mene ostavio da tugujem
-
ne ne obradovaces ti mene sa jednim znas kojim...a ja sam ti se vec raspitao za dobru masinu onu koju si trazio...
do starog aerodroma Jane sandanski 158 tu spavam svako leto a pored Vardarot pijem kafu
-
ja sam preko puta na 100 metara
-
6 Priloženi(h) fajl(ova)
danas svratih kod Majstora Bojovica pa sam uslikao delove i poetak radova na servisu sata...zanimljivo,rekoh mu da ubaci jos neki rubin cisto da ga ulepsa,rece da ce pre neki dragulj tako da bice to jako dobro :))
Prilog 13412Prilog 13413Prilog 13414Prilog 13415Prilog 13416Prilog 13417
-
2 Priloženi(h) fajl(ova)
Evo danas sam bio kod majstora Bojovica da vidim kako teku radovi...i uslikah dokle je doslo prepodne Prilog 14724Prilog 14725a popodne su vec je bilo na svom mestu sve i testiranje je krenulo.... uostalom meni je drago sto se tu dosta toga izdesavalo na sta ja mogu da budem ponosan i nadam se da cu uz pomoc majstor koji je i sam zadivljen nekim stvarima predstaviti vama tj podeliti sklapanje i lepotu ovog mehanizma....prelep je..ako smem da kazem a da ne ispadnem kojekakav....
-
Milane svaka čast super ce to da bude samo treba metal narukvica .
Jole777 budemo se pobili za sat .
hehe !
-
hahaha bice valjda lepotan...kad mi je pricao o njemu i kako je radio samo sam se pumpao kao da imam najbolji sat na svetu :))))
i jos me ne ZOVEEE
-
Citat:
perpetum kaže:
Milane svaka čast super ce to da bude samo treba metal narukvica .
Jole777 budemo se pobili za sat .
hehe !
Nemas frke perpetum, ja sam taj sat mislio nabavit vec neko vrijeme. Ali sad mi nije pravo vrijeme za njega.
Upravo sam poslao ponudu Milanu (nije novcana) tako da imas priliku uzeti sat od njega.
Pozz
-
Gotov je....Hvala Majstoru Bojovicu sto je imao strpljenja za mene i za sat...ali mislim da je i sam srecan sto je odradio pakleno dobar posao. Hvala ti Nebojsa Bojovicu.
Dobro i VLadase da tebe nije bilo ne bi ni upoznao majstora!
Slike ovih dana da budem raspolozen a i da docekam jos jednog majstora Puga
-
Odlično Milane čekamo slike ovog ljepotana .:thumbsup:
-
28 Priloženi(h) fajl(ova)
Evo nisam mogao da izdrzim ma da sam mogao da cekam i lepse vreme i bolju svetlost ali za pocetak :) da se prisetimo hrononoski od dobijanja restauracije servisiranja sklapanja i konacnog lepog proizvoda kojeg je sad tesko i nositi...toliko muka znam kako je Bojovicu do mog straha da je ne ostetim jer mi i sam majstor kaze da je retka i da je prava steta sto se ovakvi mehanizmi ne koriste vise, neunistivi su. Sad necu da po prvi put da uradim svoja zapaznja u vezi sata ali moram da napomenem prvo moje razocarenje je da sam cuo da je mastor Bojovic precenio ovaj mehanizam i koplikacije za njego krajnju rad ali ....gledaju ci ga juce kako je sijao od srece rekao mi je da mu je bas drago sto je radio takav jedan sat tj. takav jedan mehanizam koji je retkost cini mi se ovde kod nas. Sto se mehanizma tice 1040 citao sam po stranim forumima dosta pouzdan i jako dobar....
kasnije ce biti i video... :))) dok skupim..delove hahahah
Evo odakle smo poceli....sa jednm clanom foruma delio sam mozda i nije bio samo jedan zaljenje sto nisam uspeo da dodjem do jedne Omege koja mi se na prvi pogled delovala jako dobro i ja tvrdim da mi se to prvi put desilo da sam cekao i docekao...je
1. Kakva je bila:
Prilog 14861Prilog 14862Prilog 14863Prilog 14864
pa onda rasklapanje
Prilog 14876Prilog 14877Prilog 14878Prilog 14879Prilog 14880Prilog 14881
sklopljen mehanizam :
Prilog 14882Prilog 14883
pre izlaska u svet:
Prilog 14936Prilog 14937Prilog 14938
i na kraju slag koji se dosta dugo spremao ali je verujte jako sladak i necu ga pojesti koliko god me provlacio
Prilog 14884Prilog 14885Prilog 14886Prilog 14887Prilog 14888Prilog 14889Prilog 14890Prilog 14891Prilog 14892Prilog 14893Prilog 14894Prilog 14895Prilog 14896
uh evo je jos metalni da stigne,ali otom potom i ovakva je lepa....makar meni.
i dosadjuvacu sa jos ponekom slicicom nemam vremena. sutra ceri rodjendan pa dok spava nisam mogao da izdrzim :)
-
Milane iskreno čestitam.
Baš ja SAT!
Ovaj da čuvaš :nono:
-
Lijepa Omega, meni se svidja!
Urar je refinishirao i kuciste koliko vidim?
-
Milane Omega je prelepa. Ti hronografi iz 70-ih su meni najlepsi, narocito Omegini i Tag-ovi,a ova je stvarno meni jedna od lepsih.
-
Hvala Vam!
Jeste Jole sve je odradio samo cekamo poklopac zadnji i metalni kais samo to ce teze da ide zapinje negde ali sve u svemu odlicno je uradio...kako je fabricki!
-
Srećan ti ćerkici rođendan, nemoj da je povlačiš za uši, nemaš ti osećaj... :D
A, Omega: no coment!
-
Hvala ti Vukase evo spremanje ne smem ni da kazem sta je trazila da joj se kupi jedva sam se suzdrzao kad su se zenski deo porodice vrailo iz setnje. Jaoo
A da cujes zenu kaze kako li bi ovoj omegi stajao beli kais,cuj hahaha da ga ona nosi znas retro hahahaha
-
Djordje ako si cekao Omegu trebao sam da pozurim :))
-
Milane i moje najiskrenije čestitke za sat,retki su ti stari modeli a da su u tako dobrom stanju :congrats:
Sad bi mogao da promeniš i sliku u avataru,tvoj je barem meni,lepši model :adore:
-