Blancpain propisuje niz strogih zahteva za razvoj ovog DiveraX Fathoms na kojem je radio sam presednik i izvrsni direktor Marc A. Hayek i kao sam profesionalni ronilac i fotograf sam sat je imao veliko testiranje.
Osvrcuci se na podvodnu istoriju ovog brenda podseca na daleku 1953 godinu kad je po istom principu ali Jean-Jacques Fiechter direktor i jedan od najstarijih ronioca u Svajcarskoj razvio autentican Fifty Fathoms
(Све фотографије и видео би Марц А. Хајека)
Roneci u 11 metara dubokom lepom akavarijumu u Dubaiu Mall Aquarium,testirao je samu preciznost sata i rad svih funkcija i komfor sata.
Po recima samog direktora i samog coveka za testiranje rad sata na dubini od 50-55 metara do koje je isao ne pokazuje razliku od onih pocetnih 11 metara.
Superluminova boje i mat kuciste sve zajedno daju odlicne rezultate,dodajuci i duplu skalu koja pomaze pri pritisku u dubljoj i plitkoj vodi daje odlicnu funkciju adaptacije roniocu za predvidjenih 5 min dekompresije!
Sa svojih 55.56 mm deluje impresivno ali jako daje i jaku udobnost zbog samoh ronilackog odela i dobre vidljivosti !
Sam direktor kao strastveni ronilac hvali svog ljubimca kao nesto posebno za njega,sa bogatom istorijom ronilackih modela kaze da je je za njega ova X nesto sasvim posebno. Radjen je za potrebe samih profesionalnih ronioca a ne i za samu komercijalu. Dodatak novih materijala,nove tehnologije dolazi kao jedan od najekstremnijih ronilacih satova
Iako je sam test bio radi provere X.... sam Hayek je bio fokusiran i na realne uslove testa i samog okruzenja oko njega...
velika bela... i X
Prelepi vodeni svet
Bookmarks sajtovi