Ove godine je kompanija IWC po drugi put za redom zvanični partner Tribeca filmskog festivala. U tu čast je kreiran jedinstvani časovnik kao pomoć Tribeca Film Institut-u odnosno Tribeca Film Festival-u. Novi model je zvanično ponuđen na aukciji 9. aprila 2014. u Antiquorum Auctioneers u New York-u. Novac od prodaje pilotskog časovnika će biti doniran neprofitnoj organizaciji Tribeca Film Institut-u.

Naziv: IWC_Schaffhausen_Pilot_Watch_Spitfire_Chronograph_Edition_Tribeca_Film_Festival_2014_satovi_5.jpg, pregleda: 352, veličina: 155,6 KB

Ovaj jedinstveni model nosi referentni broj IW387811 i na njemu je korišćena slična paleta boja kao i na prošlogodišnjem satu takođe kreiranom za Tribeca Filmski Festival. Ovaj unikatni časovnik pokreće IWC-ov kalibar 89365 sa hronografom i flyback funkcijom, kao i sa rezervom snage od 68h. Pomenuti automatski mehanizam ima 35 rubina i frekvenciju rada od 4HZ tj. 28,800 v/h.

IWC Pilot’s Watch Spitfire Chronograph Edition “Tribeca Film Festival 2014” sat je izrađen od 18K roze zlata, u kućištu okruglog oblika i sa postavljenim konveksnim safirnim staklom i dvostrukim AR premazom. Krečnik kućišta je 43mm, a njegova visina iznosi 15,5mm. Ovaj elegantni časovnik ima vodootpornost od svega 60m.

Naziv: IWC_Schaffhausen_Pilot_Watch_Spitfire_Chronograph_Edition_Tribeca_Film_Festival_2014_satovi_6.jpg, pregleda: 270, veličina: 192,5 KB

Na satu su korišćene antracit siva boja koja predstavlja odličnu podlogu za dva crvena podbrojčanika na pozicijama "12h" i "6h". Oni pre svega asociraju na crveni tepih i prestiž filmskog festivala. Atraktivnosti takođe doprinose satni markeri i kazaljke izrađeni od ružičastog zlata, a tu je i trostruki prikaz datuma na poziciji "3h".

Naziv: IWC_Schaffhausen_Pilot_Watch_Spitfire_Chronograph_Edition_Tribeca_Film_Festival_2014_satovi_4.jpg, pregleda: 191, veličina: 159,6 KB

Na kućištu sata se sa zadnje strane nalazi logo Tribeca Filmskog Festivala 2014 i ispis “Unique Piece”. Ovaj časovnik se isporučuje na crnom kaišu od aligatorove kože koji na sebi ima preklapajuću kopču od 18K roze zlata. Unikatni IWC model se nalazi u specijalnom pakovanju koje obuhvata ekskluzivnu VIP ulaznicu za Tribeca Filmski Festival, zatim pozivnicu za privatnu večeru “For the Love of Cinema” organizovanu od strane IWC-a i smeštaj u luksuznom hotelu u New York-u.

IWC Schaffhausen