Re: Omega sat - Pomoc/Info
Hvala, bolje vas nasao!:beer:
Pozdrav,
Ono šo ja mogu da vidim sa slike, a neko stručniji će sigurno videti više :D, jeste da se radi o Omeginom kalibru 630, koji ima 17 rubina, 19800 oscilacija po času, prečnik je 17.5mm (tako da se radi o ženskom satu) rezerva snage oko 42h. Inače cela ta serija se proizvodila od 1962.-1974. godine uključujući pored navedenog i 620, 625 i 635.
Evo i linka: bidfun-db Archive: Watch Movements: Omega 630
A po serijskom broju sa mehanizma koji je ako dobro vidim 31 milion i nešto, sat je proizveden 1970. godine +/- jedna godina.
I da sat ima 9-o karatnu pozlatu...;)
Nadam se da sam bar malo pomogao...:D
Pozdrav . . . Odlican sat, prelepo ocuvan, sa jako dobrim mehanizmom ((bidfun-db Archive: Watch Movements: Omega 630) mislim da je taj ne vidim sa slike oznaku najbolje) . . . Osnovni podaci o mehanizmu su tu . . . Po zigovima na kucistu bih rekao da je sat, odnosno kuciste od zlata (zigovi su malo cudni), najbolje je proveriti kod zlatara . . Ako vas jos nesto zanima SLOBODNO PITAJTE . . . POZDRAV . .
P.S. Sto se tice vrednosti nije bas velika jer je sat zenski i kod nas takvi satovi nisu bas popularni, odnosno na ceni . . . Nikako vam ne bih preporucio da ga prodajete kao staro zlato (ako je zlato u pitanju) ima vremena doci ce i kod nas vreme kada ce im se cena vratiti u normalu . . .
Hvala na informacijama.
Koliko sam uspio da saznam sat je dobila nasa rodjaka povodom 10 godina rada u firmi (mislim da je bila obican sluzbenik tj nije radila na visim funkcijama). Takodje, moje djevojke baba je dobila Doxa sat za 30 godina rada u firmi.
Interesuje me procjena vrijednosti sata u vrijeme kada je proizveden i neko okvirno poredjenje sa danasnjim cijenama.
Jos jednom hvala.
4 Priloženi(h) fajl(ova)
Pozdrav,
Imam jedan sat omega seamaster, neznam iz koje tacno godine, mislim da je iz 62-64.
Odnet je kod casovnicara da ga pregleda jer ne radi.Nadam se da cu ga jednog dana staviti na ruku.
Prilog 50318Prilog 50319Prilog 50320Prilog 50321
3 Priloženi(h) fajl(ova)
Prilog 94751 Prilog 94752Prilog 94753
Pozdrav svima! Da li mozete da nam kazete nesto o satu omega constellation 18k 21 rubis? Nama se cini da je pozlata u pitanju i da je stariji model, ali to ce vec neko od vas, ko je strucniji, videti sa slike :) konkretno nas zanima cena. Hvala puno unapred.