Omega Constellation / model unknown / help!

krajci

New member
Reaction score
0
Zdravo drugari!

Da li bi iko bio u stanju da mi pomogne oko otkrivanja modela Omega Constellation (valjda sam dobro napisala:)
u pitanju je stari zlatni sat, vlasnici bi bili radi prodati ga, pa ako iko zna nesto o modelu, vrednosti i gde bi se ovakav sat mogao prodati,
molim pomoc.

Hvala!

Attachments

• sat p.jpg
    sat p.jpg
    133.4 KB · Views: 261
  • sat z.jpg
    sat z.jpg
    99.3 KB · Views: 187
Naj bolje bi bilo da sat odnesete kolekcionaru da proceni njegovu vrednost, koliko je sat oštećen i da li ima kvarova na njemu.
Verujem da bi njegova cena zavisila od toga jer su vidna njegova oštećena na slikama.
Pozdrav.....:)

Gde naci kolekcionare?
Sto se ostecenja tice, izgrebano mu je samo staklo, radi normalno.

Verujem da ce ti Vladan administrator odgovoriti na to pitanje, ja ga ne znam!

Draga Snežo, model koji imaš je Omega Automatic Chronometer Constellation, i to jedan od prvih modela koji se proizvodio od 1952 pa do kasnih 60-ih godina prošlog veka. Poznat je i pod nazivom Pie-Pan ili ti "pleh za pitu" zbog svog karakterističnoh oblika brojčanika. Cene ovog sata se u zavisnosti od stanja i konkretnog modela (tip mehanizma, vrsta narukvice itd..) kreću od 2000$-4000$. Tvoj model bi bio bliži brojci od 4000$ zbog zlatne narukvice, ali koliko tačno zavisi od sveukupnog stanja sata uključujući i mehanizam. Bitno je takođe napomenuti da ukoliko imaš originalne papire to može dodatno povećati cenu sata.
Više informacija o cenama sličnih modela možeš pogledati na eBay aukcijama.

Pozdrav,
V.S.

Veliki Shtrumfe, imam jos dva pitanja,
prvo sta se podrazumeva pod "originalni papiri" - Bitno je takođe napomenuti da ukoliko imaš originalne papire to može dodatno povećati cenu sata.
drugo, gde se moze izvrsiti procena stanja sata..
Hvala unapred!
S.K.

Back