Hublot satovi - Info-hublot_logo.jpg

“Hublot” je švajcarska luksuzna časovnicarska kompanija osnovana 1980. godine. Carlo Crocco je svoje prve časovnicarske korake napravio u renomiranoj italijanskoj časovnicarskoj porodici "Binda Group“ koja je poznata po proizvodnji „Breil“ satova. Svoj prvi sat dizajnirao je 1967. godine.


Hublot satovi - Info-hublot_crocco-carlo.jpg

1976. Godine napušta kompaniju u nadi da ce osnovati svoju kompaniju i dizajnirati satove.

1980. Godine osniva „MDM Geneve“ i predstavlja zlatan „Hublot“ sat (ime je dobio po francuskoj reci „porthole“ sto predstavlja prozor za svetlo i vazduh na brodu). Sat koji je kreirao imao je crnu narukvicu od prirodnog kaučuka (Natural rubber poznatiji kao India Rubber ili caoutchouc), i time je pokazao da sat može biti elegantan i sportski u isto vreme.

1980. Godine sat je predstavljen na sajmu u Bazelu i odmah je privukao paznju elite i kraljevskih porodica. U prvoj godini kompanija na ovom satu je zaradila više od 2 miliona evra. Carlo Crocco je mnogo rizikovao ali je uspeo da „Hublot“ satove dovede do samog vrha časovnicarske industrije.

1990. Godine svi veći brendovi počinju da cene i prelaze u proizvodnju narukvica od prirodnog kaučuka. "Hublot“ na taj način dobija status klasika koji je odavno počeo da proizvodi takvu vrstu narukvica. Za „Hublot“ ovakva narukvica nije više predstavljala modni trend, već način razmišljanja, pravac od kojeg ne odustaju.

2003. Godine Carlo Crocco koji je bio veoma zauzet svojim dobrotvornim fondacijama, pa je trazio čoveka koji će uspešno da vodi „Hublot“. Iste godine upoznaje Jean-Claude Biver koji je u to vreme bio predsednik „Swatch Group's Omega division“.

Hublot satovi - Info-hublot-founder-carlo-crocco.jpg

2004. Godine Jean-Claude Biver preuzima obaveze izvršnog direktora u upravnom odboru kompanije, postaje član odbora i manjinski akcionar.

2005. Godine u aprilu, nedugo posle Jean-Claude Biverovog dolaska, na sajmu u Bazelu predstavljen je sat „Hublot Big Bang chronograph“, koji je odmah doživeo veliki uspeh. Nekoliko meseci kasnije sat dobija i međunarodna renomirana priznanja i nagrade. Prva nagrada u nizu za „Hublot Big Bang chronograph“ je "2005 Design Prize" na "Geneva Watchmaking Grand Prix", zatim dobija nagradu "Sports Watch Prize" na "Watch of the Year" ceremoniji u Japanu.

Hublot satovi - Info-2447-hublot1-crono.jpg
"Hublot Bin Bang chronograph"


U februaru 2007. godine otvorena je prva prodavnica u Parizu, kasnije u Sant-Tropeu, a danas „Hublot“ radnje se nalaze širom sveta.

U aprilu 2008. godine grupa „LVMH“ otkupljuje kompaniju od osnivaca Carlo Crocco, cena prodaje ostala je sakrivena za javnost. Ulaskom u „LVMH“ grupu stala je rame uz rame sa renormiranim proizvođačima satova kao što su „Tag Heuer“, „Zenith“ i dr.

Hublot satovi - Info-hublot-big-gold-watch-big-bang-2009.jpg
"Hublot Big Bang Gold Watch"



2009. Godine na sajmu „Baselworld-u“ „Hublot“ predstavlja jedinstveni metod detekcije replika uz pomoc „WISeKey smart card“ (mali čip koji se nalazi u „Hublot“ satovima).

2011. Godina procenja je vrednost kompanije na 252 miliona evra.

Hublot satovi - Info-big-bang-tutti-frutti-hazelnut-hublot-watch.jpg
"Hublot tuti fruti Big Bang watch"



Sponzorstva

„Hublot“ je brend koji je poznat po svojim sponzorstvima. Kompanija je jedan od sponzora fudbalskog kluba „Manchester United“ (sponzoriski ugovor vredi 4 miliona GBP).

2008. Godine specijalna kolekcija „Bin Bang-a“ proizvedena je za sudije na evroposkom prvenstvu u fudbalu.

Zvanični je merač vremena svetskog prvenstva u fudbalu 2010. i 2014. godine.

2011. Godine svoje mesto „Hublot“ nalazi i u „Formuli 1“, a iste godine sponzoriše „FIS Nordic World Ski Championships“ u Oslu.

Hublot satovi - Info-800px-2011-02-27_odd-bj%F8rn_hjelmeset_03.jpg


Ambasadori

Ambasdori „Hublot-a“ su velika imena iz sporta, filma, biznisa.... Jet Lee, Diego Mardona, UsainBolt, Bernie Ecclestone su neki od ambasadora ovog brenda, koji po svojim godinama nije u rangu sa ostalim velikim svetskim brendovima, ali po kvalitetu i inovacijama sigurno jeste.





Zvanična web adresa: Hublot Genève - Official Website - Hublot Genève