Moglo bi se raditi o satu britanske mornarice 1920-1930.
Printable View
Moglo bi se raditi o satu britanske mornarice 1920-1930.
Radi se o velikom vojnom, svakako parobrodu, "drenot", koji sasvim sigurno nije bio u sastavu kraljevine.
Ostajem pri svojem opisu da je sat definitivno iz naših krajeva jer ih samo kod nas ima (vani isti nisam nigdje naša) a i slova su ista poput onih na željezničarskim satovima.
E sad točno kome su satovi davani i zašto možemo samo pretpostavljat, bitnije je da su ultra rijetki i time jako vrijedni.
:congrats: U pravu si prijatelju...sad sam pogledao lupom tacno je da je vojni jer sam video napred topove,definitivno radi se o vojnom brodu.Sto se tice slova nisu 2 S vec jedno S,ovaj drugi inicijal samo lici na S ,to je moje vidjenje stvari.Ali cemo traziti ko moze da odgonetne ovu nasu enigmu.
:nono: Mi zasad predpostavljamo ali se ne slazem sa tom konstatacijom.Meni je mnogo vazno jer cu dobiti pravu cenu.Ovako nisam dobio vecu cenu od 200 eura.Ali ga nebih prodao ni za 500e.
I vrijedi više od 500 e
Evo lepih fotografija ovog lepog primerka.Isti sat malo sredjeniji.Molim poznavaoce da se ukljuce oko porekla sata i za koga je radjen.Inicijale jos nismo desifrovali tacno o kojima se radi.Srdacan pozdrav svima.Prilog 136261Prilog 136262Prilog 136263
Ovo je bio mornaricki dzepni sat iz Kraljevine SHS godina 1921 i to je to,iz kataloga tadasnjeg uvoznika Mih.Petkovica iz Beograda..
Prilog 157402