4 Priloženi(h) fajl(ova)
Omega Speedmaster Professional Mark II
Pozdrav svima,
Nov sam na ovom forumu pa mi je potrebna mala pomoć od vas :)
Nasledio sam gorepomenuti sat od oca, pa imam malih nedoumica :)
Svugde po internetu sam našao sličan sat, ali ovaj crni deo ispod stakla je drugačiji ( crni krug ), na njima piše Tahometar... znate o čemu pričam :)
Nigde nisam našao identičan model kao moj, mada sam na e-bay-u našao originalni rezervni deo za Omegu (crni krug )... Potvrđeno mi je da je sat originalan i znam da je u mojo porodici duugooo,duugoo :)
Evo i nekih slikica od njega :)
Prilog 84617
Prilog 84618
Prilog 84619
Prilog 84620
Interesuje me, da li biste mogli da mi preporučite nekog dobrog časovničara ( da zna šta radi ), pošto bih ga odneo na servis iako radi odlično :) eventualno ako treba da se očisti, da se ispolira :)Inače, iz Beograda sam....
Pozdrav!
Re: Omega Speedmaster Professional Mark II
ja bih ovakav sat poslao u omega tvornicu na kompletno ciscenje i sredjivanje, iz tvornice bi izasao kao nov
to bi ti izaslo nekih 700evra, ne manje od 400, ne vise od 900evra
Brankor, dobro nam došao na portal i forum!
Za početak ti mogu preporučiti da prelistaš sledeću temu: Iskustva sa ovlaštenim servisima i časovničarima
Takođe, pogledaj spisak servisa - časovničarskih radnji.
Pozz!
Nekoliko linkova koji mogu pomoći:
Omega Speedmaster "Mark" Series of Chrongraphs
SPEEDMASTER | omegamuseum.com
Primer jednog restauriranog sata : Speedmaster Pro Mark II - before and after
i ovde malo govore o restauraciji pomenutog modela: Omega Speedmaster mark II restoration project , jedan malo stariji link : Speedmaster Mark II Professional: Reborn
Kod nas ima nekoliko časovničara koji mogu servisirati taj sat i ispolirati kućište ( mislim na mat i na polirane površine ) i narukvicu. Nisam siguran da li mogu postići tu vertikalnu šrafuru na kućištu . Ne znam koliko bi to sve koštalo ( najbolje je videti sa časovničarima ) ali koštalo bi daleko ispod 900 e. Kod tebe, koliko vidim , treba da se zameni unutrašnji prsten i možda staklo, ne vidm najbolje na ovim fotkama ( neke okvirne cene:Omega Speedmaster Crystal | eBay ). Kontaktiraj ovlašćeni servis za Omegu u Srbiji, uporedi sa cenama viđenijih časovničara u Srbiji ( Kostić-Dojinović, Simović... ) i odluči.
Sto moj nije voleo satove..:crying:
Unutrasnji prsten je neko budzenje, zajedno sa staklom. Ovako generalno sat mi izgleda u prilicno dobrom stanju za te godine. Malo kozmeticko sredjivanje, da se sredi narukvica, servisira i bio u odlicnom stanju. Nekih 300-400 evra moja procena.
Prsten i staklo (koji su kod mark II iz jednog dela mislim) ti sigurno mogu nabaviti u Absolut Time-u, i imaju dobrog casovnicara za Omegu - Dekija.
Staklo sa prstenom mozes naci i preko neta:
Omega SPEEDMASTER MARK II GLAS REFERENZ 145.014 NEU OVP for $�135 for sale from a Trusted Seller on Chrono24
sat je u perfektnom stanju, koliko vidim nema nijedan ris ili ostecenja od udarca sto je najbitnija stvar kad se radi restauracija
u fabrici ako se posalje oni sve sto ne valja menjaju i stavljaju novo, menjaju i zadnji poklopac i kopcu cak
Ja da sam na tvom mestu bi ga lepo ispolirao i servisirao drugo ne bi nista dirao.
Ovaj sat je pravi biser, je bih ga sredio u potpunosti pa koliko god kostalo(ne bukvalno koliko god, ali ne bih stedio previse) i ne bih ga prodao nikada. Ali na tebi je da odlucis, dobio si dosta korisnih savijeta
Slažem se sa Milanom Zmajem.
Pa dobro realno sat je u prilicno dobrom stanju drugo nista i ne treba, jedino mozda zamijeniti ovaj prsten da bar sve bude originalno
Prvenstveno, hvala vam svima na dobrodošlici!
Hvala vam svima puno na veoma korisnim linkovima, dobro ću ih prostudirati :) Upravo sam se prošetao malo po gradu i bio kod časovničara Mihajlović na Terazijama... Čovek će mi javiti koliko novaca bi me koštala zamena stakla ( original ), pošto je njegovo bilo veoma oštećeno ( ćale vario sa njime na ruci, pa je šljaka uništila staklo ) pa sam ga neznajući pre par godina dao bio na poliranje stakla pri čemu su mi skinuli jedno 1mm :crying: ali nije moglo drugačije...
Pošto sada trenutno nisam pri nekim velikim novcima koja bih dao na sređivanje, verovatno za početak će biti samo servisiran i ispoliran...
Voleo bih da ga vratim u "fabričko" stanje, za policu i bio bi nošen samo u posebnim prilikama :)
Do tada, Fossil za svaki dan i Movado u malo svečanijim prilikama...
Pozdrav!!