Imam nekoliko starih satova pa me interesuje vredi li to sto:
Rucni mehanicki sat Omikron star najmanje 25 godina
Dzepni sat Zenith
Dzepni sat moinija ili molnija (ussr)
Printable View
Imam nekoliko starih satova pa me interesuje vredi li to sto:
Rucni mehanicki sat Omikron star najmanje 25 godina
Dzepni sat Zenith
Dzepni sat moinija ili molnija (ussr)
pozdrav
pa postavi slike pa da vidimo jer barem kako ja rezonijem da bilo kakav sat u ocima nekoga ko ne voli satove ne vredi ama bas nista i to je samo staro gvozdje a naprotiv za osobu koja voli satove to je vec nesto drugo i sasvim drugacije se gleda na to jer je veoma nezahvalno govoriti da koliko vredi ovaj ili onaj sat jer ako ti neko kaze da to kosta xxx para a ti sutra to isto nadjes za xx para onda je to odgovor ,mislim da sam dao odgovor pa ipak pokusaj da stavis slike pa sta bude
pz.Laslo
ps.potpuno ispravnu MOLNIJU sam kupio za 800 RSD
Ja sam ovakvu istu molniju platio oko 800 dinara.
U ekstra stanju.
Cim mi vrate digitalni postovacu slike, inace nebih prodavao satove, omikron mi je deda dao, on ga je nosio oko 20god i nijednom nije popravljao osim stakla, malo sam se intersovao ovih dana posto volim satove, i sam imam 5 komada, vidim da su omikron dosta skupi satovi od 4000 pa do 8000$ http://www.omikronwatches.com/Catalogue.aspx
ps, samo se pitam odakle mom djedi toliko novca da kupi omikron u to vreme :rolleyes:
Da prodam sat koji mi je deda dao posle 20 godina koristenja? Morao bih da budem narkoman najvecoj krizi - a i opet bi mi bilo zao ;)
Molim te, razmisli jos jednom, to vrijedi samo tebi i tvojoj porodici, nikome vise.
rekao sam da NEBIH prodavao satove, pitao sam samo dali imaju ikakvu vrednost (ovim ne mislim samo na finansijku vrednost), ne razumem se toliko, prvi omikron sat koji sam video je taj koji mi je deda dao, nisam imao pojma kakva je to marka satova, medjutim sada na njihovom sajtu vidim da su dosta skupi i vredni satovi
taj web a tvojim satom ima samo zajednički ime
povratkom trenda mehaničkih satova pokušavaju se oživiti neki stariji manje poznati da ne velim zaboravljeni brendovi.Da bi se istakli moraju malo odskočiti od ostatka sa cjenom ;-) u doba kad su se kupovali darvili omikroni doxe cjena im je ispot pulta bila i do dvije radičke plaće. Premda sada pljuju po tim satovima kao po šrotu iz bivših vremena to su bili robusni radni satovi sa lošijim kućištima ali sa odličim mehanizmima ćije se baze još uvjek koriste sa malim modifikacijama. Sada ih se može naći na svakom buvljaku za smješnu paru ali su većina sa oštećenim brojčanicima i kućištima.Ja osobo bi uvjek mjenjal novi quartz nodni sat za sačuvanu doxu omikron. da ne sspominjem dugenu ili GUB koji su takodjer bili popularni u to doba
pokusaj na aukcijama pa ces videti po kojim niskim cenama mozes nabaviti neki dobar brend samo treba biti uporan ne skakati za prvim komadom koji vidis jer mozda sledeci put naidje sat upola cene ,a molnija imas od 500 rsd pa navise, recimo MONIJA veliki otadzbinski rat za 800 rsd
Prilog 1932 Prilog 1933 Prilog 1934
Moze li mi neko reci koliko vredi stari dzepni sat PAILLARD Americki sat star preko 70god.hvala:)
Prilog 2241 Prilog 2242
Najbolji izvor informacija kada su u pitanju procene satova, pogotovo starih i džepnih jeste ebay ili neka druga online berza. Ne volim da radim procene satova ali mogu ti reći da je obično vrednost ovih satova mala.
Inače, sat ti je iz 1910. godine tako da je napunio punih 100 godina. :)
Pozdrav
dragon mozes li mi preporuciti nekoga ko odkupljuje:)hvala:)
Možeš da postaviš sat na domaću online berzu (što je ime dobila po limunu :D) ili da vidiš da ga odneseš na neki sajam antikviteta pa da tamo ponudiš kolekcionarima. Imaš na ebay-u par satova ovog proizvođača pa pogledaj kako im se cene kreću i u kakvom su stanju kako bi stekao odprilike predstavu koliko možeš da tražiš za sat.
Pozdrav
Sat ako je ispravan vrijedi ti manje od 100€ zato što ima oštećen cifer a i fali mu kaila koju je lako nadomjestit!Ne prodaj vani jer ćeš slabo dobiti ako nisi reputiran e-bay prodavač a kod nas ćeš dobit jako malo e što je oštećen e što tržište malo traži takve satove!Inače iste u mint stanju iz amerike dobivao sam za 100$.
Lp!
Zanima me vredili ovo nesto? Mislim da je star oko 70 god. tako su mi rekli. Unapred hvala. Pozdrav
Prilog 46510Prilog 46511Prilog 46512Prilog 46513
pozdrav
imam longines record automatic pa me zanima neki detalj o ovom satu, na zadnjoj strani postoji broj 714732. prilazem i sliku pa ako neko moze nesto da mi kaze.Prilog 63833
Da li mi neko moze nesta reci o ovom satu?Hvala unaprijed!!!
Prilog 107533Prilog 107534Prilog 107535Prilog 107536
Baja vaš sat je cilinderica najvjerojatnije švicarske proizvodnje,navija se i namješta na ključić.
Vaša ima lijep mehanizam, cifer koji je strgan i obično kućište.
Ovakav sat da ide i da sve je dobro na njemu postiže maximum 100€ jer nisu rijetke,to su satovi koje su masovno švicarci pravili bili su dostupni široj masi ljudi takoda ih je do danas dosta ostalo očuvanih.
Vaš zbog oštećenja vrijedi jako malo na žalost.
Ovaj sat sam nedavno stekao nasljedstvom. Moze li mi netko reci detaljnije o kojem se proizvodjacu radi iz kojeg vremena. Koliko mi je poznato (po usmenoj predaji) mogao bi biti stariji od sto godina. Volio bih znati sto vise detalja ili barem smjernice gdje bih mogao pronaci nesto vise podataka o ovom primjerku ; Hvala na razumjevanju i pomoci.
Pozzz,kolege,ja od starih imam ovaj sat.Ni ne znam koji je,iz 30 -40 ih je.Nazad pise Lunette, 20 micron gold.Prilog 152835. Ima debelo staklo,nije pleksi,fixni lugovi,te mu i ne mogu naci kais,a ovaj je propao.Moze li mi neko reci bar malo o ovom satu,cisto fa znam? Pozz i hvala.